Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 25

Téma: AROS na PC

  1. #1
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Question AROS na PC

    Tak jsem si uvolnil netbooka pro AROS a podobné, a chtěl bych se zeptat jako správný lama, jede AROS nativně na PECI? A tím myslím bez widlí...

  2. #2
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1173
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    no samozřejmě, jinak bych ho ani nepouštěl. Je však výhodné se trefit do "lépe" podporovaného hardware
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  3. #3
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Talking AROS na widlích

    Tak už to jdu zkusit, špatně po ránu vnímám...
    Naposledy upravil Dedy : 13.01.2011 v 09:06:18

  4. #4
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Question Aros na PeCi

    Tak a mám to, Aros je nainstalovaný, jen mi zatím na mém MSI U100 Windu nejde zvuk, což by se asi mělo dát vyřešit, a síť, ale tam to nebude jednoduché, karty realtecu prý zatím nejdou . Vítám jakékoliv rady...

    19.1.2011
    A prozatím po stránce HW uspokojivé, teď jdu zkoumat programové vybavení
    Naposledy upravil Dedy : 19.01.2011 v 12:28:07 Důvod: dodatek

  5. #5
    Sledge's Avatar
    Datum registrace
    14.01.2010
    Město
    Praha
    Věk
    35
    Příspěvků
    69
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    Laborujete ještě někdo s AROSem na PC? Zkusil jsem na desce Intel D510MO nainstalovat AROS Aspire (protože ta deska je hodně blízko netbookům). Překvapivě všechno funguje, i ta síťovka se nějak rozběhla (i když nevim, jak se mi to vlastně podařilo), ale - OWB je hrozivě pomalej. Scrollování, načítání stránek, v podstatě se to nedá používat. Ostatní aplikace ale jedou v pohodě. Nemáte někdo tip, co s tim? Že by si ovladače na síťovku se síťovkou samotnou přeci jen nesedly?
    high-voltage.cz, retropolis.cz, doshaven.eu
    Amiga 600, ACA630/25, Indivison ECS, 4GB CF HDD

  6. #6
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    693
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    AROS nemá přiliš rychlé síťové ovladače a OWB také nepatří mezi svižníky. Myslím že v tento čas není mnoho možností jak to urychlit.

    Nevím jakou máte verzi OWB, zkuste toto http://download.aros3d.org/software/owb-1.0-new-sdl.zip je to od Deadwooda. A je to poslední stabilní verze OWB skompilovaná s upravenou SDL knihovnou od JanickErb. Toť vše

  7. #7
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    A jsem tu znova. Po různých obměnách HW jsem skončil u Lenova, (viz podpis), po dobu záruky ještě chci zachovat widle, ale mám nainstalované Xubuntu, a moje otázka zní....
    Jde nainstalovat Aros vedle widlí a linuxu jako třetí OS? Nerad bych něco zvoral, tak se raději zeptám, takže se nesmějte a raďte pls. A předem díky.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  8. #8
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    A jsem tu znova. Po různých obměnách HW jsem skončil u Lenova, (viz podpis), po dobu záruky ještě chci zachovat widle, ale mám nainstalované Xubuntu, a moje otázka zní....
    Jde nainstalovat Aros vedle widlí a linuxu jako třetí OS? Nerad bych něco zvoral, tak se raději zeptám, takže se nesmějte a raďte pls. A předem díky.

    Takže edit, zase nemůžu najít změnu v podpise,
    Lenovo Thinkpad Edge E325, AMD Zacate E350
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  9. #9
    zz_indigo's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2009
    Město
    Koplotovce
    Věk
    41
    Příspěvků
    545
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    aros pouziva grub takze problem by to nemal byt. akurat si treba dat bacha a neinstalovat bootmanagera. Sile by som podla doporuceni pre dualboot linux/aros.
    Naposledy upravil zz_indigo : 16.05.2012 v 23:11:52

  10. #10
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    Uvidím, jenom poraď jak se vyhnout instalaci grubu, a jak poté do stávajícího dostat patřičný řádek pro aros? A widle chci pro jistotu po dobu záruky ještě ponechat. Jde tedy asi o trialboot
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  11. #11
    zz_indigo's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2009
    Město
    Koplotovce
    Věk
    41
    Příspěvků
    545
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    To co potrebujes vediet ta naucili na zakladnej skole v prvom rocniku ;-) CITAT!

    instalacna prirucka -> Installing AROS along with Linux/BSD

    Jednoducho odskrtnes instalaciu bootloaderu.

    A pridas aros image do grubu. (Tiez je to v prirucke) Skopirujes z cdcka /boot/aros-i386.gz do adresara /boot v tom linuxe, A pridas konfiguraciu
    do /boot/grub/menu.lst:


    title AROS VBE 640x480 16bpp
    root (hd0,0)
    kernel /boot/aros-pc-i386.gz vesa=640x480x16 ATA=32bit floppy=disabled
    quiet
    boot
    http://aros.sourceforge.net/document...with-linux-bsd

    p.s. polozka root sa moze menit podla toho kde to bude. ale staci skusat ;-) hd0,0 az hd0,yx

  12. #12
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    Ze školy jsem už vypadl hoooooooodně dávno, číst ještě umím, ale i přesto dík za rady. Jsem už asi docela líný, to už jsem tady asi taky psal v nějakém jiném vlákně.......
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  13. #13
    zz_indigo's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2009
    Město
    Koplotovce
    Věk
    41
    Příspěvků
    545
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    JA som lenivy toto je nieco ine ;-)

  14. #14
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    grrrrrrrrrrrrrr........
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  15. #15
    zz_indigo's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2009
    Město
    Koplotovce
    Věk
    41
    Příspěvků
    545
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    Vies z tymto ukazom sa stretavam denne. A som na to uz trosku alergicky

  16. #16
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    Já zase hřeším na to, že už mám přece jen roky na občasné zapomínání , ale to není výmluva ani omluva, už jsem prostě takový, a stejně líný.....
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  17. #17
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    No a po letech opět chci zkusit aros, jenže na zenbooku jsem došel max k hlášce "Waiting for bootable media" a zkoušel jsem snad všechny možné buildy, od Icaros live 2.1 až po night build z dneška. Nevíte někdo co s tím? A ještě jednu radu bych chtěl, nevím jak donutit Asus x200ma k bootování z dvd mechaniky. Potřebuji aspoň někde rozjet live dvd abych si připravil flashku, a ta musí být formátovaná v SFS. a
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  18. #18
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1416
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    Quote Dedy původně napsal: View Post
    A ještě jednu radu bych chtěl, nevím jak donutit Asus x200ma k bootování z dvd mechaniky. Potřebuji aspoň někde rozjet live dvd abych si připravil flashku, a ta musí být formátovaná v SFS. a
    Ja sice tenhle notebook nemam, ale normalne v BIOSu na zalozce Boot nejde nastavit Boot Option #1 na optical drive nebo tak neco?

  19. #19
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    Už jsem to vyřešil, musel jsem vypnout secure boot control a povolit CSM, pak se už tato možnost ukázala. Takže se už jen objevuje ta hláška čekám na booting media. Ale ještě jednou to zkusím vypálit, protože jsem si uvědomil že pálím s Xfburn a tam jsem nezatr možnost vytvořit bootovací dvd. Uvidím co se bude dít.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  20. #20
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1756
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AROS na PC

    A zase po téměř roku jsem zkusil nainstalovat Icaros desktop, tentokrát na zenbooku, se stejným výsledkem. Do bootmenu najede a potom už jen ta hláška "Waiting for bootable media", a tak mně napadlo jestli to není tím mým ssd kterým jsem nahradil klasický HDD. Není to moc rychlé? I když ta X200-ka měla klasický HDD.
    Jinak teda mám stále Zenbook Prime UX32VD a na ten jsem to dneska zkoušel.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

Podobná témata

  1. AROS na Rapsberry Pi
    By MarK in forum Hardware
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 10.09.2015, 14:30:02
  2. AROS na PC
    By Poison in forum AROS a další distribuce obecně
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 04.01.2012, 22:32:34
  3. OWB a 68k aros
    By bigmac in forum Aplikace
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.12.2011, 23:12:03
  4. Aros x86
    By bigmac in forum AROS a další distribuce obecně
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 23.10.2011, 02:13:29
  5. Aros pod VMWare
    By Doda in forum AROS a další distribuce obecně
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 06.08.2008, 10:41:35

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots