Zobrazuji výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Aros x86

  1. #1
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    683
    Post Thanks / Like

    Výchozí Aros x86

    Na Aros-exec fóru se debatuje o MMU - memory protect a jak se vyjádřil Michal Schulc MMU management používá systém AROSu na SAM440, Efika, x86_64 a Efika MX bude mít také ochranu paměti. Tak z toho vyplívá že x86 ne nejvýce nachylná k pádům systému.

    Zkoušel někdo používat x86_64 pod nějakým emulátorem? Mě to nejde nabootovat ani na vmware ani na VirtualBoxu.

  2. #2
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Aros x86

    Ahoj Bigmacu, tak jsem instaloval versi 1.3, ale je to nějaké divné, vůbec mi to nenainstalovalo Extras a Development na Work partition jak jsem po installeru chtěl, zkouším to teda ručně, jakž takž to funguje, ale mám problém s mountnutím usb, vůbec na ně nevidím, přitom po startu z dvd, je to OK. Ta adresářová struktura je poněkud šílená. Není nějaký návod na update nové verse? Nenašel jsem, asi jsem líný v těchto vedrech .
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  3. #3
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    683
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Aros x86

    O nějakém manualu na instalaci Icaros 1.3 nevím. A ani nemám žádné přímé zkušenosti, protože nepoužívám tyto přednatavené distribuce. Patřím mezi ty kteří rádi vědí co mají na disku . Je pravdou že v poslední době se Aros "a to díky zejména portu 68k" dost upravuje, opravuje, optimalizuje. A tak i jednotlivé noční setavy mohou obsahovat odlišný přístup k zařízení. Určitě nedoporučuji pouhé zkopírování souboru z 1.3 na předchozí 1.2.x. Protože je zásadní změna v GRUBu a tím používání zavádění .pkg souboru pro boot. Také některé starší hidd soubory se již nepoužívají. A jejich přítomnost může vykazovat divné chování při přístupu k hardware.

    A do budoucna....
    AROS se nachází ve dvou větvích, větev s označením "v.0" což je standardní systém který teď používáme a větev "ABI v.1" která se liší jistou binární nekompatibilností s ABI v.0. Což bude mít za následek že s nástupem AROSu verze 1 již nebude možno pustit nové aplikce na starém systému... takže zmatek jistě bude pokračovat ....

  4. #4
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Aros x86

    Quote bigmac původně napsal: View Post
    ...... Patřím mezi ty kteří rádi vědí co mají na disku
    To já v podstatě taky, ale do Arosu jsem ještě nevnikl úplně, takže poraď, jak na to od začátku budu rád....
    Určitě nedoporučuji pouhé zkopírování souboru z 1.3 na předchozí 1.2.x. Protože je zásadní změna v GRUBu a tím používání zavádění .pkg souboru pro boot. Také některé starší hidd soubory se již nepoužívají. A jejich přítomnost může vykazovat divné chování při přístupu k hardware.
    Instaloval jsem na prázdnou partition..... při nainstalované verzi 1.26, (doufám, že to je správně, prostě poslední), mi to z DVD najelo, ale právě grub skončil v nějaké smyčce...
    Naposledy upravil Dedy : 07.06.2011 v 14:08:54
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  5. #5
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Lightbulb O: Aros x86

    K tomu, že rád vím kam co přijde a kde co na disku leží, jenom malou technickou... upravit jednu s-s a jeden u-s je v pohodě, ale to co je v adr. S: to je noční můra. Pošli mi jestli teda můžeš Tvoji s-s a u-s pro inspiraci.... předem díky.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  6. #6
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Aros x86

    Quote bigmac původně napsal: View Post
    O nějakém manualu na instalaci Icaros 1.3 nevím. .........
    A do budoucna....
    AROS se nachází ve dvou větvích, větev s označením "v.0" což je standardní systém který teď používáme a větev "ABI v.1" která se liší jistou binární nekompatibilností s ABI v.0. Což bude mít za následek že s nástupem AROSu verze 1 již nebude možno pustit nové aplikce na starém systému... takže zmatek jistě bude pokračovat ....
    Už Tě tadylámal i Prober, tak to zkusím znovu i já Opravdu se Ti nechce pustit se do návodu jak pracovat s nightbuilds? Co je k tomu třeba mít nainstalované, co je třeba umět anebo se rychle doučit? Chtěl bych Aros na tom AMD a ATI rozběhat, zatím se mi fakt nepodařilo rozjet to ani z DVD.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  7. #7
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Aros x86

    Tak jsem opět tady s dobrou zprávou.... Novou distribuci Aros v. 1.3.2 se mi podařilo nainstalovat na mého Packarda, (i na Bella ), a opět nějaké drobnosti nefungují, usb mouse nejede a zvuk jde pro změnu z repráčků, a nechce se přepnout na sluchátkový výstup. Po cvilkách si s tím budu hrát, teď se jdu mrknout na aros-exec.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  8. #8
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Aros x86

    Hele, jako starý hnidopid - není to AROS 1.3.2, ale Icaros Desktop 1.3.2. To jen tak pro pořádek

  9. #9
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Aros x86

    Jasně, to jsem se z tom radostném rozpoložení ukliknul.... Icaros Desktop to je, máš pravdu pane
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

Podobná témata

  1. AROS na PC
    By Dedy in forum Hardware
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 15.05.2018, 23:49:28
  2. AROS na Rapsberry Pi
    By MarK in forum Hardware
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 10.09.2015, 14:30:02
  3. AROS na PC
    By Poison in forum AROS a další distribuce obecně
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 04.01.2012, 22:32:34
  4. OWB a 68k aros
    By bigmac in forum Aplikace
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.12.2011, 23:12:03
  5. Aros pod VMWare
    By Doda in forum AROS a další distribuce obecně
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 06.08.2008, 10:41:35

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots