1. #501
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1166
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote MarK původně napsal: View Post
    A má smysl dělat 060 kartu? Nebylo by lepší udělat coldfire kartu? Procesory coldfire jsou přeci 68000 kompatibilní, a na frekvencích do stovek MHz, ne?
    Mám pocit, že to právě plně kompatibilní není, a proto se použití coldfire u Amigy nechytlo.
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  2. #502
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3276
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Piru to shrnul tady: https://www.sintonen.fi/coldfire-v4-m68k.txt

    Na jiném fóru se bavili, že emulace těch instrukcí, co Coldfire postrádá by způsobilo, že by výsledná rychlost byla na úrovni 68040/40. Takže to nejspíš není tak úplně kompatibilní pokračovatel 68060.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  3. #503
    PowerD creator MarK's Avatar
    Datum registrace
    27.04.2009
    Město
    Praha
    Příspěvků
    219
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    To taky nikdo neřekl, že je to pokračovatel 68060, emulace chybějících instrukcí by nemusela být tak složitá, a výkon 68060/50 je pořád ažaž na původní Amiga software, nový software by s tím už mohl počítat... (dodělám code generator pro PowerD )

  4. Líbí se mi Prober, Dedy, jack-3d, EXA - těmto lidem se příspěvek líbí
  5. #504
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1420
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Tak mi hlavně včas dejte vědět, abych se stihnul zbavit blizzardů dřív, než po nich neštěkne ani pes!

  6. #505
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2672
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Mate cas, aj tak musim najskor skroti MC68030 a vyriesit BURTS mod.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  7. Líbí se mi springy, Dedy, EXA - těmto lidem se příspěvek líbí
  8. #506
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1420
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote Boboo původně napsal: View Post
    Mate cas, aj tak musim najskor skroti MC68030 a vyriesit BURTS mod.
    Takže první z domu půjde B1230...

  9. #507
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4360
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote springy původně napsal: View Post
    Takže první z domu půjde B1230...
    OK, jsem první zájemce.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  10. Líbí se mi Prober, trafo - těmto lidem se příspěvek líbí
  11. #508
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2672
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Vcera na Aukre ma nejaky Curin prebil pri drazbe MC68030ky ktoru som chcel pouzit pre vyvoj, nevadi. Dnes som zohnal za este lepsie cenu aj s dopravou
    Naposledy upravil Boboo : 19.03.2014 v 10:07:35
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  12. Líbí se mi springy, bigmac, CodEx - těmto lidem se příspěvek líbí
  13. #509
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    671
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Trochu offtopic, dá se někde koupit PGA slot pro 68030?
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  14. #510
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2672
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote bigmac původně napsal: View Post
    Trochu offtopic, dá se někde koupit PGA slot pro 68030?
    http://www.ebay.com/itm/128pins-PGA-...item3a5174b394
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  15. Poděkovat EXA - tito lidé za příspěvek poděkovali
  16. #511
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3276
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC03204.jpg
Zobrazeno: 150
Velikost: 67,9 KB
ID: 5333 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC03206.jpg
Zobrazeno: 368
Velikost: 92,3 KB
ID: 5334

    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  17. Líbí se mi springy, CodEx - těmto lidem se příspěvek líbí
  18. #512
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2672
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    @Jack-3D
    Ako pokracuje instalacia?

    BTW: Dalsie kusy budu dufam k dispozicii na RESETkani, aj pre teba springy
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  19. #513
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1420
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Vazne?!? To by bylo skvely!

  20. #514
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3276
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Včera jsem u toho byl do dvou ráno, takže dneska po práci jsem dospával. Teď si jdu dát večerní a budu pokračovat. Akorát včera jsem tam dal předinstalovaný OS3.9, ale nějak mi padaly datatypy, nejspíš je mám předinstalované pro 060. V 16ti barvách to ale stejně není ono, tak dám OS3.1 v MagicWB provedení, to bude jistě lépe vypadat.

    Každopádně pustil jsem si The Settlers a funguje mapsize až 7! Sysinfo řekl 6.88 mips a 1 mflops.

    No hlavně chtělo by to ještě mego chipky ( ta je objednaná, uvidíme, kdy dorazí)
    Naposledy upravil jack-3d : 08.04.2014 v 21:28:58
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  21. Líbí se mi springy - těmto lidem se příspěvek líbí
  22. #515
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2672
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Ten HW je skor pre hry ako pre OS 3.9, najlepsia ceste je fakt Workbench 3.1, MWB a IndivisionECS. Ak pouzijes ShadowROM cez Furiatune tak ti to skoci az na 7 MIPS
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  23. Líbí se mi springy, CodEx - těmto lidem se příspěvek líbí
  24. #516
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3276
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Na OS 3.1 nemám vidět velké disky, nemám s OS3.1 velké zkušenosti, nějak se to tam musí patchovat. Tak se rozmýslím, či nepřipojím OS3.9 CD a neudělám instalaci pro 020 hezky od znovu.

    Každopádně je to paráda, taková pidi Amiga a jak hezky to reaguje ;o) Hlavně disk dává 2,6 MB, což je supr rychlost.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  25. #517
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1615
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    OS 3.1 a velký disky nejsou žádný problém...
    AmigaServiceMan

  26. #518
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3276
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    @Boboo, PCMCIA mi teď asi nejde, že? To budu muset potunit ve Furiatune, že?

    Mám problém, A600 mi nechce reagovat na reboot, tedy ctrl A A mi nefunguje. Takže ani nemohu zapnout PCMCIA držením 3 seundy reboot kombinaci A ve Furiatune nevidím jinou možnost.

    Update: Levá A klávesa nefunguje, sakra
    Naposledy upravil jack-3d : 08.04.2014 v 23:04:05
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  27. #519
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2672
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote jack-3d původně napsal: View Post
    @Boboo, PCMCIA mi teď asi nejde, že? To budu muset potunit ve Furiatune, že?

    Mám problém, A600 mi nechce reagovat na reboot, tedy ctrl A A mi nefunguje. Takže ani nemohu zapnout PCMCIA držením 3 seundy reboot kombinaci A ve Furiatune nevidím jinou možnost.

    Update: Levá A klávesa nefunguje, sakra
    Pre funkcnost PCMCIA musis Furiu nastartovat v 4MB mode FastRAM, to docielis 3 sec. podrzanim resetu A+A+Ctrl. Ked ti nefunguje reset niekde je zalomeny kabel alebo je poskodena membrana klavesnice.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  28. #520
    PowerD creator MarK's Avatar
    Datum registrace
    27.04.2009
    Město
    Praha
    Příspěvků
    219
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Doufám, že pokud bude na Resetkání více Furií vedle sebe, tak to někdo kvalitně vyfotí, a pak to dáme na web furie Chtělo by to nějaký upgrade...

Podobná témata

  1. Anketa - Nástupce Fúria S628
    By Starej_Mraf in forum Hardware
    Odpovědí: 105
    Poslední příspěvek: 22.08.2014, 13:32:06
  2. Fúria S628 (Turbokarta pre A600)
    By Boboo in forum Hardware
    Odpovědí: 765
    Poslední příspěvek: 24.05.2013, 09:44:59
  3. Logo Furia - Navrh
    By Boboo in forum Ostatní
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 05.04.2013, 16:28:20

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots