Stránka 15 z 15 PrvníPrvní 123456789101112131415
Zobrazuji výsledky 281 až 290 z 290
  1. #281
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1785
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Upgrade Blizzard 1240 na 1260

    500€ za B1240 je sialena cena sama o sobe - nemluve o dalsich nakladech na upgrade.

    Pokud upgrade tak urcite bez CPU socketu a rovnou na 060 rev6 a s plochym SIMM konektorem.


    Par lidi v CZe umi ten upgrade udelat - jsou velice schopni a tim padem i vytizeni.
    Ze zahranici mohu doporucit Stachu z Polska ci Tbtorro z Danska.


    Nedavno se prodala B1260 vcetne SCSI kitu, 2x128MB RAM a boxovana za 500USD.

    Zkus cihat na Amibay/dej si wanted.

  2. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #282
    lacoh's Avatar
    Datum registrace
    22.01.2017
    Město
    Handlová
    Věk
    42
    Příspěvků
    318
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Upgrade Blizzard 1240 na 1260

    500€ je za všetko ( 1240+kit+procesor68060 rev.1) okrem oscilátora, plus robota, ktorá je cca 5% z celkovej ceny. MC68060 rev.6 je na úrovni 120€ a ide hore...to zas považujem za šialené ja...
    na amibay som zavesený aj v robote a vo wanted mám akuálne že kúpim BPPC a schválne sa pozri na počet videní a ten "fantastický" feedback
    Naposledy upravil lacoh : 02.03.2017 v 21:03:01

  4. #283
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1785
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Upgrade Blizzard 1240 na 1260


  5. #284
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1634
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Upgrade Blizzard 1240 na 1260

    Ufff... Tak takhle opravdu NE!

    Odpájení bez fluxu, pěkně na sucho a fofrem, jen přiloží hlavici a už to odsává, nepočká až se to prohřeje, aby to pěkně vycuc jedním vrzem a tvl pak ten "švýcarár" co s ním zkoušel hejbat nožičkama a nakonec to hrablo, jak s ním rval ten procák ven. Správně odpájený CPU musí jít ven samo, nebo jen mírným tahem prstama, jinak to vytahá i s prokovama... No a kdyby se ten Jarmil podíval na spodek tý 040tky, tak by zjistil, že tam jsou čtyři malý teflonový kolečka navlečený na čtyři nožičky v rozích v druhé řadě a nemusel by tam rvát kus papíru, nebo čeho, aby to měl v rovině, nehledě na to, že tím papundeklem krásně tepelně zaizoloval to CPU zespodu, kde je taková zlatá destička a měla by mít volný přístup k luftu. Proto sou tam ty kolečka v rozích, aby to bylo kousek nad deskou a mohlo to dejchat... Závěrečné rychlopájení tím kopytem nebudu snad ani komentovat...
    AmigaServiceMan

  6. #285
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3457
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Upgrade Blizzard 1240 na 1260

    Je fakt, ze kdyz to dobre odsajes, tak ti CPU klidne najedou vypadne na stul.

  7. #286
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2681
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Upgrade Blizzard 1240 na 1260

    Vsimol som si za posledne roky a nielen na Amiga scene, ze je moderne robit rozne Youtube videa ktore ukazu ako postupovat v urcity technicky praktikach. Rozne recapi, upgrade procesorou, dokonca techniky pajkovania, do popredia ide teraz 3D tlac to je zase ina kava. S mojimi 30 rocnymi skusenostiami som naozaj ohromeny co za smejdaci tie videa tvoria, cest vynimkam. Proste hnust... priklanam sa k nazoru IDEfix-a, KATASTROFA, o*ebal by som mu toho Blizzarda o hlavu.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  8. Líbí se mi Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  9. #287
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3457
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Upgrade Blizzard 1240 na 1260

    Quote Boboo původně napsal: View Post
    Vsimol som si za posledne roky a nielen na Amiga scene, ze je moderne robit rozne Youtube videa ktore ukazu ako postupovat v urcity technicky praktikach. Rozne recapi, upgrade procesorou, dokonca techniky pajkovania, do popredia ide teraz 3D tlac to je zase ina kava. S mojimi 30 rocnymi skusenostiami som naozaj ohromeny co za smejdaci tie videa tvoria, cest vynimkam. Proste hnust... priklanam sa k nazoru IDEfix-a, KATASTROFA, o*ebal by som mu toho Blizzarda o hlavu.
    Vim ze jsi machr, tak udelej video, ktere bude spravne. Tim chci rict, ze jsem vdecny i za to co jde ve vsech oblastech, vezmu si z toho co potrebuji.

  10. Líbí se mi Cyberian - těmto lidem se příspěvek líbí
  11. #288
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1634
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Upgrade Blizzard 1240 na 1260

    Tak na druhou stranu, to video dělal "Chucky" a jeho práce na poli amigareverseengeneeringu je proslulá a DiagRomky naprosto geniální, ale pájet by fakt neměl...

    Ne ne...
    AmigaServiceMan

  12. #289
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1785
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Upgrade Blizzard 1240 na 1260

    Quote IDEfix původně napsal: View Post
    Tak na druhou stranu, to video dělal "Chucky" a jeho práce na poli amigareverseengeneeringu je proslulá a DiagRomky naprosto geniální, ale pájet by fakt neměl...

    Ne ne...


    No to mne take udivilo.

    Obe pajeci videa co jsem vcera postoval jsou od Chuckyho a presne jak pise IDEfix, clovek prosluly projekty reAmiga A1200, A3000, A3640/A3660.


    Mereno mym laickym okem, cekal jsem to tak nejak profesionalnejsi


    Jeste na startu vide, pri pridavani fluxu rypnul "ne tak moc jako Louis Rossmann", coz je frajer co opravuje prevazne Apple veci v New Yorku a jeho kanal prekonal 1Mil subs.



    Pridavam se k Dodovi, udelejte prosim video.

  13. Líbí se mi Cyberian - těmto lidem se příspěvek líbí
  14. #290
    Cyberian's Avatar
    Datum registrace
    16.12.2016
    Město
    Klimkovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    122
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Upgrade Blizzard 1240 na 1260

    Tedy po 3 letech pájení v servisu Nokie mi stačila 17-20 vteřina na začátku a bylo mi jasno, že to budou muka. Asi jsem nějaký přecitlivělý
    A ten nůž.... vezměte mu někdo hned tu kartu

    Na druhou stranu, já osobně bych použil flux, podehřev a horkovzdušku s velkým nástavcem a menším proudem vzduchu, ale sám tedy netuším jaké nástrahy jsou při práci na starých deskách. Jak je to např s vlhkostí a zda to při delším ohřevu neudělá v mezivrstvě bublinu. Také bych ocenil video s vysvětlením proč a nač.
    “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” - Thor Heyerdahl

Podobná témata

  1. Apollo 1240 upgrade
    By Boboo in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 42
    Poslední příspěvek: 08.07.2019, 10:30:12
  2. DCE Blizzard 1260/64
    By briolm in forum Hardware
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 12.06.2011, 09:51:32
  3. Blizzard 1240 - instalacna disketa
    By venox in forum Hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 26.02.2009, 14:39:15
  4. Blizzard 1240 - problem so startom
    By a4000 in forum Hardware
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 13.05.2007, 17:37:53

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots