Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 46
  1. #1
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3283
    Post Thanks / Like

    Question Amiga OS4 (4.1) - Render/Raytrac. programy?

    Driv nez si poridim AmigaOS4, chtel bych vedet, co na tom jede za renderovaci a raytracingove aplikace. Zajima me hlavne Lightwave a Tornado 3D. Kdo mate s cim jake zkusenosti?
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  2. #2
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1346
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No nevim jak na OS4, ale pod MOS LW 4x a 5.0 slape s nejakym drobnym problemem s render displayem, Tornado3D se ani nespusti (tenhle program mi pripadal divny a nestabilni uz i pod OS3.x).

    Predpokladam ze pod AmigaOS4 to bude podobne, nejlepsi volbou by byl Blender, ale nejak si neuvedomuji, jestli uz ten port byl dokoncen.

  3. #3
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ked bude Blender, zaobstaram si 4.1 aj zo zelezom. Zatial je to nezaujimave pre mna.

  4. Líbí se mi Prober - těmto lidem se příspěvek líbí
  5. #4
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3283
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    A co Amiga s PPC/AGA/OS4? To by melo chodit oboji, ne?

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    No nevim jak na OS4, ale pod MOS LW 4x a 5.0 slape s nejakym drobnym problemem s render displayem, Tornado3D se ani nespusti (tenhle program mi pripadal divny a nestabilni uz i pod OS3.x).

    Predpokladam ze pod AmigaOS4 to bude podobne, nejlepsi volbou by byl Blender, ale nejak si neuvedomuji, jestli uz ten port byl dokoncen.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  6. #5
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Blender vyzaduje novy HW lepsie povedane OpenGL akcelator a tiez kniznice co budu podporovat. AOS 4 je na Amiga classic len vdaka tomu, ze bola podpisana zmula aka bola. Nazval by som to ze 4ka na Classic je len take demo, na skutocny vykon potrebujes nove zelezo a ci skor tym lepsie.

  7. Poděkovat Prober - tito lidé za příspěvek poděkovali
  8. #6
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3283
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ja mel na mysli Lightwave a Tornado pod PPC/AGA/OS4 ;o)))

    Quote Boboo původně napsal: View Post
    Blender vyzaduje novy HW lepsie povedane OpenGL akcelator a tiez kniznice co budu podporovat. AOS 4 je na Amiga classic len vdaka tomu, ze bola podpisana zmula aka bola. Nazval by som to ze 4ka na Classic je len take demo, na skutocny vykon potrebujes nove zelezo a ci skor tym lepsie.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  9. #7
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1344
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak Imagine5 mi ted schodil WB. Lightwave Modeler funguje super. Layout už tolik ne, musíš použít ModePro a při pokusu o render - pápálálá. Zato Real3D 3.5 funguje skvěle, líp než pod MorphOSem.
    Tornado chce dongle. Cinema4D žádnej problém.
    Vše pod OS4.1
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  10. #8
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1686
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mně Imagine5 jel celkem dobře, jen při změně objektu původní nezmizel, blbě se překreslila obrazovka. Stačilo ale maximalizovat a následně minimalizovat jeden z rozměrů a bylo překresleno. Podstatné je, že můžu scénu naprojektovat v skoro jakékoli amize s koprem a pak projekt vyrenderovat v v os4.1 To mos bohužel neumožňuje. Snad zatím...
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  11. #9
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1344
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Musim skusit ještě jiný verze Imagine. Mám jich tady nějak moc a už v tom mám hokej. Abych se přiznal Imagine není moc můj šálek kávy.
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  12. #10
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1686
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No já zkoušel jen verzi 5 a 5.5.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  13. #11
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1344
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ještě jsem skoušel nějakej patch pro LW layout-render a taky pápá
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  14. #12
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3283
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote ghh původně napsal: View Post
    Tornado chce dongle.
    Co to je dongle?
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  15. #13
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    HW klíč?

  16. #14
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1344
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ano HW klíč. Na 1200 chodí s crackem. Na Pegovi UAE a DraCo to samé Tornado nefunguje.
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  17. #15
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1344
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Trochu jsem přechválil Real3D 3.5 pod OS4. Nefunguje mi tam tvorba skeletonů (kostí) a vůbec celá ta kinematika funguje podivně. Ta samá verze pod Morphosem běží úplně normálně !??!? Má někdo nainstalován Real3D 3.5 pod OS4 ?
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  18. #16
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS4 (4.1) - Render/Raytrac. programy?

    Quote Boboo původně napsal: View Post
    Ked bude Blender, zaobstaram si 4.1 aj zo zelezom. Zatial je to nezaujimave pre mna.
    Tak co Boboo, už ho máš?

  19. #17
    venox's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Slovensko
    Příspěvků
    1364
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS4 (4.1) - Render/Raytrac. programy?

    Je to stale 248.3 starsia verzia (aj ked uz dost pokrocila a vydarena), posledna je 2.66 - par verzii dozadu uz podporuje CYCLES RENDER - toto posuva BLENDER do uplne inej dimenzie - nie vsak na OS4.1 co je skoda. Ako pisal Boris HW nicim nehradis , ked je scena trosku zlozitesia citit limit aj core i7 a GTX570 1.5GB
    WIN UAE, SEGA GENESIS - ATARI 800XE, AMIGA 600 Furia 020, A1200T + Blizzard II 1230/40 + 32MB + Gotek + CF 4 GB + WHDLOAD REG. XBOX

  20. #18
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3283
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS4 (4.1) - Render/Raytrac. programy?

    V každém takovém programu pokud děláš finální render to osolíš na max a čekáš třeba hodinku dvě i na 8 coru. Druhá věc je, aby dokázal autor těch advanced funkcí využít třeba pomocí správného nastavení osvětlení, povrchů apod (respektive objekty s defaulním povrchem a jedním světlem budou vypadat stejně na jak minimum tak i na maximum zapnutých render funkcí ;o)

    Ty časy finálních renderů se však definitivně posunuly, nečeká se půl dne, ale třeba hodinu, kdo provozoval rederování na Amize, hodina mu přijde jako nic ;o)
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  21. #19
    Czech ATO Sindlarv's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Brno
    Příspěvků
    225
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS4 (4.1) - Render/Raytrac. programy?

    Koukám, že se výkon značně posunul, když už se počítají jen hodiny Přidám zábavný nebo chcete-li tragický příklad: jeden snímek animace 640x512, Amiga600, 2 MB chip, Imagine 2.0 se zavřeným Workbenchem (ani bajt nazmar!), nějakých 12 hod. 51 min. Snímků celkem tuším 36...

    Snad vás moc to neumětelství neodstraší, zde je ukázka: https://www.dropbox.com/s/xwqgu2xu71...uum_Mobile.png

    V.
    AmigaOS // AROS

  22. #20
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    930
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS4 (4.1) - Render/Raytrac. programy?

    To boli casy. Si spominam ako chalani na intraku, dali na A600 pocitat myslim v Real3D povestny skleneny cajnik. Ratala to Amiga asi 8 hodin a chybalo uz len par riadkov obrazka na spodu. A potom to spadlo...
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

Podobná témata

  1. Programy pro NET pro 68000
    By Kachna Obecna in forum Aplikace
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.05.2012, 20:59:26

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots