Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 21 až 40 z 49
  1. #21
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3315
    Post Thanks / Like

    Výchozí Powermac G5 a MorphOS

    Karta vymenit jde, ale nejde tam dat bezna PCckova karta, musi byt upravena, preprogramovana. Co jsem ruzne cetl, neni to uplne snadne. Slo o specialni karty utcene do techto pocitacu.

    Nemam s tim osobni zkusenost, vazne jen co jsem nekde cetl. A nevedel jsem, ze se delal dokonce quad core a na tak vysoke frekvenci. To je vazne znacne rychlejsi nez mac mini.

  2. Poděkovat ghh - tito lidé za příspěvek poděkovali
  3. #22
    lacoh's Avatar
    Datum registrace
    22.01.2017
    Město
    Handlová
    Věk
    41
    Příspěvků
    315
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Vytvoríš boot USB ako freedos, nahráš tam nvlash a *.rom karty, ktorú chceš flashnúť a laboruješ dokým sa ti to podarí. Škoda, že tieto romky už nestiahnem:

    http://forum.netkas.org/index.php/topic,2187.0.html

    Možno osloviť autora aby ich niekam uložil, alebo googliť po webe. Ak by som to mal ako vyskúšať, pustil by som sa do toho.

  4. #23
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3265
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Quote ghh původně napsal: View Post
    Mam pod stolem dost mista. PPC mini se blbe schani a je to pomaly. Jen bych chtel vedet jestli tam jde vymenit ta gr. karta.
    Co je na MacMini G4 pomalý, pokud se bavíme o MorphOS?
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  5. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  6. #24
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1312
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Doda: uff to jsem teda necekal - flashovat gr. kartu. Chci totiz tu co je u ni podpora 3D, protoze bez toho nefunguje napr Blender a vubec...
    Jack-3d: No dobre zas tak pomaly to nebude, ale ja bych proste tu G5 chtel G5 > G4
    k0x: Video dobry, chlapek to pekne podal a priznam se trochu me odradil ten hluk a topeni. I kdyz mel ten nejvykonejsi model tak ty slabsi taky asi nebudou bez hluku
    Naopak tower mi vyhovuje pro moznost vice disku a pod. Taky to nehodlam nekam nosit. OSX me tak nejak nezajima, mel bych to jen pro MorphOS.
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  7. Líbí se mi lacoh, davesade - těmto lidem se příspěvek líbí
  8. #25
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1533
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Tak pokud to mas jen na MorphOS tak si porid radeji PowerBook G4 nebo MacMini G4.


    Flashovani karet PC/Apple neni problem.

    G5 je velice pekny case, ale je take nachylny k poskozeni vzhledem ke sve vaze...

    Spotreba u G5 take neni zanedbatelna.


    Nakonec - pohybujeme se ve svete retro - takze defakto zadne proti neni - Go G5!

  9. Poděkovat ghh, Dedy - tito lidé za příspěvek poděkovali
  10. #26
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1312
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Ted jsem si na internetech neco vic precet a vypada to ze mini bude asi lepsi volba. Na ebajich se precejenom vyskytujou.
    Nemohl by mi ho nekdo po spolecne dohode koupit ?
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  11. #27
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3315
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Urcite mohl, jsou k sehnani i tady. Takovy svaty gral je 1.5GHz verze, ani ne tak kvuli te frekvenci, ale ma snad vetsi videoram na karte nez ty pomalejsi verze. Nevim ovsem, jestli ma cenu se za touhle verzi honit. Mozna kvuli nejakym 3D vecem asi ano, ale neznam konkretni pripady kdy se to hodi.

  12. #28
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3265
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    A co powermac g4? Takovej PowerMac 3,6 nevypadá vůbec špatně.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  13. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  14. #29
    lacoh's Avatar
    Datum registrace
    22.01.2017
    Město
    Handlová
    Věk
    41
    Příspěvků
    315
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Quote jack-3d původně napsal: View Post
    A co powermac g4? Takovej PowerMac 3,6 nevypadá vůbec špatně.
    Napríklad Power Mac G4 je naozaj výkonná mašina. My sme na ňom v telke v reálnom čase strihali a produkovali mestské vysielanie v rozlíšení 720x576. Na tú dobu to bol úžasný stroj a dá sa zohnať aj u vás doma:

    https://pc.bazos.cz/inzerat/74618468...tools-LE-7.php

    https://pc.bazos.cz/inzerat/73916121...cintosh-G4.php

    https://pc.bazos.cz/inzerat/73419803...uicksilver.php

    A dokonca aj jeden eMac:

    https://pc.bazos.cz/inzerat/72884775/Appel-eMac.php

  15. Poděkovat ghh - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi jack-3d, krtek11 - těmto lidem se příspěvek líbí
  16. #30
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1312
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    jack-3d: nojo ten by byl pro me uplne nejlepsi. Ten chci
    lacoh: na ty inzeraty jsem koukal. Prvni dva nejsou pro me. O tretim nejsou podrobnosti a tel. cislo u inzeratu neexistuje Napsal jsem mu zpravu, tak uvidim.
    Na ebay jich par je, ale vetsinou z USA kde je postovny drazsi nez stroj.
    Kdyby nekdo narazil na G4 s Radeonem 9000 dejte mi prosim vedet.
    Naposledy upravil ghh : 11.05.2017 v 19:48:31 Důvod: zas ten sotek
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  17. #31
    lacoh's Avatar
    Datum registrace
    22.01.2017
    Město
    Handlová
    Věk
    41
    Příspěvků
    315
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    ghh: telefónne číslo pre teba je:

    +421907413743

  18. Líbí se mi ghh - těmto lidem se příspěvek líbí
  19. #32
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1312
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Ja nejsem moc velkej telefonista. Cislo jsem uz strasne dlouho vevytukaval, vzdycky jen jmeno ze seznamu
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  20. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  21. #33
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    18
    Příspěvků
    142
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Mám pod stolem Dual G5, rok 2004. S hlukem problémy u u tohohle nejsou, hučí asi jako běžné PC z té doby. Výkon je také super, v tom videu to ten chlap dost hrotí a také mi přijde, že má asi s tou G5 nějaký problém, protože moje se zdá být o mnoho rychlejší. Flashování není nijak těžké. Jenom u G5 MOS nevyužije dvě CPU ale pouze jedno, a také nevezeme více jak 1,5 GB RAM. G5 se vyráběla i s jedním procesorem 1,6 Ghz nebo 1,8 Ghz. Osobně doporučuji Miniho, G5 jen v případě, že by měla sloužit jako hlavní počítač.
    Naposledy upravil TheMrKocour : 13.08.2017 v 10:09:31
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  22. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  23. #34
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3315
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    MorphOS nepodporuje multicore? Ja myslel ze ano.

  24. #35
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1312
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    lacoh, TheMrKocour: Psal jsem vam soukromou zpravu. Dorazila? Me se zda ze to nefunguje
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  25. #36
    pavlor's Avatar
    Datum registrace
    15.02.2007
    Město
    Sokolov
    Věk
    34
    Příspěvků
    400
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    @Doda

    1.5 GHz MacMini ma 64 MB GFX RAM. Ostatni verze s 32 MB nemohou vyuzivat ruzne efekty v uzivatelskem rozhrani (něco jako Compositing u OS4) ve vyssich - tedy dnes uz beznych - rozlisenich.

  26. #37
    lacoh's Avatar
    Datum registrace
    22.01.2017
    Město
    Handlová
    Věk
    41
    Příspěvků
    315
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Quote ghh původně napsal: View Post
    lacoh, TheMrKocour: Psal jsem vam soukromou zpravu. Dorazila? Me se zda ze to nefunguje
    Sorry SZ dorazila, ale nemal som čas odpísať. Takže zháňam ti to. Ak to zoženiem, tak hneď píšem. Ale je to na dobrej ceste:

    PPC 7455 - G4 1,25 GHz
    RAM 1,5 GB
    ATI Device ID 0x4966, Chipset model: ATY, RV250 - takže mala by to byť 9000 PRO, neviem koľko pamäti RAM, či 32MB alebo 64MB
    HDD 160 GB

    Cenu ešte presne neviem, ale do tej tvojej sa zmestím. Nejako budeme musieť vymyslieť dovoz kamarát, lebo poštovné bude kapánek drahšie. Ale zistím to a napíšem ti.
    Hádam sa môžeš začať aj tešiť...

  27. Poděkovat ghh - tito lidé za příspěvek poděkovali
  28. #38
    lacoh's Avatar
    Datum registrace
    22.01.2017
    Město
    Handlová
    Věk
    41
    Příspěvků
    315
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    Musím sa pochváliť, dnes dorazil múj nový milášek...

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: mac1.jpg
Zobrazeno: 70
Velikost: 54,5 KB
ID: 7516Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: mac2.jpg
Zobrazeno: 74
Velikost: 50,8 KB
ID: 7517Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: mac4.jpg
Zobrazeno: 72
Velikost: 47,2 KB
ID: 7518Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: mac6.jpg
Zobrazeno: 71
Velikost: 38,1 KB
ID: 7519Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: mac7.jpg
Zobrazeno: 78
Velikost: 42,0 KB
ID: 7520Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: mac8.jpg
Zobrazeno: 75
Velikost: 33,0 KB
ID: 7521

    Teraz už len urobiť dual boot na MacOS a MorphOS. A nakoniec WHDload...

    Konfiguráciu už niekto predo mnou upravoval, lebo RAM je už 1GB a HDD je asi 120GB, lebo MAC Info ukazuje 112 GB.

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: mac9.jpg
Zobrazeno: 76
Velikost: 28,9 KB
ID: 7522
    Naposledy upravil lacoh : 13.05.2017 v 15:35:29

  29. Líbí se mi andrew, jack-3d, venox, ghh, kunilingus - těmto lidem se příspěvek líbí
  30. #39
    looke's Avatar
    Datum registrace
    05.10.2009
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    337
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    krasnej...
    Didaktik M+D40+AY / Amiga 1200+4 GB 2,5" HDD+sampler JRC+BenQ BL702a+CF / ACD32+Paravision SX-1+ext. floppy - s odpalenym radicem :(((/ PowerMac G4 MDD 2x 1,42 GHz FW800+Airport+USB 2.0+PCI SATA+SSD

  31. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  32. #40
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1312
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Powermac G5 a MorphOS

    lacoh: No to by bylo super, diky za snahu! ATY, RV250 je ten Radeon 9000 64mb. A ano uhodl jsi - uz se tesim.
    Omlouvam se za zmatek, zpravy samozrejme fungujou
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

Podobná témata

  1. Software Morphos, WOS, PUP MorphOS 3.2
    By ExiE in forum Novinky
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 30.05.2013, 00:44:09
  2. MorphOS - základy
    By looke in forum MorphOS a MorphOS PowerUP
    Odpovědí: 31
    Poslední příspěvek: 24.09.2012, 13:20:09
  3. Apple PowerMac G4/400 + MorphOS ?
    By om0tm in forum MorphOS a MorphOS PowerUP
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 05.11.2010, 09:20:54
  4. MorphOS vs AmigaOS
    By Solaris104 in forum AmigaOS 4.x obecně
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 30.01.2010, 17:38:29
  5. MorphOS 2.0 je venku!
    By Prober in forum MorphOS a MorphOS PowerUP
    Odpovědí: 77
    Poslední příspěvek: 25.01.2009, 14:42:12

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots