Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 41
  1. #1
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    41
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Věděli jste někdo o tomto projektu? Já tedy ne, nicméně jsem to zkoušel a super!

  2. #2
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    34
    Příspěvků
    1351
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Jeee, to asi bude chtit nejakou tu superdrahou kartu, co?

  3. #3
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    41
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    No zkousel jsem to na 060/50. A to uz bylo pomerne svizny. Chtelo by to test na 030/50 ...

  4. #4
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    34
    Příspěvků
    1351
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    "Grab it from here" odkaz v tom vlakne, co jsi sem dal mi nefunguje...

  5. #5
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    41
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Dal v textu je dalsi a ten funguje. http://meynaf.free.fr/pr/homm2.lzx

  6. #6
    Omachel's Avatar
    Datum registrace
    28.08.2007
    Město
    Prievidza
    Věk
    38
    Příspěvků
    477
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Ani mne to nejde. Toto je ono?http://meynaf.free.fr/pr/

    Aha neskoro
    Naposledy upravil Omachel : 08.04.2013 v 18:47:13
    A1200/KS3.1/34MB/030/50MHz/16GB SD-IDE/INDIVISION/A1200/KS3.1/66MB/060/66MHz/16GB SD-IDE/INDIVISION MK2/WHDLOAD REG/

  7. #7
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Hm, tak ono by to evidentně běželo i líp, kdyby se autor nerozhodl všechny části kódu určené FPU přepsat na CPU only... A argument, nemám FPU, tak to tak bude, je fakt k ničemu. Stejně to z 90% dle mého přepisoval ve WinUAE...

  8. #8
    ATO.sk Wolfus's Avatar
    Datum registrace
    07.06.2007
    Město
    Slovensko - BA/DS
    Věk
    36
    Příspěvků
    1130
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Pokial to robil Meynaf, tak nie. Nema PC.
    ???

  9. #9
    MisticJoe's Avatar
    Datum registrace
    29.05.2007
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    OK, tak nemá PC - má třeba alespoň Maca, ne?

  10. #10
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    37
    Příspěvků
    2486
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Hergot, jede to dobře! Přidal jsem teda pár set (přesněji tisíc) bufferů na DH0: a i ty loadingy jsou snesitelné!

    Pokud nemáte na disku dost místa na SMK animačky, stačí při spuštění použít parametr "disablesmk".
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  11. #11
    PowerD creator MarK's Avatar
    Datum registrace
    27.04.2009
    Město
    Praha
    Příspěvků
    219
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    no ja nevim, k cemu tahle hra vyzaduje fpu? 2d strategie, ani neni realtime, tak to bude maximalne pro nejaky takticky vypocty, ale podle me to fpu moc vyuzivat nebude...

  12. #12
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    40
    Příspěvků
    917
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Presne pre tie taktické výpočty ťahov počitača. V čom môžeš lepšie využiť matematický koprocesor ako v tomto ? Stačí si zaspomínať akým tempom ratal počítač ťahy v UFO alebo HistoryLine. Tie hry by na holej A500 museli byť peklom na zemi.

    p.s.: ja nie som programátor, ale ak by verzia pre FPU pomohla (aj na 030) s rýchlosťou, bolo by to len dobre
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

  13. #13
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    35
    Příspěvků
    3179
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    V té době neměl FPU každý, rozhodně ne jako nyní. Pamatuji si, jak jsem hodně šetřil penízky na Blizzard 1240 abych si mohl pustit Lightwave 4, který FPU nejen používal, ale již vyžadoval a oprostil se od "staré" 3.5, poslední verze pro non-FPU systémy. FPU bylo vyloženě pro grafické aplikace, arkády a strategie se snad pro FPU nedělaly ani na PC.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  14. #14
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    37
    Příspěvků
    2486
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Po přidání buffers to jede krásně (na videu mám jen 1000, takže loadingy jednotlivých obrazovek chvilku trvají... ale když naložím jednou tolik, je to plně hratelné).

    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  15. #15
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    40
    Příspěvků
    917
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Quote jack-3d původně napsal: View Post
    V té době neměl FPU každý, rozhodně ne jako nyní. Pamatuji si, jak jsem hodně šetřil penízky na Blizzard 1240 abych si mohl pustit Lightwave 4, který FPU nejen používal, ale již vyžadoval a oprostil se od "staré" 3.5, poslední verze pro non-FPU systémy. FPU bylo vyloženě pro grafické aplikace, arkády a strategie se snad pro FPU nedělaly ani na PC.
    Ak myslíš na Amige, tak nie že každý, ale vôbec nikto. Ľudia boli radi, že si dokúpili do Blizzarda 030 FastRam.

    Okrem toho sú všetky FPU koprocesory pre MC680x0 relatívne pomalé. A to aj na 060, ktorá ma matematický koprocesor minimálne 2x pomalší ako pentium na rovnakej frekvencii (nepamätám si či to bolo 2x alebo 4x, tak som napísal radšej ten menší údaj). V celočíselných operáciách a hrubom výkone bola na tom 060 podobne ako Pentium (bola slabšia) ale FPU jednotka Pentia ju drvila. Netreba zabúdať že 060 na 50 MHz je ekvivalentom Pentia na 100 MHz ! Takže každý čo má 060 pretaktovanú na 100 MHz tak by sa mal merať s Pentiom na 200 MHz.

    Všetky hry ktoré na PC vyžadovali minimum 486DX niečo a nešli spustiť na 386, tak to bolo práve pre matematický koprocesor. Napr. Command & Conquer ak si dobre spomínam tak vyžadoval matematický koprocesor (a určite aj ďalšie ho vedeli minimálne využiť). O arkádach sa nikto nebaví, čo by tam tak asi rátal..
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

  16. #16
    ADFboy's Avatar
    Datum registrace
    16.11.2006
    Město
    Praha
    Věk
    36
    Příspěvků
    115
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Quote voodoo původně napsal: View Post
    Stačí si zaspomínať akým tempom ratal počítač ťahy v UFO alebo HistoryLine. Tie hry by na holej A500 museli byť peklom na zemi.

    JA sem drvil Ufo na A600 a jak sem si mlaskal
    WinUae

  17. #17
    ATO.sk Wolfus's Avatar
    Datum registrace
    07.06.2007
    Město
    Slovensko - BA/DS
    Věk
    36
    Příspěvků
    1130
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Quote voodoo původně napsal: View Post
    Netreba zabúdať že 060 na 50 MHz je ekvivalentom Pentia na 100 MHz ! Takže každý čo má 060 pretaktovanú na 100 MHz tak by sa mal merať s Pentiom na 200 MHz.
    Tymto si si uplne isty..? Niekedy okolo roku 2000 som mal doma okrem A1200 este aj starsie P133. Kamos raz priniesol BPPC na 160MHz a pomocou nejakych benchmarkov sme ich testovali. Hodnoty dhrystones/whetstones/mips boli velmi podobne, tak sme usudili, ze tie procaky su si podobne (hoci vykonovo bola PPC Pentiom valcovana ako v 3D hrach, tak pri pozerani VideoCD). Zeby bola 060 na nizsej frekvencii vykonnejsia? Na tej jeho karte bola 040, takze 060 sme otestovat nemohli. Ako je to teda?
    ???

  18. #18
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    40
    Příspěvků
    917
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Aby nedoslo k omylu. Porovnavat frekvenciou, nie vykonom. To je Pentium niekde uplne inde. Motorola udavala frekvenciu externu ale Intel internu, ktora je dvojnasobna externej. Keby vyrabal MC680x0 Intel, vsetky procesory by boli oznacene dvojnasobnou frekvenciou ako udavala Motorola.

    Tiez si treba uvedomit ze prakticky vseky Pentia mali CacheLevel2, co na Amige nema ani PowerPC a druha vec, ze Amiga pouziva SIMM pamate, kdezto PC vtedy preslo na SDRAM. Takze uz tieto zakladne podmienky davali vyhodu PC. A potom este graficke karty a hned za nimi 3d akceleratory.

    Prave preto ze MC68060 uz nebola konkurencie schopna s Pentiom, presla Motorola spolu s IBM a Apple na PowerPC.
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

  19. #19
    amiga autista Lisiak4's Avatar
    Datum registrace
    13.04.2009
    Město
    Brno - Bystrc
    Věk
    39
    Příspěvků
    1797
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Quote voodoo původně napsal: View Post
    Všetky hry ktoré na PC vyžadovali minimum 486DX niečo a nešli spustiť na 386, tak to bolo práve pre matematický koprocesor. Napr. Command & Conquer ak si dobre spomínam tak vyžadoval matematický koprocesor (a určite aj ďalšie ho vedeli minimálne využiť). O arkádach sa nikto nebaví, čo by tam tak asi rátal..
    No pokiaľ máš na mysli Command & Conquer - predchodcu C&C Red Alert, tak ten som hrával na 386 SX 40 MHz. Pokiaľ bolo na obrazovke viac jednotiek, šla rýchlosť rapídne dole, ale nebolo to zas až tak často. Výborná hra, ktorú som dohral za obe strany. Pár krát som zbehol s PC k susedovi a hrali sme proti sebe po sériovom kábly. Red Alert som už nejako vynechal
    Amiga - PMD 85

  20. #20
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    40
    Příspěvků
    917
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Heroes 2 i pro AGA a 68k (Zaspal jsem dobu???)

    Tak potom nevyzadoval FPU, 386SX nemal FPU, dal sa osadit zvlast do patice tak ako mala Motorola 68881/2 FPU. Tak to dohanali frekvenciou proceosora. SX verzia mala len 16 bit externu zbernicu, DX verzia uz bola plne 32bit. 486DX uz mal integrovany FPU, 486SX bola bez..
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

Podobná témata

  1. Software AmigaOS 4.x Free Heroes 2 - nová verze
    By Starej_Mraf in forum Novinky
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 08.04.2013, 16:22:31
  2. Abandoned Places: A Time for Heroes
    By Lasice in forum Hry
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 13.05.2010, 12:03:24

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots