Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 22
  1. #1
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Talking A500 rev. 8a 1MB chip onboard + případná úprava na plnohodnotnou A500+

    Já mám taky drobný problém... Worms vyžadují, alespoň ti, co mám, 1MB Chip... A já mám jen 512kB. Není něco jako FakeMEM, co by místo falešné Fastky udělalo falešnou Chip? Pochybuju totiž, že během týdne seženu někoho, kdo by mi dobastlil (a měl) dalších 512kB na desku...

  2. #2
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    8a.1 s volnejma pozicema na dalších 512kB.

    2 reKTor: to je možné - z podobného důvodu mi po updatu na 2.04 přestal fungovat F1GP... Btw: DC jsou jenom AGA, ne?

  3. #3
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    A500, rev. 8a, 1MB chip onboard
    No ono dopájení těch 4 pamětí na rev 8a je docela v pohodě. Má to několik úskalí. U rev. 6a to šlo snadno, neměl jsem tam zacínovaný ty dírky pro paměť a pak už jsem jen předělal switche posle návodu z aminetu. Dál jsem nepočítal s žádnou kartou do trapdooru. U revize 8a jsou zaplácaný cínem ty dírky (což je hroznej vopruz to odsát aby se tam docvakly paměti), za druhý nevím jak se v tom případě bude chovat cokoli připojená v trapdooru (na eab je sice popis, ale to by chtělo trochu laborování) navíc jsem nikde nenašel info o nějakém switchování (třeba není potřeba). Našel jsem ale popis, jak tuhle revizi upravit tak aby se chovala jako plnohodnotá A500+ (tj. 2MB chip 1+1v trapdooru). Osobně by mně spíš zajímalo, jestli by nešla udělat úprava na 1MB Chip + nějaká fast (u nižší revize desky to řešil tady a na EAB Chain).

  4. #4
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No ona je to defacto deska z A500+. Switchování podle všeho opravdu třeba není, pouze byl nutný pro 1MB Chip Fat Agnus a ten tam už mám. Osobně si myslím, že pokud se nebude snažit fastka v trapdooru naadresovat někam do top toho mega, tak by neměl být vůbec žádný problém.
    ps.: prosím adminy o přesunutí do samostatného topicu - Mraf to ještě neví, ale určitě ho na tuhle úpravu zneužiju, samo že ne zadarmo

    ps2: díkes za přesun
    Naposledy upravil MisticJoe : 31.05.2010 v 10:42:38

  5. #5
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2621
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    To vlakno o 1MB Chip + Fast je tady, neni to tak primitivni. Spis doporucuji osadit interne na 1MB CHIP a vyvest si prepinac 1MB CHIP - 0,5MB CIP + 0,5MB FAST.
    http://www.amigaportal.cz/forum/showthread.php?t=1628
    I love Amiga

  6. #6
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    2 Solaris: já mám 1,8MB Fast, čili ne tu bogo od Commodoru...

  7. #7
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No na eab jsem našel i informaci jak to udělat jen na jeden MB, ale to je trochu škoda(nejela by paměť v trapdooru). Doplnil bych 74F139 a bude se to paměťově chovat jako regulérní plusko!
    Naposledy upravil Starej_Mraf : 31.05.2010 v 10:48:45

  8. #8
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Solaris104 původně napsal: View Post
    To vlakno o 1MB Chip + Fast je tady, neni to tak primitivni. Spis doporucuji osadit interne na 1MB CHIP a vyvest si prepinac 1MB CHIP - 0,5MB CIP + 0,5MB FAST.
    http://www.amigaportal.cz/forum/showthread.php?t=1628
    Jo, ale to se týká verze 6a u desky a my tu probíráme rev. 8a, která toho umí o moc víc.

  9. #9
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2621
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak z toho udelat klasicke Plusko 1MB CHIP na desce a 1MB CHIP na karte.
    I love Amiga

  10. #10
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Možná i s přepínačem CHIP/FAST na kartě... musím sestudovat to co je na eab.

  11. #11
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jo, u 8čky tam píšou, že se dá defacto udělat 2MB Chip za pomoci trapdooru. Ale stejně bych tím přišel o 0,8MB Ram... Ale co si tak pamatuju, tak kámoš měl kdysi rozšířené svoje plusko právě trapdoorem ještě o 1,5MB... Ale jestli to byla Fastka přímo pro plusko, tak to už ze mě nikdo nevydoluje...

    ha! Tak jsem našel, že memory expansoins s gary adaptérem fungují v A500+!
    Naposledy upravil MisticJoe : 31.05.2010 v 11:03:04

  12. #12
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    V plusku, pokud vím, jedou i něktré A500 512kb paměti, ale bez úpravy amigy se chovají vždy jako chipmem.

  13. #13
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No já jsem právě na EABu narazil od někoho na info, že exp. s gary adaptérem se v A500+ chovají jako Fast. Ale už jsem si debil to okno zavřel

  14. #14
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak napiš co přesně máš za paměť, to půjde dohledat.

  15. #15
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No tos mi teď dal Z hlavy to samozřejmě nevím. Musim se tedy podívat až doma.

  16. #16
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak mám tak trochu problém - na té kartě nikde napsaný výrobce není. Co je zajímavé, má modrý tišťák - trochu nezvyklé na dobu, kdy zelená byla dobrá. Určení tedy bude asi horší... Koukal jsem ještě na ar.cx, ale ani podle obrázků jsem to neidentifikoval... Takže to bude prostě "hop nebo trop"...

  17. #17
    Stex
    Host Stex's Avatar

    Výchozí

    co se m hodit fotku?

  18. #18
    Sponzor Marien's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Zlín
    Věk
    50
    Příspěvků
    412
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Když jsem byl u Exy, ukazoval mi svou A500, kde měl šváby vždy 2 na sobě tedy přímo na decse 2MB chipram...
    Sběratel Amiga pecek. WHDLoad and MUI registered user. Advanced bastler.

  19. #19
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jo, to taky jde. Ale na to musíš mít už Super Fat Agnus...

  20. #20
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    V týhle revizi nejspíš bude, ale jepší je využít tu kartu.

Podobná témata

  1. A500, 1MB chip + aspon nejaka fast
    By Chain in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 24.02.2012, 20:52:40
  2. A500 rev. 6a - 1 MB Chip
    By Starej_Mraf in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 31.05.2009, 15:33:24
  3. CD-Rom pro A500
    By True in forum Hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 17.04.2008, 13:13:27
  4. A500 a turbokarta
    By True in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 04.12.2007, 20:17:31
  5. A500 chip Kickstart 3.1 ROM
    By Anubis in forum Hardware
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.01.2007, 08:30:09

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots