Zobrazuji výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Test Efiky

  1. #1
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí Test Efiky

    Tak mam Efiku, nicmene mi nefunguje. Chtel jsem ji otestovat. Zkusil jsem ji s S3 Savage, jedina AGP low profile karta, kterou mam. V PC karta jede bez zavad, s efikou se nedeje nic. Efika se sice spusti(rozsviti se kontrolka), ale nic nedela (na monitoru se vubec nic neobjevi, ani se neprepne ze spaciho rezimu). Nemam pripojenou ani klavesnici ani mys. Je problem v karte, nebo ma jet efika s jakoukoliv kartou???

  2. #2
    Sponzor Bloom's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Olomouc
    Věk
    36
    Příspěvků
    233
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ale bez riseru mužeš použít na test i PCI grafiku, mě fungoval matrox, Vodoo a myslím že i nějaká S3...
    Amiga 1200 ROM 3.1 (Magic Pack), Blizzard 1230/50 IV, 64MB RAM, IDE CF Sandisk 4GB, CD-ROM 52x, monitor M1438S
    (
    WinUAE na Core2Duo E6650@3,2Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 5600 Ti)

  3. #3
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mam sice nejakou S3, ale nejsem si jisty jestli to mam zkouset. Nevim, jestli ta S3 neni jen 5V. Navic ta karta by se tam musela dat obracene, konektor by byl na druhou stranu nez s riserem. Zkusil jsem jeste pripojit USB mys a ani se nerozsviti. USB klavesnici nemam.

  4. #4
    Sponzor Bloom's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Olomouc
    Věk
    36
    Příspěvků
    233
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Efika funguje uplně bez grafiky - mužeš ji povládat přes sériový port a při propojení přes terminál třeba na amize, se ti obsah "video výstupu" vypusuje v textovym režimu do okna terminálu.

    Když zapojíš síťový (ethernetový) kabel tak po zapnutí síťovka zeleně svítí? To by měla vždycky...
    Amiga 1200 ROM 3.1 (Magic Pack), Blizzard 1230/50 IV, 64MB RAM, IDE CF Sandisk 4GB, CD-ROM 52x, monitor M1438S
    (
    WinUAE na Core2Duo E6650@3,2Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 5600 Ti)

  5. #5
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Zeleny nesviti, ale oranzovy ano, dokonce po startu chvili blika.

  6. #6
    Sponzor Bloom's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Olomouc
    Věk
    36
    Příspěvků
    233
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Chtěl jsem napsat že funguje i uplně bez grafiky..

    Tak to je zvláštní, mě zeleně svítí vždy když připojím kabel do routeru a oranžově bliká jen při průtoku dat...

    Standartně je tuším nastevené síťové bootování, takže to by mohlo vysvětlit to blikáíní, ale proč ti teda nesvítí i ta zelená to nevim a je to odle mě chyba, ale třeba nepodstatná.

    Každopádně bych zkusil právě tu komunikaci přes seriák uplně bez grafiky, tim rozhodně nic nepokazíš a aspoň uvidíš jestli neni Efika uplně mrtvá - já už ji jednou reklamoval a chovala se tuším přesně jak popisuješ - tvářila se že běží (zdroj sepl, disk se roztočil) ale obraz nikde a seriová komunikace taky nefungovala.
    Naposledy upravil Bloom : 29.07.2008 v 22:37:34 Důvod: diolnění
    Amiga 1200 ROM 3.1 (Magic Pack), Blizzard 1230/50 IV, 64MB RAM, IDE CF Sandisk 4GB, CD-ROM 52x, monitor M1438S
    (
    WinUAE na Core2Duo E6650@3,2Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 5600 Ti)

  7. #7
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jaky kabel je potreba u ovladani pres seriovy port? Asi uz zadny nemam, mozna jedine seriovy laplink. Ani uz nevim, kde je v XP nejaky terminal.

  8. #8
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mam bezdratovou USB klavesnici u PC. Pri zapnuti kraticce problikne a pak uz nic, zadny numlock, capslock se nerozsviti (ani kdyz je mackam). Mam dojem ze mam doma mrtvolu efiky, chjo... Ani DHCP neprideli efice adresu, coz vidim v menu ADSL modemu.
    Naposledy upravil Starej_Mraf : 29.07.2008 v 23:12:48

  9. #9
    Sponzor Jack's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Kutnohorsko
    Věk
    44
    Příspěvků
    288
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Nemůže to být tím, že Efika podporuje jen karty AGPx1 a napětí 3,3V?

    http://www.efika.org/en/TheEFIKABook_V1.0.pdf
    With all those considerations, the following cards list given thereafter which were working on Pegasos are AGPx1 and 3.3V. They should be also working on this board (but this needs to be
    confirmed).
    • ATI Radeon 7000VE (RV100)
    • ATI Radeon 7200 (R100)
    • ATI Radeon 7500 (RV 200)
    • ATI Radeon 8500 LE (RV 200)
    • ATI Radeon 8500 (RV 200)
    • ATI Radeon 9000 SE (RV 250)
    • ATI Radeon 9000 (RV250)
    • ATI Radeon 9000 Pro (RV250)
    • ATI Radeon 9100 (RV200)
    • ATI Radeon 9200 SE (RV 280)
    • ATI Radeon 9200 (RV 280)
    • ATI Radeon 9200 Pro (RV 280)
    • ATI Radeon 9250 (RV 280)
    • 3DFX Voodoo3 2000 (Avenger)
    • 3DFX Voodoo3 3000 (Avenger)
    • 3DFX Voodoo3 3500 (Avenger)
    • 3DFX Voodoo4 4500 (Napalm)
    • 3DFX Voodoo5 5500 (Napalm) (recognized as a Voodoo4, only one GPU used)
    • SIS 305
    • SIS 300
    • SIS 6326
    • 3D Labs / Texas Instruments Permedia2 (not recommended, because there might be no
    3D support on MorphOS like on Pegasos)
    • 3D Labs / Texas Instruments Permedia2v (not recommended, because there might be
    no 3D support on MorphOS like on Pegasos)
    Note : XGI has released the source code to Genesi for both 2D and 3D (thanks to HAL/OF).
    EFIKA v2.0 will have the XGI chip equivalent and the Altera FPGA.

  10. #10
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To mně taky samozřejmě napadlo a radí mi to i víc lidí. Co mně znervózňuje, je to, že nejede disk. Dneska koupím radeona (doufám) a obyč klávesnici a budu vědět víc. Jinak Efika se vypíná i zapíná se stejnými problémy jako u ostatních, zdroj šlape tak jak má.

  11. #11
    Sponzor Bloom's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Olomouc
    Věk
    36
    Příspěvků
    233
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Řikám že mě fungovali i PCI grafiky - např. Vodoo 4 jede na 100%
    Jinak sériový laplink je myslím přesně to co potřebuješ, nebo kratší se dá koupit do 100,- Kč.
    Nejjednodušší (aspoň pro mě) bylo vyzkoušet to s amigou. (kabel např. tento). Pro Windows je určitě kupa programů, ale ještě záleží na nastavení seriáku v biosu atd... Já to zkoušel přes nějakej hercules nebo jak, ale myslim že mi to nefungovalo.
    Amiga 1200 ROM 3.1 (Magic Pack), Blizzard 1230/50 IV, 64MB RAM, IDE CF Sandisk 4GB, CD-ROM 52x, monitor M1438S
    (
    WinUAE na Core2Duo E6650@3,2Ghz, 4GB RAM, GeForce GTX 5600 Ti)

  12. #12
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    VooDoo 4 je přímo v seznamu podporovaných. A tu S3 se tam bojím dát. No uvidím víc večer, snad seženu někde v bazaru radeon za rozumnou cenu.

  13. #13
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3467
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ja uz nevim kde jsem na to narazil, ale efika podporuje pouze AGP karty, ktere umi i PCI rezim. Co to znamena asi chapu, ale jak hodne je to bezne, nebo jak to poznat, to nevim.

  14. #14
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Taky jsem našel seznam podporovaných a nepodporovaných grafik. Tu co jsem včera zkoušel, tak ta má ve výsledku doesn´t boot.

  15. #15
    Sponzor Jack's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Kutnohorsko
    Věk
    44
    Příspěvků
    288
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Doda původně napsal: View Post
    Ja uz nevim kde jsem na to narazil, ale efika podporuje pouze AGP karty, ktere umi i PCI rezim. Co to znamena asi chapu, ale jak hodne je to bezne, nebo jak to poznat, to nevim.
    Efika podporuje jen karty AGP 1x na 3,3V, protože rychlost AGP je odvozena z PCI (viz citace níže).
    Karty AGP 2x (také 3,3V) asi nebudou fungovat.
    Novější karty AGP 4x, resp. 8x vyžadují nižší napětí 1,5V, resp. 0,8V, takže ty už asi vůbec.

    http://www.efika.org/en/TheEFIKABook_V1.0.pdf
    The 5200B PowerPC processor supplies a single PCI bus at 66 or 33MHz. Off the shelf PCI at 66MHz are not available. Thus, the EFIKA uses the AGP slot in PCI mode and AGP is bridged mechanically to PCI with the AGP 90° riser slot, exlusive with the PCI one. The 66MHz frequency is the smallest common denominator providing AGPx1, which running at 3.3V: be aware that others voltages make damage the board. The Hardware Layer/Openfirmware helps for x86 BIOS support, so it is possible to use standard AGPx1 graphic cards such as the ATI boards.

  16. #16
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ta co jsem zkoušel je AGP 1x, 2x, 4x a je 3,3V. Přesto je v seznamu nepodporovaných.

  17. #17
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jen abych to uzavřel. Efika prošla opravou, neuznali reklamaci. V protokolu je, že byl odprásknutý chip a že se to stalo díky něčemu špatnému na PCI (AGP) sběrnici. Takže pravděpodobně S3 Savage nebo NVidia Vanta (obě v PC funkční) efiku odčoudily. Pro případné experimentátory, radím držet se karet přímo pro efiku doporučených. Raději nespoléhejte na to, že karta splňuje specifikaci uvedenou v manuálu nebo na netu.

Podobná témata

  1. Test znalosti Amiga her
    By Solaris104 in forum Hry
    Odpovědí: 29
    Poslední příspěvek: 16.03.2013, 20:42:12
  2. Test – TinyulMUI
    By bigmac in forum Aplikace
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 26.02.2011, 02:24:57
  3. Test Amigy
    By Anubis in forum Ostatní
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 27.08.2007, 16:29:37
  4. Memory Test
    By Solaris104 in forum Hardware
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 25.05.2007, 21:20:34
  5. Soft na test rychlosti fastram
    By FCI in forum Aplikace
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 01.12.2006, 16:47:45

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots