Zobrazuji výsledky 1 až 11 z 11

Téma: A2000

  1. #1
    Petko's Avatar
    Datum registrace
    16.07.2011
    Město
    Zlaté Moravce, SR
    Příspěvků
    5
    Post Thanks / Like

    Výchozí A2000

    Potrebujem pomoc pri inštalacii HDD do A2000. Je tam nejaký radič, s ktorým jazdil HDD v minulosti. Teraz sa snažím rozchodiť tam 1GB HDD Seagate. Kvôli zničeným disketám to najprv robím na PC pod WiNUAE. Našiel som na webe nejakú inštalačku 2091install. Keď z toho nabootujem a zadám ručne parametre HDD , tvári sa to normálne aj naformátovať sa to dá dokonca pod WB 1.3. Problém je v tom že som si pod WINUAE nastavil A1200 s kick 3.0. kôli rychlosti. Keď to skúsim urobiť pod kick 1.3 nevidí mi ten HDD a ten istý program 2091install mi nedovolí ani nakonfigurovať hdd. Možno by to išlo na orig hardware ale neviem si vyrobiť originálnu DD disketu pod Winuae. Viem spraviť len polovičnu disketu 720kb ktorú mi amiga sice cez PC0 vidí, ale ja by som potreboval vyrobiť originál DD disketu , ktorú mám, ale s tou má zas problém PC a WINUAE. Na PC používam USB FDD mechaniku. Ak má niekto skúsenosti s inštaláciou HDD na A2000 alebo výrobou orig. amig diskiet zo súborov nachádzajúcich sa v PC prosím o pomoc

  2. #2
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    930
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A2000

    Mozem ti poslat system 1.3 na disketach. Ale neviem ci ti pomoze s formatovanim disku na amige. Pripadne napis aku verziu systemu chces a ten ti potom nahram na disketu.
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

  3. #3
    Petko's Avatar
    Datum registrace
    16.07.2011
    Město
    Zlaté Moravce, SR
    Příspěvků
    5
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A2000

    Ja mám WB 1.3 na diskete ale nemám ten program čo rozpoznáva HDD na A2000. Ekvivalent ako na A1200 bola disketa install. Ja si len myslím že ten program ,čo som stiahol z aminetu s označením 2091install, by sa na to mohol hodiť.Ja by som potreboval veľa rád , nie som skúsený amiga uživaťeľ. Ja som len vyhrabal amigy ,ktoré som pred dvadsiatimi rokmi používal na hranie a nie na rozšírenie svojích vedomostí. A teraz ma zasiahla vlna nostalgie, tak sa snažím s tým hrať.

  4. #4
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A2000

    Zjisti verzi scsi.device (v shellu version scsi.device), staré verze neumí větší disky, což může být tvůj případ.

  5. #5
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    930
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A2000

    Tak nie je problem ti na disket nahrat aj program 2091install. Skontroloval si ci mas v amige prave tento radic ?
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

  6. #6
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2621
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A2000

    V tomto vlakne pisi, ze az ROM 7.0 umi vetsi disky.
    http://www.amigaportal.cz/forum/show...highlight=a590
    I love Amiga

  7. #7
    Petko's Avatar
    Datum registrace
    16.07.2011
    Město
    Zlaté Moravce, SR
    Příspěvků
    5
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A2000

    S diskom nebude pravdepodobne problém skorej to bude v tých radičoch. mal som tam 170MB,620MB,850MB a 1GB. A aj tak to robím cez WINUAE, nakoľko neviem vyrobiť originál DD disketu s inštalaciou

  8. #8
    Petko's Avatar
    Datum registrace
    16.07.2011
    Město
    Zlaté Moravce, SR
    Příspěvků
    5
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A2000

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 29072011421.jpg
Zobrazeno: 87
Velikost: 150,6 KB
ID: 2618
    Sú tam takéto karty na jednej sú ramky a druhá je radič . Na radiči je napísané AT-BUS 2008 ver3 BS rl. a dolu je malym bielym napísané ZORRO. Neviem aky soft by som si mal stiahnúť aby to kick 1.3 poznal a detekol mi HDD.
    A2000, A1200, CD32, sinclair spectrum, atari2600, atari800XL, atari 130XE, PC286 - x64

  9. #9
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2621
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A2000

    Uz jsem ti tu daval odkaz na vlakno, kde se to resilo s radicem A590, ktery je jen ekvivalent tveho radice pro A500. Pouzij toto http://aminet.net/package/disk/misc/hdinst a napis i verzi sveho scsi.device, co Ti radil Mraf. Tak pozname verzi ROM, kterou mas v radici.
    Naposledy upravil Solaris104 : 29.07.2011 v 14:16:10
    I love Amiga

  10. #10
    Petko's Avatar
    Datum registrace
    16.07.2011
    Město
    Zlaté Moravce, SR
    Příspěvků
    5
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A2000

    neviem zistit verziu scsi radiču s tym prikazom vypiše mi "Error in open", Ten radič tam pred 20 rokmi behal roziazdil mi to vtedy kamarat ale ten sa už na to nepamätá. Navyše neviem pod worbench 1.3 najsť to PC0 na rozpoznanie PC diskiet. Vobec ta možnosť tam nie je ako vo worbench 3.0 a nie je ani na diskete extras. Ta 2000 mi dava zabrat totalne. Z A1200 som ako neskuseny uťivateľ spravil všetko na prvy raz.
    A2000, A1200, CD32, sinclair spectrum, atari2600, atari800XL, atari 130XE, PC286 - x64

  11. #11
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A2000

    Pod 1.3 potřebuješ tuším CrossDOS nebo jiný program na čtení PC disket. Já obvykle do všeho cpu 3.1ROM (díky úžasnému Mrafovi), takže jsem to už dlouho neřešil.

Podobná témata

  1. A2000 2MB CHIP modifikace
    By Amigoun in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 13.03.2011, 13:44:41
  2. Lyra Keyboard Adapter (A2000/A3000/A4000)
    By piXie in forum Hardware
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 26.04.2007, 07:12:55
  3. A2000
    By piXie in forum Hardware
    Odpovědí: 36
    Poslední příspěvek: 19.02.2007, 15:01:57

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots