Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 27
  1. #1
    ganyb's Avatar
    Datum registrace
    24.06.2009
    Město
    Brno
    Příspěvků
    23
    Post Thanks / Like

    Výchozí LHA jak dostat na disketu aby se rozjela ? + Jak připravit CF pro amigu na PC

    zdravím všechny. Mám problém s LHA, vím že to je zpakovanej program na Amigu, ale nevím jak to zprovoznit, aby to na Amize chodilo. Používám Amiga Explorer na převod ADF souborů z PC do Amigy disket....to běží super. Ale mám plno programů právě v LHA a dokážu to rozbalit a nahrát na Amiga disketu..prostě to překopíruji, ale nakonec to v Amize nejede. Nemáte někdo tušení jak se dají rozjet tyhle LHA ?????

  2. #2
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2648
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Stáhni si z Aminetu spustitelný program Lha

    http://aminet.net/package/util/arc/lha

    ten si přetáhni do Amigy a pomoci něj rozbaluj na Amize #?.lha archívy.
    I love Amiga

  3. #3
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2610
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    LHA se dají rozbalovat i na PC (umí třeba WinRAR a mnohé další programy), ale je doporučení VŽDY A ZA JAKÝCHKOLIV OKOLNOSTÍ rozbalovat LHA archívy přímo na Amize a nikde jinde. Solaris naznačil základní program, bez něj to nepůjde. Doporučil bych k tomu ještě DOPus, tam to přetažením myši z jednoho okna do druhého rozbalíš hned i bez příkazové řádky.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  4. #4
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2648
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ještě nevíme, jakou má Ganyb konfiguraci Amigy. Pokud má holou Amigu, možná bude lepší si udělat z archívu lha bootovaci adf v emulátoru WinUAE.
    I love Amiga

  5. #5
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2610
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No, tak používá Amiga Explorer, tak nějaké to želízko bych čekal. I když teda hlavně nerozumím tomu, že "to rozbalí", ale "pak to nejede" - no snad to upřesní.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  6. #6
    ganyb's Avatar
    Datum registrace
    24.06.2009
    Město
    Brno
    Příspěvků
    23
    Post Thanks / Like

    Smile

    takže mám Amigu 1200 / Blizzard 1220/4 a zatím nezprovozněný HDD..to brzo přijde, ale čekám na redukci CF a kartu.
    Takže, právě z Aminetu bych chtěl použít nějaké programy a to tak, že je chci dostat na amigáckou disketu...třeba BKick atd.Potřebuji nějaký prg abych stáhnul kick 3.0 na třeba 1.3 a to kvůli hraní starších her. A právě tyto prg jsou na Aminetu ale v LHA. Kdyby to byli ADF,neřeším. V PC rozbalím LHA a vše co se skrývá v rozbaleném adresáři, pošlu do Amigy přes AExplorer na disketu, ale Amiga po resetu disketu sama nenačte i když tam jsou všechny soubory z toho LHA.
    Pak je tu ještě jedna možnost mi poradit a to jestli nevíte, zda se někde na netu neskrývá v ADF nějakej program na stáhnutí Kicku na 1.3. Co jsem se dočetl existuje to i na A1200 a speciálně s turokartou,která prý dělá problém se spuštěním starších her.
    Všem předem děkuji za odpovědi

  7. #7
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Po formátu dej na amize příkaz install (install drive df0:). Tím se ti zapíše spouštěcí kód na disketu. Tím je diskta bootovací, sice jen do dosu, ale je. Pokud chceš spustit workbench musíš si na disketě vytvořit adresář C a do něj nahrát z WB diskety aspoň LoadWB, ale hodí se i některé další příkazy.

  8. #8
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    já bych snad jen dodal, že to bude chtít install df0: FFS a pokud není v LHA archívu adresář s se startup-sequence, tak nejlépe ji vytvořit s odkazem na spustitelný soubor programu... řekl bych, že kicksofty ani nepotřebují nějaké ty knihovny... jen bacha na to, že ROM se s takovými softy nedistribuuje a musíš jí do devs donahrát sám...

  9. #9
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1640
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No, já osobně bych počkal na tu kartu/HDD, nainstalil systém (třeba Dejvův oblíbený CalasicWB http://classicwb.abime.net/ ) a nepokoušel se nějak více rozjíždět "diskotéku", jelikož to je zábava jen pro opravdové masochisty...
    AmigaServiceMan

  10. #10
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2610
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote ganyb původně napsal: View Post
    takže mám Amigu 1200 / Blizzard 1220/4 a zatím nezprovozněný HDD..to brzo přijde, ale čekám na redukci CF a kartu
    Vykašlal bych se být tebou na nějaké ADF či LHA experimenty. Počkej si na HDD, nainstaluj na něj systém, DOpus na začátek a máš s LHA vystaráno.

    ClassicWB, pokud máš trochu paměti navíc, je opravdu dobrá volba pro začátečníky. Má i odladěnou instalaci DOpusu. Instalačku si můžeš rozchodit pod emulátorem a až budeš mít disk, tak to jenom nasypeš na něj. Vzhledem k tvé konfiguraci bych doporučil Lite verzi CWB.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  11. #11
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Já bych ale práci s disketami nezavrhoval... jednak si ganyb zopakuje amigados a za druhé chápu, že čekání, když už to hlavní železo je doma, je nesnesitelné.

  12. #12
    ganyb's Avatar
    Datum registrace
    24.06.2009
    Město
    Brno
    Příspěvků
    23
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    no, to bude ještě psycho instalovat nejakej systém,ale snad to zvládnu. Sice první Amigu jsem vlastnil někdy v 92 roce ( A500 ) a to byl těžkej disketovej mariáš, ale nenechám na Amigu dopustit. Tak chci se do toho pustit znovu i po tolika letech a to jsem se odvážil na A1200 ) Myslím si, že si s ní užiju víc zábavy nebo nervů než s A500

  13. #13
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2610
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Neboj se prozkoumat portál, návod na instalaci najdeš a myslím, že je napsaný přehledně a jasně.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  14. #14
    ganyb's Avatar
    Datum registrace
    24.06.2009
    Město
    Brno
    Příspěvků
    23
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote IDEfix původně napsal: View Post
    No, já osobně bych počkal na tu kartu/HDD, nainstalil systém (třeba Dejvův oblíbený CalasicWB http://classicwb.abime.net/ ) a nepokoušel se nějak více rozjíždět "diskotéku", jelikož to je zábava jen pro opravdové masochisty...
    ale jak nainstalím ClassicWB do Amigy ? Stáhl jsem to zazipovany do Amigy,pouzil z balicku instalacni disketu, ktera me rozbalila do Amigy ..system.hdf, pak mi to napsalo restartovat Amigu a to je vse. Ta inslalacni disketa pribalena v ClassicWB jen balicek rozpakovala na hadr Amigy, ale co dal, jak soubor system.hdf nainstalit ve skutecne Amize?

  15. #15
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2610
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Nejjednodušší je připravit si to všechno ve WinUAE. Na portále najdeš návod ode mne pro začátečníky. Nejprve si připravíš disk v Amize pomocí HD Toolboxu, pak jej dáš do PC, nasypeš na něj ClassicWB a pak zpátky do Amigy. Hotovo.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  16. #16
    eddie
    Host eddie's Avatar

    Výchozí

    .hdf subor je image harddisku amigy

    a da sa pripojit asi len pod WinUAE

  17. #17
    ganyb's Avatar
    Datum registrace
    24.06.2009
    Město
    Brno
    Příspěvků
    23
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote davesade původně napsal: View Post
    Nejjednodušší je připravit si to všechno ve WinUAE. Na portále najdeš návod ode mne pro začátečníky. Nejprve si připravíš disk v Amize pomocí HD Toolboxu, pak jej dáš do PC, nasypeš na něj ClassicWB a pak zpátky do Amigy. Hotovo.
    a prosim te,kde najdu ten navod? Vsechno jsem prolezl a asi su slepej? A jeste jedna otazecka, PC dokaze precist CF z Amigy ? Ja to uz zkousel strcit do PC pres redukci CF to USB, disk tam sice je(sprava disku) ale nevidim ho (tento pocitac)a chce abych CF naformatoval.

  18. #18
    ATO.sk Wolfus's Avatar
    Datum registrace
    07.06.2007
    Město
    Slovensko - BA/DS
    Věk
    37
    Příspěvků
    1141
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ani WinUAE ho nevidi, ked zaskrtnes "Add PC drives"?
    ???

  19. #19
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

  20. #20
    ganyb's Avatar
    Datum registrace
    24.06.2009
    Město
    Brno
    Příspěvků
    23
    Post Thanks / Like

    Thumbs up

    Mazec! Diky, to je presne co potrebuji....dam pak vedet,jak jsem dopadl

Podobná témata

  1. Jak vytvořit AMIGA disketu a nahrát na ni hru?
    By iconek in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 08.09.2012, 18:20:56
  2. Schanim SW na Amigu 600
    By sedlon in forum Hry
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 26.03.2012, 13:53:14
  3. Redukcia PS2 na Amigu
    By Boboo in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 148
    Poslední příspěvek: 03.07.2007, 23:44:43
  4. IPF na disketu
    By ExSpawn in forum Hry
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 07.04.2007, 22:43:36

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots