Zobrazuji výsledky 1 až 12 z 12

Téma: MacOSX MOLK

  1. #1
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1254
    Post Thanks / Like

    Výchozí MacOSX MOLK

    Včera se mi konečně podařilo rozchodit sít´ pod MOLKem, ač jsem si myslel že je to téměř nemožné.
    Code:
    #!/bin/bash
    
    swapon /dev/hda3       			                                      # activates defined swappartition
    #modprobe usb-storage  				                      # uncomment if you want to use an usb-burner - 
                          				                                              # other usb-devices can't be used then!
    sleep 5               				                                      # needed for next line - alsa has to settle
    alsactl restore       				                                      # needed for ac97-chip to settle
    ifconfig eth0 84.42.148.58 netmask 255.255.255.0 up       # define your network-configs here
    route add -net 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 eth0 #                "
    route add default gw 84.42.148.5                                       #                "
    /bin/bash /usr/local/bin/startmol -X                                  # launches mol
    #/bin/bash			                                                      # uncomment if you want to get into bash
    #halt -f					                                              # uncomment if you want to shutdown after mol - 
    						                                              # should be safe as nothing is mounted rw	
    #reboot -f					                                      # uncomment if you want to reboot after mol - 
    						                                              # should be safe as nothing is mounted rw
    Tohle je můj start-misc. Důležítá je ta ip adresa 84.42.148.58 (když ji DHCP změní tak ty taky), pak default gw 84.42.148.5 tomuhle moc nerozumim, ale skusil jsem to
    Při první instalaci MacOS nechat siít na LAN a DHCP a ještě přidat DNS (zjisti si předem), reboot.
    Po startu doinstalovat ovladače z disku MOL, reboot a je to! Stáhnout Safari4, Firefox, Flash......
    Prosím vysvětlete mi někdo termín default gateway
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  2. #2
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3129
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Kazda sitovka (sitovy subsystem) vetsinou vidi pouze lokalni sit, na kterou je primo pripojena. Velice zjednodusene receno pouze IPcka, ktera jsou podobna tomu jejimu a s temi pocitaci muze komunikovat primo. Jenze kdyz je to IPcko jine, kam to ma poslat? Protoze nevi, posle to na default gateway, coz je brana do site a ta si s tim uz nejak poradi.

    Je to proste brana do internetu. Je skoda, ze o titich nevis trosku vic, protoze to nastaveni je trivialni a netrvalo by ti to celej den. navic radek:

    route add -net 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 eth0

    je zrejme k nicemu.

  3. #3
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    52
    Příspěvků
    1496
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    A k netu se připojuješ přes co - router nebo AP?
    Ten řádek " route add default gw 84.42.148.5 " by měla být IP toho zařízení (router,AP), tzv. defaultní brány a tam by měl sedět DHCP, který zproztředkovává komunikaci v lokální síti mezi kompy + cestu "ven"...

    Akorát ta adresa se mi zdá taková divoká, doma na routru mám klasiku 192.168.1.1 a DHCP off a IP kompů a print servru napevno 192.168.1.xxx a je v tom krásně přehled.

    Jo a samozřemě maska na všech kompech 255.255.255.0 a DNS - ty se daj zjistit buď od providera nebo když vlezeš do nastavení routru,AP tak to tam najdeš...
    AmigaServiceMan

  4. #4
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3129
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Podle toho konfiguraku ma verejnou adresu, takze to bude nejspis UPC, ADSL spis ne.

  5. #5
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    52
    Příspěvků
    1496
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To Doda : tak to v tom případě vysvětluje tu zvláštní IP. Tady u nás na venkově se daří WiFi a kabelovka nebo UPC sem nějak nedorazili...
    Ještě sem tam nějakej zoufalec má ADSL od "kyslíku", ale ty upřímně lituju...
    AmigaServiceMan

  6. #6
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    40
    Příspěvků
    748
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote IDEfix původně napsal: View Post
    To Doda : tak to v tom případě vysvětluje tu zvláštní IP. Tady u nás na venkově se daří WiFi a kabelovka nebo UPC sem nějak nedorazili...
    Ještě sem tam nějakej zoufalec má ADSL od "kyslíku", ale ty upřímně lituju...
    ADSL od kyslíku mám a jsem sním naprosto spokojen, upřímě lituju ty co jsou u nás na wifině, je to asi kraj od kraje jiný
    forever

  7. #7
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1254
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Je to UPC dhcp připojení a mám to rovnou z modemu do Pega. Vono mi to totiž takhle nešlo, důležitější je podle mého to přidání DNS pod Macem (najednou to šlo) Jo a ten jeden řádek je tam fakt zbytčně - jel sem podle PegBooku.
    Včera jsem pod Macem dosáhl rychlosti 1.8 Mb/sec. MOS 1.3 až 4, OS4 podobně a Debian tak 1.6.
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  8. #8
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1524
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote ghh původně napsal: View Post
    Včera se mi konečně podařilo rozchodit sít´ pod MOLKem, ač jsem si myslel že je to téměř nemožné.
    Tak to je super zpráva , určitě to zkusím. Mimochodem, kde najdu ten start-misc?
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  9. #9
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1254
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Adresář MOL/script/Start-misc. V PegasosBook u je návod jak to nainstalovat. Můj MOLK má velikost 2520520 .
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  10. #10
    Sponzor a webhosting portálu FCI's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    312
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    a mas tam utilitu dhclient?
    pak by stacilo jenom hodit
    dhclient eth0
    a vse se ti z modemu nakonfiguruje samo.

  11. #11
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1254
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ten MOLK je nejakej "image". Existuje možnost ho nějak upravit, ale to jsem ještě nezkoušel.
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  12. #12
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    50
    Příspěvků
    36
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MacOSX MOLK

    Mám dotaz - funguje někomu na Pegasos II / MOLK USB ?
    Pro výměnu dat s Morphosem, atd.. sice používám Ext2 partition na disku, ale přece jen, USB se hodí...
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

Podobná témata

  1. E-UAE pod MacOSX
    By Sidmac in forum Emulace na ostatních platformách
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 19.12.2008, 00:35:24

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots