Zobrazuji výsledky 1 až 11 z 11
  1. #1
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3342
    Post Thanks / Like

    Výchozí Aros pod VMWare

    ZKouseli jste nekdo verzi pro VMWare? Me to jede silene pomalu. I mys se strasne vlece, fakt hruza.

    Nevim, jestli to mam nejak spatne nastavene, nebo je to normalni.

  2. #2
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3342
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Sem to vyresil. Spoustelo se mi to omylem ve VMWare serveru misto Playeru. Ten server neni urceny prave pro graficke operace, takze se to fakt vleklo. V playeru to bezi vyborne, je to docela zabavne. Jen skoda, ze ten Aros ma proste jinou myslenku nez treba MorphOS. Neni to uplne spatne.

  3. #3
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    37
    Příspěvků
    2584
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Hmm, já jsem to zkoušel jen ve free VirtualBoxu a nepovedlo se mi to ani nastartovat, zkusím VMware tedy, díky.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  4. #4
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3342
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ja jsem zkousel VmwAros jak live, tak image pro Vmwplayer. To live CD je dost peroblem nabootovat na vubec nejakem kompu, me to slapalo az na ctvrtem, ale ta verze pro Vmwplayer jede fakt pekne. Player je zdarma na netu.

  5. #5
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1309
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Doda původně napsal: View Post
    Jen skoda, ze ten Aros ma proste jinou myslenku nez treba MorphOS. Neni to uplne spatne.
    Co myslis tou jinou myslenkou? Muzes to trosku rozves...

  6. #6
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3342
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Delaji kompatabilitu na urovni API, tedy ze pujdou na jine architekture zkompilovat pro Aros zdrojove kody puvodnich programu (predpokladam, ze treba v C, v assembleru asi tezko), ale nepujdou spustit puvodni Amigovske binarky, jako to jde treba v Morphosu (jestli to ja spravne chapu).

    Takze treba Real3D, nebo LightWave na to asi nebude, pokud ho nekdo znova neprekompiluje. V MOSu a OS4 si tohle vetsinou muzes spustit primo v emulaci.

  7. #7
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1309
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Doda původně napsal: View Post
    Delaji kompatabilitu na urovni API, tedy ze pujdou na jine architekture zkompilovat pro Aros zdrojove kody puvodnich programu (predpokladam, ze treba v C, v assembleru asi tezko), ale nepujdou spustit puvodni Amigovske binarky, jako to jde treba v Morphosu (jestli to ja spravne chapu).
    No to je sice shrnuti soucasneho stavu, nicmene plan je takovy -
    existuje bounty s nazvem UAE integration, a pokud se to podari zrealizovat, tak v tu chvili mi muze byt cely OS4 ukradeny (Ja doufam, ze podari)

  8. #8
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3342
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To ano, ale bude to asi od MorphOS nebo OS4 vyrazne odlisne. V jejich FAQ je o emulaci nekolik odstavcu a zasadni zadrhel je v rozdilu architektur pri ukladani cisel (little a big endian). Bohuzel nejde nijak udelat automaticka konverze, takze zpusob behu programu bude jiny i z pohledu uzivatele.

    Aros je proste odlisny, ale fandim tomu, i kdyz vic jsem fandil Amithlonu.

  9. #9
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Zdravím, používám Aros pod VMWare Fusion "MacBook Pro" už více jak půl roku k plné spokojenosti co se tíče rychlosti i stability. Myslím že AROS už je ve fázi kdy se dá portovat bez větších potíží, mluví úplný laik v programování, kterému se bez větších zkušeností podařilo zkompilovat SyaSokoban, různá SDL dema a kolem desítky utilit ze systému OS3.1.

    I když teď přijde nová instalace s SFS podporou V GRUB2..... Přeji hodně zdaru ve zkoumání Arosu.

  10. #10
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1309
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Doda původně napsal: View Post
    To ano, ale bude to asi od MorphOS nebo OS4 vyrazne odlisne. V jejich FAQ je o emulaci nekolik odstavcu a zasadni zadrhel je v rozdilu architektur pri ukladani cisel (little a big endian). Bohuzel nejde nijak udelat automaticka konverze, takze zpusob behu programu bude jiny i z pohledu uzivatele.

    Aros je proste odlisny, ale fandim tomu, i kdyz vic jsem fandil Amithlonu.
    dovoluji si nesouhlasit, cilem je, aby to na prvni pohled fungovalo stejne jako v MOS/OS4, ze to bude technicky reseno uplne jinak,neni az tak dulezite

  11. #11
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3342
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To je asi vec nazoru, me se to dulezite zda, Aros je proste odlisny.

    Posledni dobou jsem se tomu docela venoval a zatim je to fakt underground (myslim Aros obecne).

Podobná témata

  1. AROS na PC
    By Dedy in forum Hardware
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 15.05.2018, 22:49:28
  2. AROS na Rapsberry Pi
    By MarK in forum Hardware
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 10.09.2015, 13:30:02
  3. AROS na PC
    By Poison in forum AROS a další distribuce obecně
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 04.01.2012, 21:32:34
  4. OWB a 68k aros
    By bigmac in forum Aplikace
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.12.2011, 22:12:03
  5. Aros x86
    By bigmac in forum AROS a další distribuce obecně
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 23.10.2011, 01:13:29

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots