Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 21 až 40 z 49
  1. #21
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí Update 3.1. 2009

    Dnes som updatoval firmware ARISE R2.1 tymto je Panasonic JU 257A605P plne kompaktibilny s Chinon 357a

    History:

    - Arise R0 first release
    - Arise R1 HD read/write
    - Arise R2 DD fix, add Next_Step (Next_Step support floppy 5.25")
    - Arise R2.1 support NDOS remove, add Disk_Present X-Copy fix
    (Panasonic sam o sebe podoruje NDOS preto bol R2.1 vypusteny)

    Naprogramovany GAL16V8 (Firmware Arise R2.1) bude k dispozicii za 10,- Euro
    Naposledy upravil Boboo : 03.01.2009 v 21:10:58

  2. #22
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like
    I love Amiga

  3. #23
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    ajaj, hadam to k niecomu bude. V najblizsich dnoch chcem spracovat navod na prestavbu v PDF a dokumentovat zapojenie. Dopit je hlavne na anglicky manual, uvidim koho ukecam na preklad.

  4. #24
    venox's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Slovensko
    Příspěvků
    1364
    Post Thanks / Like

    Výchozí Objednávky

    Naprogramovany GAL16V8 (Firmware Arise R2.1) bude k dispozicii za 10,- Euro

    Objednávky berieš kedy Mr. BoBoo?
    WIN UAE, SEGA GENESIS - ATARI 800XE, AMIGA 600 Furia 020, A1200T + Blizzard II 1230/40 + 32MB + Gotek + CF 4 GB + WHDLOAD REG. XBOX

  5. #25
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí



    Tu je ocakavana schema zapojenia aj strucne vysvetlenie co je co.
    Najblisie bude aj fotogaleria step by step, ako urobit prerabku (hack)
    Naposledy upravil Boboo : 05.01.2009 v 11:21:25

  6. #26
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote venox původně napsal: View Post
    Naprogramovany GAL16V8 (Firmware Arise R2.1) bude k dispozicii za 10,- Euro

    Objednávky berieš kedy Mr. BoBoo?

    Uz si mozete zajednavat kto ma zaujem, bude to vsak otazka casu. Dodacie lehoty predajcov suciastoke je priserna.

  7. #27
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Hezké schéma, zdá se, že tohle bych moh zvládnout. Nicméně pokud bude návod pro blbý i s fotkama bylo by to fajn. Jen mně napadlo, jestli by nebylo od věci tuhle úpravu udělat jako FDD kabel???

  8. #28
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ono to nie je zase take easy, niektore kable treba tienit. Pri prevadzke vznika silne rusenie (krokovanie motora je 6,4 MHz), preto je potrebne urcite vodice taha co najkratsie od zdroja signalu a opacne. Tyzden som to ladil a filtroval, keby to bolo mimo FDD stabilita by sa znizila a to odost. (Prakticke skusenosti)

    Samozrejme bude to polopate dokumentovane a obkecane

  9. #29
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    A co plošňák, nějaký mezikus, který by se napíchl přímo na konektor mechaniky a na něj už běžný kabel do desky? Něco jako tohle , ale jen pro datový kabel.

  10. #30
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Hmm.... neviem na akom principe funguje ten interface co si nalinkoval. Moja riadiaca jednotka vyuziva signali ktore nie su standartne vyvedene na 34 pin konektore. Ako disk_present co je detekcia ci je vlozena disketa, dalej HD atd. Nehovoriac o najbrutalnejsom zasahu do logiky FDD a to umelo odklonenia riadiaceho signalu pre krokovanie motora. Arise nie je interface, ale Hack ktory oblbne mechaniku podla nasich poziadaviek.

  11. #31
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tady je vidět jaká sem lama. Měl jsem zato, že to bude něco podobného jako v odkazu. Což jsem kdysi zuřivě sháněl, protože doma mám mechanik Sony MPF 920-E asi pět.

  12. #32
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ono to funguje nejak podobne... nieco je tam vyvedene naviac ako som pozeral. Ak ide tento modul zo Sony a Teac tak Arise by mal chodit tiez, nastudujem a vyskusam

  13. #33
    venox's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Slovensko
    Příspěvků
    1364
    Post Thanks / Like

    Výchozí FDD

    Quote Starej_Mraf původně napsal: View Post
    Tady je vidět jaká sem lama. Měl jsem zato, že to bude něco podobného jako v odkazu. Což jsem kdysi zuřivě sháněl, protože doma mám mechanik Sony MPF 920-E asi pět.
    Určite by bolo dobré spraviť zoznam fungujúcich mechanik, mam doma asi 6 modelov HDčiek (TEAC,SONY,NEC,ALPS,MITSUMI...) . Po objednani a dodávke by som mohol napisať ktoré mi idu na 100%.
    WIN UAE, SEGA GENESIS - ATARI 800XE, AMIGA 600 Furia 020, A1200T + Blizzard II 1230/40 + 32MB + Gotek + CF 4 GB + WHDLOAD REG. XBOX

  14. #34
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí Final osadenie GALu

    Takto vypada.. prerobena mechanika Panasonic, bol problem najst miesto kde cip osadim. Zamerne su prepoje farebne odlisene, pre orientaciu kde dana vetva vedie. Rozhodol som sa tak, aby pri vytvorenia manualu bola jednoducha orientacia. Mozno to pre niekoho vypada strasne, no mozem vas ubezpecit, ze je to iba na pohlad

    Arise som este trosku optimalizoval na 24 NAND hradiel, aktualne je v R4, ktora je uz 100% a pouzivam ju viac ako dva tyzdne v dokumentovanej mechanike. Do buducna chcem este odskusat dalsie mechaniky a zaroven ich zdokumentovat. Aktualne uz mam pripraveny manual k tejto mechanike co je na obrazku.


    GAL je prilepeny Epoxidom


    Poniektore prepojenia treba tienit, vid. sedy kablik.

  15. #35
    zz_indigo's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2009
    Město
    Koplotovce
    Věk
    41
    Příspěvků
    545
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    pekne. pozeram ze najzlozitejsie bude potom tu mechaniku zlozit spet ;-)

  16. #36
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí NDOS co to je?

    O Arise HD zacina byt zaujem, tym padom som sa rozhodol dokoncit podporu NDOS aby bola 100% kompaktibilna. NDOS je pre niekoho zahada pre niekoho vyraz spojitostou s NDOS hrami ktore vyzaduju tuto rutinu floppy mechaniky pre ich spustenie. Obezne je zname, ze niektore mechaniky negeneruju vobec tento signal, alebo spatne. Ale nebudem tu chodit okolo horucej kase a presne si povieme co ten NDOS robi.

    NDOS je feetback signalu SELx (x=Df0,Df1 atd.) tymto signalom dava FDDcka najavo Amige, ze je pripravena. Signal je sledovany HW a vela DEM a Hier vyuziva tento figel overovania. Do teraz je vsetko jasne, pokial sa nezacne tocit disketa. Po spusteni MotorON zacne byt signal READY kodovany spolu s Index (Index zodpoveda 5Hz pri 300rpm o dlzke 2ms). Funguje to asi takto, nejake XY data tecu cez SEL0 ktore sa vracaju spat na READY a zaroven je k nim primiesany signal o 2ms s Index. Signal Ready je potom v Amige porovnavany s Index ak signal sedi NDOS je platny a NDOS Floppy funguje.

    Snazil sa najst nejake informacie a dokumentaciu ohladom NDOS. Je to dost chabe, nasiel som zopar bastlov kde bol pokus HW usposobit zopar hradlami. Zial dokumentacia bola nekorektna a funkcna s casti. Na eab.abime.net je dokumentacia PC Floppy adapter kde autor sa snazi generovat NDOS signal na READY, zial ani toto riesenie nie je sprave aj ked je myslene dobre. Autor omylom otocil Index na inver. Interface sice funguje a NDOS chodi, ale je tam zakopany pes! Ak si niekto mysli, ze NDOS nema nic spolocne v DOSe alebo vo WB je na omyle. Zrada ciha pri zapise, ak si s tym to interface pokusite naformatovat DD disketu tak sa Vam to nepodari. Este horsie je to ak sa na disketu obsiahnutu datami pokusite zapisat dalsie data, disketu poskodite odfajcite Bitmap a nie je mozne pristupovat k datam. Uprava je trivialna, staci pred tento signal Index vlozit hradlo, ktore korekne otoci signal.

    Osobne by som sa nejak zvlast NDOSom nezaoberal, pretoze som riesi HD Logiku. Nakolko ma tato tema zaujala, tak som do ARISE HD doprogramoval aj NDOS. K dnesnemu dnu je Revizia5 cize Arise R5, dnes zasielam par cipov na test do Holanska.

    ARISE R5 som testoval na SONY 910e.

  17. #37
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ještě bys moh zkusit implementaci ARISE do Samsung SFD-321B. Výhodou je, že se dá ještě koupit nová a má velký kolečko na udržení otáček.

  18. #38
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Musim zohnat toho Samsunga a skusim. Naposledy som testoval SONY 910e, mierne som sklamany, mechanika sa chova nepredvydatelne a zalezi od kusu. V HD rezime cita perfektne ale pri zapise je to neiste dost si prebera na ake diskety zapisuje. IMATION su dobre aj IBM ale na ostatne pinda Read/Write error.

  19. #39
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Njevětší peckou by bylo arise HD, který by se připojilo jako mezikus mezi flopku a řadič na amize, při použití zcela neupravený peckový...

  20. #40
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Arise, který by vypadalo takhle nějak. Tohle fungovalo jen s některými mechanikami, dotáhnout to do fáze kdy to chodí s většinou (i za cenu jednoduché úpravy mechaniky)...

Podobná témata

  1. Scandoubler Modul pro CV64/3D
    By Solaris104 in forum Hardware
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 11.10.2014, 16:46:52
  2. Hledám jeden modul - o cikánech
    By mnx in forum Domácí scéna
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.02.2007, 23:43:20

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots