Zobrazuji výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Smbfs

  1. #1
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3465
    Post Thanks / Like

    Výchozí Smbfs

    Zkousel jsem pripojit sitovy disk (mam diskovou stanici od Synology) na Amize pres aplikaci SMBFS, jenze se moc nedarilo. Po mensim pokusovani jsem zjistil, ze smbfs.lha, ktery jsem stahnul z os4depot.net (potazmo Aminetu), je uplne na nic, moc nefunguje.

    Zato novejsi verze ze Sourceforge

    http://sourceforge.net/projects/amiga-smbfs/

    funguje bezvadne, stabilne a rychle. Skutecne jsem s tim spokojeny.

    Abych to upresnil, "smbfs" staci samostatne k pripojovani disku pres protokol SMB, neni k tomu potreba instalovat na Amize celou Sambu, coz je potreba naopak k exportovani disku z Amigy. Nepouziva to prikaz "mount" a mountlist, jako smb-handler (coz taky neni spatne, ale je to uz dost stare, jak je to funkcni nevim). Ja to zkousel v OS4, ale na Sourceforge je i novejsi verze pro klasicky Workbench, coz by asi taky mohlo odstranovat nektere problemy.
    Naposledy upravil Doda : 14.10.2009 v 23:37:46

  2. #2
    Sponzor uunek's Avatar
    Datum registrace
    18.11.2008
    Město
    Třebíč
    Příspěvků
    467
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Synology rulez ;-).... Celkem to kluci i pocestili...S XBOX a XBMC nenahraditelny clen domacnosti...Posledni prirustek DS509+.

  3. #3
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2610
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Znamená to, že pro přenos dat AMIGA - PC můžu jít přímo na sdílené adresáře v PC a nikoliv přes FTP?
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  4. #4
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3465
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ano. Pomoci tohoto prikazu primontujes disk sdileny pres Windows. Je to pro prikazovy radek, ale staci napsat skript a hodit od nej ikonu treba na plochu.

    Ve spojeni s tou diskovou stanici, kde mam vsechny data, je to proste parada.

    uunek: jo, taky mam XBOX s XBMC

  5. #5
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2610
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Byl bys tak laskav a takovej skriptík sem hodil? Nejsem si jistý, jak to vypadá. To je nějakej mount SMB0:?
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  6. #6
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3465
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To neni zrovna velka koumarna, prikaz na pripojeni disku vypada takto:

    RUN >NIL: smbfs workgroup=skupina service=//logic/share user=doda password=burda volume=server:

    pricemz mam windowsovou skupinu "skupina", server se jmenuje "logic", sdilena slozka "share", na Amize se to objevi jako disk "server:" i s ikonou na plose (kdyz misto "volume" napises "device", nebude to mit ikonu na plose).

    Budto tohle napises do user-startup, nebo si treba v S: vytvoris soubor napriklad "pripoj", do ktereho to vlozis a pak z shellu to spustis jako "execute s:pripoj". Nebo ten soubor muzes nakopirovat kam chces a dat mu ikonu a budes to spoustet pres ni. Moznosti je vic, ja to mam v user-startup.

    Ten "RUN" na zacatku to spusti na pozadi a ">NIL:" zpusobi, ze to nic nevypisuje. Ze zacatku to zkousej bez tohodle jen z shellu, abys videl, jestli ti to slape.

    Vcera jsem to mirne zkousel a jelo to 1MB/s, coz me docela prekvapilo, je to skoro na limitu toho 10Mbit ethernetu.
    Naposledy upravil Doda : 16.10.2009 v 12:40:06

  7. #7
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To vypadá dobře a jak jsem koukal, je to i pro OS4.x a dle Lukyho stránek by měla 68k verze jet i na MorphOS. Díky za tip, mám večer nad čím koumat.

  8. #8
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3465
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Dneska jsem si vsimnul dulezite veci, kterou by kazdy nemusel odhalit. Je totiz nutny ten sdileny disk adresovat pres jmeno, pres IP to nejde. U me se disk jmenuje "logic" a je nutne v Genesis (pouzivam TCP stack Gensis, jinde to bude skoro stejne) definovat v "hosts" k tomu jmenu odpovidajici IPcko. Prikaz SMBFS sam neni schopen to jmeno na IP prelozit, takze se mu to musi takhle vnutit rucne.

  9. #9
    Cyberian's Avatar
    Datum registrace
    16.12.2016
    Město
    Klimkovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    137
    Post Thanks / Like

    Question O: Smbfs

    Ahoj, zkoušel jsem smbfs1.74, povedlo se mi připojit do windows, ale mam problem s kopirovaním. Ať kopíruji z amigy nebo do amigy tak jsou soubory poškozené. Při kopírování z amigy do PC má soubor správnou velikost, ale obsahuje nulové znaky. Při kopírování z PC do amigy se přenesou nesmysly a taktéž správná velikost. Tuší někdo, kde by mohla být zrada?
    Naposledy upravil Cyberian : 10.11.2019 v 23:07:21
    “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” - Thor Heyerdahl

  10. #10
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1392
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Smbfs

    ja bych zkusil podstatne novejsi verzi...
    https://github.com/obarthel/amiga-smbfs

  11. #11
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3465
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Smbfs

    Verze z Aminetu neni vazne moc dobra, taky to pouzivam.

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots