Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 51
  1. #1
    jirrka22's Avatar
    Datum registrace
    24.02.2008
    Město
    Ostrava
    Věk
    63
    Příspěvků
    9
    Post Thanks / Like

    Výchozí Sony MPF 920-Z

    Mam Amigu 500 a nedavno mi umřela moje Chikonka.Nechtel jsem se vzdat bez boje a zacal jsem hledat alternativni zpusob jak moji Amigu zase ozivit.Velice pekne popsany navod jsem nasel na http://amiga.probers.info/index.php?...c_writeComment

    Ihned jsem si tuto mechaniku objednal a nasledujici upravy jsem provedl (krome spojeni kontaktu na SW3).Po zapnuti a vlozeni prvni diskety jsem zajasal.Workbench najel bez jakykoliv problemu.

    Problem zacal pri kopirovani disket pres X-COPY.Tento program disketu nenasel.Nevzdal jsem se a zkusil alternativni program D-Copy kde vsechno fungovalo v poradku.Kdyz jsem ale zacal otvirat sampus objevil se dalsi problem.Vetsina her nejde spustit.Jsou to prave diskety NDOS.

    Myslim ze je problem v RDY signalu ale nemam tuseni jak tento problem odstranit. Mam svou Amigu rad a proto doufam ze mi nekdo poradite.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Nahled1.JPG
Zobrazeno: 167
Velikost: 159,3 KB
ID: 627  

  2. #2
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    U pinu 34 by mela byt preskrabnuta cesticka na plosnem spoji. Z Tve fotky to nejde poznat. Opravdu je preskrabnuta?
    I love Amiga

  3. #3
    jirrka22's Avatar
    Datum registrace
    24.02.2008
    Město
    Ostrava
    Věk
    63
    Příspěvků
    9
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    I kdyz to nejde moc dobre videt,je opravdu prerusena.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 2.jpg
Zobrazeno: 101
Velikost: 51,5 KB
ID: 628  

  4. #4
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    co se dá dělat, mě taky nechodí sonka na NDOS, osvědčily se mi předělané staré mitsumky
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  5. #5
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    zlaty chinonky
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  6. #6
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Udělejte si ten spoj na SW3, a ten problém s NDOS disketama by měl zmizet...

    Možná...

    Ten spínač totiž říká mechanice jaká disketa byla vložena, jestli HD nebo DD.
    U amigácký mechaniky, (pokuď to není spešl upravená HD) je to vždy DD a ten spoj je tam natvrdo proto, aby se při použití HD disket nemuselo pořád přelepovat ízou to výběrový okýnko.

    Jinak mě všechny Sonky s NDOS disketama chodily v poho...
    AmigaServiceMan

  7. #7
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote amigoun původně napsal: View Post
    co se dá dělat, mě taky nechodí sonka na NDOS, osvědčily se mi předělané staré mitsumky
    Sony negenuruju READY signal, da sa to tam dodatocne dobastlit.
    Mam postaveny univerzalny interface ktory donuti kazdu mechaniku NDOS.

  8. #8
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Foto, a nejlip s tistakem v eaglu plz! (lenost vymejslet, vyrobit bych to este jo)
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  9. #9
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mam to urobene na montaznej skusobnej doske, takze ziaden Eagle.
    Vyrobil som si to na testovanie FDDciek, foto mozem poskytnut na schemu si musis pockat... musim najst!

  10. #10
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    ok ok, za to teda spacham taky na zkusebni desce ach ta lenost, ale leptam RÁD!
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  11. #11
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Boboo původně napsal: View Post
    Sony negenuruju READY signal, da sa to tam dodatocne dobastlit.
    Mam postaveny univerzalny interface ktory donuti kazdu mechaniku NDOS.
    Sakra, chlapi,včera mi to nedalo, ve skladu sem vyhráb Sonku MPF 920-Z z JUN2006, upravil, zapojil, NDOS čte...
    AmigaServiceMan

  12. #12
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote IDEfix původně napsal: View Post
    Sakra, chlapi,včera mi to nedalo, ve skladu sem vyhráb Sonku MPF 920-Z z JUN2006, upravil, zapojil, NDOS čte...
    a co xcopy?
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  13. #13
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    vono porad 920-z nemusi mit vzdycky ten stejnej cip, nekterej treba index negeneruje ne?
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  14. #14
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To Chain : Taky může bejt... Třeba sem měl jenom štěstí...


    To Amigoun : Pořád stejný... Nic... Zkus jiný alternativy - někde sem tu už vypisoval, kterej copy soft s tím chodí, a kterej ne...
    Hledej Šmudlo...
    AmigaServiceMan

  15. #15
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    no právě, proto píšu o těch mitsumkách, ty jedou i s xcopy.. Navíc se daj sehnat všude téměř zadara. I když chápu, nová mechanika je nová mechanika..
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  16. #16
    jirrka22's Avatar
    Datum registrace
    24.02.2008
    Město
    Ostrava
    Věk
    63
    Příspěvků
    9
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To IDEfix: Takze spoj SW3 jsem natvrdo spojil.Take jsem vsechny spoje pro jistotu jeste jednou prepajel a cele vycistil.

    Zapl jsem a problem stale pretrvava.Bohuzel zadna zmena.

    Mozna ze by bylo za potrebi abych problem s NDOS lepe specifikoval.Musim konstatovat ze ne vsechny NDOS diskety nejedou.Napriklad All terrain racing ktery je NDOS jede v poho ale u hry Super frog najede pouze uvodni obrazovka CRYSTAL a pohybujici se krychle ale po odkliknuti mysi a par zaharbani mechaniky se cela obrazovka zbarvi do cervena a nic.Podobne symptomy se dejou i u jinych her.

    Taky jsem vzal v uvahu ze ona disketa muze byt spatna tak jsem pres serial kabel prenesl cely disk image do pocitace a pres WinUAE spustil.Hra nastartovala bez problemu.

    Myslim ze cely problem bude mit neco spolecneho s tim X-COPY ktery disketu vubec nenajde.

    Chtel jsem vas pozadat o porovnani chipu ktere jsou v priloze s vasi upravenou a plne funkcni sonkou.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 1.JPG
Zobrazeno: 101
Velikost: 140,6 KB
ID: 639   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 2.JPG
Zobrazeno: 107
Velikost: 182,2 KB
ID: 640   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 3.JPG
Zobrazeno: 101
Velikost: 150,0 KB
ID: 641   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 5.JPG
Zobrazeno: 106
Velikost: 158,3 KB
ID: 642   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 6.JPG
Zobrazeno: 110
Velikost: 154,2 KB
ID: 643  


  17. #17
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote jirrka22 původně napsal: View Post
    Chtel jsem vas pozadat o porovnani chipu ktere jsou v priloze s vasi upravenou a plne funkcni sonkou.
    no tady jde prave o to, ze -> nikomu <- nejede sonka napr. s x-copy a tudiz nelze rict, ze je uplne plne funkcni. samozrejme ze ale existuje spousta ndos her ktere s ni jedou..
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  18. #18
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    prestoze stale nikomu nejede na 100% ale je nova, stale si nekteri naivni jedinci nedaji rict, achjo
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  19. #19
    Prudus's Avatar
    Datum registrace
    25.02.2007
    Město
    Most
    Věk
    46
    Příspěvků
    195
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Asi jsem měl štěstí,ale mě šly na mých dvou Sonkách všechny diskety,co jsem jim podstrčil. V X-Copy žádnej problém. A po proklemování mikrospínače na HD diskety si poradil i s nima. Já měl ale Sony MPF 920-e, tak nevím..
    Ale když porovnám fotky tišťáku s mým,tak můj šváb má více nožiček..
    Naposledy upravil Prudus : 27.02.2008 v 07:35:13
    A1200 Tower + A600 Desktop + 2x A500 Desktop + CDTV + CD32 + Konzole

  20. #20
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Takze Ti pomuze asi jedine, bud si tam pribastlit cely obvod, ktery sam generuje signal Ready nebo zahodit mechaniku a z bazaru nebo aukra sehnat nejakou jednoduse modifikovatelnou, ktera pojede na 100%. Nevyhoda je, ze neni nova. Ale kdo pouzival v PC disketu, ze ano . Ja ji teda pouzivam jen na flashovani BIOSu.
    I love Amiga

Podobná témata

  1. Sony MPF 920-e
    By Joska in forum Modifikace PC floppy mechanik
    Odpovědí: 58
    Poslední příspěvek: 25.06.2013, 11:39:54
  2. Sony MPF520-1
    By venox in forum Modifikace PC floppy mechanik
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 10.10.2012, 09:48:59
  3. Sony MFD-17W-85
    By Anubis in forum Modifikace PC floppy mechanik
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 18.08.2007, 22:26:41
  4. Sony SMD-300
    By Chain in forum Modifikace PC floppy mechanik
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 03.08.2007, 18:28:58
  5. Sony MPF 910
    By Joska in forum Modifikace PC floppy mechanik
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 29.01.2007, 16:08:51

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots