Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 43
  1. #1
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2670
    Post Thanks / Like

    Výchozí Apollo 1240 upgrade

    Naposledy som pisal o baterke pre Apollo aby som bol uplny co sa tyka tejto turbokarty, pridam este zopar fotiek a komentarov. Apollo 1240 kartu som kupil na Allegre za cca 100,- Zl ako vrak (doslova). Majitel uvadzal, ze kartu nema ako odskusat a preto ju predava ako nefunkcnu - je jasne, ako to v skutocnosti bolo, ale to nechem rozvijat.
    Kartu som obdrzal vcelku rychlo, ale po rozbaleni som bol zhrozeny - tak dodrbany HW som este nevidel. Vytecena baterka a vyzrate spoje navokol. Rozflaknuty soket pre cip MACH 131 (logicke pole) a po zalozeni do CPU slotu sa tvarila ako cista mrtvola. No co som mohol cakat... kartu som hodil pod postel a tam tvrdla cca 1 rok.
    Po case som tuto kartu opat vybral a zacal som sa zamyslat co s nou. Zacal som brusit po internete a hladat informacie co by mi ju pomohlo rozbehnut. Na eBay som si kupil Apollo 1260 kid (EPROM. regulator napajania 3.3V a socket pre 060) skontaktoval som sa s predavajucim PG. Zacala intenzivna komunikacia, zial PG ma rychlo zahasil, pretoze sa nevenuje opravam Apolla kariet iba ich upgrade, cize opat som bol nahraty. Neskor som oslovil p. Svatosa (autor. opravca pocitacov Amiga), problematiku som mu detailne rozpisal, tu som sa trosku posunul dopredu, aj ked priamo nemal skusenosti s touto kartou. Dal mi zopar tipov ako sa da diagnostikovat zavada. Jedna alternativa bola odbrat CPU 68040 a odskusat ju na inej karte napriklad na A3640.
    Vybavenie som mal, zial skusenosti ziadne, tak... uz nie je co viac pokazit a chopil som sa teplovzdusnej stanice (darceku od mojej milovanej a chapavej priatelky ). Na moje pocudovanie to islo rychlo a dobre, za nejaky cas som CPU pekne odsal a jemne strhol dole. Uspech bol na dosah, az pokial som 68040 nezacal testovat na CPU doske 3640, kde procesor fungoval bez zavad. Takze CPU bolo v poriadku chybu treba hladat niekde inde, opat com kartu slahol pod postel a nechal ju tam odlezat. Po zase som sa vratil spat k experimentu, zopar diagnostickych rad od p. Svatosa som zacal dalej aplikovat, vysledok sa dostavil co skoro. Nasiel som zavadu a bol som si na beton isty, ze chyba je jasna. Kartu som zacal kompletizovat a naspat osadzovat vsetkym co som odpajkoval. Po zlozeni sa karta pekne rozbehla, po tychto skusenostiach som kartu upgradoval na CPU 68060 a osadil som kid od PG. Tymto by som chcel podakovat p. Svatosovi, ze mi nepriamo pomohol rozchodit tuto kartu s jeho praktickymi skusenostami v oblasti diagnostikovania HW.
    A este jednemu cloveku a to Voodoo, ktory mi poskytol nahradny obvod z jeho Apolla 4040, ktory momentalne tiez opravujem!

    Prikladam zopar dramatickych fotiek


    Vykuchana karta, vsetko co slo odletovat islo dole...


    Datail DPS kde bol volakedy CPU


    Apollo po upgrade, vsetko vyspravkovane a vysperkovane


    Vysmiaty Cinan v kabate 68060


    Osadeny soket


    V cervenom ramceku je cip ktory bol pricinou (odpaleny) tento obvod je takmer nezohnatelny ani na eBay.

    Este zopar postrehov:
    - soket kde sa nachadza MACH 131 je maximalne na 3-4 vybratia cipu potom sa rozpadne.
    - ak Vam blbne FastRAM v Apolle a vymenili ste aspon 100 SIMMov a nic, treba vybrat cip MACH 210 zo soketu ocistit ho v kontaktnom pripravku a aj soket a zarucene uz pojde kazda ramka!
    - nikdy necistite ziadnu dosku toluenom, spajka ca casom rozpadne!
    - CPU XC68060 sa neda overlokovat (mne sa nezadarilo) treba sa zamerat na MC radu, XC68060 sa zahrieva asi ako ALICA cip na A1200 co je dost!
    - Apollo sa mi podarilo rozbehnut aj na starej EPROM 1240
    - karta bezi korektne na 1B, 1D1 a 1D4 (nemodifikovana) ine doma nemam
    Naposledy upravil Boboo : 28.06.2008 v 10:48:04

  2. #2
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2599
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To je nadhera, cetl jsem to jako napinavou detektivku. Ted je treba zkusit upgrade B1240 na B1260
    I love Amiga

  3. #3
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2599
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Vysvetleni, ze Ti 68060 beha na EPROM z 1240, je jednoduche. Firmware Apollo 1240 v5.21 a vyse uz pocita i s CPU 68060. Schvalne zkus zjistit, jake verze firmware mas v EPROMkach
    I love Amiga

  4. #4
    Sponzor Bloom's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Olomouc
    Věk
    36
    Příspěvků
    233
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Opravdu nádherná - přímo hodinářská práce.
    Amiga 1200 ROM 3.1 (Magic Pack), Blizzard 1230/50 IV, 64MB RAM, IDE CF Sandisk 4GB, CD-ROM 52x, monitor M1438S
    (
    WinUAE na Core2Duo E6650@3,2Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 5600 Ti)

  5. #5
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3345
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote solaris104 původně napsal: View Post
    To je nadhera, cetl jsem to jako napinavou detektivku. Ted je treba zkusit upgrade B1240 na B1260
    Vis jak na to? Ja nasel jen nejakej silenej francouzkej navod.

  6. #6
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2599
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No ja taky videl jen ten francouzky navod.
    I love Amiga

  7. #7
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1321
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mas muj obdiv
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  8. #8
    Sponzor Falcon_11's Avatar
    Datum registrace
    16.04.2009
    Město
    Kúty (SK) (Senica)
    Věk
    40
    Příspěvků
    213
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ty uz si profesional , perfektna praca, moj obdiv mas tiez.
    Powerbook 17" G4 / 1.67GHz + Ati Mobility 9700 128bit + MorphOS 3.11 + MAC OS X 10.5.8+ LubuntuPPC 16.04
    Amiga 1240 / 25MHz + PPC603 / 210Mhz + AGA + 64MB_FastRam, AOS3.1, 8GB_CF, FastATA
    Amiga 600 + Furia EC020 + CF + 3COM PCMCIA Network Card

    Amiga_CD32 + Paravision_SX1

    DEAD Pegasos2 G4 / 1GHz + Ati_Radeon 9250 128bit + Soudblaster live 5.1 + MorphOS_3.1 Registered
    DEAD Amiga 1260 / 66MHz + PPC603+ / 233Mhz + BVision + 128 MB_FastRam, AOS3.1, AOS3.9, AOS4.0, FastATA

    registered on
    http://amigamap.com/amiga-slovak_republic.html

  9. #9
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1608
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Čet sem to jednim dechem...nádhera!
    AmigaServiceMan

  10. #10
    Sponzor CodEx's Avatar
    Datum registrace
    16.04.2009
    Město
    České Budějovice
    Věk
    45
    Příspěvků
    347
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Obdivuju... co více dodat... snad jen více maníků, co tohle umí
    A1200, Blizzard 1230/50MHz, 64MB RAM, CF-IDE 2GB, WHDLoad registered; CD32; C128, FDD 1541 II; C64 I, FDD 1541 I, UK1541 2GB
    A600 HD,
    2MB Chip, Fúria EC020 inside

  11. #11
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2670
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Dakujem Vam vsetkym za uznanie, ludia z mojeho okolia taketo veci nevedia docenit.

    Solaris104: Neviem ti povedat aka verzia (cislo) je EPROM 1240, nevenoval som tumu zatial pozornost.
    Rozdiel v 1240 co sa tyka kapacity je, ze u 040 ma EPROM 16KB Dump a 060 128KB Dump
    Naposledy upravil Boboo : 28.06.2008 v 09:15:32

  12. #12
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    37
    Příspěvků
    2586
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Pěkné. Nehodíme to na portál jako článek "reality show"?
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  13. #13
    Sponzor Fafejt's Avatar
    Datum registrace
    08.09.2007
    Město
    Butoves
    Věk
    43
    Příspěvků
    169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Super,Boboo je prostě profík,ale to už tady ví každej.


  14. #14
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    924
    Post Thanks / Like

    Výchozí nie len pracicka

    Inak mas recht, fakt to vyzera ako z tovarne. Ale vsimnite si nielen kvalitu prace, ale aj fotiek. Super kompozicia. Fakt parada !
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

  15. #15
    Sponzor Jack's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Kutnohorsko
    Věk
    43
    Příspěvků
    288
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Pred uzasnou sikovnosti a preciznosti Boboa smekam klobouk. Nadhera.

  16. #16
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1608
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote davesade původně napsal: View Post
    Pěkné. Nehodíme to na portál jako článek "reality show"?
    Byl bych pro...
    AmigaServiceMan

  17. #17
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2670
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote davesade původně napsal: View Post
    Pěkné. Nehodíme to na portál jako článek "reality show"?
    Nemam problem

  18. #18
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1608
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Bezva, a jestli bych mohl poprosit o detailnější popis celé akce, zvlášť ten 3,3V stabilizátor mě zajímá, přesněji jak a kde se mění...
    AmigaServiceMan

  19. #19
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Souhlas. Ale jako článek by to muselo být něco jako forma návodu jinak se to více hodí do fotogalerie... BoBoo perfektně fotí, tak by se mohly dát dohromady i s fotkama jeho PS2 redukce. S patřičnými komentáři by to mohlo splnit svůj účel daleko lépe než článek.

  20. #20
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    37
    Příspěvků
    2586
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Nebo to pojmout do blogu, to by bylo také myslím kompromisní řešení, aby to nebylo jen schované na fóru.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

Podobná témata

  1. Upgrade Blizzard 1240 na 1260
    By Doda in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 281
    Poslední příspěvek: 02.03.2017, 19:52:42
  2. Apollo 4040
    By Boboo in forum Hardware
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 02.07.2009, 11:44:47
  3. Apollo 1240
    By eddie in forum Hardware
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 22.10.2008, 10:06:18
  4. Apollo Baterka
    By Boboo in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 27.06.2008, 15:56:48
  5. Funkčnost A1200 s turbokartou Apollo 1240
    By CodEx in forum Hardware
    Odpovědí: 70
    Poslední příspěvek: 25.03.2008, 13:19:37

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots