Stránka 1 z 6 123456 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 105
  1. #1
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí Dokončená instalace AmigaOS4 - i s fotodokumentací na Macu G4 1,5

    Ma nekdo zajem? ted jsem to doinstaloval
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  2. Líbí se mi jan - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #2
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1332
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Já mám zájem i když MacG4 (zatim) nemám.
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  4. #3
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Poslu fotky nejradeji bych je dal sem ale musim vymyslet kam mys klavesnice slape,vzhledem k tomu ze mam MacMini G4 1,5Ghz s 64MB VRAM tak nemam ani problemy s grafikou,jediny co je spatne je to,ze mi workbench nezobrazuje spravne cestinu - abych dodal,cely system je samozrejme kompletne cesky
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  5. #4
    Sponzor Rony's Avatar
    Datum registrace
    17.12.2007
    Město
    Brandýsek
    Věk
    44
    Příspěvků
    43
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    určitě sem fotky a postřehy z instalace a provozu dej...
    A500 1MB RAM A1200 Blizzard 1230 IV/50 32MB RAM WinUAE

  6. #5
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ha prvni problem po restartu nenabiha z HDD,jen z cd coz snad vyresim
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  7. #6
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    tak sem ti poslal mail kde sem ti popsal vsechny krucky a ty si koukam mezi tim zalozil nove vlakno protoze sis uz neco vygooglil
    postnu to sem pripadne i pro ostatni

    Pokud nemas cd, zeptej se googlu, na: amigaos macmini pirate
    Prvni dva odkazy jsou s a nebo bez update.2007

    Nepodarilo se mi zkloubeni OSX a OS4 na internim disku...

    Pokud mas na disku OSX a chces zachovat, zkopiruj 1:1 celej disk na externi
    USB HDD (na FLASHku sem nezkousel).
    Melo by to jit ve SpravceDisku v OSX, nebo z Ubuntu CD pro PPC

    Po nabehnuti OS4CD pustis normalne instalaci, ale pocitej ze prijdes o vse co
    na disku mas, prepise se partition table na RDB...

    Pokud pomoci MediaToolBox nastavis systemove partisne prioritu na vice nez ma
    CD, tusim mam nastaveno 20?, buses startovat OS4HD tak ze vlozis instalacni CD
    a az nabehne system muzes CD pomoci MediaToolBox vyndat, protoze se pouzije
    jen pro kernel. Timto zpusobem nemusis do OpenFirmware.

    http://macminios4.blogspot.com/ sem nasel sice az kdyz uz sem resil nejaky
    bootmanager (kompletne nedoresil), ale pro tebe to to muze byt dobry zdroj
    infa
    je tam popis jak startovat z HDD pomoci CD z OpenFirmware, uprava CD pro
    fungovani na 1.4Ghz, i kdyz se te to nakonec netyka, zorientujes se podle toho
    popisu v hodne vecech, takze doporucuju precit Radeon ovladac z 4.1 si pak
    muzes pripadne nahrat az na HDD.

    Moznosti rozliseni se daj podle tveho monitoru pridat v tooltypech ikony
    Devs:Monitor/Radeon, v 41radeonu je myslim mene nastaveni, takze to okoukni a
    vyber si co ti bude sedet, nebo kde je toho vic, ted to nemam zaple, ale to
    poznas

    baj,kedar
    c64,c128,a500,a600,a1200(040),a2000,cdtv,cd32...

  8. #7
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Dejte to dohromady jako článek, bude to užitečnější než hromada informací na fóru

  9. Poděkovat Dedy - tito lidé za příspěvek poděkovali
  10. #8
    Sponzor Rony's Avatar
    Datum registrace
    17.12.2007
    Město
    Brandýsek
    Věk
    44
    Příspěvků
    43
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    nemáte někdo poznatek, jak se to hýbe na Mac Mini s G4 1,25GHz?
    A500 1MB RAM A1200 Blizzard 1230 IV/50 32MB RAM WinUAE

  11. #9
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Rony: nemam srovnani se SAM neco A1 ci cimkoliv, ale na 1.5G MacMini se to hejbe brutalne slusne (podle oka, testy sem nedelal a HLAVNE aby nedoslo k nedorozumneni... OS4 na MacMini nebezi v zadne Emulaci, ale nativne
    c64,c128,a500,a600,a1200(040),a2000,cdtv,cd32...

  12. #10
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    sakra.. tlacitko edit... takze 1.25 si myslim ze az na to ze ma mene videoram, bude porad rychlejsi nez cokoliv jineho (krome rychlejsich MacMini, nebo X1000
    c64,c128,a500,a600,a1200(040),a2000,cdtv,cd32...

  13. #11
    Sponzor Rony's Avatar
    Datum registrace
    17.12.2007
    Město
    Brandýsek
    Věk
    44
    Příspěvků
    43
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote kedar původně napsal: View Post
    Rony: nemam srovnani se SAM neco A1 ci cimkoliv, ale na 1.5G MacMini se to hejbe brutalne slusne (podle oka, testy sem nedelal a HLAVNE aby nedoslo k nedorozumneni... OS4 na MacMini nebezi v zadne Emulaci, ale nativne

    díky za info, že to není emulace je mi jasné...
    A500 1MB RAM A1200 Blizzard 1230 IV/50 32MB RAM WinUAE

  14. #12
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Snper2003: jinak pokud by Ti to nevadilo, navrhuju toto a me puvodni vlaknou o os4&macmini sloucit a dokumentaci jak navrhoval Prober dat dohromady jako clanek, technicke veci si muzu vzit na starost, protoze sem se v tom hrabal v dobe kdyz na netu se o tom nic moc najit ani nedalo
    c64,c128,a500,a600,a1200(040),a2000,cdtv,cd32...

  15. #13
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Rony: mas 1.25 ?
    c64,c128,a500,a600,a1200(040),a2000,cdtv,cd32...

  16. #14
    kedar's Avatar
    Datum registrace
    19.04.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Sniper2003: a jeste jedna vec, ted koukam ze mam v mailu ze vcera cca 21:15 prispevek z puvodniho vlakna o PSP/MacMini, ale v tom vlaknu ho nevidim, ze ty mas tlacitko edit
    c64,c128,a500,a600,a1200(040),a2000,cdtv,cd32...

  17. #15
    Sponzor Rony's Avatar
    Datum registrace
    17.12.2007
    Město
    Brandýsek
    Věk
    44
    Příspěvků
    43
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    kedar: zatím ne, přemýšlím nad tím... jak je to se stabilitou a funkčností SW, když to není ofiko podporováno?
    A500 1MB RAM A1200 Blizzard 1230 IV/50 32MB RAM WinUAE

  18. #16
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3373
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jede uz na tom sit?

  19. #17
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    kedar: Nemam,Prober to asi smazal pacholek byly tam i fotky ze systemu a vubec popis ty mega nahody jak jsem se k tomu Macovi dostal jinak jasny temata bych klidne sloucil,tyka se to porad toho sameho,OS4 na Macu jinak musim potvrdit Kedara slova,na 1,5Ghz s 64MB VRAM to lita fakt dobre ale na druhou stranku jsem si hral jen v systemu,ted spis dumam,jak z toho udelat OS4.1...Neco me napada,budu laborovat snad se dilo povede jinak si myslim ze to neni ani betaverze,ze to je finalni build ale bohuzel,bez driveru vzhledem k cesky lokalizaci a celkovy funkcnosti.
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  20. #18
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Fotky dodam vecer,uz jsem na to nemel naladu a fotak ma mlada u sebe momentalne...A jeste k tomu jestli je to beta nebo ne AmigaOS4 byl evidentne psanej na G4 Macu,takze na nem byl i dokoncenej a dal si myslim ze to nebyl zadnej "nahodnej" unik,corkar co by ukradl notebook vyvojari by urcite nezjistoval jestli na tom je AmigaOS ale bylo to asi tak: Jeee sefe ukradli mi Maca co mam delat???A dotycnej to pustil ven schvalne protoze byl krytej nahlasenim kradeze.
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  21. #19
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3373
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Proc by byl OS4 psan na G4 Macu? Myslim ze byl delanej na A1, coz je prvni platforma, na ktere bezel.

  22. #20
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Sniper2003 původně napsal: View Post
    kedar: Nemam,Prober to asi smazal pacholek
    Pánové, kdy si už zvyknete na fakt, že adminem fóra je Dave a jeho moderátoři. Já už na fóru zasahuju minimálně...

Podobná témata

  1. AmigaOS4 FAQ
    By ExiE in forum AmigaOS 4.x Classic
    Odpovědí: 81
    Poslední příspěvek: 15.07.2015, 00:41:15
  2. AmigaOS4.x + MorphOS kompatibilni HW
    By InfinityX in forum Hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 29.11.2012, 07:20:23
  3. Amiga na Macu
    By holyna in forum Emulace na ostatních platformách
    Odpovědí: 43
    Poslední příspěvek: 03.08.2011, 09:38:56
  4. AmigaOS4 venku !!
    By Prober in forum AmigaOS 4.x obecně
    Odpovědí: 97
    Poslední příspěvek: 24.09.2009, 21:03:44
  5. Problém při instalaci AmigaOS4
    By kloss in forum AmigaOS 4.x obecně
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 22.03.2008, 17:09:32

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots