Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 26
  1. #1
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3449
    Post Thanks / Like

    Výchozí Battle for Wesnoth na A4k

    Tak mi to nedalo a vyzkousel jsem to. Bohuzel je to zrejme na A4k nehratelne.

    a) Prilis pomale. Jenom odhaduji, nepovedlo se mi to totiz v podstate hrat.

    b) Asi vetsi problem je ten, ze po startu OS4 mi zbyva 90MB RAM a po startu hry 1MB. Otazka je, jestli to alokuje vsechnu dostupnou pamet umyslne, nebo je to na hrane funkcnosti. Jakakoliv alokace pameti ze strany OS4 uz totiz neni efektivne mozna, takze to muze kdykoliv sletet, coz se teda deje.

    Spustil jsem to jen v okne, protoze pri prepnuti do fullscreenu se to sekne. Dost se to tahlo, obcas se neprekreslovaly menu a vetsinou se na uvodnim screenu nezobrazovala mapa jako podklad, coz jsem videl asi 2x a 20x ne. Navic jsem cekal, ze si zapnu zvuk pres AHI, ale nekde jsem to nenasel a repraky mam zapojene do Toccaty, takze ani nevim, jestli to hralo. Pri spusteni tutorialu jsem se do nej dostal, ale hnedka se to seklo. Obecne se mi ten OS4 seka docela casto, hlavne asi kvuli programum v emulaci.

    Jestli mate chut to nekdo zkusit, tak by me to celkem zajimalo. Moje konfigurace je A4k/CPPC/128MB RAM/CV643D.

  2. #2
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2604
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Wesnoth v posledních verzí chce opravdu dost paměti. 128 MB je pro rozumný provoz asi minimum.
    To PPC má kolik MHz? (Nevím, co je to CPPC).
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  3. #3
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3449
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    CPPC = Cyberstorm PPC, turborkarta, moje PPC ma 233 MHz. Na karte je 128 MB FAST RAMky a prave nevim, jestli to vubec staci.

  4. #4
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3449
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak v jejich FAQ jsem nasel "x86 running at 400 MHz with 128MB RAM" pro verzi 1.02 a pro 1.1 1GHz, 500 MB RAM. A taky ze hra potrebuje 100 MB sama o sobe.... takze se zda, ze to asi nerozjedu, jeste se podivam na jejich fora.

  5. #5
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3449
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak nekdo to tam spustil na "P1 MMX 200mhz with 32 MB ram, Windows 95". V OS4 je mozna nejaky swap a mozna to nemam zapnute.

  6. #6
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1171
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    v os4 pro ppc amigy zatim neni swap aktivni, pouze se pro nej rezervuje disk do budoucna
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  7. #7
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3449
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Funguje v OS4 alespon onboard RAMka (tech 16MB)? Ja ji mam vyndanou.

  8. #8
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1171
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    obavam se, ze ne
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  9. #9
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    43
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Nefunguje. Jen Ram na CSPPC.
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  10. #10
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3449
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak to je asi ztracene. A nejaky doplnek do OS4, ktery umi vytvorti virtualni RAM na disku?

  11. #11
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1707
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Já jsem to zkoušel hned jak vyšel os4.0 a rychlost je vesměs jak píšeš. Možná by pro zrychlení mohlo pomoct zmenšit rozlišení. Použil jsem jen rozlišení 800x600, ale bylo to extrémně líné - nehratelné. První tutorial ještě celkem šel hrát, ale kampaň, když jsem tam hrál s více postavami, už fakt nešla. Mapa jako podklad se mi zobrazovala vždy, ale to je asi díky cvppc a jeho 8MB paměti. Zvuk jsem rozchodil jen z pauly.

    Předpokládám, že virtuální ram na disku taky nepomůže.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  12. #12
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3449
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ona ta starsi verze byla i podle jejich webu mene narocna a RAM, tak to asi jeste slapalo.

  13. #13
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1376
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Taky jsem zkousel tu verzi co byla aktualni pri vydani OS4 pro classic a ta chodila celkem obstojne, v rozliseni 800x600 jsrm nikdy problemy s pozadim nemel, ale uhral jsem jen tutorial a prvni misi myslim (neni to uplne muj salek caje). Zvuk jen pres paulu, grafika take pouze CV643D.

  14. #14
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4419
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Battle for Wesnoth na A4k

    Tak na Aminetu se objevil poslední build týhle hry, ale má celkem brutální nároky: procesor 68080

    Mohl by to někdo vyzkoušet?
    http://aminet.net/package/game/strat/Wesnoth.m68k
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  15. #15
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1707
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Battle for Wesnoth na A4k

    Já jsem to před lety hrával na Pegasosu 2 a tam to bylo tak nějak na hraně, při velké mapě a velkém počtu nepřátel to trochu trvalo. Dejte vědět, co na to vampír.

    Jinak ale výborná hra s úžasnou hratelností.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  16. #16
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Battle for Wesnoth na A4k

    LHA archiv som rozbalil na ramdisk. Dal som si to prekopirovat na HDD, ale niekolko suborov ma prilis dlhe nazvy, takze na HDD to nejde (mam sice PFS, ale mam nastavenu standartnu dlzku suborov). Skusil som to spustit z ramdisku a nic. Po malej uprave scriptu a nastaveni atributu na exe subore som to spustil a hotovo = software failure. Skusil som este spustit priamo bin subor bez scrpitu, tam mi aspon vypisal, ze nemoze otvorit bsdsocket.library V3 a software failure. Takze taketo kompilacie nech si ARTI necha...
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  17. Poděkovat jack-3d - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi DaMi - těmto lidem se příspěvek líbí
  18. #17
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2604
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Battle for Wesnoth na A4k

    Tu hru mam rad od prvnich verzi, ale na ty novejsi jsem se vubec nekoukal. Tak jako tak jsem si rikal, ze to musi na oturbene Amize jet v pohode, byt ne v hiresu, jenze to je asi spis dane programovacim frameworkem, ne realnou narocnosti funkci (imho). I tak, kdyby to jelo na 060 snesitelne, sel bych do toho.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  19. #18
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3449
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Battle for Wesnoth na A4k

    Ja uz to psal nahore, ale nejede mi to slusne ani na PPC.

  20. #19
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2604
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Battle for Wesnoth na A4k

    Ajo, to jsem prehlidl. Well, jakou mame na Amize alternativu vlastne? Hexovou fantasy strategii?
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  21. #20
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Battle for Wesnoth na A4k

    Nasiel som aj video, kde sa to niekomu podarilo spustit, ale rychlost na 060/60 je uboha. Neviem naco robi take porty...

    https://www.youtube.com/watch?v=-hPf2VqzoDA
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  22. Líbí se mi davesade - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. Battle for Wesnoth - na Efice
    By Starej_Mraf in forum Hry
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 23.10.2008, 22:07:19

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots