Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 23
  1. #1
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Lightbulb Síťovka Hydra - snaha o rozchození

    Hydra-nehydra, já jí prostě chci pod OS4 rozchodit Nějakému frantíkovi evidentně na OS4 chodí (ona zorrácká, nicméně já francouzsky moc neumím a on se o detailech nerozepsal). Jenže koukám do OS4 jak tuplovanej puk - net jsem na Amize nikdy pořádně nerozcházel, natož pod OS4. Vidim adresář Internet, kde se dají tvořit connections. A tam device pro Hydru je a když ho zvolím a dám test, tak vypíše, že zařízení funguje správně. Nicméně co dál? Síťovka je propojena s routerem, který automaticky přidělí vše, co je třeba, nicméně v daném konfigu nikde nastavení DHCP atd. nevidím. Další položka Internet je v Prefs, ale to hledá ovladače v adresáři Netinterfaces, který mám prázdný jak konzum po nájezdu soudruhů z východu a vůbec nevím, co tam mám nahrát. Ale jinak zde je již konfigurace mě známá s IP, DNS a dalšími kravinkami.
    Jinak OS4 jako pěknej, no... Ale že mi po bootu zůstane jen 82MB Fast, za to bych někoho zabil...

    Ha, tak už jsem ji tak trochu rozchodil Jsem šikovnej kluk, no ni? Nicméně jsem se dostal do obdobné situace, jako ten frantík (tedy hádám). Potřeboval bych zmenšit velikost IP paketů, aby se mi device nehroutil. Jak na to?

    Teda, nějakej OP ať to sloučí dohromady Teď už browsim po netu asi deset minut a drží. Ale musim se pohybovat po stránkách, které nevyhazují u IBrowse chybu. Jako domovské stránky IBrowse, nebo Aminet. Držte mi palce, podám další report.

    Tak jsem stáhl z aminetu pár mega souborů a drží. Teď už jsem ochrápanej, tak budu testovat dál až zítra. Každopádně mám radost, že jsem si za a) poradil sám, za b) jedu na kartě, která by v kombinaci s A4000 a OS4 neměla fungovat
    Naposledy upravil Starej_Mraf : 08.08.2010 v 08:13:04 Důvod: Na žádost

  2. #2
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2591
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Gratuluji k Ctyrtisicovce
    I love Amiga

  3. #3
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    41
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Co ten boot?

  4. #4
    ATO.sk Wolfus's Avatar
    Datum registrace
    07.06.2007
    Město
    Slovensko - BA/DS
    Věk
    37
    Příspěvků
    1132
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Kurna Mistic, ty si sa nejak rozsoupol Gratulujem
    ???

  5. #5
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Děkuju všem za gratulace
    2 Mraf: boot je zatim pořád ten zhovadilej, s tím jsem včera nelaboroval. Ještě tam naperu OS3.9 během dneška a možná tedy provedu reinstal OS4 - nicméně na netu jsem se dočetl, že SFS jako boot partition by neměl ničemu vadit. To moje pitomé LCD neumí 50Hz, čili dneska na testy připojím "telí", jen musim na stole udělat místo. Doufám, že CD s OS3.9 najdu, protože já blbec si neudělal zálohu na disk a jak mi přítelkyně průběžně dělá na stole úklid, kdykoliv jí ten mrdník přijde už neúnosnej, tak se může nacházet prakticky kdekoliv...
    Teď mě tak napadlo, že mám možná instalaci na ZIPce pro A3000! Ta se bude hledat snad líp

  6. #6
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3320
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ja mel v A4000 sitovku Amiganet, coz je tusim prave Hydra, taky mi to padalo, nicmene spis po par vterinach nez minutach, neporadil jsem si s tim, tak jsem koupil X-Surf.

  7. #7
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jo, Amiganet je Hydra do ZII. Mě se to podařilo hodit do stavu, kdy chodí, ale systém mi tuhne ve chvíli, kdy IBrowse narazí na stránky, kde má problém se zobrazením obsahu. Teď tu prohazuju disky za větší, naobědvám se a zas jdu prznit OS4

  8. #8
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    A co místo IBrowse zkusit něco jiného, třeba FTP přenos atd...

  9. #9
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jo, na to taky dojde. Akorát hledám nějakého pěkného FTP clienta a ještě si hraju s nastavenim routeru, protože právě to DHCP se píše, že dělá problémy, tak chci Amize přidělit pevná data.

  10. #10
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Rychlá odpověď na boot - zapoměli jsme FS implantovat systému na disk, proto to sraní. Nicméně jsem nakonec disk přerozdělil a vše nainstaloval znovu. Zvolil jsem pro boot oddíl FFS DOS\07 a nevím, jestli se mi to jen zdá, ale s diskem maká nějak svižněji, než SFS. Také beru zpět (někde jsem to psal), že je AOS4 na PPC a CV64 slimák - po instalaci a bootu z disku se evidentně natáhnou odpovídající moduly (namísto universálních) do kickstartu a všechno maká luxusně rychle!

  11. #11
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tak pánové, něco je divně... Když jsem předtím bootoval přes instalační CD (tj. nechal natáhnout kickstart z něj a pak nechal systém naběhnout z HDD), tak jsem při vytváření připojení k internetu měl k dispozici spoustu položek, kde jsem si mohl nastavit kde co (včetně MUT). Teď po přeinstalaci a bootování přímo z HDD se mi otevře jen nějaký zhovadilý wizzard pro trotly a nejsem schopen objevit a najít to podrobné nastavování. A bez nutných úprav mi samozřejmě Hydra tuhne... Uáááá!

  12. #12
    Czech ATO Sindlarv's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Brno
    Příspěvků
    220
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Konfiguracni soubory pro sitovky, prip. jiny typ pripojeni, najdes v DEVS:NetInterfaces. Najdi si tam konkretni soubor pro AmigaNet/Hydru a uprav podle potreby. Pokud tam takovy soubor neni, urcite je nekde na CD mustr napr. pro X-Surf a ten uprav pro Hydru.

    Jinak jsem ohledne teto karty nasel nasledujici informace (od O.Barthela a pak nasledne i od D.Wurknera), prikladam. Muzou se hodit...

    ---
    Peter Gordon schrieb:

    :: Hello Olaf,

    :: The Hydra Systems AmigaNET cards have a bad reputation. Apparently, the
    :: drivers have stability issues, always had, and do not work well on

    : Oh. Well, it worked ok in my 1500...

    Some of the hardware made in the day got away with murder on the A2000,
    whose Zorro II implementation is just about as solid and tolerant as it
    can be. The later models (A3000 and beyond) use a different bus
    architecture which cannot quite cope with all the kinks certain Zorro II
    PICs may have. Put another way: some hardware will work only in the
    A2000 and possibly the A500, but not in the A3000, A4000 or A4000T, no
    matter what.

    :: "real" 68k systems either. If I remember correctly, the quality of the
    :: hardware itself was also put into question.

    : I didn't know that, but then I did get the card for free a few years ago.

    Which means that you might have paid just as much as it's worth ;-)

    : Aside from the Realtek 8139 (which I can't use under OS4s native mediator
    : support), its the only network card I have that I can put in the A4000...

    As I wrote, this hardware will give you grief

    ---

    ---
    > Has anyone successfully used a Hydra Systems AmigaNET Zorro card
    > (hydra.device) with OS4?

    You didnt state which driver you used so I have to ask:
    Did you use the latest driver (some years old) from Aminet?
    Back in the OS3 days this driver worked better than that from
    the included disk.

    Yes, I have a Hydra here, but it was inside a dying A3k where the 3rd party
    Zorro daughterboard busted, and I never plugged it into an Amiga again,
    just for safety, in case this card was the reason for the dying machine,
    the AriadneII works and one network card is enough... In the meantime my
    local network was switched from BNC to RJ45 so I could not use it anyway.

    The Hydra has a really big collection of TTL chips, I guess it was
    a really expensive card at the time it was manufactured.

    Ciao, Detlef
    ---
    AmigaOS // AROS

  13. #13
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    V NetInterfaces byl konfigurák právě v případě první instalace a bootu via CD. Teď je tento adresář totálně prázdný... Jinak bych samo už potřebné úpravy dávno udělal.

  14. #14
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3320
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Me sitovka AmigaNET chodila pod WB31 nebo OS39 uplne v pohode, sice ne prilis rychle, ale bez nejmensich problemu. OS4 s ni proste tuhne a nevyresil jsem to. Neni ani mezi oficialne podporovanym hardwarem a to mozna neni uplne nahoda. X-Surf tam sice je, ale s normalnim ovladacem to taky pada v podstate stejne, jak s Hydrou, ale je opatchovany ovladac, se kterym to jede.

    Dost pochybuji ze to vyresis jen nejakym nastavenim site, i kdyz se asi muze podarit lecos. Nekdo by spis musel upravit ovladac.
    Naposledy upravil Doda : 10.08.2010 v 11:31:30

  15. #15
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1162
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    určitě zainvestuj do x-surfa. vzhledem k tomu kolik si do hw investoval to bude zanedbatelná položka
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  16. #16
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    41
    Příspěvků
    841
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    misticu kolik jsi dal za tu A4000 jestli to nejni tajný? a jak to že jsi se nepochlubil nebo mi něco uniklo? a nahoď fotky
    forever

  17. #17
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Ale já se pochlubil, nicméně po svém a nevtíravě. Nějakou dobu u mého podpisu hnilo "čekejte velkou aktualizaci" a následně se tam objevila A4000 Tajné to samozřejmě není, kolik stála. Dal jsem za ní 4 destinové a dva palacké...

  18. #18
    Czech ATO Sindlarv's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Brno
    Příspěvků
    220
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Proto pisu, ze "Pokud tam takovy soubor neni, urcite je nekde na CD mustr napr. pro X-Surf a ten uprav pro Hydru." Jestlize na CD takovy mustr neni (nemam ted CD u sebe, nemuzu overit), muzu ti ukazkovy konfigurak pro X-Surf poslat.

    Kazdopadne "rucni" postup, ktery stopro funguje, je tento:
    - pomoci Dialeru vygenerujes zakladni kostru
    - tento textovy konfigurak upravis v beznem editoru (napr. doplnis/zmenis pozadovane MTU, pripadne dalsi veci)
    - ten konfigurak pak zkopirujes do DEVS:NetInterfaces
    AmigaOS // AROS

  19. #19
    ATO.sk Wolfus's Avatar
    Datum registrace
    07.06.2007
    Město
    Slovensko - BA/DS
    Věk
    37
    Příspěvků
    1132
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote MisticJoe původně napsal: View Post
    Tajné to samozřejmě není, kolik stála. Dal jsem za ní 4 destinové a dva palacké...
    Toto mi hovori asi tolko, ako keby si napisal, ze to neprezradis ani pri muceni
    ???

  20. #20
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    V prekladu - 10000Kc
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

Podobná témata

  1. Gigabit síťovka
    By Prober in forum Hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 20.02.2013, 14:15:49
  2. Gigabit síťovka
    By Prober in forum Hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 01.12.2012, 21:54:53
  3. Rozchozeni CF redukce v A600HD
    By Jack in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 30.11.2008, 18:00:15
  4. Rozchození Amigy
    By agbiker in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 28.03.2008, 21:02:04
  5. Rozchození Composite Out na A1200
    By tankista in forum Hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.01.2007, 11:38:36

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots