Zobrazuji výsledky 1 až 12 z 12
  1. #1
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    41
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí Divné: Blizzard 1260 a IDE-CF

    Tak tahle kombinace v A1200 dělá opravdu divnou věc. Pokud po staru vlezu do early startup, tak po odchodu z něj naběhne obrazkovka s disketou. Pokud bootnu z diskety, tak není vidět CF. S pomalejší turbínou to nedělá (B1230, Elbox 1230), pokud vypnu sw B1260 tak taky ne. Nedělá to s HDD. Zkoušel jsem CF A-DATA a KINGSTON, u ostatních nevím. Zkoušel jsem i jinou amigu, zdroj a druhého Blizze 1260, taky jiný kick. Pokud někdo máte tuhle kombinaci, můžete to to taky zkusit? Pokud to někomu z Vás nedělá, tak by mě zajímalo s jakou kartou.
    Typuju že to bude CF kartama, protože redukce jsem zkoušel 3 různé, kabely taky, voltáž 3,3 a 5V. Asi nějaká rychlost detekce...

    Jinak amiga dělá všechno tak jak má, WHDLoad jede, počítač se nekouše a ani nepadá...

  2. #2
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    40
    Příspěvků
    4043
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    A když do early startup nelezeš, normálně to resetneš, tak se to bootne v pohodě?
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  3. #3
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    41
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Přesně tak. Jinak to normálně šlape, tak jak má. Bude to nejspíš kartou, zkoušel jsem 2x různý A-DATA a jeden Kingston.

  4. #4
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    40
    Příspěvků
    4043
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak tam nelez
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  5. #5
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    41
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Pravda je, že je to na herní mašině a zas až tak to nevadí. Ale jestli existuje karta, která takhle nezlobí, tak si ji pořídím. (Ono se tohle téma probíralo hodně ve speccy konferenci a jde o terminaci IDE, která u CF nefunguje, tak jak má a pak jsou právě problémy s detekcí. A rychlost detekce je u tohohle problému velmi důležitý aspekt.)

  6. #6
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2481
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Me to s B1260 CF-IDE Sandisk Ultra II 4GB jede v pohode. Vlezu do early startup, treba vypnu cache a normalne nabootuji s CF.
    I love Amiga

  7. #7
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    41
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Zkusím tedy Sandisk....

    Tak Sandisk 256MB to nedělá a chodí úplně OK.
    Naposledy upravil Starej_Mraf : 19.06.2008 v 11:07:51 Důvod: Zbytečně ve dvou příspěvcích.

  8. #8
    Sponzor Fafejt's Avatar
    Datum registrace
    08.09.2007
    Město
    Butoves
    Věk
    43
    Příspěvků
    169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jasně,Kingston jsou pomalejší a A-Data nebrat vůbec


  9. #9
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    41
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To chápu, nicméně Kingston mi zbyl a A-DATA jsem dostal zadara. A darovanému koni na zuby nekoukej...

  10. #10
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    41
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak jsem pořídil Sandisk Ultra III 2GB a ten s 060 jede také v pohodě. Zajímavé bude ještě srovnání téhle chyby u karet s kartami nefungujícími v PCMCIA-CF redukci. Zatím všechny co mám doma, až na jakýsi Canon 16 MB, nefungující v PCMCIA-CF redukci mají tenhle problém v IDE-CF s 060.

  11. #11
    Omachel's Avatar
    Datum registrace
    28.08.2007
    Město
    Prievidza
    Věk
    38
    Příspěvků
    477
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Divné: Blizzard 1260 a IDE-CF

    Starej_mraf: tiez som skusal CF karty cez CF-IDE na 060 a tiez mam podobne vysledky. Na 2GB Pretecu bez pustenia startup sequence tiez nabehla disketka, 4Gb sandisk isiel zase v pohode. Podobne som skusal SD na SD-IDE a tam to napr. na 16Gb pretecu ide v pohode.
    Naposledy upravil Omachel : 07.06.2012 v 10:11:07
    A1200/KS3.1/34MB/030/50MHz/16GB SD-IDE/INDIVISION/A1200/KS3.1/66MB/060/66MHz/16GB SD-IDE/INDIVISION MK2/WHDLOAD REG/

  12. #12
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3130
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Divné: Blizzard 1260 a IDE-CF

    Ja mam jen Sandisky (asi 20 ), to je jistota, zadne problemy nemam.

Podobná témata

  1. Upgrade Blizzard 1240 na 1260
    By Doda in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 281
    Poslední příspěvek: 02.03.2017, 20:52:42
  2. DCE Blizzard 1260/64
    By briolm in forum Hardware
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 12.06.2011, 09:51:32
  3. Blizzard 1260 - problém s pamětí
    By davesade in forum Hardware
    Odpovědí: 78
    Poslední příspěvek: 05.10.2010, 13:26:30
  4. Výměna baterie na DCE Blizzard 1260
    By Starej_Mraf in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 27.04.2009, 11:31:09

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots