Zobrazuji výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Minimig a AGA

  1. #1
    JOeAim's Avatar
    Datum registrace
    26.07.2009
    Město
    Blizko Hrádku nad Nisou
    Věk
    51
    Příspěvků
    134
    Post Thanks / Like

    Výchozí Minimig a AGA

    Minimig je fajn, jen je škoda, že chybí AGA. Myslíte, že je možné ho do FPGA doprogramovat? Nebo to už ten čip nedokáže? Ale hlavně se chci zeptat nemá někdo zkušenost s C-ONE co nabízí Vesalia? Je to sice pálka, ale jsou k tomu jádra ZX, Amiga, CPC, C64. Zdá se mně to daleko víc univerzální.*

  2. #2
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2643
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    Ja bych sel radeji do tohoto
    http://www.fpgaarcade.com/
    I love Amiga

  3. #3
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    683
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    Ne, bohužel Minimig nikdy nebude mít AGA. Je to dáno počtem polí v FPGA, který se rovná 400 000, což je málo pro tento případ. Emulace 8bit by mohla býti lepší, a opět to závysí na lidech, jak už v open projektech bývá. Né že by to nešlo, ale jsou tam jistá omezení, a to způsobuje krkolomnost při portaci možných projektů. A tím nevelké nadšení se do to pouštět. Minimig je skvělá věc, ale je příliš šitý na míru . Kdyby autor trochu povolil opasek mohla to býti deska zajímavá nejen pro amigisty.
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  4. #4
    JOeAim's Avatar
    Datum registrace
    26.07.2009
    Město
    Blizko Hrádku nad Nisou
    Věk
    51
    Příspěvků
    134
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Solaris104 původně napsal: View Post
    Ja bych sel radeji do tohoto
    http://www.fpgaarcade.com/

    Jo tak to vypadá opravdu suprově. Jen jsem nenašel nikde možnost koupě. A co jsem tak tu stránku prošel, tak se asi zatím ještě provádí beta test. Nebo jsem blbě koukal?

    Quote bigmac původně napsal: View Post
    Ne, bohužel Minimig nikdy nebude mít AGA. Je to dáno počtem polí v FPGA, který se rovná 400 000, což je málo pro tento případ. Emulace 8bit by mohla býti lepší, a opět to závysí na lidech, jak už v open projektech bývá. Né že by to nešlo, ale jsou tam jistá omezení, a to způsobuje krkolomnost při portaci možných projektů. A tím nevelké nadšení se do to pouštět. Minimig je skvělá věc, ale je příliš šitý na míru . Kdyby autor trochu povolil opasek mohla to býti deska zajímavá nejen pro amigisty.
    Nojo říkal jsem si, že nějaký zádrhel v tom musí být. Škoda. Ale i přesto je to dobrá mašinka.

  5. #5
    zz_indigo's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2009
    Město
    Koplotovce
    Věk
    41
    Příspěvků
    545
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    Quote bigmac původně napsal: View Post
    Ne, bohužel Minimig nikdy nebude mít AGA. Je to dáno počtem polí v FPGA, který se rovná 400 000, což je málo pro tento případ. Emulace 8bit by mohla býti lepší, a opět to závysí na lidech, jak už v open projektech bývá. Né že by to nešlo, ale jsou tam jistá omezení, a to způsobuje krkolomnost při portaci možných projektů. A tím nevelké nadšení se do to pouštět. Minimig je skvělá věc, ale je příliš šitý na míru . Kdyby autor trochu povolil opasek mohla to býti deska zajímavá nejen pro amigisty.
    potech equvivalentnych hradiel je minimum toho co nedovoluje dat do minimugu AGA. Dalsia vec je ze ten HW ma len 4bit RGB prevodsniky.

  6. #6
    lanex_'s Avatar
    Datum registrace
    16.03.2012
    Město
    Kladno
    Příspěvků
    53
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    Quote zz_indigo původně napsal: View Post
    potech equvivalentnych hradiel je minimum toho co nedovoluje dat do minimugu AGA. Dalsia vec je ze ten HW ma len 4bit RGB prevodsniky.
    Myslíš ty 4 resistory za 50 haléřů na každé barvě?
    Amiga 1200, Zx Spectrum+, Didaktik Gama

  7. #7
    zz_indigo's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2009
    Město
    Koplotovce
    Věk
    41
    Příspěvků
    545
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    myslim ze ich je 8 na farbu (R-2R pole)

  8. #8
    lanex_'s Avatar
    Datum registrace
    16.03.2012
    Město
    Kladno
    Příspěvků
    53
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    nene, na jednu 4 bitovou barvu = 4 odpory ;-) Alespoň u toho schématu Minimagu 1.1 co jsem viděl AGA by jich právě potřebovala 8...

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Minimag_video.jpg
Zobrazeno: 153
Velikost: 51,9 KB
ID: 3968
    Amiga 1200, Zx Spectrum+, Didaktik Gama

  9. #9
    zz_indigo's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2009
    Město
    Koplotovce
    Věk
    41
    Příspěvků
    545
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    ono zalezi asi od revizie je ich viac rovnako ako je viac kompatibilnych schem (Takmy minimig v MinITX prevedeni je dobry napad). A R-2R pole ma tu vyhodu ze pouzivas len dve velkosti a nemusis sa trapit zo skladanim aby to sedelo pripadne sa zmierovat z nelinearitou.

  10. #10
    lanex_'s Avatar
    Datum registrace
    16.03.2012
    Město
    Kladno
    Příspěvků
    53
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    Máš nějaké schéma kde to je takhle použité? Nějak mi neni jasný, jak by to mělo fungovat. Já osobně bych tam viděl 3 šváby - D/A převodníky (možná 3x TLC7524CD za 20kč), a je to připraveno i pro AGA barvy.
    Amiga 1200, Zx Spectrum+, Didaktik Gama

  11. #11
    zz_indigo's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2009
    Město
    Koplotovce
    Věk
    41
    Příspěvků
    545
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    ale prd ;-) pozri si propagation delay a dalsie parametre. mne vychadza ze ten prevodnik vie spravit maximalne 10Mhz. A PAL je nejakych 13.5

  12. #12
    lanex_'s Avatar
    Datum registrace
    16.03.2012
    Město
    Kladno
    Příspěvků
    53
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    no asi by to tam slušelo o něco rychlejšímu (třeba AD9734 ? ), TLC7524CD je na hranici HiRes rozlišení u Amigy. U PALu potřebuješ 72ns na pixel, ten šváb to umí za 80ns, což by asi nemusela být až taková tragédie, kdo ví... testovat to nehodlám ... ono to nakonec stejně dopadne tak, že nejlíp dopadne těch 8 odporů...
    Amiga 1200, Zx Spectrum+, Didaktik Gama

  13. #13
    zz_indigo's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2009
    Město
    Koplotovce
    Věk
    41
    Příspěvků
    545
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    pozri si datasheet lepsie. navysej aj tych 10Mhz je v stadiu kedy je RW a CS furt aktivny. Co mu moze vedit takze real moze byt este menej.

    ViedeoDAC sa nerobia len tak zo srandy navyse na pouzitie v Amige je pepsie pouzivat odporove prevodniky lebo nemusis riesit ovladanie prevodnika.

    p.s. aj tak sa uz bavime o .....

  14. #14
    bogy's Avatar
    Datum registrace
    11.05.2011
    Město
    Levice
    Věk
    45
    Příspěvků
    111
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    Priznám sa, že všetky detaily o možnostiach a schopnostiach Minimigu nepoznám.
    Ale to to videjko sa mi velmi páči:

    Minimig AGA 060 RTG and ShapeShifter
    http://www.youtube.com/watch?v=Ug4_yh3Q288
    A1230, A1260, A600, Furia EC02, S628, A2K | ZX 81, Spectrum 48, 48+, 128, +2A, +2B | Sord M5 | C 64 |Atari 1040 STFM, 800 XE, XL | Didaktik Kompakt, M, Gama | Ondra | PMD 85 | PP 01 | Sharp MZ-721

  15. #15
    JOeAim's Avatar
    Datum registrace
    26.07.2009
    Město
    Blizko Hrádku nad Nisou
    Věk
    51
    Příspěvků
    134
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    Quote bogy původně napsal: View Post
    Priznám sa, že všetky detaily o možnostiach a schopnostiach Minimigu nepoznám.
    Ale to to videjko sa mi velmi páči:

    Minimig AGA 060 RTG and ShapeShifter
    http://www.youtube.com/watch?v=Ug4_yh3Q288
    Jo to je moc hezký, ale to není minimig ale FpgaArcade A zatím je tam nějaký problém s časováním. Myslím.

  16. #16
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    930
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Minimig a AGA

    Hmm, tam je len jadro z Minimigu, ale bezi na FPGA Arcade, ako pise JOeAim.
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

Podobná témata

  1. Nový roztomilý case pro minimig
    By Predseda in forum Minimig
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 09.03.2013, 23:50:42
  2. Minimig nebo FPGA Arcade?
    By venox in forum Minimig
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 03.02.2013, 16:37:28
  3. ARM kontroler pro Minimig - výroba?
    By bigmac in forum Minimig
    Odpovědí: 98
    Poslední příspěvek: 12.01.2013, 00:40:14
  4. AMIGA - Minimig / NatAmi
    By cistehovado in forum Minimig
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 22.08.2010, 00:16:11
  5. Minimig SCART kabel
    By Amigoun in forum Minimig
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 15.05.2010, 18:53:50

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots