Stránka 1 z 7 1234567 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 129

Téma: Diabol

  1. #1
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí Diabol

    Zdravím vás pánové, navážu na vlákno ohledně koupě Amigy. Zakoupil jsem tady od Josky jeho CDTV s jednou externí mechanikou navíc. Těším se, až mi dorazí ...

    Pár slov o mně: žil jsem 30 let v Ostravě-Krásném Poli a letos jsem se přestěhoval do bytu v Ostravě-Porubě.

    Na počítačích jsem vyrůstal již od svých sedmi let - bylo to Atarko 800XL s kazeťákem, pak přišla právě Amiga 500 a pak už to jelo celkem svižně - Amiga 2000 - dvě floppyni, 3 MB ram, pak se tam souběžně s A2000 mihla A600, pak několik A1200 i s HDD a po té A4000, která mněla v sobě profesionální karty na zachytávání videa a dokonce i časosběrné snímání.

    A nyní k tomuto seznamu přibude CDTV - moc se těším ...

  2. #2
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak vítám dalšího Ostraváka mezi námi... Já si říkal, kam se všichni ti lidi poděli

  3. #3
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Děkuji moc za přitvítání

    Není nad Amigy - mají své nekonečné kouzlo

  4. #4
    Sponzor Marien's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Zlín
    Věk
    51
    Příspěvků
    412
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Já si zas říkal, kde jsou všechny ty A4000 a ono je má na ostravsku snad každej druhej...

    Vítej v klubu...
    Sběratel Amiga pecek. WHDLoad and MUI registered user. Advanced bastler.

  5. #5
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    :-D... No - už A4000 nemám... Vlastně zase začínám "Amigistit" a to právě s CDTV - až dorazí...

  6. #6
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1358
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Popiš trochu víc tu tvoji bývalou A4000. Profesionální karty na zachytávání videa je rajská hudba pro moje ucho
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  7. #7
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    - JJ - byla super ... Byla to klasická A4000/040, mněla dva HDD - jeden cca 1GB a druhý 1,5GB, který byl zapojen přímo do té zachytávací karty a sloužil čistě k nahrávání videa. Videokarty byly dvě - jedna vstupní a druhá výstupní, obě s konektory BNC, S-video, a s redukcí z BNC na cinch... Používal se program PAR a druhý monitor se hodil do výstupu té zachytávací karty a sloužil jako náhledový monitor. V PARu se dal nastavit mimojiné i čas snímání - takže krásně plynule fungovalo i časosběrné snímání.
    Tato Amiga byla původně v ČT Ostrava a podařilo se ji odtamtud odkoupit za super cenu a pak několik let fungovala v našem studiečku... Fungovala perfektně bez jakéhokoliv problému...

    Nikdy jsem na ni nevyzkoušel žádnou hru - což mně trošku teď mrzí - oproti klasické "pětistovky" by to bylo v některých hrách - např. Gunship 2000, nebo Tornado - velmi zajímavé ...

  8. #8
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Nebylo to náhodou QQ Studio?

  9. #9
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Neee - QQčko to nebylo, ale také o tu Amigu tenkrát mněli zájem - to je fakt ...

  10. #10
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Diabol : CDTV je vyborna masinka,nicmene podle me,na hry uplne nepouzitelna pokud k ni teda aspon nemas adapter na klasicky joy a mysi.Ja mam interni adapter Vector,nicmene mi nejde do CDTV nasadit,se tam proste nevejde - prekazi mi tam jedna podlouhla cerna soucastka cca o 1mm a bojim se ji ohnout,je nejaka citliva.A na dalkaci me desne stve ze aspon ten muj nefunguje s nabijecima baterkama...Je to jediny zarizeni na baterky ktery mam doma kde nefungujou nabijeci a musim tam mit obyc tuzkovky navic te ceka boj u her,ktery chtej fastram,i kdyz to jde predelat podle navodu tady na portalu. ale i pres tohle vsecko,CDTV je moooc dobra vec.
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  11. #11
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Supeeeer - už se těším ...

    Budu u toho mít originál myšku přímo k CDTV a protože plánuju hrát na tom hlouběji defacto jen Gunship 2000 - tak si myslím, že to bude v pohodě na klávesnici... Teď ji totiž hraju ve WINUae také na klávesách a pohoda ...

    Snad Gunship zrovna nepotřebuje Fastramku - ale to si ověřím hned na tom emulátoru

  12. #12
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak jsem si právě ověřil, že na Gunship 2000 je 1MB CHIP ram prostě málo ... píše to, že to má málo ramky ... Takže do budoucna budu uvažovat u nějakém rozšíření ramky...

  13. #13
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    zkus nastavit 512kb chip a 512kb fast v emulatoru melo by to jet.Gunship urcite nechce vic nez 1MB a pak jedine najit nastavit CDTV na 512kb CHIP a 512kb FAST,coz jde ona totiz CDTV je spis A500+ s KS1.3 nez A500...pokud by jsi to nechtel resit takhle,tak gunship je urcite DOSovej a pak to udelas pres SW Fakemem.
    Naposledy upravil Sniper2003 : 18.06.2010 v 17:32:28
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  14. #14
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak jsem to zkusil - bohužel v emulátoru nejde nastavit 0,5 MB Fast, tak jsem nastavil slow půl mega a druhou půlku chip ram - to nejelo - málo ram... Tak jsem pak nechal půl mega chip a přidal jedno mega fast - a to už jelo... Ale s tím rozdělení na chip a fast v CDTV - to mně pak bude zajímat... Jinak - našel jsem rozšíření ramky do CDTV - buď za cca 1.400,- Kč - zvedne Chip ram na 2MB, nebo za cca 1.750,- Kč - to zase přidá 2MB Fast ram - čili dohromady 3MB ram - ale nevím - kdyby to šlo nějak levněji - vůbec bych se nezlobil

  15. #15
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Me to je stejne divny ja snad kvuli tomu vytahnu A500 s 1MB a CDTV ze skrine a prubnu to normal z disket
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  16. #16
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    - ano - také je mi to divné - nemyslel jsem si, že bude Gunship 2000 na ramku tak náročný - ale možná, že bude stačit jen půl mega chip a půl mega fast - toto jsem bohužel nemohl otestovat... Otestoval jsem jen půl mega chip a půl mega slow ram - a toto nastavení nejelo...

  17. #17
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak jsem vyzkoušel ještě jedno nastavení - nechal jsem nastaveno v emulátoru 1MB chip ram a veškeré další nastavení podle specifikací CDTV - stejně tak jako předtím, ALE s jednou podstatnou změnou - mněl jsem totiž v emulátoru nastaveno ECS chipset, ale mnělo tam být OCS, neboť podle specifikací romky 1.3 byl přítomen v Amize chipset OCS, nikoliv ECS - ten byl v její novější verzi s kickstartem 2.04... Ale nejběžnější je verze 1.3. A výsledek? Gunship 2000 - JEDE! - takže se už moc těším, až ji budu mít doma - CDTV, že to tam hned vyzkouším ... Opravdu byl problém v ramce, páč verze ECS brala asi o sto kilo více ramky a proto to už hlásilo málo ram , ale s OCS se to tam ještě vešlo

  18. #18
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Diabol původně napsal: View Post
    Neee - QQčko to nebylo, ale také o tu Amigu tenkrát mněli zájem - to je fakt ...
    Já právě před rokem a něco s QQ Studiem komunikoval jestli nemají ve skladu někde jěště nějakou Amigu. Mají tak prý ještě nějaké Amigy které budou chtít vystavit v nějakém svém muzeum videotechniky.

  19. #19
    Diabol's Avatar
    Datum registrace
    16.06.2010
    Město
    CZ-Ostrava
    Věk
    40
    Příspěvků
    79
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Aha - hmmm - no nevím, že by pracovali na nějakém muzeu techniky, ale možné to je - nicméně, možná, že by to prodali - ale čert ví, co by za to chtěli...

  20. #20
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Diabol : Te nechci nejak zklamat,ale v CDTV prave ze je ECS jinak by totiz nemohla mit ani 1MB CHIP.Rikam ze CDTV je mix mezi A500 a A500+
    Naposledy upravil Sniper2003 : 18.06.2010 v 23:22:18
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots