Zobrazuji výsledky 1 až 8 z 8
  1. #1
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1666
    Post Thanks / Like

    Cool Černá obrazovka po bootu

    Jack-3d mě na loňské prasepárty požádal, abych se mu podíval na jeho draco (tower), které nejelo. Zde jsou výsledky, snad se to bude někdy někomu hodit.

    Výchozí stav:
    Jack draco rozebral, vyčistil a když jej složil, tak po zapnutí byly sice slyšet disky, ale jinak se nic nedělo, na obrazovce nebyla znát nejmenší známka zapnutí nebo vypnutí. Podezření na odpálenou grafiku Altais bylo naštěstí mylné.


    Moje i Jackovo draco jsem postavil vedle sebe a začal jsem porovnávat:

    1. Nejdřív jsem vyměnil grafiky. Oba máme Altais 1.0. Jackova grafika u mě naštěstí jela, moje u něj ne. Grafiky jsem pak dal každou kam patřila.
    2. Pak jsem odpojil scsi šrák vedoucí k diskům a mechanikám. U mě se po zapnutí objevila klasická bílá obrazovka s nápisem Draco, u Jacka nic.
    3. Odpojil jsem všechny kabely z procesorové desky a nastalo to samé, jako v bodě 2
    4. Vyhodil jsem z obou střižen baterie. U mě se bootu objevila opět klasická bílá obrazovka a za chvíli informace, že není k dispozici baterie. U Jacka opět černá obrazovka.
    5. Obě odstrojená draca (bez scsi kabelu, kabelů k portům a raději i kabelů k diodám) jsem zbavil všech pamětí a konečně se mé draco začalo chovat jako Jackovo - tedy po zapnutí nebylo vidět nic . Takže problém byl s paměťmi. Když jsem dal jednu z mých 32MB do levého (pohled z přední části draca) slotu, přišla opět černá obrazovka, když do zcela posledního pravého, konečně přišla obrazovka bílá.

    Problém byl v tom, že Jack použil 3 paměťové banky se součtovou kapacitou 32MB a v prvním (pravém) slotu musí být asi jen paměť o určité minimální velikosti. Zkoušel jsem různé varianty usazení jeho pamětma, až se nakonec zadařilo.

    Obě střižny jsem tedy opět osadil pamětma, baterkama (je vhodné je po usazení ještě dobře "ošolíchat" a otestovat, zda je systém opravdu vidí - nebo dát baterie nové), připojil všechny kabely otestoval, sešrouboval a hotovo .


    Dracům zdar!
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  2. #2
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3343
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To je docela radost, kdyz to clovek da dokupy, co?

  3. #3
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1666
    Post Thanks / Like

    Smile Kdo se bojí, nesmí do lesa

    To jo, trochu se divím, že se to vůbec při mých schopnostech podařilo. Pokud by nebyl problém ani s pamětma, tak bych uvažoval o výměně kickstartu a pak už bych fakt asi nevěděl. Hlavně, měl jsem z toho opravdu strach, odkládal jsem to, co to šlo. Ale Kompy se blíží .
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  4. #4
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1320
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No jasne pameti ! Ja jsem mel taky problem se spatne umistenym simmem, ale hned jsem si toho vsimnul a tak jsem na to uz zapomel. Misto toho blekotani s baterkou.....
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  5. #5
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1666
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Treba to bylo nakonec něčím jiným (vyčištěné kontakty pamětí) nebo nějakým zásahem shůry .
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  6. #6
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3271
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    DaMi, prede vsemi Ti tady dekuju. Uz jsem myslel, ze se s Dracem muzu rozloucit.

    Problem vznikl tim, ze jsem Drakouse cistil a i na pametech jsem lihem pretrel kontakty. Bohuzel, nevratil jsem je na puvodni misto. Tech zmen jsem pri cisteni udelal vice, prehazel disky, prehodil karty, aby byly dale od sebe, apod... Pak to nenajelo a ja se snazil dat tedy vsechno puvodne. I pameti jsem prehazoval, ale zrejme ne spravne.

    DaMi jako jeden z mala vlastniku Draca mohl povymenovat a prezkouset komponenty a zjistit kde je problem. Po vsech negativnich ocekavani dopadlo vsechno nad ocekavani.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  7. #7
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1320
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    DraCo je proste bozi...
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  8. #8
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1320
    Post Thanks / Like

    Výchozí Bílá obrazovka před bootem

    Včera jsem měl bílou obrazovku. Přátelé ta panika ! DraCo nechtělo najet (2 dny předtim normálka).
    Celkem nešetrně jsem přišel na to, že to byl zlámanej scsi kabel k hardisku - měl svý léta. S novým kabelem to jede jedna báseň. Přátelé ta úleva !
    Naposledy upravil ghh : 30.10.2009 v 23:21:52 Důvod: pravopis
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

Podobná témata

  1. Černá Amiga 1200 - jak na to
    By davesade in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 87
    Poslední příspěvek: 02.06.2018, 09:07:37
  2. Amiga 500 - zelená obrazovka
    By venox in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 04.01.2012, 06:50:27

Tagy pro toto téma

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots