Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 31
  1. #1
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2634
    Post Thanks / Like

    Výchozí Overclocking 68060

    Jsem surfoval po netu a zjistil jsem, ze CPU 68060 vyrabene v roce 1999 jsou s technologii 0,32 um a maji znaceni MC68060 (puvodni byly XC68060) a masku 71E41J. Udajne bezi az na 100MHz.
    Turbokarty pro ATARI Falcon to zvladnou
    http://www.czuba-tech.com/CT60/english/welcome.htm

    U turbokaret pro Amigu bude problem, Phase 5 je stavela do 66MHz a Apollo snad ma bezet i na 80Mhz. Oficialne se prodavalo Apollo 1260 s CPU 68LC060 na 75Mhz. Podle fotek ma ale pridanou pod CPU desku s plosnym spojem oproti klasickemu Apollu na 50MHz.
    Nevi nekdo o nejakych webech zabyvajicich se vyssim pretaktovanim na Amize? Ne ze bych to chtel zkusit, jen me to zajima.
    I love Amiga

  2. #2
    Sponzor Bloom's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Olomouc
    Věk
    36
    Příspěvků
    233
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Něco s emi plete že o taktování 060 se psalo něco dokonce i v AmigaReview, zkusím to najít.
    Amiga 1200 ROM 3.1 (Magic Pack), Blizzard 1230/50 IV, 64MB RAM, IDE CF Sandisk 4GB, CD-ROM 52x, monitor M1438S
    (
    WinUAE na Core2Duo E6650@3,2Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 5600 Ti)

  3. #3
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1686
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Není to úplně ono, ale pokud to neznáš, může tě to posunout trochu dál...
    http://www.geocities.com/Area51/1739/1260.html
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  4. #4
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2634
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jo, ty postrehy o pretaktovani Blizzardu 1260 jsem cetl. Spis by me zajimalo to Apollo 1260, par lidi to provozuje na 80MHz. Ale nejaky podrobnejsi popis by me zajimal.
    I love Amiga

  5. #5
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2634
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak tady jsem nasel par radku o pretaktovanem Apollu 4060 na 100Mhz .
    Bohuzel tam nejsou zadne fotky.
    http://www.webalice.it/gratteri/apollooverclock.html

    Taky jsem cetl o Cyberstormu MKIII nataktovanem na 80Mhz, ale tam je problem s pametovym radicem.
    http://www.amiga.org/modules/newbb/v...=17278&forum=8
    I love Amiga

  6. #6
    *****nS BLAyEn's Avatar
    Datum registrace
    24.04.2009
    Město
    Mars
    Věk
    39
    Příspěvků
    62
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No tak vic jak 66 bych tam nedaval, nejde o procesor ale taky o pamet, radice, desku... ten takt turbokarty udajne taktuje spousty dalsich veci (Scsi kit, Fast ATA (proto je taky asi na BPPC+040/25 nebo na 1240/25 tak pomala), udajne i neco na desce), 80 nebo 100 je docela crazy, pochybuju ze by to vubec mohlo stabilne fungovat. Apolla na 75Mhz se snad udajne delala ale s odpovidajicim CPU a nejspis nejakym "delicem" frekvence pro "okoli", nebo na co je tam ta desticka navic?
    Lepsi pocitac nez je Amiga doted nikdo nevyrobil...

  7. #7
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tu musim suhlasit, ma to vpliv na HW ako taky. Dalej je dolezite co dovoli zbernica FBS ktora je taktovana spolu s CPU. Je mozne, ze 060 zvladne aj 100MHz, ale komponenty na turbokaratch niesu navrhnute na taketo extremne zatazenie. Tu doslova zalezi od jednotlivej karty jedna to zvladne a druha nie.

  8. #8
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3409
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ja myslim, ze je dneska uz spis skoda ten starej HW dodrbat, asi mu to zivotnost neprodlouzi a prinos toho je spis zadnej. Vic jak 66MHz bych nezkousel.

  9. #9
    Alcone's Avatar
    Datum registrace
    26.12.2006
    Město
    Brno
    Příspěvků
    23
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jedu na 66MHz vice nez dva roky, na EC060/66 a to bez chladice. Zkousel jsem i na 75, mam primo EC060/75 bohuzel to uz moje MKII neda.
    Amiga 3000 FULL load

  10. #10
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2634
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak mi konecne prisel CPU MC68060, ktery jsem vymenil za XC68060 na turbine CS MKII. Slape to v pohode na 66MHz. Az mi prijde krystal 75MHz z Italie, tak budu testovat dal. Zrychleni z 50MHz na 66MHz lze poznat hlavne u hry QUAKE. Ono to je uz hratelne . Snad si pak najdu cas na nejaky clanek s porovnanim rychlosti CPU 060 na frekvencich 50,60,66 a 75 MHz, pokud ta ma turbina na 75MHz pojede.
    I love Amiga

  11. #11
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    43
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jo 66 MHz je v poho! Zkus TKG, na tyhle frekvenci se to da parit. Taky doporucuji Netsurf, ta dnesni verze je opet rychlejsi a stabilnejsi (mozna to i odeslu)...
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  12. #12
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Solaris104 původně napsal: View Post
    Ja bych potreboval plnou MC68060 a ted nikde za rozumnou cenu neni k sehnani.
    Jedna dobra rada: Vykasli sa na MC! Rada procesorov R5 cize oznacenie (XC68060RC50A 01G65V) pohode zvlada 80MHz za tych istych podmienok ako R6 (MC68060RC50 71E41J). Cenovo sa dostanes na polovicu R6 Raz a navzdy by bolo dobre skoncit s famami ze iba 71E41J sa da overlokovat! Ani neviem kto na tu stupinu vec prisiel? Mam tych CPU doma viac v roznych Reviziach aj ten najstarsi CPU R1 zvladne overlock a to na 66MHz!

  13. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  14. #13
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Konfrontacia MC68060RC50 pretaktovany na 80MHz (R6)
    http://boboo.szm.com//MC68060_R6.jpg

    Plnohodnotny XC68060RC50A pretaktovany na 80MHz (R5) za tych istych podmienok, teplotna strata je rovnaka!
    http://boboo.szm.com//XC68060_R5.jpg
    Tento CPU bol zakupeny u IC-China

    Na test bol pouzity Blizzarda 1260 Dufam, ze tymto dokazom bude koniec tym sialenym cenam za MC radu na eBay!

  15. #14
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2634
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Dame dohromady revize CPU 68060?
    1F43G, Rev.1,
    01G65V, Rev.5
    71E41J, Rev.6
    I love Amiga

  16. #15
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Solaris104 původně napsal: View Post
    Dame dohromady revize CPU 68060?
    1F43G, Rev.1,
    01G65V, Rev.5
    71E41J, Rev.6
    Mozeme, 1F43G (R1) tiez ide kratkodobo na 80MHz ale potom vytuhne, pekne drzi pri 66MHz tych je plny eBay uz 38$; 01G65V (R5) tu sa cena pohybuje okolo 60$ co je prijatelna cena.

    Zajtra tie CPU pekne nafotim!

  17. #16
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Doplnujuca informacia:
    MC68LC060RC66 (73G59Y) je oznaceny Rev4, overlock 80MHz v pohode
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  18. #17
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1721
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Overclocking 68060

    Mirne ozivim mrtvolu - ale budiz :-D


    Na a1k.org se uzivatel "Benutzer" pochvalil extremnim overclockem Cyberstormu MKII

    060 rev6 @ 130MHz!

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 130MHz102MIPSs.jpg
Zobrazeno: 120
Velikost: 239,7 KB
ID: 7523Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Bustest130MHz.jpg
Zobrazeno: 106
Velikost: 218,0 KB
ID: 7524

    A zaverecne srovnani s ostatnimi kartami:

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: a4000_mipsmflops2.jpg
Zobrazeno: 111
Velikost: 67,1 KB
ID: 7525

  19. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  20. #18
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3409
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Overclocking 68060

    Pekny hodnoty. Obvykle ta karta ale realne nejde pouzivat.

  21. Líbí se mi Boboo - těmto lidem se příspěvek líbí
  22. #19
    lacoh's Avatar
    Datum registrace
    22.01.2017
    Město
    Handlová
    Věk
    42
    Příspěvků
    315
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Overclocking 68060

    Quote Doda původně napsal: View Post
    Pekny hodnoty. Obvykle ta karta ale realne nejde pouzivat.
    Ani pod dusíkom?
    A1200 rev 2B Blizzard 1230 MKIV Indivision MK2cr,Mac Mini G4 1,42GHz 1 GB RAM ATI 9200 32MB

  23. #20
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3409
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Overclocking 68060

    A ten dusik bude kde?

Podobná témata

  1. Aibb 6.5 na 68060
    By DaMi in forum Aplikace
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 09.01.2010, 12:11:04
  2. WHDload na 68040, 68060
    By Doda in forum Hry
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 11.08.2008, 00:45:17
  3. 68060.library pre 68LC060
    By Boboo in forum Hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 05.02.2008, 10:05:20
  4. CPU 68060@60MHz
    By Solaris104 in forum Hardware
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 28.10.2007, 22:58:38
  5. CPU 68060 a padání
    By Solaris104 in forum Hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 25.11.2006, 08:51:12

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots