Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 60
  1. #1
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí Pegasos II - paměti

    Dostal jsem syndrom prázdného slotu a rád bych měl v Pegu víc než 1GB paměti. Všude jsou informace, že by měly běžet až 2Giga... No zatím nebeží. Mám tam 1GB 400MHz kingston a ať k ní přidám jakoukoliv jinou paměť tak Peg ani nenajede. Naopak 2 různé 512MB (266MHz Samsung a 400MHz Kingston) spolu chodí bez závad. Revize desky je 2B5 a firmware ten poslední 1.2 . Jo taky jsem zkoušel AData a zase chodí jen jedna, ale tam jsou ještě další problémy, že né v každym slotu... Poprosil bych tedy o přesný typ pamětí, které máte v Pegu.
    Update: Nejvíc by mě zajímala ta Proberova gigovka, to bude dobrej základ, když chodí ještě s 512kou...
    Naposledy upravil Starej_Mraf : 28.03.2011 v 10:08:53

  2. #2
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2594
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    "Syndrom prázdného slotu" mne rozesmál!!! Díky!
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  3. #3
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3276
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Na Amize běžná věc ;o)
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  4. #4
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Že jsi to ty, tak chvilku vydrž.

  5. #5
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Takže, já tady mám:

    • 1024 MB VData, MDGVD6G33I41X0K1E5E, DDR400(3) 1GX16. S.N: 703WH(VDNGC1A16)
    • 512 MB Hynix, PC3200U-30330, 512MB DDR 400MHz CL3

    Ale mám pocit, že mi to fungovalo jen právě s tím 512MB modulem s jiným ne. Spíše je to o štěstí

  6. #6
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    No to je fakt hodně nesourodá dvojka, je to asi hodně záležitost štěstí...

  7. #7
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Abych pravdu řekl, já těch 1.5GB RAM nemám jak využít (přeci jenom to není PC). Pokud chceš, klidně ti je můžu poslat. Zrovna se mi doma sešly čtyři 512MB moduly, takže mám do Pegase co dát. Možná by ti potom najely i ty dvě gigovky. Jen ještě jeden postřeh - když jsem je strčil do Pegase poprvé, tak to taky nenajelo. Nechal jsem to spuštěné, šel si zakouřit a po dalším resetu to už najelo. Nevím, jestli to nedělá nějakou autokonfiguraci

    Dneska zkusím hodit do Pegase ty dvě 512MB, jestli to čistě náhodou nevyřeší problémy se stabilitou některých aplikací co mi pořád padají. Nějak mi pořád vrtá hlavou, jestli nemá s těmi moduly OS4 náhodou nějaké problémy. Dám potom ještě vědět.

  8. #8
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Já čekám od kamaráda na 2 gigovky s čipama samsung (našel jsem je mezi doporučenými). Využití je jasný - RAMdisk. Samozřejmě to nehoří, ale nejsem jedinej, kdo má pega a tak se info o pamětech může hodit někomu dalšímu.

  9. Poděkovat Prober - tito lidé za příspěvek poděkovali
  10. #9
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1332
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Já mám jenom 512MB a je mi to teda málo. (ImageFX) Už jsem se na ty paměti ptal. Prober mi odpověděl v podstatě to samý co tady.
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  11. #10
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Co jiného bych ti taky měl odpovědět. Vrazil jsem spátky jen 1GB modul, takže bych ti mohl dát dohromady dvě funkční 512MB moduly. Snad by ti to trochu pomohlo.

  12. #11
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Quote ghh původně napsal: View Post
    Já mám jenom 512MB a je mi to teda málo. (ImageFX) Už jsem se na ty paměti ptal. Prober mi odpověděl v podstatě to samý co tady.
    Funkční 512 nebudou asi problém, Honzo ty se mrkni jakou máš revizi desky. V bazaru Růžovka jsem nedávno kupoval 512MB Samsung, 266 MHz za 275 Kč (to máš z práce kousek ) Ta chodí v Pegu kromě těch gigovek s jakoukoli další pamětí (Zkoušel jsem i s nějakou 256MB). Případně jsem ochoten odprodat tak za 500 dva 512MB Infineony, taky vyzkoušený v Pegu (ale zbavím se jen páru, pro jednu využití nemám). Jak už jsem psal výše, mám revizi desky 2B5.

  13. #12
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1332
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Mám revizi 2B5. Koupil bych je radši od tebe nebo od Jardy (opravdu vyzkoušené v pegu).
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  14. #13
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí Juchů 2 Giga fachčí

    Po neuvěřitelných rošádách jsem dosáhl funkční konfigurace. Naštěstí jsem měl možnost pořád dokola měnit paměti. Takže nakonec mi chodí původní Kingston a A-Data (ta co má na sobě nálepku memory expert, ostatní jsou problematické) V prvním slotu směrem od CPU musí být A-Data a v druhém Kingston, při opačném pořadí sice počítač naskočí a obvykle i nabootuje, ale memtest hodí chybu a nebo Peg po několika desítkách vteřin zatuhne. Ve správném pořadí je počítač zcela stabilní. To byl právě problém nových pamětí A-Data (bez nápisu memory expert). Ty sice chodily a počítač nabíhal i do systému, ale bohužel zcela nepředvídatelně tuhl (někdy za minutu od startu, někdy za pět a nejvíc vydržel tak 10 minut). Memetest ale chybu nehlásil a pokud počítač za běhu memtestu nevytuh, tak memtest napsal vše OK.
    Naposledy upravil Starej_Mraf : 11.04.2011 v 11:24:51

  15. Poděkovat Prober - tito lidé za příspěvek poděkovali
  16. #14
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1332
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Hustej výzkum
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  17. #15
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Jak je to tedy s podporu 2GB RAM v MorphOS a AmigaOS 4.1? Vidí takovou velikost oba systémy bez problémů? Já po minulém focení vyhodil z Pegase ten 512MB modul a celkem znatelně se mi zvýšila stabilita systému.

  18. #16
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Právě stabilita byla největším problémem. Několik jednogigovek chodilo spolu, nicméně nestabilně, dalo to dost pokusování, než jsem dojel k funkční a stabilní konfiguraci. Morphos dokáže vytužít jen 1,5GB RAM a AmigaOS celé 2GB, nicméně je to také horní hranice. Když jsem zkoumal co a jak ohledně AmigaOS, tak jsem narazil na informaci, že 2GB je současné maximum. Nicméně v update, který by měl následovat vydání verze pro X1000 by měla být podpora více než 2GB a konečně podpora USB2.0. Tak uvidíme, kompatibilní USB2.0 kartu mám.

  19. #17
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Tak už se zadařilo i mně - 2GB RAM a Pegasos II.

  20. Líbí se mi IDEfix, jack-3d, krtek11, springy, Solaris104, sailor - těmto lidem se příspěvek líbí
  21. #18
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    A já měl stejnejch hromadu a spolu nechodily. Mám každou paměť jinou, jeden kingston a jedna A-data. Ale chodí OK. Zato FE jsem si pro peg ještě nepořídil.

  22. #19
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Na 266MHz? Měl jsem tady tři sady různých výrobců a ty jely všechny, nakonec jsem si nechal právě jen ty Kingstony.

  23. #20
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3276
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II - paměti

    Když jsme u těch 1 GB DDRek, jeden modul sháním do Macmini G4, Kdyby jste se náhodou někdo nějakého chtěli zbavovat o jeden se hlásím ;o) Ale vůbec to nespěchá, ještě nemám prostudováno co to vlastně žere a jestli to není nějak vybíravý ;o)
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

Podobná témata

  1. Pegasos II. a ATI Radeon 9800 Pro
    By Prober in forum Hardware
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 28.05.2015, 09:28:10
  2. Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.08.2011, 10:52:09
  3. Pegasos II - AmigaOS kompatibilní PCI karty
    By Starej_Mraf in forum Hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 30.05.2011, 22:46:59
  4. Paměti
    By ghh in forum Hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 09.10.2010, 08:35:39
  5. Pegasos nebo AmigaOne
    By briolm in forum Hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 26.03.2007, 20:19:38

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots