Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 22
  1. #1
    pecaN's Avatar
    Datum registrace
    23.05.2009
    Město
    Vrbátky,okres Prostějov
    Věk
    40
    Příspěvků
    134
    Post Thanks / Like

    Výchozí Dračí historie

    Přátelé, možná znáte českou adventurku Dračí historie, vydanou v roce 1996. Tenkrát mě celkem mrzelo, že nevyšla i na Amigu... fast forward... no a včera v obchodě hledím a tam reedice Dračí historie pro Win7 a Mac, no tak jsem neodolal a za 1kg ju koupil, když mám ten notebook... fast forward... a doma na to hledím a na obalu je napsáno "díky převodu pod herní systém ScummVM si nyní můžete hru zahrát i pod Win7" !!! No to jsem polkl naprázdno a co myslíte, že jsem hned udělal - zapnul PC noťas ?!!! ANI OMYLEM !!! Zapnul jsem Pegáska & MorphOS, nahodil ScummVM a ono to FUNGUJE, skvěle, s českým dabingem, bez jediného zaškobrtnutí !!! Nechápu sice, proč to vychází až teď, když to hraju pod SCummVM 1.2.0, který vyšel před dvěma rokama, ovšem to není podstatné.. podstatné je, že ScummVM podporuje ččskou hru a to je pěkné! Možná jsem od ní čekal trošku víc, ale jak se do hry ponořím víc, třeba se první dojem zlepší... tak zkoušejte, hrejte, pařte... pecaN

  2. #2
    Butterfly's Avatar
    Datum registrace
    26.02.2012
    Město
    Prachatice
    Věk
    38
    Příspěvků
    48
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Na A600 bez turbíny asi ScumVM nerozjedu co? Alespoň na tel. pod Symbianem jede skvěle.
    ♦A600 ♦A1200 ♦A1200

  3. #3
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    ScummVM chce pro kloudný chod alespoň 060ku s GK Jako dá se hrát něco jednodužšího na 040, ale nedoporučuju to...

  4. #4
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3497
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Ty adventury prece chodily i na bidnych PCckach. To ma fakt takove naroky?

  5. #5
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1382
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Na Pegu to bezi opravdu dobre a ani to moc nezatezuje cpu. Mimochodem ta hra je docela vtipna a ScummVM je bozi
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  6. #6
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2620
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Na bídných PC sice chodily, to je pravda, ale SCUMMVM velkou část kódu emuluje (přestože jde o "virtual machine") a to si bere svou daň.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  7. #7
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3497
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Jakej kod myslis ze to emuluje? To moc nechapu. Podle me je scumm interpret, nebo engine a jen to interpretuje predlozena data, jako to dela treba basic. Ty hry podle me bezely ve stejnem engine i tehda a data hry neobsahuji zadne prime instrukce procesoru. Takhle to chapu ja.
    Naposledy upravil Doda : 17.07.2012 v 10:49:26

  8. #8
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2620
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Samotné skriptování běží nativně, to jo, to taky žere naprosté minimum. Ale grafika a třeba i zvuk / hudba / animace (fullscreen) se musí vytáhnout z PC zdrojáku a překonvertovat / emulovat na AGA. A to zbaští šíleně moc výkonu.
    Například na NIntendu DS (4 MB RAM 33+66 MHz) jede scummVM velice dobře, protože na to má vhodnější čipset. Na Amize potřebuješ o dost vyšší výkon (i když záleží na hře).
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  9. #9
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3497
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Ja chapu ze to nekde vazne a ze k tomu je asi realny duvod, ale ani vysvetleni s tou grafikou me moc nenadchlo. Mistic tvrdi, ze to jede sotva i na 040, pricemz ty hry byly tak max v 256 barvach, coz na AGA neni problem, tak jaka konverze? Asi fakt hodne zalezi na konkretni hre. Musim to zkusit, ja fakt myslel, ze to jede na vsem v pohode.

  10. #10
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2620
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Nejsem expert, ale řekl bych, že tohle je obecný problém naprosto veškerých portů PC her na Amigu. Něco jako Doom - akorát tohle není 3D samozřejmě. Každopádně ti najdu i papírově slabší platformu, na které SCUMMVM pojede rychleji, než na Amize 040, viz. zmíněné DS.

    Každopádně je čas SCUMMVM pořádně otestovat, to máš pravdu! A sepsat report! Toho bych se mohl chopit.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  11. #11
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Já jsem ScummVM poprvé dostal do pacek, když jsem zatoužil opět si zahrát Maniac Mansion 2. Na 030/50 to byla naprostá zoufalost. Zvuk zaostával za grafikou, která scrollovala taky příšerně. Když se na obrazovce nic nedělo, tak hlavní postavy reagovaly celkem svižně, ale v místech, kde byla nějaká další animace, tak to bylo utrpení. Často se také u některých her (tuším nějaký ?Hero Quest? - tam byl Rogger Wilco?) stávalo, že se dialogová okna nevykreslila korektně, nebo jen jejich kousek.
    Opravdové pošmáknutí jsem zažil vskutku až na 060 s GK. Nutno však podotknout, že s každou novější verzí Scummu vše šlapalo lépe. Tak už to třeba dneska kluci dotáhli tak daleko, že to krásně běhá i s 060 a AGA.
    Co mne ale skutečně mrzí, to je Teen Agent - mezi podporovanými hrami je napsán, ale nikdy se mi tu českou !výbornou! mutaci nepodařilo rozchodit.

  12. #12
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1416
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    je potreba brat v uvahu ze prestoze "AGA umi 256 barev" jak podotknul kdosi vyse, tak ScummVM funguje v chunky grafice a tedy vsechno se musi prevadet pomoci nejake chunky2planar rutiny, aby to Amiga zvladla zobrazit. K tomu je treba pripocist pro spoustu her 16bit->8bit konverzi barev, dale ruzne scalovaci rutiny, ktere jsou take vypocetne narocne... A nejsem si jist jestli nahodou nektere porty na 68k Amigu nevyzadovaly SDL, coz je dalsi vykonnostni smrt na pochodu
    Naposledy upravil ExiE : 18.07.2012 v 15:04:35

  13. #13
    pecaN's Avatar
    Datum registrace
    23.05.2009
    Město
    Vrbátky,okres Prostějov
    Věk
    40
    Příspěvků
    134
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Pravdu máte vpodstatě všichni pánové, nejdůležitější je, že ScummVM se neustále vyvíjí, přidávajou novy gamesky a je tu silná komunita, která ihned nahlašuje bugy atd, takže je vše hned rychle opraveno (většinou )a třeba BrokenSword 1,2, které absolutně milujuuuuuuu, jsem bez problémů dohrál i na G3/600 Pegasovi, stejně jako The dig a Full Throttle. Výborně běželo i demo na Monkey Island 3, ale to mě nebavilo, bohužel... nejvíc jsem ocenil Indiana Jones a Fate of Atlantis, který byl na Amize neuvěřitelně odfláknutej po rychlostní stránce a tak jsem ho místo pod E-UAe dohrál dvakrát pod Scummem... je to přesně jak říká davesade, kdo má rád adventky, je potřeba zkoušet, hrát a hrát...

    @MisticJoe : Teenagenta, naprosto LUXUSNĚ přeloženého do češtiny Andrewem ze Score si v pohodě zahraješ i pod DosBoxem, alespoň já jsem ho dohrál pod 0.72 na Pagasovi

  14. #14
    Butterfly's Avatar
    Datum registrace
    26.02.2012
    Město
    Prachatice
    Věk
    38
    Příspěvků
    48
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Jo ScumVM zklamal s tím že Agent Mlíčňák nejde v češtině, v AJ jsem to ani nezkoušel, protože by to nebylo ono.
    ♦A600 ♦A1200 ♦A1200

  15. #15
    pavlor's Avatar
    Datum registrace
    15.02.2007
    Město
    Sokolov
    Věk
    35
    Příspěvků
    410
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Quote davesade původně napsal: View Post
    Samotné skriptování běží nativně, to jo, to taky žere naprosté minimum. Ale grafika a třeba i zvuk / hudba / animace (fullscreen) se musí vytáhnout z PC zdrojáku a překonvertovat / emulovat na AGA. A to zbaští šíleně moc výkonu.
    Například na NIntendu DS (4 MB RAM 33+66 MHz) jede scummVM velice dobře, protože na to má vhodnější čipset. Na Amize potřebuješ o dost vyšší výkon (i když záleží na hře).
    Nevim jak v Nintendu DS, ale procesor ARM9 na 66 MHz je obecne o dost rychlejsi nez 68040 (srovnatelny spise s 68060), rychlost CPU u ScummVM samozrejme hraje dulezitou roli.

  16. #16
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2620
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    2pavlor - To je zřejmě pravda, nedokážu posoudit. Motorola ale musí pořád dělat chunky to planar, což zmíněné DS nemusí, takže to fakt běží jak z praku.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  17. #17
    pavlor's Avatar
    Datum registrace
    15.02.2007
    Město
    Sokolov
    Věk
    35
    Příspěvků
    410
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Jiste, C2P konverze znamena urcite zpomaleni, ale tento faktor bych neprecenoval. Vzpomenme na Doom, moderni port jako ADoom ci DoomAttack bezi na me A1200 s 68030 50 MHz stejne rychle jako na mem notebooku 486SX 25 MHz s VGA grafikou (486SX je v CPU operacich asi o 50 % rychlejsi nez moje 68030). Nemuzeme samozrejme cekat, ze hry, ktere v originale pozadovaly 486 (Full Throttle, Discworld II) budou bez problemu bezet na 68030.

  18. #18
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    To ale srovnáváš nesrovnatelné už jen proto, že ten, kdo portuje Scumm pod klasický Amiga OS nemusí být nějaký extračupahyper programátor a je rád, že se mu povedlo zaimplementovat vůbec nějakou rutinu pro konverzi grafiky. Zároveň je to i o tom, že musíš emulovat Sound Blaster a to asi taky nebude legrace.

  19. #19
    pavlor's Avatar
    Datum registrace
    15.02.2007
    Město
    Sokolov
    Věk
    35
    Příspěvků
    410
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    Ma poznamka smerovala k C2P konverzi, SoundBlaster musi emulovat vsechny platformy. Jak jsem napsal, od 68030 nelze ocekavat zazraky - pozaduje-li napr. Discworld II 486DX/2 66 MHz, chce to uz alespon 68060 (a grafickou kartu). O programatorovi ScummVM pro 68k si naopak myslim, ze odvadi vytecnou praci.

  20. #20
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2620
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Dračí historie

    C2P rutiny jsou jedna věc, ale vem si, že k zmíněnému Doomovi vyšly zdrojáky. V době prvních neofiko portů byla rychlost Dooma dost otřesná.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

Podobná témata

  1. Historie klikací mechaniky
    By Doda in forum Ostatní
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.01.2010, 23:46:31

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots