Stránka 1 z 5 12345 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 94

Téma: PCMCIA a CF

  1. #1
    webtv's Avatar
    Datum registrace
    14.04.2009
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    161
    Post Thanks / Like

    Výchozí PCMCIA a CF

    Pořídíl jsem si Kouwell KW-2103CFA CardBus (PCMCIA) to CF Card Reader/Writer a Kingston CF 1GB, stáhl CDF + FAT95, nakopíroval soubory do adresářů dle priloženého návodu a ni ťuk. A600 se tváří jako by nic. Jak to roschodit?

  2. #2
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Takže, vezmeme to od začátku. Je ta karta naformátována na PC pod FAT systémem (FAT32 ne). Když tu kartu s redukcí dáš do Amigy a zformátuješ pod Amigou jede to v pořádku?

  3. #3
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Zkusil jsi spustit amiga+E a napsat CF0: ? Některý karty se ukážou až potom. (něco podobného jsem u A600 řešil stejným způsobem)
    Naposledy upravil Starej_Mraf : 09.05.2008 v 20:43:53

  4. #4
    webtv's Avatar
    Datum registrace
    14.04.2009
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    161
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Koupil jsem redukci + kartu a nic jsem sní nedělal. Amiga kartu nevidí.
    Skoušel jsem amiga+E a pak napsat CF0: a nic.
    Naposledy upravil webtv : 09.05.2008 v 21:11:01

  5. #5
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Dobře, ty chceš¨tu kartu využívat k přenosu dat mezi Amigou a PC? Jinak bych zkusil nejdříve oživit kartu pod Amigou podle toho návodu. Zapotřebí bude HDInstallBox v upravené verzi pro CF karty (odkaz tady někde bude) a zjistit jestli jí vůbec Amiga tetekuje. Pokud ano, tak vytvořit klasicky oddíl a naformátovat pod FFS. Jde se i podívat do Tools/PrepCard nebo tak nějak, mělo by to vypsat, že našel nějakou kartu.

    Je možné, že z výroby bude na kartě FAT32, a to Amiga prostě neuvidí.

  6. #6
    webtv's Avatar
    Datum registrace
    14.04.2009
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    161
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ano, chci kartu využívat k přenosu dat mezi Amigou a PC a zároveň nastavit Fast paměť, později jako Hard. S amigou jsem tak asi 12 let nedělal, a potřeboval bych postup krok po kroku. Předem děkuji. Na kartě je FAT, nevím kolik. Na hárdu jsem našel originál HDInstallBox.
    Naposledy upravil webtv : 09.05.2008 v 21:35:02

  7. #7
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Krok po kroku to nepůjde. Nejdřív je nutné vědět, jestli Amiga tu kartu v PCMCIA slotu vůbec vidí, bez ohledu jestli naběhne v systému nějaké zařízení. Zkus ten PrepCard, měl by vypsat aspoň něco.

  8. #8
    webtv's Avatar
    Datum registrace
    14.04.2009
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    161
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Amiga kartu v PCMCIA slotu vůbec nevidí. Device No card inserted Format N/A Geometry N/A Battery N/A Information N/A

  9. #9
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Koukám že jsi z Ostravy, co kdybych se na to přišel podívat osobně? Možná by to bylo rychlejší.

  10. #10
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    46
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote webtv původně napsal: View Post
    Amiga kartu v PCMCIA slotu vůbec nevidí. Device No card inserted Format N/A Geometry N/A Battery N/A Information N/A
    na totok se vyprdni, systemove nastroje sou bohuzel nahouby
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  11. #11
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    46
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote webtv původně napsal: View Post
    Ano, chci kartu využívat k přenosu dat mezi Amigou a PC a zároveň nastavit Fast paměť, později jako Hard. S amigou jsem tak asi 12 let nedělal, a potřeboval bych postup krok po kroku. Předem děkuji. Na kartě je FAT, nevím kolik. Na hárdu jsem našel originál HDInstallBox.
    "nastavit Fast paměť"- nelze, pouze "později jako Hard", a to ještě jen na přenos, ne na systém.

    HDInstallBox - zapomeň na něj
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  12. #12
    Sponzor agbiker's Avatar
    Datum registrace
    06.02.2008
    Město
    Stříbro
    Věk
    41
    Příspěvků
    41
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Kingston 1GB v PCMCIA nejede. Pojede ti jako hadr pres IDE. Mel jsem stejnej problem. Koupil jsem 4GB Sandisk II na IDE a 1 GB Kingston na PCMCIA. Nejelo to, tak sem to musel prohodit. Ted to facha diky Chainovi perfektozne.
    AMIGA 1200 + Blizzard 1230/50 IV + 32 MB RAM + 1084S + 1GB CF HDD + CF PCMCIA 4GB + WHDLoad registered + CD32 + AMIGA 600


  13. #13
    webtv's Avatar
    Datum registrace
    14.04.2009
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    161
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak se stav. Kontakt jsem ti poslal na com.
    Děkuji ostatnim za příspěvky.

  14. #14
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    46
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    dejte sem pak nekdo fotku ty nefunkcni karty, at si na ni daj ostatni bacha
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  15. #15
    Sponzor Fafejt's Avatar
    Datum registrace
    08.09.2007
    Město
    Butoves
    Věk
    44
    Příspěvků
    169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Je možné, že z výroby bude na kartě FAT32, a to Amiga prostě neuvidí.[/quote]


    Tak to nevim,já mám všechny karty naformátovaný na FAT 32 a Amiga je vidí.


  16. #16
    webtv's Avatar
    Datum registrace
    14.04.2009
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    161
    Post Thanks / Like

    Výchozí PCMCIA a CF

    Tato karta zatím nechodí na A600, vůbec ji nenabutuje.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC00332.JPG
Zobrazeno: 79
Velikost: 264,7 KB
ID: 696   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC00333.JPG
Zobrazeno: 77
Velikost: 264,7 KB
ID: 697  

  17. #17
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2667
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Sezen si CF Sandisk, BTW z PCMCIA bootovat CF nelze.
    I love Amiga

  18. #18
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    46
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    je mozny je to je tim ze je na 3.3V a tech 5V z amigy ji nemusi chutnat
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  19. #19
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Sakra, tohle se mi nezdá.. Tyhle Kingstony jsou většinou duální - 3.3 i 5V.

  20. #20
    webtv's Avatar
    Datum registrace
    14.04.2009
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    161
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Zdarec ve spolek, můžete mi prosím poslat pár fotek (z obou stran) funkčních CF karet - dostupných v obchodě. Tu Gigofku jsem vrátil. Díky.

Podobná témata

  1. Pcmcia wifi
    By Kachna Obecna in forum Hardware
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 27.01.2016, 21:53:14
  2. PCMCIA vychytávky
    By EXA in forum Hardware
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 21.08.2009, 23:00:06
  3. CD-ROM přes PCMCIA
    By mnx in forum Hardware
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 27.03.2009, 17:50:39
  4. Pcmcia-usb
    By kloss in forum Hardware
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 04.01.2008, 11:48:35
  5. Pcmcia
    By ghh in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 24.02.2007, 00:29:26

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots