Zobrazuji výsledky 1 až 14 z 14
  1. #1
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí Samsung SFD-321B

    Tak tahle mechanika je poměrně hodně rozšířená. Našel jsem fotku na netu, ale tahle mechanika má spustu verzí. Konkrétně jsem tedy dělal verzi KLE a E. (fotky jsou ve stejném pořadí). Je potřeba předělat DC na RY (vlevo) DS1 na DS0 (uprostřed) a signál DC přivést na pin 2 (vpravo), přeškrab není třeba žádný. Jednoduchá úprava, chodí i s NDOS a bezvadně s XCOPY.
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC01316 - Kopie.jpg
Zobrazeno: 587
Velikost: 278,7 KB
ID: 955 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC01317 - Kopie.jpg
Zobrazeno: 348
Velikost: 299,9 KB
ID: 956

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC01314-1024.jpg
Zobrazeno: 284
Velikost: 111,5 KB
ID: 957

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC01318-1024.jpg
Zobrazeno: 298
Velikost: 72,8 KB
ID: 958 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC01319-1024.jpg
Zobrazeno: 238
Velikost: 76,1 KB
ID: 959

  2. #2
    LLL's Avatar
    Datum registrace
    17.07.2009
    Město
    Karviná
    Příspěvků
    2
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    ...kurňa.. dvě hodiny něco datluju, a výsledek je 0 ( slovy NULA..) Takže rychle - upravoval jsem Samsung SFD-321B / KE ( zkusím přidat fotky... ) .
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: P7180431.JPG
Zobrazeno: 182
Velikost: 200,2 KB
ID: 1005   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: P7180434.JPG
Zobrazeno: 280
Velikost: 200,4 KB
ID: 1006   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: P7180436.JPG
Zobrazeno: 191
Velikost: 208,6 KB
ID: 1007  

  3. #3
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mám ještě samsungy se stříbrným čílkem, v dohledné době se do nich pustím.

  4. #4
    Prudus's Avatar
    Datum registrace
    25.02.2007
    Město
    Most
    Věk
    47
    Příspěvků
    195
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote LLL původně napsal: View Post
    ...kurňa.. dvě hodiny něco datluju, a výsledek je 0 ( slovy NULA..) Takže rychle - upravoval jsem Samsung SFD-321B / KE ( zkusím přidat fotky... ) .
    Ale nepochopil jsem, jestli uprava funguje. nebo take nula?
    A1200 Tower + A600 Desktop + 2x A500 Desktop + CDTV + CD32 + Konzole

  5. #5
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tu KE verzi už jsem taky dělal. Výhodou samsungů je, že mají stejný čip a velice podobné plošňáky. A zatím všechny samsungy mi fungovaly u A500, revize desky 5. Navíc tam LLL má všechny požadované úpravy - ready jde na pin 34, diskchange je odpojen z pinu 34 a drátkem přivedený na pin 2 a pro DF0: je přehozený switch z DS1 na DS0.

  6. #6
    LLL's Avatar
    Datum registrace
    17.07.2009
    Město
    Karviná
    Příspěvků
    2
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Prudus původně napsal: View Post
    Ale nepochopil jsem, jestli uprava funguje. nebo take nula?
    ...omlouvám se... tu modifikaci jsem dokutil v poměrně pozdním čase, pak jsem ji volně loženou vedle A1200 testoval, no a po několika úspěšně načtených disketách jsem pracně nadatloval celkem obsáhlý elaborát, který se mi nějak nepodařilo odeslat... ...vzhledem k poněkud pozdní ranní hodině se mi už nechtělo psát to celé znovu, tak jsem rychle vypotil aspoň ty dvě věty...takže asi takhle vznikl můj první příspěvek...

  7. #7
    Sponzor Fafejt's Avatar
    Datum registrace
    08.09.2007
    Město
    Butoves
    Věk
    43
    Příspěvků
    169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jak vyřadit HD spínač,abych nemusel po vložení HD diskety přelepovat to prázdné okénko?
    Třeba u Sonky nebo Mitsumi stačí proletovat kontakty co vedou ze spínače,tady u těch Samsungů to nefunguje.


  8. #8
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mrknu na to, neresil jsem to. Bud prelepuju a nebo pouzivam DD.

  9. #9
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    LOL, tak ted jsem si vzpomel na reseni, ktery jsem u tyhle mechaniky delal, kdyz jsem ji pouzil do Didaktiku Kompakt, taky mne stvalo prelepovani. Na HD/DD cudlik jsem kapnul vterinovy lepidlo a pak jsem ho sroubovackem zamackl a chvilicku pridrzel. A od ty chvile permanent DD. Na amzie jsem to nezkousel, ale u kompaktu to zafungovalo bez zavad.

  10. #10
    Sponzor Fafejt's Avatar
    Datum registrace
    08.09.2007
    Město
    Butoves
    Věk
    43
    Příspěvků
    169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    O tom už jsem taky uvažoval


  11. #11
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí Permanentní DD vyřešeno

    U Samsungů je čidlo na HD/DD řešeno jinak než je ovyklé. Nestačí tedy zkratovat spínač, musí se na to jinak. Je to jednoduché, takže jsem ani nepopisoval obrázky.
    Před:
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC01483m.jpg
Zobrazeno: 318
Velikost: 100,3 KB
ID: 1158
    Po:
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC01484m.jpg
Zobrazeno: 322
Velikost: 95,5 KB
ID: 1159Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC01485m.jpg
Zobrazeno: 299
Velikost: 81,0 KB
ID: 1160

  12. #12
    Sponzor Fafejt's Avatar
    Datum registrace
    08.09.2007
    Město
    Butoves
    Věk
    43
    Příspěvků
    169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    U mechanik Teac tohle řešení funguje taky.


  13. #13
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1171
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Samsung SFD-321B

    SAMSUNG SFD-321B varianta EF je prakticky identická s E, sice trochu hlučnější, ale jinak chodí skvěle.
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  14. #14
    venox's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Slovensko
    Příspěvků
    1370
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Samsung SFD-321B

    Mechaniky Samsung sa zase objavili na kupu na aliexpress - schemu som nasiel tuto
    WIN UAE, SEGA GENESIS - ATARI 800XE, AMIGA 600 Furia 020, A1200T + Blizzard II 1230/40 + 32MB + Gotek + CF 4 GB + WHDLOAD REG. XBOX

Podobná témata

  1. Samsung SNS082D 8x DVDRW slim bulk
    By eddie in forum Hardware
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 16.02.2007, 21:49:44

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots