Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Springyho A4000

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    Springyho A4000

    Potřeboval bych pár rad od někoho, kdo má zkušenosti s RTG kartou Picasso 4. Zkoušel jsem listovat historií témat a zatím se zde o této kartě moc nepsalo... Zatím jsem si hrál jen s integrovaným Scan doublerem, ale bez valného úspěchu. Nastavování y se mělo dělat přes PicassoModeTNG, ale neumím se dostat přes určitý bod v nastavování. Na aminetu jsem stáhl nastavení pro LCD monitory (LCD-MOnitors.lha) a do souboru monitor.LCDs jsem vepsal řádku s parametry mého monitoru. Ten jsem pak otevřel v PicassoModeTNG a vybral můj monitor. Pak už mi není moc jasné jak dál, protože pak není tlačítko "Continue" k dispozici.
    Klikni pro plné zobrazení obrázku

Jméno: PMTNG1.jpg
Počet zobrazení: 1
Velikost: 39,6 KB
ID: 113121Klikni pro plné zobrazení obrázku

Jméno: PMTNG2.jpg
Počet zobrazení: 1
Velikost: 48,1 KB
ID: 113122Klikni pro plné zobrazení obrázku

Jméno: PMTNG3.jpg
Počet zobrazení: 1
Velikost: 57,8 KB
ID: 113123
    Jo, při spuštění PMTNG se objevuje výstraha viz foto. Nevím, co to znamená, pouze se domnívám, že programu chybí některé součásti Picasso96. To hlásí i utilitka FliFi, která by rovněž měla sloužit pro správu Scan doubleru, ale ta se nespustí protože jí chybí Picasso 96 rtg.library. Já ale Picasso96 instalovat nechci, protože se bojím aby nekolidovalo s CGX4, které se chystám instalovat, jen co zprovozním CD-ROM.
    Existuje tedy nějaká možnost, jak používat CGX4 a mít možnost ovládat i Scan doubler?

    #2
    O: Springyho A4000

    Hola, sam pouzivam CGX4, protoze mam v A4k CV643D, ale pro Picasso IV bych bez premysleni nainstaloval kompletni Picasso96. Preci jen je to RTG system, na kterem je ta karta "doma" a da se predpokladat, ze tam nebudou problemy. Az v pripade, ze bys narazil na aplikaci, ktera by ti delala s Picassem problemy, tak bych se poustel do nejakeho experimentovani, ale nepredpokladam, ze by k tomu doslo...

    Komentovat


      #3
      O: Springyho A4000

      Tak já právě z různých zdrojů cetl, že CGX4 je mnohem víc kompatibilní s většinou dem a podobně... každopádně si připravím další CF a na ní zkusím to Picasso96, pak se uvidì. Stejné bych chtěl zkusit i CGX4. Třeba někdo poradí...

      Komentovat


        #4
        O: Springyho A4000

        Nemá někdo z vás, chystající-se na letošní PP, doma Fastlane SCSI kartu s fungující romkou, kterou by mohl vzít s sebou? Mně karta, zdá se, nefunguje. Dostal jsem k ní dvě romky. S jednou romkou Amiga nenaběhne (asi proto, že rom není kompatibilní s 060kou procesorem) a s druhou naběhne (a hlásí se jako funkční) jen pokud ke kartě nic nepřipojím. Tedy, když ke kartě připojím externí CD-ROM, Amiga naběhne, ale CD-ROM se nedetekuje ani po správné konfiguraci CD0 v DOSDriverech. Když zkusím připojit HDD do vnitřního portu, tak amiga znovu nenaběhne.

        Komentovat


          #5
          O: Springyho A4000

          Me prekvapuje jak velkou mas jistotu, ze to delas dobre a problem je v karte. Jeste bych to nevzdaval.

          Komentovat


            #6
            O: Springyho A4000


            no tak samozřejmě jistotu nemám, jen jsem chtěl mít více možností na ozkoušení.
            Všechno beru s sebou na PP, snad chytré hlavy napoví...
            Co ještě chci zvládnout před odjezdem na PP, je zkusit Amigu nabootovat z Install diskety s připojeným 1GB SCSI diskem a zjistit, zda ho uvidí HDToolbox. Jen jí jestě musím dovybavit 68060 knihovnou...

            Komentovat


              #7
              O: Springyho A4000

              Ze ti nejde CD-ROM, to neni problem mit nastavene spatne, ale ze ti Amiga vubec nenastartuje s pripojenym diskem, to je neprijemne. Zkousel jsi dostatecne dlouho pockat? Mas nejake vhodne OD disku? Jine nez ma radic? Je disk prazdny? Amiga z toho obvas blazni, pokud tam jsou nejake PC zbytky. Mas spravne terminatory na kabelu?

              Komentovat


                #8
                O: Springyho A4000

                Jak jsi na tom s terminací? Pokud zapojuješ CDROM, nastav si na ní i terminaci (jumperem). Pokud zapojíš disk, na některých diskách je také možnost terminovat jumperem, ale já pro jistotu vždycky na konec kšandy dám aktivní terminátor.
                http://jack.untergrund.net [AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4]

                Komentovat


                  #9
                  Springyho A4000

                  Jak pro jistotu? Terminatory musi byt presne na obou koncich kabelu, nikde jinde a je treba pocitat i se zarizenima pripojenyma na centronics, nejenom na interni port. U toho fastlane to nemusi byt az tak snadne to udelat spravne.

                  Komentovat


                    #10
                    O: Springyho A4000

                    To jsem se snazil udelat. Bohuzel muj Fastlane nema ty terminacni rezistory, tak misto nich pouzivam aktivni terminator pichly v tom zadnim centronicsu. Tedy pokud nemam zapojeny CD-ROM. V opacnem pripade davam terminator na druhy centronics na CD-ROMu. Disk mam pripojeny na kabelu s 2 zastrckami (jedna pichla ve Fastlane/druha v disku). Disk jsem podle navodu na netu najumproval, aby byl terminovany a nastavil ID0. Fastlane je ID7.

                    Komentovat


                      #11
                      O: Springyho A4000

                      Jeste jednu vec bych potreboval a to od nekoho, kdo ma Picasso 4. V Devs/monitors mi patrne chybi tooltyp P4_Flickerfixer, ja ho ale nemuzu nikde najit a podeziram jeho nepritomnost z toho, ze mi poradne nefunguje to PicassoModeTNG. Kdyby hp nekdo mel, poslal by mi ho, prosim?

                      Komentovat


                        #12
                        O: Springyho A4000

                        Podle toho jak popisujes to SCSI, tak to mas dobre. Ten disk je ok? Kde byl pred tim pouzivany?

                        Komentovat


                          #13
                          O: Springyho A4000

                          Jo to ja nevim... kdysi jsem ho dostal. Je ale jediny, ktery momentalne mam. Pak jsem zkousel SCSI/SD redukci z amigakitu, se kterou to dela to same...

                          Komentovat


                            #14
                            O: Springyho A4000

                            P96 a CGX4 můžeš nainstalovat obojí, jen nespouštěj obojí zároveň, kolidovat nic nebude.
                            Úpravy nastavení bez instalovaného P96 asi opravdu nepůjdou.
                            A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

                            Komentovat

                            Zpracovávám...
                            X