Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 21 až 40 z 43
  1. #21
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ideální. Jen nezapomenout, že do blogu obrázky max. šířky 700px.

  2. #22
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote IDEfix původně napsal: View Post
    Bezva, a jestli bych mohl poprosit o detailnější popis celé akce, zvlášť ten 3,3V stabilizátor mě zajímá, přesněji jak a kde se mění...
    Ok, dam nieco dohromady.

  3. #23
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Prober původně napsal: View Post
    Souhlas. Ale jako článek by to muselo být něco jako forma návodu jinak se to více hodí do fotogalerie... BoBoo perfektně fotí, tak by se mohly dát dohromady i s fotkama jeho PS2 redukce. S patřičnými komentáři by to mohlo splnit svůj účel daleko lépe než článek.
    Ako nalozite s prispevkom necham uz na Vas. Co sa tyka obsahovej stranky, schvalne som to pisal ako reportaz nez odborny navod cez fakta, ktory by bol dost nudny.

  4. #24
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1623
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Takovejma návodama mě můžeš nudit od rána do večera...

    Jen se toho neboj...
    AmigaServiceMan

  5. #25
    pepax's Avatar
    Datum registrace
    08.06.2009
    Město
    Brnisko, Boskovice
    Příspěvků
    8
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Boboo původně napsal: View Post
    V cervenom ramceku je cip ktory bol pricinou (odpaleny) tento obvod je takmer nezohnatelny ani na eBay.
    Pri minimalnim odberu 20 ks (nemaji to na sklade) se da sehnat napr. toto: http://search.digikey.com/scripts/Dk...16543TPVCG4-ND
    Otazka je, co znamenaji ta pismenka navic a kdo by se s tim chtel otravovat, objednavat to z US. Jinak cena je rekl bych docela prizniva.

  6. #26
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí Regulator napajania 3.3V

    Tak na ziadost doplnujem dalsie informacie a to regulator napajania 3.3V. Je to v podstate solo modul osadeny par suciastkami, ktory zabezpecuje konverziu 5V na 3.3V CPU 68060 vyzaduje napajanie 3.3V oproti 68040 co bezi na 5V. Znizenim napajania sa docielilo, ze 68060 ma nizsiu tepelnu stratu a spotrebu energie, co dovoluje procesor pouzivat takmer bez chladenia.
    Modul sa osadzuje zo strany procesora, na doske karty sa nachadza specialna zbernica ktora je pri Apolle 1240 pevne prepojena spojkami. Aby sme vedeli osatit regulator napajania, je potrebne prepojky odstranit a napajkovat dvojradovu vydlicu 2x3 a 2x4 pinov http://www.amiga-hardware.com/downlo...1260_2_big.jpg
    Na takto upravenu turbokartu mozeme osadit regulator. Na zahranicnych forach sa v poslednom case objavuje coraz viac informacii ako upgradovat tuto kartu, nakolko zohnat tento regulator je obtiazne su publikovane rozne variacie made home reseni. Tu by som poznamenal, ze je lepsie sa drzat originalneho riesenia co je uz dobou odskusane, tym sa vyhnete problemom napr. nestabilitou karty v horsom pripade i poskodenim CPU.


    Original schema adaptera


    Modul v rozmer 33 x 32mm od PG


    Spodna strana modulu, pre sikovnejsich nebude problem urobit repliku

  7. #27
    Marwin's Avatar
    Datum registrace
    26.11.2006
    Město
    Liberec
    Věk
    47
    Příspěvků
    394
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    2Boboo: Gratuluju!!! To je proste nadherna prace. Kdybych dostal od jednoho ocaska zpatky svou 060 turbinu, hned bych Ti ji poslal na opravu. Fakt precizni pracicka!
    AMCA PPC 603e+270MHz,68060/50MHz,192MB Ram,Grex,4xeide,cdrw,zip250,voodoo3..

  8. #28
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote solaris104 původně napsal: View Post
    Vysvetleni, ze Ti 68060 beha na EPROM z 1240, je jednoduche. Firmware Apollo 1240 v5.21 a vyse uz pocita i s CPU 68060. Schvalne zkus zjistit, jake verze firmware mas v EPROMkach
    Tak dal som si tu namahu a dnes som precital tie EPROM 27C128 (original 1240) a 27C010 od PG. Paradoxne obe maju rovnaky Firmware 5.60

  9. #29
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Vybaveny jsi a muzes delat upgrady ve velkem . Nekde psali, ze by chteli nejak vylepsit firmware, aby Apollo zvladalo i 64MB SIMM. Sice je tam pozice na 2. SIMM, ale pak se udajne nevejde karta do A1200 Desktop.
    I love Amiga

  10. #30
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote solaris104 původně napsal: View Post
    Vybaveny jsi a muzes delat upgrady ve velkem . Nekde psali, ze by chteli nejak vylepsit firmware, aby Apollo zvladalo i 64MB SIMM. Sice je tam pozice na 2. SIMM, ale pak se udajne nevejde karta do A1200 Desktop.
    Ja som musel ten jeden SIMM vypajkovat aby ta karta vosla do desktopu. Popisalo sa vselico, o RAM sa stara MACH 210 a na to je potrebny zdrojak PLD aby sa dala urobit nejaka uprava.
    Naposledy upravil Boboo : 16.07.2008 v 07:46:50

  11. #31
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tady je fotka upgradovaneho Apolla 1240 -> 1260/80Mhz.
    http://eab.abime.net/album.php?albumid=84
    SysInfo ukazuje 59871 Dhrystones, 62,49 Mips a 44,81 MFlops. Na karte je pouzity CPU MC68060 s maskou 71E41J bez chlazeni, EPROM 27C010-120ns s FW v5.60, napajeci regulator 3,3V a samozrejme krystalovy oscilator 80MHz.
    I love Amiga

  12. #32
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ano, sledoval som toto forum, mimo ine je nutne vymenit aj IO 74F74 za rychlejsi. Mne zatial tych 50 Mhz uplne staci

  13. #33
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jo, mas pravdu. Vymenil jeste IC 74F74 za 74AC74. Mimochodem tu predelanou kartu prodal za 250 EUR.
    I love Amiga

  14. #34
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ja by som tu moju nepredal, kolko som sa len narobil pokial som ju opravil a potom upgradoval na 060. Mam uz k nej citovi vztah
    BTW: Zaujimalo by ma, ci niekdo niekedy 68060 pretoci na na 100 Mhz to by bol narez

  15. #35
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2597
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    (Takovej krystal neexistuje nebo to nejde uchladit?)
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  16. #36
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    930
    Post Thanks / Like

    Výchozí Nechcem kecat, ale..

    Krystal existovat musi a uchladit to pojde tiez. Verzia s 060/100 MHz je spravena, ale bohuzial pre Atari Falcon (atari na kari), ale v tomto bol hardware falcona lepsie navrhnuty (na vysoke frekvencie).

    Ten manik co pretaktil 060 na 80 MHz to pouzival bez chladenia (ak som to spravne prelozil). Ta 060 bola maska 71E41J ktora je original na 50 MHz ale full verzia s MMU aj FPU. Da sa kupit na e-bay, ale je z tych drahsich. Problem je skor s casovanim pamati, lebo na apolle mu bezia na 40 MHz tzn. polovica rychlosti procesora.

    Ja mam 060 s maskou 71E41J a blizzarda 040. Tak drzte palce, nech sa operacia podari (a pacient nezomrie )
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

  17. #37
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote davesade původně napsal: View Post
    (Takovej krystal neexistuje nebo to nejde uchladit?)
    Zvysovanim frekvencie sa skracuje pristup do pamati, ak je karta navrhnuta na 70ns pamate a pri pretozeni na 80 MHz potrebujes aspon 50 ns SIMM. Pri tak drastickom taktovani ako je 100 Mhz by si potreboval 35 ns. Nehovoriac o chladeni a ci to kontrukcne zvladnu ine obvody tak vysoku frekvenciu. Ten chlapik eab.abime.net vytlacit z Apolla maximum co sa dalo, klobuk dolu!
    Naposledy upravil Boboo : 05.01.2009 v 11:52:16

  18. #38
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    U te turbokarty pro Falcona CT60 a CT63 se pouzivaji SDRAM PC133, proto neni problem s rychlosti pameti. SIMM EDO RAM se myslim delali nejrychlejsi jen 50ns.
    I love Amiga

  19. #39
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    A sme doma, to vysvetluje preco na Amige je 68060/100MHz iba mytus.

  20. #40
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 upgrade

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Captureovercl.PNG
Zobrazeno: 39
Velikost: 179,5 KB
ID: 9504


  21. Líbí se mi Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. Upgrade Blizzard 1240 na 1260
    By Doda in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 289
    Poslední příspěvek: 14.10.2019, 13:07:17
  2. Apollo 4040
    By Boboo in forum Hardware
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 02.07.2009, 11:44:47
  3. Apollo 1240
    By eddie in forum Hardware
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 22.10.2008, 10:06:18
  4. Apollo Baterka
    By Boboo in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 27.06.2008, 15:56:48
  5. Funkčnost A1200 s turbokartou Apollo 1240
    By CodEx in forum Hardware
    Odpovědí: 70
    Poslední příspěvek: 25.03.2008, 13:19:37

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots