Zobrazuji výsledky 1 až 12 z 12
  1. #1
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4179
    Post Thanks / Like

    Výchozí Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Mám ve své ami dvě verze DPaintu: 4.02 a 4.6 (čili AGA). Obě normálně fungují jak mají, s jednou jedinou výjimkou: když v 4.02 chci vytvořit animaci a nastavím počet snímků, vyskočí mi chybová hláška "Not enough memory to animate". AGA verze jede v pohodě.

    Ten starý DPaint mám už roky, prošel různýma mýma Amigama a vždycky fungoval, udělal jsem v něm desítky animací. Normálně chodil i na téhle konkrétní amině. Teď ale nefunguje. Chipky mám volné přes 1.9MB. SnoopDOS mlčí, jediné co vypíše je že si systém otevře Dpaint8.font a to je vše. Nemůžu přijít na to, kde je chyba, hláška se objeví i když nabootuju bez startup-sequence.

    Jediné co mě napadlo je, že někdy před dvěma lety jsem přeinstalovával systém a teď mám Kickstart 3.0 (39.106) a Workbench 3.1 (40.42), přičemž dříve jsem měl i WB3.0.

    Má někdo stejnou konfiguraci KS/WB a mohl by to vyzkoušet?
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  2. #2
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4179
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Tak, vyřešeno. Zdá se, že se jedná o bug přímo v Dpaintu. Je to naprosto neuvěřitelné, ale pokusama jsem zjistil, že to dělá modla všech amigistů: Blizzard B1230-IV! Pokud kartu vypnu, tak dpaint funguje korektně. Jak se zdá, přišel na to sám Daniel Silva a vydal verzi Dpaint4.1, která už na blizzardu funguje.

    Paradox je, že s kritizovaným M-Tecem 1230 i verze 4.02 funguje správně
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  3. #3
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1288
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Zajimavej vyzkum
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  4. #4
    amiga autista Lisiak4's Avatar
    Datum registrace
    13.04.2009
    Město
    Brno - Bystrc
    Věk
    39
    Příspěvků
    1845
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Souhlasím s ghh
    Amiga - PMD 85

  5. #5
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1620
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Asi se to týká každého blizzarda, já to testoval na bppc. Nicméně se mi povedlo počet snímků animace nastavit i na na blizzardu, ale jen v lores. verze ks na to nemá vliv, testoval jsem na ks 3.0, který jsem pak softkicknul, výsledek stejný.
    Budeš muset přejít na verzi 5.2
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  6. #6
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Hmmm, třeba v DP 5.0 se tahle hláška na B030 občas objeví, když člověk pracuje s brushema v HAM6 320x512, přestože je paměti stále dost. Faktem je, že na jiných Amigách mi to také nedělalo... Samotné kartě jsem to ale nikdy nepřičítal.

  7. #7
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4179
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Já potřeboval nutně neAGA Dpaint4. Agový míchá barvy z 256 odstínů, zatímco neagový z 16 a pak to na neaga amigách občas nělá problémy se zobrazením (obzvláště na EHB mašinách). Ale tou verzí 4.1 se to vyřešilo k mé naprosté spokojenosti, evidentně to fakt byl bug na který se přišlo.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  8. #8
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Hm, ani DP5 ti na OCS/ECS mašině nemíchá z 256 odstínů.

  9. #9
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4179
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Ježišmarjá, to asi vim ne. Jde mi o to, že když to namícháš na AGA mašině (v 32 nebo 64 barvách) a pak ten obrázek uložíš, tak na ECS Amize se občas blbě zobrazuje.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  10. #10
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3281
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    A to je problem obecne, nebo konkretne DP ?

  11. #11
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Quote Predseda původně napsal: View Post
    Ježišmarjá, to asi vim ne. Jde mi o to, že když to namícháš na AGA mašině (v 32 nebo 64 barvách) a pak ten obrázek uložíš, tak na ECS Amize se občas blbě zobrazuje.
    Klíííd Stačí napsat, že to víš... No

  12. #12
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4179
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Problém s Deluxe Paintem v4.02

    Quote Doda původně napsal: View Post
    A to je problem obecne, nebo konkretne DP ?
    Fakt nevím, vždycky jsem kreslil jen v DP, možná to jiný programy maj vyřešený jinak a při spuštění ve 32 barevným režimu maj třeba nějaký přátelský neAGA mód.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



Podobná témata

  1. Deluxe Pac-Man
    By AIN in forum Hry
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 07.01.2010, 23:32:15
  2. Deluxe Galaga
    By Solaris104 in forum Hry
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 15.06.2007, 15:55:57

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots