Zobrazuji výsledky 1 až 12 z 12
  1. #1
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí Emulace na (nejen) PC - kde ještě najdeme UAE?

    Známe mnoho klonů UAE. Doma míváme Amigy nebo PC, takže tam je emulace či používání jasně dané, co ale na cestách? Tahat s sebou notebook kvůli emulaci her není zrovna nejšťastnější řešení, ale máme tady konzole jako PSP nebo DS.

    PSP disponuje vlastním "PSPUAE", což je jistě pozitivní, ale zase to nemá ekvivalent myši, mnoho věcí se tak stává nepoužitelnými.

    DS sice ekvivalent myši má, ale jeho hrubý výkon zkrátka nestačí. I když se možná blýská na lepší časy, máme tady emulátor Macintoshe:
    http://lazyone.drunkencoders.com/wordpress/?p=38
    Což je procesor 68000, pokud se nepletu - bylo by tedy možné teoreticky udělat i emulaci Amigy?

    Kde ještě jinde znáte UAE? Na vašich symbianech, PDA a tak podobně?
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  2. #2
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    46
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    na macovi napriklad je to dost bida. winuae je zcela jasne nejdal
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  3. #3
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mohl by mi někdo poradit s PSP UAE prosím? Všechno mi funguje, až na to, že rychlost loadingu z disket je žalostně nízká (úvodní loading je otázkou minut!) a pak i samotná rychlost většiny her je dost pod nominálem - pod hranicí hratelnosti. Co dělám špatně?

    Jediná věc, kterou jsem ještě nezkoušel, je nastavení v Custoom Firmware PSP rychlost procesoru na 333 MHz, ale i tak mi přijde rychlost emulace dost slabá. Zabýval se tím někdo?
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  4. #4
    Sponzor Bloom's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Olomouc
    Věk
    36
    Příspěvků
    233
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote davesade původně napsal: View Post
    Známe mnoho klonů UAE. Doma míváme Amigy nebo PC, takže tam je emulace či používání jasně dané, co ale na cestách? Tahat s sebou notebook kvůli emulaci her není zrovna nejšťastnější řešení, ale máme tady konzole jako PSP nebo DS.
    ...
    Kde ještě jinde znáte UAE? Na vašich symbianech, PDA a tak podobně?

    No na cesty je ještě alternativa uae4all pro konzoli GP2X.
    Na Wiki GP2X je seznam funkčních / nefunkčních her ve verzi 0.7.0, ale poslední verze 0.7.2a je na tom mnohem líp a myslím že už celkem blíží reálné rychlosti A500.

    GP2X jsem právě vyměnil za efiku, takže novinky nesleduju, vim že je další emulátor amigy uae2x, ale nic podrobnějšího.

    Na symbian pokud vím nic není a telefony by na to zatim ještě ani nestačily...
    Amiga 1200 ROM 3.1 (Magic Pack), Blizzard 1230/50 IV, 64MB RAM, IDE CF Sandisk 4GB, CD-ROM 52x, monitor M1438S
    (
    WinUAE na Core2Duo E6650@3,2Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 5600 Ti)

  5. #5
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    GP2X je asi super, ale bojím se ovládání, že bude taky na pytel (podobně, jako na PSP). Ideální by bylo DS, ale to ani po přetaktování na 100 MHz nemá na to ...
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  6. #6
    Sponzor Bloom's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Olomouc
    Věk
    36
    Příspěvků
    233
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No je pravda že ovládání neni uplně super, ae zvyknout se dá na všecno. Myslim s že je to lepší než u PSP, ale mě by prvě spiš seděl digitální "joypad" než analogová páčka, tak jek je to už vyřešeno u GP2X F200 (zatim se neprodává)...
    Amiga 1200 ROM 3.1 (Magic Pack), Blizzard 1230/50 IV, 64MB RAM, IDE CF Sandisk 4GB, CD-ROM 52x, monitor M1438S
    (
    WinUAE na Core2Duo E6650@3,2Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 5600 Ti)

  7. #7
    eddie
    Host eddie's Avatar

    Výchozí

    nevidel som v akcii psp portable ale napriek absencii mysi je to podla mna cool alternativa, kedze je malinka skladna, proste spravna amiga je vsade s tebou

  8. #8
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Myš se dá relativně obstojně nahradit analogovým joyem, což třeba v případě neakčních her není problém. Ale ta rychlost přátelé... zkusím to večer na 333 MHz a uvidíme .
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  9. #9
    Heurek's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Jeseníky
    Příspěvků
    13
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Testnul jsem PDA a i se to dalo.Pruboval jsem hru Imperium terranum a hratelné.Mírně spomalené ale neobtěžovalo to vzhledem k žánru hry.

    Testováno na PDA ASUS A730.
    Jediný problém který jsem nedokázal vyřešit bylo zobrazení.PDA mi nezobrazil celý obraz a spodní čest obrazu chyběla. Nebylo to moc ale v chybějící části je ovládací tlačítko na které se nedá kliknout.

    Systém jsem měl jak vlastní tak nově instalovaný a nepoznal jsem rychlostní rozdíl při otevírání aplikací či adresářů.

  10. #10
    Vertical Syndicate + Horizontal Lamerz + Toayen + Squadream holyna's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Kladno
    Věk
    43
    Příspěvků
    191
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No kdysi dávno jsem testoval UAE pro PALM, na Tungstenu T3 to jelo tak nějak jako klasická A500, pak tu mám Pocket PC - TyTN s WinMobile6, ale to jsem nějak vzdal, protože na Windows Mobile 5 se to prostě nedalo.

    Na PSPčku jsem zkoušel UAE, ale nic moc...

  11. #11
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3527
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Na PSP ta emulace bohuzel nema ani rychlost A500 a obavam se, ze ani v budoucnu mit nebude. Kdyby to nejak fakt optimalizovali.... mozna. Na emulaci motoroly a hlavne amigackeho chipsetu je potreba rychlejsi CPU. Ja hraju obcas hry na starem Xboxu v jeho X-UAE (na gauciku u TV s joypadem, docela dobry), kterej ma tusim nejake PIII snad na 600MHz a je to tak fousove rychlost A500 (mirne lepsi), pricemz to tam nebrzdi zadnej operacni system a je to dost nasponovany.

    Na cesty je tohle ale na prd, spis to uvadim jako duvod, proc si myslim, ze to na PSP nebude nikdy dost rychly.

  12. #12
    Sponzor Bloom's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Olomouc
    Věk
    36
    Příspěvků
    233
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No to GP2X o kterym jsem psal má ARM a když se nataktuje na 275Mhz (to jde přímo v tom emu) tak to jede téměř fullspeed. Je fakt že to ty ARMy má dva, druhej jako "video koprocesor" ale myslím že ten není zatim využíván.
    Amiga 1200 ROM 3.1 (Magic Pack), Blizzard 1230/50 IV, 64MB RAM, IDE CF Sandisk 4GB, CD-ROM 52x, monitor M1438S
    (
    WinUAE na Core2Duo E6650@3,2Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 5600 Ti)

Podobná témata

  1. Proč máte ještě Amigu...
    By Prober in forum Ostatní
    Odpovědí: 47
    Poslední příspěvek: 04.01.2015, 15:41:17
  2. Mazání a přepis nejen UV EPROMek, ale i čipů obdobně použitelných
    By Starej_Mraf in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 03.05.2010, 15:57:41
  3. Emulace Amigy na PDA
    By Prudus in forum Emulace na ostatních platformách
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 07.04.2010, 02:40:27
  4. Emulace C64
    By sccs in forum AmigaOS 4.x Classic
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 09.02.2009, 22:58:12
  5. Ještě k redukcím na PC myši
    By Predseda in forum Hardware
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 05.02.2009, 09:58:02

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots