Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 27
  1. #1
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    38
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí Amiga 3000 a OS 3.9

    Cauky lidi,pocitam ze mi zitra nebo v patek dorazi ta A3000 co jsem koupil na Aukru - mam OS3.9 na A4000 vyladeny a skvele funkcni,na A4000 mam 030,18MB pameti a A3000 ma 040 a 10MB pameti,bude mi OS 3.9 fungovat kdyz ho jen prekopiruju z CF karty na A4000 na HDD z A3000?
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  2. #2
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    42
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Pokud si dobře pamatuji, tak v A3000 budeš mít G-Force 040, že?

    Tak to je snad jediná turbína, na který OS3.9 nejede vůbec!
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  3. #3
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    38
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    reKTor: JJ je tam G-Force 040 tak to me desi,ach jo vyndavat kvuli OS 3.9 turbinu se mi nechce
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  4. #4
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2537
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Nekde jsem vygooglil, ze jim tato konfigurace jede s OS3.9. V cem ma byt presne problem?
    I love Amiga

  5. #5
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    42
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Po resetu nedokázala udržet zmapovanou část v paměti, takže první reset, hned po mapování vše smazal.

    Možná to způsoboval KS3.1, karta byla optimalizovaná pro KS2.04. Také utilita z přiložené diskety "GvpCPUctrl", která měla dissablovat celou kartu na KS3.1 zlobila a jen zřídka kdy se kýženého efektu dosáhlo - podobně jako v případě mapování OS3.9 se během resetu z paměti ztratilo nastevení, které mělo kartu vypnout.
    Také je možné, že se mi hádala paměť z G-Force (8MB) s pamětí z MotherBoardu (16MB), nevím příčinu jsem nenašel, ani mi to moc nevadilo, neboť ostatní mapování např. PrepareEmul fungovaly bez problémů.

    2Sniper2003: G-Force je poctivej kus hardwaru, kterej kdysi stával hodně přes 100.000,- ale patří do jiný doby... Nebudeš chtít věřit tomu, jak výkonná může být 040/28Mhz (téměř jako CS 040/40), ale má i svý mouchy, tou největší je omezení na max 8MB Ram a taky hřeje, strašně - mnohem víc než CS PPC, tenkrát jsem měnil trafo...
    Jelikož nemáš žádnou FastRAM na MB, tak bych kartu nevyndával pouze s CHIP RAM si na A3000 ani neškrtneš - zbude ti něco jako A500Plus s FF a SCSI...
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  6. #6
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1220
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ackoliv o problemech tehle konkretni karty nic moc nevim, tak je naprosto jasne, ze by system po preneseni z A4000/030 zas az tak skvele nefungoval.
    Pro 040 budes potrebovat knihovny, ktere jsou specialne urcene pro 040/060, minimalne 68040.library nebo neco podobneho viz. info nize

    68040 and 68060 CPUs have some micro-instructions missing in relation to the older (68000-68030) CPUs. They are mainly floating point instructions, but there are a couple of CPU ones as well.
    This is where the 68040.library comes in. It emulates these missing instuctions and allows you to run code which was written for older CPUs. If your CPU encounters one of these instructions in a program that you try to run and the 68040.library is not initialized, it will cause a guru or a system lockup/crash, iirc.

  7. #7
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    42
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    2ExiE: základní 68040.library je pochopitelně již na WB3.1. Takže z tohohle pohledu Workbench3.9 rozjede. Jedině snad ScreenMode by mohlo dělat problémy, pokud měl na A4000 víc barev než dokáže ECS otevřít, ale v nejhorším se to otevře v základních 4 barvách...
    Poté by bylo dobré přeinstalovat programy, aby plně využil 68040, ale zase - pokud to má instalovaný aspoň pro 030, tak to pojede dobře...

    Problém bude s tím mapováním, ale mohlo by to jít řešit - zkuste zapřemýšlet!
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  8. #8
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    38
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak uz A3000 dorazila,akorat jsem nejakej prepadlej z prace takze na experimenty se vrhnu asi az v nedeli,po tom co se v sobotu pujdu uklidnit alkoholem
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  9. #9
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    42
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Zkus jí aspoň zapnout, jsme zvědaví na první dojmy.
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  10. #10
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    38
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Me u toho mapovani napada jedina vec,vyrvat z ty A3000 3.1 romky a sehnat nekde uz patchnuty.Ciste hypoteticky - nacpat na desku fastram,vyndat turbinu nainstalovat OS3.9 pak pres transrom tu romku ulozit do souboru a u znamyho nechat napalit?
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  11. #11
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    38
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ha koukam ze s fastram mam utrum nemam zip pameti.Jedine ze budu opruzovat Svetu jestli nema ten adapter na simmy...
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  12. #12
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    42
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To je dost komplikovaný. Já bych to zkusil nahrát patch z 3.9 do DeNeba.
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  13. #13
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    38
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Nad Denebem ani neuvazuju pac to je 140Euro a to se mi opravdu davat nechce,USB na Amce nevyuziju ani nahodou...Napadla me jeste jedna vec - A3000 umi preci softkickovat Kickstart,je to mozny i kdyz v ty Amize je fyzicky 3.1?
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  14. #14
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Je to možný, ale já nikdy třeba nezkoušel u 3.1 ROMky softkicknout nic jiného, než starší verze ROM. Otázkou třeba je, jak by se SKick (nebo jiné) popraly s patchnutou ROM z OS3.9...

  15. #15
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    BTW: trochu OT, ale Snipere - tobě už chybí jen A1000, A1500, A2500 a si kompletní, což? (tedy když pominu některé echt raritní kousky a T variace)

  16. #16
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    42
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    S G-Forcí a KS3.1 na desce se mapovat nedá, snad kdybys měl na desce pouze 2.04, tak bys mohl mapovat ostatní Kickstarty (1.3, 3.1), ale bez hardwarové 3.1 stejně 3.9 nerozjedeš.

    Jediná reálná možnost, jak s touto konfigurací rozjet OS3.9 zůstává Deneb do kterého nahraješ patch z 3.9. O dalším využití Deneba netřeba psát... Jinak ještě Elbox vyráběl nějakou lacinou kartu právě pro uložení patchů.

    A už jsi to vůbec zapnul? Stále se bavíme v teoretické rovině...
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  17. #17
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    38
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Lidicky tak jsem se konecne dostal k ty A3000 popravde nevim co si o ni myslet slape skvele,obraz na LCD TV Samsung LE40B541 pres scandoubler zapojene na VGS vstup na TV je naprosto skvelej,nicmene me naprosto likviduje nekompatibilita snad se vsim,to jsem nezazil ani s A500+ kterou jsem doted povazoval snad za nejmin kompatibilni Amigu vsech dob z her co jsem zkousel tak se jich vetsina sekla naprosto bez problemu mi jel jen Desert Strike a Chaos Engine ale jinak spokojenost,OS 3.9 jsem nezkousel,musim nejdriv pripravit CF kartu na to,i kdyz stejne pocitam ze to s G-Force nepojede
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  18. #18
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3261
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Taky tenhle model neni urcen primarne na hry.

  19. #19
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    38
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Doda: To je mi jasny nicmene na cem jinym chces overit funkcnost? a fakt me zajima proc hry ktery mi normalne na vsech ostatnich Amigach (i A500+) jedou tak na A3000 ne,jestli je to kvuli ty 040 karte,nebo celkove kombinaci A3000/040/ECS/Kick 3.1? na hrani mam samozrejme jiny Amigy,A1200 treba.A taky - i kdyz A3000 neni na hry,proc na A4000 jsem takovy problem nevidel s nicim?Tam co jede na A1200 jede i na A4000
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  20. #20
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2537
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    CPU 040 je obecne problem pro stare hry, otestuj to na WHDLoad hrach.
    I love Amiga

Podobná témata

  1. Návod na VooDoo3 3000
    By Poison in forum AmigaOS obecně
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 08.04.2013, 15:46:00

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots