Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 21 až 40 z 60
  1. #21
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    No, MacMini G4 by měl podporovat maximálně 1GB PC2700 (333 MHz) DDR SDRAM.
    Po výměně mi tady zbyl jeden VData 1GB PC3200 (400 MHz), což by snad jet mělo.
    Klidně ti ho pošlu zdarma v bublinkové obálce. Vyhodit ho můžeš nakonec kdykoli.

  2. Poděkovat jack-3d - tito lidé za příspěvek poděkovali
  3. #22
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Obe jsou 400 MHz

  4. #23
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1658
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Quote Prober původně napsal: View Post
    Tak už se zadařilo i mně - 2GB RAM a Pegasos II.
    Tak Ty ještě stále máš pegyho? Už se těším jak se na něj podívám, plánuju návštěvu Ostravy i Tebe.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  5. #24
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    51
    Příspěvků
    38
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Quote Prober původně napsal: View Post
    Tak už se zadařilo i mně - 2GB RAM a Pegasos II.
    gratuluji!!!

    mě se nepodařilo... jalou máš prosím revizi desky, já mám 2B2....
    ale pravda je, že jsem sice dlouze experimentoval, ale serial debug jsem nepoužíval. Zkusím se podívat...
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

  6. #25
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Quote Dedy původně napsal: View Post
    Tak Ty ještě stále máš pegyho? Už se těším jak se na něj podívám, plánuju návštěvu Ostravy i Tebe.
    Ještě? Proč ho mám asi celou dobu v podpisu? Takže ne "ještě stále", ale jen "už jen".

    Quote sailor původně napsal: View Post
    gratuluji!!!

    mě se nepodařilo... jalou máš prosím revizi desky, já mám 2B2....
    ale pravda je, že jsem sice dlouze experimentoval, ale serial debug jsem nepoužíval. Zkusím se podívat...
    Revize 2B1 a firmware 1.2 (20040810112413).
    Každopádně se vykašli na nějaké 400MHz moduly a zaměř se pouze na 266MHz (PC2100), vyhýbat se nemusíš ani ECC (devět čipů místo osmi) - northbridge Pegasose II je podporuje. Já měl možnost si půjčit více kusů (dualkit - vždy stejné typy, stejného výrobce) a najely všechny (ECC i bez) hned.

    Ten serial log doporučuju (návod je taky u mně na blogu), člověk vidí co se děje. Při vložení nových pamětí probíhá při prvním spuštění jejich rekonfigurace a test pro 2GB trvá 2x déle než u 1GB. A mezitím je obrazovka po tmě a člověk to může vypnout dřív než to všechno doběhne.

  7. #26
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    51
    Příspěvků
    38
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Quote Prober původně napsal: View Post

    Revize 2B1 a firmware 1.2 (20040810112413).
    Každopádně se vykašli na nějaké 400MHz moduly a zaměř se pouze na 266MHz (PC2100), vyhýbat se nemusíš ani ECC (devět čipů místo osmi) - northbridge Pegasose II je podporuje. Já měl možnost si půjčit více kusů (dualkit - vždy stejné typy, stejného výrobce) a najely všechny (ECC i bez) hned.
    pravda, že pomalé - tj PC2100 jsem zkoušel kdysi dávno, a nešlo to - ale měl jsem tenkrát rozdílné moduly. Stejné moduly byly zase rychlejší ;-)
    každopádně díky a pustím se do toho

    Quote Prober původně napsal: View Post
    Ten serial log doporučuju (návod je taky u mně na blogu), člověk vidí co se děje. Při vložení nových pamětí probíhá při prvním spuštění jejich rekonfigurace a test pro 2GB trvá 2x déle než u 1GB. A mezitím je obrazovka po tmě a člověk to může vypnout dřív než to všechno doběhne.
    sériový nulový kabel ještě určitě doma najdu z dávných dob, takže tomu nic nebrání.. jenom prohledat sklep... ;-)
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

  8. #27
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    51
    Příspěvků
    38
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Quote Prober původně napsal: View Post
    Ten serial log doporučuju (návod je taky u mně na blogu), člověk vidí co se děje. Při vložení nových pamětí probíhá při prvním spuštění jejich rekonfigurace a test pro 2GB trvá 2x déle než u 1GB. A mezitím je obrazovka po tmě a člověk to může vypnout dřív než to všechno doběhne.
    Po delší době jsem se konečně dostal k PC2100 pamětem.
    Zbastlil jsem null modem a také kabel pro připojení serial portu na AmigaOneX1000 a testoval jsem.
    (Nakonec jsem sice použil Putty, protože TERM na Amize vždy po zapnutí a vypnutí Pegase nepokračoval v práci ;-) - asi nastavení, nebo flush bufferů, ale nechtěl jsem se tím zdržovat.)
    Bohužel, výsledky zatím špatné:

    Pokud mám jen jednu paměť v prvním slotu, je vše OK:
    Mem2100-0.log.txt

    ale pokud osadím dva moduly, a je jedno jestli 2100 nebo rychlejší, dostanu vždy chybu:

    "ERROR: unable to find a valid DDL value"

    Mem2100-2100.txt

    stejnou hlášku dostanu, když osadím paměť pouze do druhého slotu.
    Nevíte čím to může být způsobeno? Možná nějaká chybka na druhém slotu, ale určitě vím že za dávných dob jsem provozoval Pegasa v konfiguraci 512+256 a běhalo to...
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

  9. #28
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Nafoť oba ty paměťové moduly - celý modul, jeho označení i označení přímo na švábech. Nedávno jsem řešil něco podobného s jedním němcem.

  10. #29
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    51
    Příspěvků
    38
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    večer to nafotím a pošlu. Mimochodem - nedá se něco zjistit pomocí IKARUS lowlevel console?
    Moc se mi do toho nechtělo, neznám příkazy (tedy kromě q) a asi se dá dost pokazit ;-)
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

  11. #30
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    51
    Příspěvků
    38
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Tady je foto

    mem.lha

    kvalita špatná, je to z mého mobilu. Pokud to nebude dostačující, půjčím si příští týden od dcery foťák s objektivem.

    1- PQI 1G- tu mám nastálo v Pegasu
    2- Kingston 2x 1G, z PC, ale rychlejší, pro dual channel
    3 - Noname 2x1G, označeny jako PC 2100, chipy identické, ale není deklarováno pro dual channel
    4-ValueRam 2x1G, ale jedna paměť je přeznačena a nejde moc přečíst původní text

    Chyba je pokaždé stejná - v prvním slotu jedna paměť - OK
    Paměť ve druhém slotu, nebo dvě paměti (různé kombinace) - ERROR: unable to find a valid DDL value

    tak si myslím, že by to mohlo být slotem ;-(

    každopádně dík..
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

  12. #31
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Chyba ve slotu není určitě. Já původně psal, sehnat dva stejné moduly stejného výrobce, ideálně v dual kitu. A pokud se podívám na ty tvoje Kingstony, tak sice označení mají stejné, ale švábi na pamětech jsou úplně jiní. Ten DLL (delay locked loop) má na starosti optimalizaci signálů na sběrnici a má určitý rozsah pracovních frekvencí. S tím němcem jsem řešil něco podobného, taky se tam snažil nacpat rozdílné moduly. A to měl revizi 2B3 a 3B5 (já mám 2B1), které by k těm pamětem měly být milosrdnější, ale nejsou.

    Já bych ti nejraději poslal k testu ty moje paměti, aspoň bychom měli jistotu. Ale vůbec se mi nelíbí zůstat bez nich. Zkusím po známých najít nějaké stejné, co budou fungovat i u mně a dal bych ti vědět.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: peg2_ram_01.jpg
Zobrazeno: 98
Velikost: 90,3 KB
ID: 6380  

  13. Poděkovat sailor - tito lidé za příspěvek poděkovali
  14. #32
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    51
    Příspěvků
    38
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Já vím, dual channel kit PC2100 jsem zatím nesehnal. Mám jen to co bylo k dispozici. S identickými chipy mám zatím jen ty noname PC2100 - ale jak říkám, také nejsou deklarovány pro dual channel.
    Mimochodem - tu DLL chybu to hlásí i pokud použiju jen jednu paměť pouze do druhého slotu. Pravděpodobně to tedy znamená, že jediný modul musí být v prvním slotu. Předpokládal jsem to, ale v Pegasos book ani v popisu desky to není zmíněno, tak jsem zkoušel i ten druhý.
    A také se mi nepodařilo generovat tu Tvou chybu (Installed Modules are of different type/size) z toho by mi bylo hned jasné, že druhý slot je OK.

    Děkuji za nabídku zapůjčení, vážím si toho, ale jsme moc daleko od sebe - až budu někdy v okolí i s Pegasem, tak se připomenu ;-)

    Ty Tvé paměti jsem na ebay objevil - ale jen jeden kus Takže budu pátrat dál. A revizi mám 2B2.
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

  15. #33
    amiga autista Lisiak4's Avatar
    Datum registrace
    13.04.2009
    Město
    Brno - Bystrc
    Věk
    40
    Příspěvků
    1876
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Quote sailor původně napsal: View Post
    ...jsme moc daleko od sebe - až budu někdy v okolí i s Pegasem, tak se připomenu ;-)
    Pokud to do Resetkání 2016 (+- květen) nevyřešíte, mohlo by být Brno ideální místo setkání .
    Amiga - PMD 85

  16. #34
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    51
    Příspěvků
    38
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Quote Lisiak4 původně napsal: View Post
    Pokud to do Resetkání 2016 (+- květen) nevyřešíte, mohlo by být Brno ideální místo setkání .

    Jestli do té doby opraví D1, proč ne
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

  17. Líbí se mi Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  18. #35
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Quote sailor původně napsal: View Post
    A také se mi nepodařilo generovat tu Tvou chybu (Installed Modules are of different type/size) z toho by mi bylo hned jasné, že druhý slot je OK.
    No jo, to jsem ale zkombinoval úplně rozdílné PC2100 a PC3200.

    Quote sailor původně napsal: View Post
    Děkuji za nabídku zapůjčení, vážím si toho, ale jsme moc daleko od sebe - až budu někdy v okolí i s Pegasem, tak se připomenu ;-)
    To často jezdíš po republice s Pegasosem v kufru?

  19. #36
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    No ale vůbec, jsme tady mezi úplně stejně postiženými lidmi... To tady někdo z nás fakt nemá doma v krabici tyhle paměti?

  20. #37
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    51
    Příspěvků
    38
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Quote Prober původně napsal: View Post
    No jo, to jsem ale zkombinoval úplně rozdílné PC2100 a PC3200.
    to já taky - teď naposledy tu pqi PC3200 a např ta noname PC2100 - pokaždé je tam jen DLL error, nikoli Different type/size

    Quote Prober původně napsal: View Post
    To často jezdíš po republice s Pegasosem v kufru?
    naposledy, když jsem si ho vezl od Raulíma z Liberce. Ale třeba s tím začnu ;-)
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

  21. Líbí se mi Prober - těmto lidem se příspěvek líbí
  22. #38
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2622
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Já našel jen DDR 400. Ty DDR 266 jsou fakt vykopávky.
    I love Amiga

  23. #39
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    A co jsou potom SIMMy?

  24. #40
    Fery's Avatar
    Datum registrace
    23.07.2006
    Město
    Plzeň
    Věk
    42
    Příspěvků
    584
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Já mám pamětí mraky, zkusím se někdy podívat. Možná bych našel i původní z pega, 1GB + 512MB co tam chodily.
    ♦ Amiga 1200 + Blizzard 1230 IV 50MHz, FPU, 64MB RAM + HDD 8GB CF ♦ Pegasos2 600MHz + AmigaOS 4.1 ♦ Amiga 600 ♦ Amiga CDTV ♦ Amiga CD32 ♦

  25. Poděkovat sailor - tito lidé za příspěvek poděkovali

Podobná témata

  1. Pegasos II. a ATI Radeon 9800 Pro
    By Prober in forum Hardware
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 28.05.2015, 09:28:10
  2. Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.08.2011, 10:52:09
  3. Pegasos II - AmigaOS kompatibilní PCI karty
    By Starej_Mraf in forum Hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 30.05.2011, 22:46:59
  4. Paměti
    By ghh in forum Hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 09.10.2010, 08:35:39
  5. Pegasos nebo AmigaOne
    By briolm in forum Hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 26.03.2007, 20:19:38

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots