Stránka 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 41 až 60 z 82

Téma: AmigaOS4 FAQ

  1. #41
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3372
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    Tak ne, nejede mi to ani tak. Problem bude zrejme v nastaveni SCSI radice na CSPPC, nebo v necem takovem.

  2. #42
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1670
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    Večer na to mrknu a budu instalovat, uvidíme, kam se dostanu.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  3. #43
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    Quote Doda původně napsal: View Post
    Rekl bych, ze mozna nemam ani jedno z toho. Kde jsi to vycetl? Ja o tom nemuzu nic najit. Kazdopadne ta rada vypada pozitivne.
    V manuálu AmigaOS 4.1 pro Pegasos II. Nedošlo mi, že to instaluješ na klasické Amize, kde může být hromada jiných problémů

  4. #44
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3372
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    Asi jo. Uvidime jak dopadne Dami.

  5. #45
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3372
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    SWAP mi uz jede, duvod je nejasny, ale je to problem Amigy samotne. Jako SWAP jsem nyni nezvolil novy oddil, ktery jsem kvuli tomu vytvoril, ale starsi, ktery pouzivam jako SWAP v Linuxu. Asi nema smysl nad tim koumat, nikdo na ten duvod nejspis neprijde.

    Pak jsem spustil OWBcko a v nem par zalozek, az mi dosta RAMka, pak to uz evidentne swapovalo..... a pak se cela Amiga sekla (a poskodil se kickstart, takze reset nepomohl, jen vypnout-zapnout). Otazka je, ceho je to chyba, jestli OWB, nebo systemu. Zda se mi, ze neni dobre to pokouset.
    Naposledy upravil Doda : 09.09.2011 v 16:20:31

  6. #46
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    no ja bych doporucil zkusit jeste par dalsich programu, ktere zaplni fyzickou RAM a pak donutit system swapovat, abys vyloucil moznost, ze to nedela jen OWB, u ktereho bych docela veril, ze by mohl nejakou takovou chybku obsahovat...

  7. #47
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1670
    Post Thanks / Like

    Thumbs up Zatím jsem velmi mile překvapen

    Instalace AOS4.1 Classic proběhla bez větších problémů, jen se mi nepodařilo instalaci spustit bootem z cdčka, ale musel jsem si pomoct startovací disketou. Swap jsem nenastavoval, protože mám zoram, který se alokuje jako swap automaticky. Po prvotní instalaci jsem přidal update3 a novou češtinu (čeština zatím bezvadná, díky probere), dopus a owb. Přes owb jsem spustil asi 7 běžných webů (idnes, portál, cnn,...), pak se to zpomalilo, ale jelo to dál. V okamžiku, kdy jsem owb chtěl vypnout, vyskočil na mě grim reaper a owb jsem killnul. Zkusil jsem podobné věci v ibrowse, kde načítání objemných webů (např. toto), zpočátku jelo rychle, pak se zpomalilo. Vypnutí ibrowse pomalejší, ale bez chyb. Moc se neorientuju v příkazu memstat... Jdu si hrát dál . Instaluju na A4000D, CSPPC363MHz, CVPPC, ZorRam256MB, X-Surf, Deneb, WD200GB připojený přes Acard.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  8. #48
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    spadnul stary owb s reaction gui nebo ten novy muiowb?

  9. #49
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1670
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    Ten starý, nový jsem ještě nestihnul, dám ho dnes večer.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  10. #50
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1670
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    Muiowb jde po prvním spuštění do guru, chyba typu Data Storage Interrupt. Ale asi to bude jen můj případ, uživatel Cass z AW (#14) hlásí, že mu jede.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  11. #51
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    Zaptám se možná blbě, ale máš tam Update 3?

  12. #52
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    MUIOWB jede na OS41u3 classic urcite, nicmene jak jsem tak cetl nektere komentare, tak nekteri maji nainstalovane mui v jinem adresari nez ocekaval installer update 3 a potom se to nejak popere a MUIOWB, ktere vyzaduje nejnovejsi verzi se pak nerozjede ani omylem...

  13. #53
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1651
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    Jasně, i v MorphOS byly zpočáttku problémy, a než jsem na to přišel, MUI jsem měl asi na třech místech, hlavně pro programy Amiga classic. Trochu hraní a ruční instalací se to dalo doladit, v dalších verzích už problémy nabyly. AOS4 ale neznám...
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  14. #54
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1670
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    2Prober: ano, update3 mám
    2Exie: díky na radu, je to tak, stačilo překopírovat mui objekty z adresáře muiowb do mui naasignovaného systémem a už to jede. Po prvním načtení mi zbude 20MB ram, po otevření např. idnes už jen 4MB, pak to začíná swapovat, ale subjektivně mám pocit, že se s tím dá velmi dobře pracovat. Zobrazení stránky z rychlé ramky nebo ze swapu subjektivně nepoznám (skoro ).
    2Dedy: díky za podporu
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  15. #55
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    43
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    2DaMi: Neni to preklep??? "Instaluju na A4000D, CSPPC363MHz". Pokud ne, tak gratuluju k nejrychlejsi Amize na svete!
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  16. #56
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1670
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    Ne překlep to není. Už asi rok jsem měl probém s cssppc, rozjel se tak ve 3 případech z 10 a občas se resetoval. Poslal jsem ho Stachu100, který jej opravil a mj. i vyměnil ppc cpu.
    Quote reKTor původně napsal: View Post
    2DaMi: Neni to preklep??? "Instaluju na A4000D, CSPPC363MHz". Pokud ne, tak gratuluju k nejrychlejsi Amize na svete!
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  17. #57
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    43
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    363 Mhz! Whoow! Začínám o tom vážně uvažovat!
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  18. #58
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1670
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    2reKTor: je to hezký, rychlejší, ale pokud je tvůj csppc zcela funkční, tak bych to asi neriskoval. Aktuálně tam mám takt 66MHz na 68060 (přetakt cca 15%), 363MHz na 604e (přetakt cca 5%).Kupodivu ani jeden z cpu skoro netopí, ale co topí jsou čipy u paměťových slotů. Mám ale pocit, že ty machy topily hodně i před tím. Je to "nejtopivější" část karty. V blízké budoucnosti budu řešit nějaké chlazení. Jinak sběrnici mám taktovanou na 50MHz, takže na kartě jsou vede sebe 3 krystaly. Tady jsou nějaké fotky a video mé karty. Pokud byste se o tom chtěli bavit víc, tak poprosím některého moderátora o přesun do nového vlákna.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  19. #59
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4 FAQ

    Procpak to nebezi pod OS3.x?

  20. #60
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1670
    Post Thanks / Like

    Question O: AmigaOS4 FAQ

    Quote MisticJoe původně napsal: View Post
    Procpak to nebezi pod OS3.x?
    To nevím, každopádně jsem si s tím cs dost naběhl díky své nenažranosti, je to story tak na dvě stránky .

    Měl jsem "jen" tu 200 (kterou jsem ti prodal) a chtěl jsem model 233. Koupil jsem ho za cca 550-600€, používal ho asi tři měsíce, vše v pohodě. Pak jsem jednou z nějakého důvodu šáhnul do amigy (klasická rozborka, daughter board a csppc ven (měl jsem pro to určitě strašně důležitý důvod, ale už nevím jaký) a zase zpět). Když jsem dal vše do kupy, amiga nenajela, takže zase rozborka/sborka, rozjezd s nejmenším počtem připojeného hardware, z čehož jsem zjistil, že problém je v csppc. Ta turbína byla mírně prohlá, tak jsem do ní začal za chodu drbat prstem a zjistil jsem, že při drbání do 68060 cpu se občas chytila (já vím, jsem opravář jak sviňa). Zajímavé bylo, že OS3.9 občas padal, což jsem tipoval na onen problém s 68060, ale ppc režim - OS4.0 jelo zcela v pohodě.

    Pak jsem se s tím drbal a trápil ještě nějakou dobu, až to dopadlo tak, že jsem s tím byl 2× za exou. Exa se snažil, ale taky nepochodil, podle něj to byl mechanický problém, nějaký skrytý studeňák uvnitř jedné z vrstev tohoto vícevrstvého pcb. Podezření bylo na nějaké misto pod nebo spojené s 68060, protože to drbání do cpu způsobovalo, že karta občas najela. Exa prohřál všechny piny procesorové patice, ale ani to nepomohlo.

    Amigu jsem nechal rok ležet, resp. jsem do ní dal původní A3630 a Mraf mi připojil 16MB fastky, kterou amiga neviděla (byl to vrak od Svéti) a používal jsem ji jako whdload stroj.

    Někdy v polovině roku jsem se s Jackem-3d bavil o tom, že mu Stachu už nevím jestli prodal nebo upgradnul 603 bliznu. To mě navedlo k tomu, abych ho oslovil a problematickou kartu poslal. Stachu po testech zjistil, že kupodivu! v jeho amize 68060 jede jak víno (vůbec žádné pády), ale zase se nechystal ppc procák. Takže přesný opak, než u mě! OS3.9 mu jela v pohodě, ale když se pokusil spusit ppc aplikaci, tak amiga vytuhla. Měl podezření na problém s ppc, protože KS pro 4.0 se začal normálně nahrávat, ale dál se nedostal.

    Nabídl mi levnější varantu: přepájení 68060 patice a prohřátí 233 MHz cpu s pravděpodobností cca 50% úspěchu a dražší varantu: výměnu ppc cpu. Vybral jsem dražší, poslal peníze a očekával to nejhorší, tedy karta se po úpravě nerozjede vůbec a prachy budou úplně v hajzlu. Dopadlo to tak, že po zásahu se chování v jeho systému OS3.9 nezměnilo (OS3.9 jela stabilně, ale nespouštěly se ppc aplikace), ale OS4.0 jelo stabilně. Říkal jsem si, že je to na tu předchozí bídu relativně rozumný kompromis, funkční OS3.9 bez ppc a funkční OS4.x.

    Když mi karta přišla, tak po zapojení v mé amize kupodivu jelo všechno ok, tedy OS4.0 (teď 4.1) i OS3.9 včetně ppc aplikací. Trochu jsem Stacha podezříval, že neměl správně připravený systém, neměl ppc knihovny nebo něco, ale napsal mi, že měl systém, který s jeho ppc jel zcela ok, problémy byly jen s mým cs.

    Takže pro mě je výsledek aktuálně dobrý, amiga zatím 100% funguje. Jen si říkám jak dlouho. Podstatné je, že do ní chvíli nebudu bezdůvodně drbat...

    Sorry za dlouhý text .
    Naposledy upravil DaMi : 15.09.2011 v 18:06:23
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

Podobná témata

  1. Odpovědí: 104
    Poslední příspěvek: 09.03.2014, 00:37:15
  2. AmigaOS4.x + MorphOS kompatibilni HW
    By InfinityX in forum Hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 29.11.2012, 07:20:23
  3. AmigaOS4 venku !!
    By Prober in forum AmigaOS 4.x obecně
    Odpovědí: 97
    Poslední příspěvek: 24.09.2009, 21:03:44
  4. Problém při instalaci AmigaOS4
    By kloss in forum AmigaOS 4.x obecně
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 22.03.2008, 17:09:32

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots