Zobrazuji výsledky 1 až 15 z 15
  1. #1
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2671
    Post Thanks / Like

    Výchozí Alps Electric, alebo mrcha HDcka

    Ked som siel pisat, tento prispevok nevedel som kam ho zaradit. Takze najskor asi sem...

    Tak pekne po poriadku.
    Do ruk sa mi dostala tato PC mechanika co je teraz bezne v predaji.
    Nie ze by som potreboval nejaku prerobit, ale s tymto kuskom som nemal zatial ziadne skusenosti

    Tu je par obrazkov
    http://boboo.szm.com//DF354H090F-Top.jpg
    http://boboo.szm.com//DF354H090F-Front.jpg
    http://boboo.szm.com//DF354H090F-Back.jpg

    Po rozobrati to vypada asi takto


    Otacam, kukam, ziadne svice... skratka nic. Nasiel som zopar letovaci prepojov, ale nic moc.
    Tak klasika prehodil som ready a diskchange, DS1 som odsal, naletoval DS0.

    Dopadlo to asi takto

    Hned som ju zapojil na Amigu, blik blik, hrk hrk a ide to!
    Vyskusal som par diskiet, slapala pekne a tichusko.
    Skusil som XCopy a hooop, problem Aaaa... chyba nejaka logika.
    Zalovil som v skatuli a vytiahol generator READY signalu.
    Zapojil som a ideme od znova, XCopy a ides! Vsetko v poriadku, resetol som Amigu a nakopol Lotus II a bezi aj ten. Hura!

    Nezahalal som a na READY generatore som pripojil HD svic. Mechanika sa pekne zacala tvarit ako HD!

    Info: ffffffff - mechanika nie je pripojena; 0 - mechanika je DD; aaaaaaaa - mechanika je HD

    A pome dalej, ked uz to ide. Zobral som citac a vyhladal som clock signal, co krokuje a riadi otacky floppaku. Pekne... nasiel som 6,4 MHz takze signal
    som prerusil a vlozil tam Step-er, je to delicka ktora stiahne signa na 3,2 MHz co zodpoveda 150 - RPM

    Delicku som pripojil tiez na HD svic, tak aby v DD rezime mechanika sla normalne. Vlozil som HD disketu a odkusal ci idu otacky na 150 - RPM



    Takze, zda sa, ze vsetko v poriadku! Resetol som Amigu a vlozi HD disketu kde ma tools na maju A4000.
    Amiga sa pekne nabootovala, bez nejakych problemov
    Tak som spustil sysinfo a pome odmerat rychlost a citanie
    http://boboo.szm.com//DF354H090F-Si.jpg

    Skusil som spustit format, javilo sa velmo dobre!
    http://boboo.szm.com//DF354H090F-FFS.jpg

    Problem zacal tu! Nakolko mechanika ma drobny disk, ktory by mal udrzovat svojou vahou otacky, vsetky vybracie s posunu hlav sa prenasal na disketu kde sa vykonaval zapis.

    Zlaty Chinon ten ma disk ako bicyklove koleso a teraz uz viem preco, pri znizeni rychlosti na 150 - MPR svojou vahou vyrovnava chod diskety!

    Disketu sa mi nepodarilo korektne naformatovat zial, dnesne mechaniky su na HD rezim na Amige nevhodne! Iba ak by sa nasla mechanika co ma dost velke koliecko a dostatocne tazke na pokojny chod. Napr. starsie Panasonic-ky alebo Mitsumi.

    Najlepsie bude ked sa tejto mechanike vyhnete, stoji totiz za hovno!

    BTW: Ten test som robil na A500 0,5 Chip a KS 37.299
    Naposledy upravil Boboo : 07.03.2007 v 20:13:53

  2. #2
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1613
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Krásná práce, škoda jenom, že to nedopadlo...

  3. #3
    Prudus's Avatar
    Datum registrace
    25.02.2007
    Město
    Most
    Věk
    46
    Příspěvků
    195
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Škoda,
    řekl bych,že toto je momentálně nejčastěji se vyskytující mechanika v okolních obchodech s výp.technikou.Nabízejí prakticky jen tyto a to v několika barevných provedeních..

  4. #4
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2671
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Akonahle dokoncim PS2 redukcie (cakam na dodanie svabov)
    tak sa k tej mechanike vrati, a pokusim sa dokopnut ju,
    aj ku korektnemu zapisu. Chce to len cas vyhrast sa s tym

  5. #5
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mozna blbej napad, ale nenaslo by se tam misto pro vlepeni nejakych oluvek aby ten setrvacnik ziskal stabilitu?

    kua, redukce! ja ji este neposlal zpet. skleroza jak cepice
    vic v patricnem f(v)lakne
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  6. #6
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2671
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mas pravdu s tym olovom, na to som tiez myslel, ono by stacilo par gramov!
    Miesta tolko je... kde by sa to dalo upevnit.
    Len najprv chcem podokoncovat co ma prioritu jedna!
    Teraz som mal trosku cas, tak som narychlo spachal HDcku.

  7. #7
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    nalepit epoxidem
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  8. #8
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2671
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Je zrejme, ze toto bude spravna cesta! Este mi zostali broky zo vzduchovky

  9. #9
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    jaaaj, vymontuj kotoucek, natri lepidlem, postav ho ke zdi a nastrilej tam broky tak aby to bylo vyvazeny
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  10. #10
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak se mi podařilo předělat tuhle mechaniku! Zkoušel jsem nejdříve tenhle návod. S ním to chodí bezvadně do chvíle než připojíte externí mechaniku, ta nejede. Je to tím, že autor se nejspíš domníval, že RD je Ready signál, po proměření jsem zjistil, že se jedná o read data.
    Moje úprava nebude taky asi úplně košer, nicméně tuhle chybu to nedělá. Zatím jsem to ozkoušel s X-Copy a NDOS verzí GoldenAxe. Můžete mi sem hodit link na ADFko vyloženě problémové hry? Ať to pořádně otestuju.
    Pak sem kdyžtak hodím fotky, výhodou je, že je to absolutně nejdostupnější dosud prodávaná nová mechanika. Navíc co jsem ji zkoušel, tak jako DD funguje výborně.

  11. #11
    EXA's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Ostrava-Výškovice
    Věk
    63
    Příspěvků
    449
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Boboo původně napsal: View Post
    Akonahle dokoncim PS2 redukcie (cakam na dodanie svabov) tak sa k tej mechanike vrati, a pokusim sa dokopnut ju, aj ku korektnemu zapisu. Chce to len cas vyhrast sa s tym
    Zdravím Boboo !
    Koukám,že si pěkně vyhraješ.Stejně tak jako Ty,tak jsem si také hrál s tou Alpskou. Výslednej efekt a názor na ní-to samé co Ty!

    Dostala se mi pod ruky mechanika Sony-2.88MB. Tak ta nemá chybu - jede OK. V počítačích IBM se používaly tyto mechaniky - doporučuji všem.

  12. #12
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2671
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Alps je dost rozsirena a cenovo dostupna mechanika. V podstate v DD rezime vykazaje celkom upokojive vysledky, no na prestabu na HD rezim nie je vhodna. Neskor som sa este vratil k tejto FDDcke a spolu s ARISE modulom som urobil zopar testov. Vysledok bol, ze HD cita vynikajuco, ale ako som pisal na zaciatku, nedokaze korektne zapisat data v HD rezime. Vid. hore zmienovany krok motorceka. Pri formatovani asi od 40 track vykazuje chybu v zapise. Dobre skusenosti mam s FDD Panasonic ktore sa daju pekne prestavat na HD, ale iba JU 257 a vyssie. JU 253 funguju na inom principe.

  13. #13
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Takže jsem se pustil do téhle mechaniky podrobněji, bohužel s ne úplně kladným výsledkem. V předchozím příspěvku uvedenou úpravu lze opravdu použít, pokud nepředpokládáte použití externí mechaniky.
    Mé úpravy, které tu chci zveřejnit jsou už asi problematičtější.
    1. úprava má kosmetickou vadu, že se na ploše WB objeví i nepřipojené mechaniky s otazníky.
    2. úprava sice funguje poměrně spolehlivě s xcopy, ale je to fakt výsledek podivného laborování systémem pokus omyl, navíc při čtení některých částo NDOS disket vydává podivné zvuky posunu hlaviček. Na KS 1.3 způsobuje, že při nabíhání Golden Axe se v obrazu objeví svislá černá čára o tloušťce jednoho bodu blízko levého kraje obrazovky. S KS 2.04 a vyšší tento problém není.
    3. úprava používá nepoužitý signál (těžko říct jaký, nevím jak to zjistit) z hlavního švábu mechaniky. Od KS 2.04 běží naprosto spolehlivě, bez divných zvuků. U KS 1.3 se objevuje na levém kraji obrazovky pruh u loadování Golden Axe, je bílý, cca 4 pixely široký. Objevuje se pouze v úvodních obrazovkách, ve hře samotné už ne.

    Nicméně díky těm pruhům je jasné, že je něco v nepořádku. Zatím tedy platí, že u mně naprosto nejlépe zatím dopadl Samsung.

  14. #14
    tkald's Avatar
    Datum registrace
    23.10.2013
    Město
    Hrušky
    Věk
    36
    Příspěvků
    10
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Alps Electric, alebo mrcha HDcka

    Hmm, 5 let, našel jsem alternativní modifikaci http://www.msxinfo.net/2014/03/12/ma...sx-compatible/ a tam berou signál RDY (Ready disk) z pinu 32 IC kontroléru. Nezkoušel někdo tuto modifikaci na alps mechanikách?

  15. #15
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Alps Electric, alebo mrcha HDcka

    Jj, tohle bude chodit. Kdysi jsem k tomu taky dospel. Sice bude u nekterych her mechanika vyluzovat ruzne divne zvuky, ale pojede to.

  16. Líbí se mi Delihc - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. Schéma akcelerátoru pre A500 alebo A600
    By zz_indigo in forum Hardware
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 03.02.2009, 13:10:18
  2. SQL alebo klon
    By enzo in forum Aplikace
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 24.10.2007, 19:19:29

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots