Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 30
  1. #1
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Exclamation Přechod z CF zpět na HDD - zajímavý problém

    Včera jsem celou noc řešil zajímavý problém, který mi nedává moc smysl. Přecházím z CF karty (Kingston, 4GB) na 2.5" disk WD (80GB, PATA). Na CF kartě je nahozený AmigaOS 3.9 BB4, vše jede bez nejmenších problémů jak pod WinUAE, tak i na skutečné Amize. Ale teď k tomu problému.

    U 2.5" disku nastavím masku na 0xFFFFFFFC a MaxTransfer na 0x1FE00 (což by mělo odpovídat IDE řadiči v A1200), souborový systém PFS3DS, rozdělím disk na 2GB (Workbench), 50GB (Work) a 22GB (Games). Překopíruju na tento disk systém a data z funkční CF karty. Pokud následně spustím systém z tohoto disku pod WinUAE, najede vše bez nejmenších problémů. Problém však nastane ve chvíli, kdy ten disk vrazím do Amigy. Vše probíhá bez problémů do chvíle, než se patchují některé soubory na začátku startup-sequence:

    • SYS:C/LoadModule L:FastFileSystem L:RAM-Handler L:Shell-Seg DEVS:scsi.device LIBS:icon.library LIBS:workbench.library NOREBOOT REVERSE
    • SYS:C/SetPatch SKIPROMMODULES fs,icon,ram,scsi.device,shell,workbench QUIET
    • SYS:C/LoadModule11 LIBS:graphics.library CHECK FAST QUIET PRI=66 CLASS=2

    Po tom se disk zastaví, zůstane svítit LED dioda a konec. Po restartu to už hlásí chybu inicializace disku. Pokud ze SS odstraním výše uvedené řádky, vše najede bez problémů, ovšem nefungují samozřejmě zase jiné části systému.

    Původně jsem myslel, že bude problém s tak velkým diskem. Proto jsem na disku vytvořil jen jeden 512MB oddíl, ale situace se opakovala znovu. Pokud by byl problém v těch patchích, proč to potom jede bez problémů z CF karty? Nesetkal jste se s tím někdo?

    P.S.: Je normální, že u připojeného disku iv nečinnosti svítí pobledle LED dioda signalizující jeho chod?

  2. #2
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2621
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Zkus nainstalovat jen s BB2. Neni nahodou v original startapu jen toto?
    C:SetPatch QUIET
    Set patch si pak vezme patche z devs:AmigaOS ROM Update myslim


    Jeste nechapu toto:
    SYS:C/SetPatch SKIPROMMODULES fs,icon,ram,scsi.device,shell,workbench QUIET
    podle me SKIPROMMODULES preskakuje patchovani uvedenych casti, ale nemuzes preskocit scsi.device, ktery musi byt patchnuty, protoze pouzivas HDD vetsi jak 4GB. Zkus to zeditovat na:
    SYS:C/SetPatch SKIPROMMODULES fs,icon,ram,shell,workbench QUIET
    Naposledy upravil Solaris104 : 16.07.2010 v 19:39:22
    I love Amiga

  3. #3
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tyhle patche jsou ciste pro BB4.

    • SYS:C/LoadModule DEVS:scsi.device
    • SYS:C/SetPatch SKIPROMMODULES scsi.device

    Není to právě myšleno tak, že loadmodule natáhne patchnutou verzi a skiprommodules vypne nařítání scsi.device z romky?

  4. #4
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1166
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    ta dioda by měla svítit jasně, pokud svítí pobledle je to podle mě nedostatek proudu a s tím vyvstavší problémy
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  5. #5
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No ne, ona svítí pobledle jen když je disk v klidu. Jasně svítí, když disk něco dělá

  6. #6
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1613
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Zkus to , co ti radí Solaris - čistou install s max BB2 a já bych doporučil - na real Amize.

    Tyhle preinstally na PC jsou někdy trochu divný... (PC so pěkný svině...)
    AmigaServiceMan

  7. #7
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Zkusím dneska večer. Mě jen překvapuje, že na stejné Amize a stejné konfiguraci to vše jede z CF a z disku ne. Uvidíme.

  8. #8
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Takže vyzkoušeno. Bez problémů funguje AmigaOS 3.9 BB2, ovšem bez ROM UPDATE. Pokud dám ROM UPDATE, tak se Amiga neustále restaruje. Nevím co se tam bije, ale z CF karty vše jelo v pohodě. Že by byl nějaký problém mezi tím dikem a CF kartou, nějaký problém s scsi.device? Nějak tomu nerozumím.

    Každopádně je zábava pořád prohazovat disk, Mrafův kabel dostává hodně na prdel

  9. #9
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3372
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Neni to nejakej problem master/slave? Mas na tom disku nejaky jumper? Cim jsi na nem delal oddily?

  10. #10
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Vtom nastavení bych problém nevidšěl, když to dělá problémy pouze po aplikaci ROM Update. Bez nich to jede úplně v pohodě. Dělil jsem to pomocí HDToolBoxu i HDInstTool.

  11. #11
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3372
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Mozna ten novy scsi.device nejak spravne nenacte geometrii disku, ale to fakt jen hadam a nevim jak to resit. Nicmene myslel jsem, ze PFS pouziva nejaky vlastni device pro cteni z disku, mozna je zadrhel prave v tom. Zkousel jsi jiny filesystem?

  12. #12
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1166
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    zkus vyndat jen ten příkaz na patchování scsi.device, vzhledem k tomu, že používáš PFS3-Direct, tak je to stejně zbytečné, protože PFS přistupuje k disku přímo.
    Anebo zkus prozměnu použít verzi standard a uvidíš co to udělá..
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  13. #13
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Doda původně napsal: View Post
    Mozna ten novy scsi.device nejak spravne nenacte geometrii disku, ale to fakt jen hadam a nevim jak to resit. Nicmene myslel jsem, ze PFS pouziva nejaky vlastni device pro cteni z disku, mozna je zadrhel prave v tom. Zkousel jsi jiny filesystem?
    Používám DS verzi PFS3, která by měla kompletně obcházet scsi.device. Jinak jsem zkoušel udělat jen 512MB oddíl, zbytek nechat jen tak a nastavit mu FFS - stejný problém.

    Quote amigoun původně napsal: View Post
    zkus vyndat jen ten příkaz na patchování scsi.device, vzhledem k tomu, že používáš PFS3-Direct, tak je to stejně zbytečné, protože PFS přistupuje k disku přímo.
    Anebo zkus prozměnu použít verzi standard a uvidíš co to udělá..
    To jsem zkoušel, výsledek stejný. Přitom z CF karty na stejné Amize, při stejném nastavení vše bez problémů. Mě to připadá, jako by měl problém přímo s tím diskem, ale nevím proč

  14. #14
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2671
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Hmmm... mal som 60GB disk 2,5" fungoval a po case sa zacal drbat, po vsetkych reinstlaciach FS som chcel disk vyhodit. Nakoniec som zistil, ze je naprd HDD kabel, skoro ma slak trafil! Skus iny HDD alebo kabel, k niecomu dospejes.
    Naposledy upravil Boboo : 22.07.2010 v 07:50:11

  15. #15
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Kabel je úplně nový od Mrafa, v tom bych problém viděl jako na posledním místě

  16. #16
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2671
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Prober původně napsal: View Post
    Kabel je úplně nový od Mrafa, v tom bych problém viděl jako na posledním místě
    I ja som mal novy! A vidis... doveruj preveruj

  17. #17
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Dobrá tedy, prověříme

  18. #18
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Já ten kabel sice zkoušel ale jen s 256MB diskem a PIO 0, čistá instalace WB31.

  19. #19
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak on ten kabel jede v pohodě, jen při aplikaci ROM UPDATE to zatuhne. Není řečeno, že je chyba přímo v kabelu. Možná je problém se samotným diskem - WD Scorpio Blue WD800BEVE 80GB 2.5".

  20. #20
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2671
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    problem moze byt aj s scsi.device vs filesystem, novy scsi.device pristupuje NSD sposobom
    "NSD is a new style to communicate with a device driver"
    Su 3 standarty, NSD, TD64, Direct-SCSI

Podobná témata

  1. Přechod z 68040 na 68060
    By syner79 in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 15.11.2010, 07:02:28

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots