Stránka 42 z 45 PrvníPrvní ... 2324252627282930313233343536373839404142434445 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 821 až 840 z 898
  1. #821
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2670
    Post Thanks / Like

    Exclamation Update pre Furia EC020/28MHz R1

    Od dnes je k dispozicii aj Firmaware pre Furia EC020/28MHz R1. Podmienky na update su tie same, ako u verzie R2.

    5. First version 28,4 MHz (R1)
    Furia_EC020_28MHz_v10_2k
    Naposledy upravil Boboo : 18.09.2016 v 20:58:16
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  2. Líbí se mi springy, CodEx - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #822
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4322
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    To je ta co mám já?
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  4. #823
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3271
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Majsta se včera vyjádřil ohledně Borise a Fúrie:

    Furia is nice card and Boboo is nice person who inspired me number of times with his opensourced hardware. I was so happy to see that Furia did more that other "professional" manufacturers using near the same parts. It seems to me that Furia have better logic than them, or their intention was to slow things down on purpose? Beside FPGA stuff and in the terms when you work with original CPU I think that this card is best there is. Looking nicely I think that it will find way to the market. I m glad that there are other projects and to see things moving on that we are not in the situation that we see one mans show. One day I hope that we will unite in one team because probably that's what we need.
    Můj samovolný překlad:

    Fúria je krásná karta a Boboo je skvělý člověk, který mě inspiroval mnohokrát díky svému opensource hardwaru. Nejvíce mě těší to, že Fúria dokáže za použití identických součástek využít mnohem lépe hardware než-li ostatní "profesionální" výrobci. To znamená, že Fúria má lepší logiku než všichni ostatní, nebo byla snad pomalost ostatních záměrná? Nepočítám-li FPGA, tak ve světě reálných motoroláckých procesorů mám za to, že Fúria je zde nejlepší ze všech. Vypadá parádně a myslím si, že má oprávněně své místo na trhu. Jsem rád, že existují konkurenční projekty a tudíž my nejsme s Vampírem jediný hráči. Tajně však doufám, že jednoho dne spojíme síly, protože společný tým, to je podle mého to, co Amiga potřebuje.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  5. Líbí se mi oxcom, Lisiak4, CodEx - těmto lidem se příspěvek líbí
  6. #824
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2670
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Fuuu, tak to som teda necakal, som rad, ze ten kusok HW niekoho inspiruje, to otvara nove prilezitosti pre dalsie projekty pre niekoho kto ma chut na niecom robit. Je to pre mna pocta, i ked neberiem Majsta ako konkurenciu, skor niekoho kto si ide za svojim cielom a nenecha sa odratit od neprajnikov, iny by sa uz na to davno vykaslal.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  7. Líbí se mi Dedy, CodEx - těmto lidem se příspěvek líbí
  8. #825
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Dalsi Furia na scene

    Krapet mu odskakovala - tak ju prisrouboval vrutama


  9. #826
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    501
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Poliak asi nebude v poriadku, chudák Fúria, riadne prehnutá. Ten ju drasticky priskrutkoval. Trochu si tiež mýli CF kartu s SD, ale stane sa. No ale CF karta pod Fúriou? To nie je šťastné umiestnenie. Pravdepodobne mu to nepasovalo, tak to vyriešil pevným utiahnutiím skrutiek. Čo na to povedať, každý má iné nápady.

  10. #827
    Sponzor Falcon_11's Avatar
    Datum registrace
    16.04.2009
    Město
    Kúty (SK) (Senica)
    Věk
    40
    Příspěvků
    213
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Od tohoto by som si nekúpil ani tie skrutky
    Powerbook 17" G4 / 1.67GHz + Ati Mobility 9700 128bit + MorphOS 3.11 + MAC OS X 10.5.8+ LubuntuPPC 16.04
    Amiga 1240 / 25MHz + PPC603 / 210Mhz + AGA + 64MB_FastRam, AOS3.1, 8GB_CF, FastATA
    Amiga 600 + Furia EC020 + CF + 3COM PCMCIA Network Card

    Amiga_CD32 + Paravision_SX1

    DEAD Pegasos2 G4 / 1GHz + Ati_Radeon 9250 128bit + Soudblaster live 5.1 + MorphOS_3.1 Registered
    DEAD Amiga 1260 / 66MHz + PPC603+ / 233Mhz + BVision + 128 MB_FastRam, AOS3.1, AOS3.9, AOS4.0, FastATA

    registered on
    http://amigamap.com/amiga-slovak_republic.html

  11. Líbí se mi voodoo - těmto lidem se příspěvek líbí
  12. #828
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1608
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Ty vruty jsou nepodstatná prkotina, ale všimli jste si někdo těch dvou červených kablíků, co mu vedou od IDE-CF redukce...?

    Jak má na obou udělaný ty uzlíky...?

    Tvl...

    Jak tam teče ten proud... Se mu to ucpe...


    Nafoukne...


    A BUUUM...!

    Praskne to a je po Amize...
    AmigaServiceMan

  13. Líbí se mi ghh, springy, Delihc, Angelou, zdenek_j, CodEx, Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  14. #829
    Moskyti + Horizontal Lamerz Delihc's Avatar
    Datum registrace
    14.05.2009
    Město
    Brno (Boskovice)
    Věk
    39
    Příspěvků
    1054
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Jen mě tak napadlo, nevím jestli už to někdy někde padlo, ale proč byla tato turbokarta vlastně pojmenována Fúria, je to čistě nápad, nebo je za tím nějaká story?
    Made by Amigans for Amigans 2015

  15. #830
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2670
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote Delihc původně napsal: View Post
    Jen mě tak napadlo, nevím jestli už to někdy někde padlo, ale proč byla tato turbokarta vlastně pojmenována Fúria, je to čistě nápad, nebo je za tím nějaká story?
    Ano je tam story, v skratenej verzii. Otravna zena, mrcha ktora cloveku otravuje zivot bez moznosti nejakej zmeny je "Furia". V rannych zaciatkoch vyvoja som toto zazival s tou kartou, niekedy som mal chut ju hodit o stenu!
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  16. Líbí se mi Lisiak4, Dedy, čenda608, zdenek_j, springy, Delihc, CodEx - těmto lidem se příspěvek líbí
  17. #831
    masoxik's Avatar
    Datum registrace
    28.12.2016
    Město
    Krenice
    Věk
    40
    Příspěvků
    58
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Hojte, koupil jsem si furii do a600vky a koukam ze je na ni spousta switchu v podobe rezistoru o velikosti 0ohmu. nevite o nejakem popisu techto sw a co delaji?
    treba sw5 je na karte popsan jako FPU overclock, ale nevim jestli ej v poloze zapnuto bo vypnuto a hodnoty techto poloh.

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: FuriaFPU.jpg
Zobrazeno: 95
Velikost: 41,7 KB
ID: 7206

  18. #832
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2670
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Nedoporucujem nic menit na nastaveniach prepinacov od vyrobcu. SW5 ma funkciu overlock FPU, kde matemacicky koprocesor moze pracovat na 66,666 MHz, no nie kazdy to moze ustat. Jedina uzivatelky pristupna funkcia je RAM WAIT, ak je prepojka zatvorena pamate idu v mode Zero-Wait State, co je na plny vykon, ak je prepojka otvorena je pridany jeden Wait State (Karta je pomalsia)
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  19. Poděkovat voodoo - tito lidé za příspěvek poděkovali
  20. #833
    masoxik's Avatar
    Datum registrace
    28.12.2016
    Město
    Krenice
    Věk
    40
    Příspěvků
    58
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Prosim o radu. osadil jsem furii a WB mi ukazuje jen 4,9 FastRAM, kdyz pustim furiatune -addmem tak sice prida ale porad je tam max 6.1MB. videl jsem mnoho obrazku a videi kde meli lide 9MB.

    prosim druhy dotaz. po resetu ami, je vsechno zase v defaultu (fastIDE, shadowROM....)
    chapu ze je mozna nutne prida to do startup scriptu, ale pak nechapu maprom ktera ma urychlovat boot, jenze kdyz po resetu je tato funkce vypnuta, tak jak toje?

    zkousel jsem i navysit rychly access na ide, ale trouble je ze kdyz to zapnu tak pak nemam jak overit ze to funguje. protoze sysinfo4.0 vytuhne. kdyz funkci nezapnu tak funguje.
    Naposledy upravil masoxik : 02.02.2017 v 21:52:57

  21. #834
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote masoxik původně napsal: View Post
    Prosim o radu. osadil jsem furii a WB mi ukazuje jen 4,9 FastRAM, kdyz pustim furiatune -addmem tak sice prida ale porad je tam max 6.1MB. videl jsem mnoho obrazku a videi kde meli lide 9MB.
    A když nabootuješ bez startup-sequence a napíšeš příkaz avail, tak ti to vypisuje kolik paměti? A neměj taky nic v pcmcia.

    Quote masoxik původně napsal: View Post
    zkousel jsem i navysit rychly access na ide, ale trouble je ze kdyz to zapnu tak pak nemam jak overit ze to funguje. protoze sysinfo4.0 vytuhne. kdyz funkci nezapnu tak funguje.
    S tím zrychlením opatrně, záleží jakou máš verzi gayle chipu. zrychlení využívá chyby v čipu verze 1, verze 2 to již neumožňuje, resp. může v "zrychleném" režimu poškozovat data. Možná je i toto tvoje příčina, proč ti to v sysinfu při měření rychlosti padá. Více v příspěvku 764 na předchozí stránce. Verzi gayle podle mě zjistíš jen pohledem na čip na desce, jinak to asi zjistit nejde.
    Naposledy upravil DaMi : 03.02.2017 v 17:28:33 Důvod: Doplnění
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  22. #835
    masoxik's Avatar
    Datum registrace
    28.12.2016
    Město
    Krenice
    Věk
    40
    Příspěvků
    58
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    moc dekuji Dami za radu. fakt mam Gaye 02 :/ mno tak se musim spokojit s rychlosti kolem 1.3MB/s
    Tu ram jsem spatne v manualu precetl. v navodu je u furiatune v parametrech programu volba zapnout funkci pcmcia a snizit tak ram o 4mb. tahle funkce byla uz od koupi zapnuta. a jelikoz jsem strevo a neznam jeste ty spravne vyrazym, tak jsem se divil ze mi to ten 'crl+a+a' neni parametr ale stisknout klavesy. kdyz jsem me to pozdeji trklo, tak jsem si timto trojhmatem ramku navysil O

    Prosim mohl bys mi jeste objasnit ten shadow ram? mel jsem za to, ze tato funkce mi ma nacist rom do ram a tim urychlit vyrazne boot, ale mozna se pletu. takze kdyz tohoto nacteni docilim az scriptem ve startupu tak k nacteni dojde v podstate az po bootu wb.

  23. #836
    masoxik's Avatar
    Datum registrace
    28.12.2016
    Město
    Krenice
    Věk
    40
    Příspěvků
    58
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote Boboo původně napsal: View Post
    Dobra sprava je, ze dalsia vyrabana seria kariet od Lotharek bude mat 50ns pamate, otvara sa tak moznost upgrade na 37,5MHz. Do teraz boli pouzivane 60ns kde je strop 33MHz.
    chtel bych se zeptat zda ja nejak muzu udelat tento overclock na 37.5MHz. na me furii jsou cipy s 50ns ramkou: http://www.datasheetarchive.com/GM71...datasheet.html
    zaroven planuji furii chladit aktivne. nemam rad kdyz neco zbytecne hreje. cim nizsi teplota tak tim lepe. teda neplati to u magnetickych hdd.

  24. #837
    masoxik's Avatar
    Datum registrace
    28.12.2016
    Město
    Krenice
    Věk
    40
    Příspěvků
    58
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    aaha docetl jsem se ze to neprovedu. sam. plati jeste ta nabidka, ze to muzu nekam poslat a dotycny mi to flashne?

    neni uz ponuknuta moznost taktu na 40Mhz?

  25. #838
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3345
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote masoxik původně napsal: View Post
    aaha docetl jsem se ze to neprovedu. sam. plati jeste ta nabidka, ze to muzu nekam poslat a dotycny mi to flashne?

    neni uz ponuknuta moznost taktu na 40Mhz?
    Ta karta je vyborna jak je, je vyladena a stavilni, zrychleni o nejaka procenta nikde nepoznas a nestoji to za to se do toho vrtat. Nikde by jsi nepoznal ani zrychleni o 50%. Bude to rychlejsi, ale tak nejak nikde.

  26. #839
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3345
    Post Thanks / Like

    Výchozí Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote masoxik původně napsal: View Post
    Prosim mohl bys mi jeste objasnit ten shadow ram? mel jsem za to, ze tato funkce mi ma nacist rom do ram a tim urychlit vyrazne boot, ale mozna se pletu. takze kdyz tohoto nacteni docilim az scriptem ve startupu tak k nacteni dojde v podstate az po bootu wb.
    Nacteni ROM do RAM zajisti obecne urcite urychleni operaci pri praci s ROM, tedy jeji kopii v rychlejsi RAM, coz predstavuje z vetsi casti workbench. Teoreticky i mirne boot a mozna je to meritelne, ale okem spis nepostrehnutelne. Neudela to nic cemu by jsi rekl "no pani".

  27. #840
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    501
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Fúria EC020 (Parný valec)

    Quote masoxik původně napsal: View Post
    moc dekuji Dami za radu. fakt mam Gaye 02 :/ mno tak se musim spokojit s rychlosti kolem 1.3MB/s ...
    1.3 MB/s je podľa mňa pomalé. Predpokladám, že máš 33 MHz verziu. Tu by mala rýchlosť prenosu dát dosahovať okolo 2.5 MB/s. Samozrejmä, je dôležité, aký HDD alebo CF kartu používaš. V pripade CF doporučujem SanDisk pripadne Microdrive Hitachi. Ja používam toto nastavenie s Furiatune:

    Furiatune addmem cache on shadowrom

    Je nutné toto napisať do startup-sequencie pred Setpatchom. Tu si môžeš pozrieť vlákno o 37.5 MHz Furii. Tu mám prenos dát na Microdrive cez 3 MB/s a bez "IDE ON", pretože mám tiež Gayle-02:
    http://www.amigamortal.cz/forum/show...ll=1#post97345

Podobná témata

  1. Anketa - Nástupce Fúria S628
    By Starej_Mraf in forum Hardware
    Odpovědí: 105
    Poslední příspěvek: 22.08.2014, 13:32:06
  2. Fúria S628 (Turbokarta pre A600)
    By Boboo in forum Hardware
    Odpovědí: 765
    Poslední příspěvek: 24.05.2013, 09:44:59
  3. Logo Furia - Navrh
    By Boboo in forum Ostatní
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 05.04.2013, 16:28:20

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots