Stránka 1 z 5 12345 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 86
  1. #1
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí MacMini G4 & AmigaOS 4.0

    Nemate s tim nekdo zkusenosti ?

  2. #2
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3345
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Oficialne bohuzel zatim nic takoveho neni, jen zminky o predvadeckach.

  3. #3
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    a neoficialne ? neptam se jako neznalek, pouze se ptam opatrne

  4. #4
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Zkušeností se dá najít dost po netu, snad i nějaký ten image s upraveným OS, ale funguje to buď vůbec a nebo jen velice náhodně v závislosti na revizích Maca... Já to na vlastní oči neviděl a ostatně video na YouTube, kde jakoby AmigaOS bootuje na Macovi beru jen jako vtípky...

    ps.: opatrně se ptát nemusíš, stačí snad i jen zapátrat, ten image jsem tuším našel na thePirateBay, ale nakonec ho nestahoval, protože požadavky na HW byly opravdu mrtě specifické...

  5. #5
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    no... po netu sem hledal, image mam, macmini mam s 1.5Gz a 64MB grafarnou => revize na ktere se image ladil..

    AmigaOS opravdu bootuje, dostal jsem ho i na HDD, ale nejak sem mi nedari rozchodit nejaky bootmanager, ktery by mi umoznil vybrat krome macosx a linuxu i amigaos, nakonec sem zkousel pouze pomoci OpenFirmware bez tretiho bootloaderu, ale nemuzu nikde dohledal syntax jak provest vice prikazu v jednom vyberu... laboroval sem s tim snad desitky hodin. Jinak interni HDD je samozrejmne cely RDB, takze linuxppc a macosx mam na externim usb disku..

    Druhej o to vetsi problem je absence ovladacu, do AOS4 je dopsanej nekym ovladac macminiide.device, takze HDD funguje, funguje i USB mys a klavesnice, nefunguje massstorage...
    ALe co hur neni ovladac na ethernet a na zvuk (na wifi a bt taky neni, ale to bych se obesel

    List PCI sbernice pod AOS4 hazi seznam vsech pci zarizeni, i s vyrobcem/model id... podle nich sem dohladal pomoci google a linuxuppc o jake zarizeni jde, USB je dokonce mozna totozne se SpiderUSB, zkousel jsem i nejake ovladace na Spider pro OS4 z aminetu ale nic

    takze otazka... neni tu nejaky programator ovladacu do aos4 ? vzhledem k tomu ze linux vse podporuje, slo by o ciste psani, zadne hackovani bez dokumentace

    vystup pciscan pod OS4 doplneny o me poznamky:
    ------>## Vendor Device Vendor name Description
    --------------------------------------------------------------------------------
    AGP - 01 0x106B 0x0034 Apple Computer Inc. Apple Computer Inc. UniNorth 2 AGP
    Video - 02 0x1002 0x5962 ATI Technologies ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200]
    PCI - 03 0x106B 0x0035 Apple Computer Inc. Apple Computer Inc. UniNorth 2 PCI
    Wifi - 04 0x14E4 0x4318 Broadcom Corporation Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)
    IO - 05 0x106B 0x003E Apple Computer Inc. Apple Computer Inc. KeyLargo/Intrepid Mac I/O
    USB - 06 0x106B 0x003F Apple Computer Inc. Apple Computer Inc. KeyLargo/Intrepid USB [OHCI]
    USB - 07 0x106B 0x003F Apple Computer Inc. Apple Computer Inc. KeyLargo/Intrepid USB [OHCI]

  6. #6
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak až se ti to podaří rozběhat komplet, tak se přijdu k tobě podívat a zauvažuju, zda do toho nepůjdu taky Ještě sehnat MacMini nevím, proč to nedělají i pro iMacy...

  7. #7
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3345
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ten ukradeny image co je na netu je hodne stary, proto je to v tak mizernem stavu. Podle me s tim nejde moc vic udelat. V soucasnosti existuje urcite mnohem lepsi verze (na nejakych akcich se to predvadelo), ale je to zatim ciste interni a nezverejnene.

  8. #8
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    ja zkousim druhe vydani, s aktualizacemi OS4 z cervence 2007..., chapu ze autor at uz to byl kdokoliv, muze mit dopsane schazejici ovladace, i chapu ze je to interni at uz kdekoliv... jinak ono to neni v mizernem stavu, jsou pouze jen zakladni ovladace, nejde totiz o zadny port, ale o nativni OS4.. pokud je nekdo napise tak je to jiz pouzitelne, pokud je nejakej internista napsal jak naznacujes, tim lepe
    jen se obavam ze do ofiko prodeje se to asi nedostane

  9. #9
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ja to mam stazene taky,jenze mam doma jen iMac G4 17" (lampicku) s nVidia grafikou,snad udelaj Amiga OS4 na vsecky G4 macy...Pripadne MorphOS Mlada by z toho byla pekne vykulena,ze na Macu nema Mac OSX ale neco jinyho
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  10. #10
    pavlor's Avatar
    Datum registrace
    15.02.2007
    Město
    Sokolov
    Věk
    35
    Příspěvků
    402
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote kedar původně napsal: View Post
    nemate s tim nekdo zkusenosti ?
    To vis, ze to, co jsi stahl z internetu, pochazi z pocitace, jenz byl ukraden jednomu z vyvojaru?

    Odhledneme-li od eticke stranky, OS4 na Mac neni a jak to vypada ani nebude (ale kdo vi...). Ovladace nikdo neudela (dokud se Hyperion prece jen nerozhodne pro oficialni port), na to bych rozhodne nespolehal.

    Na Mac Mini by mel byt v dohledne dobe portovan MorphOS (v necem je lepsi nez OS4, v necem zase horsi), staci jen pockat.

  11. #11
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ale ty informace s portací Mosu na Mac taky moc oficiální nejsou, že ne?

  12. #12
    pavlor's Avatar
    Datum registrace
    15.02.2007
    Město
    Sokolov
    Věk
    35
    Příspěvků
    402
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ja nabyl dojmu, ze na tom MOS team pracuje, ale oficialni potvrzeni zatim opravdu neprislo. Tak snad do konce roku (vzhledem k predchozim zkusenostem na nasi platforme ale radeji nebudu hadat ktereho...).

  13. #13
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tady na tohle bych se zeptal raději Lukyho, neb ten má přímý přístup k MorphOS týmu. Ale podle toho co vím zatím já, tak to nebude taková sranda.

  14. #14
    Krtek's Avatar
    Datum registrace
    18.04.2007
    Město
    Příbram
    Věk
    40
    Příspěvků
    180
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    lampičku, já zase neusnu, on má lampičku
    Na stole EUAE a WinUAE, exA1200 se slušnou výbavou, exA2000 HD 20MB a exA500 2x, aktuální jabka sem snad ani vypisovat nebudu

  15. #15
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Kdysi jsem něco takového našel na netu, ale nepodařilo se mi to nijak rozchodit, mám minimac 1.25Ghz 512ram a ATI RV280/32MB. Je vůbec možnost to na takovéto sestavě pustit?

  16. #16
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    -> pavlor: myslel jsem ze to byla aktivita fanouska, pripadne ofiko vyvojare na vlastni triko. ale nechapu proc by nekdo nemohl udelat zbyle ovladace, na mmg4 bezi ppc linux, ke kernelu jsou zdrojaky... stejne jako nechapu proc uz to davno neudelal Hyperion, mozna kvuli tomu myslis ze nikdo jiny to radeji neudela... z etickeho hlediska, az mi pojede na g4 co potrebuju, klidne si AOS4 koupim o tom to neni, je to o tom ze sem nechtel cpat penize do drazsiho/horsiho ppc hw..

  17. #17
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote bigmac původně napsal: View Post
    Kdysi jsem něco takového našel na netu, ale nepodařilo se mi to nijak rozchodit, mám minimac 1.25Ghz 512ram a ATI RV280/32MB. Je vůbec možnost to na takovéto sestavě pustit?
    na tomto by to mozna mohlo jit pustit (prakticke zkusenosti mam jen s 1.5Ghz a ATI64MB) ale nejspis s vice laborovanim nebo problemy, kazdopadne by ses dostal do stadia kdy ti nepujde zvuk a sitovka

  18. #18
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Krtek: Proc neusnes? na lampicce G4 800Mhz je super ze tam pres LeopardAssist slape i Leopard 10.5.7 po upgrade na 1GB ram,120GB 7200rpm disk dokonce slape i pekne svizne
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  19. #19
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote kedar původně napsal: View Post
    stejne jako nechapu proc uz to davno neudelal Hyperion, mozna kvuli tomu myslis ze nikdo jiny to radeji neudela...
    Ono to spíš bude o licenci od Amiga Inc. V současné době, kdy probíhá soud, by tohle asi nebyl nejlepší tah.

  20. #20
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3345
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mezitim to ale vydali na Pegasose a SAM, takze s tema licence to nebude tak hrozne, jenze oboje je HW, kterej byl pro tohle byl tak nejak urceny.

    Neni mozne, ze Apple treba v nejake licenci tohle dokonce nejakym zpusobem nezakazuje?

Podobná témata

  1. MacMini
    By intel40 in forum Hardware
    Odpovědí: 47
    Poslední příspěvek: 22.05.2017, 21:29:01
  2. AmigaOS 3.9
    By Poison in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 03.06.2011, 09:59:37
  3. UAE pro AmigaOS 3.x
    By MisticJoe in forum Aplikace
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 24.07.2009, 21:40:13
  4. AmigaOS 4.1
    By sccs in forum AmigaOS 4.x obecně
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 21.09.2008, 18:01:56
  5. AmigaOS 3.5
    By Hart in forum AmigaOS obecně
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 22.12.2006, 22:32:22

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots