Zobrazuji výsledky 1 až 16 z 16
  1. #1
    JanciB's Avatar
    Datum registrace
    19.05.2013
    Město
    Bratislava
    Věk
    43
    Příspěvků
    110
    Post Thanks / Like

    Výchozí Teac FD-235HF A291-U5

    No jo. Mam este jednu taku. Teraz som splasil TEAC FD-235HF. V A500 mam tiez TEAC, myslim, ze to je 235F. Pri napajani ma jumpre. Tato nema. Hadam
    to nejak pojde.

  2. #2
    venox's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Slovensko
    Příspěvků
    1364
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: otazka

    TEACov je strasne vele revizii , typ moze byt rovnaky
    WIN UAE, SEGA GENESIS - ATARI 800XE, AMIGA 600 Furia 020, A1200T + Blizzard II 1230/40 + 32MB + Gotek + CF 4 GB + WHDLOAD REG. XBOX

  3. #3
    JanciB's Avatar
    Datum registrace
    19.05.2013
    Město
    Bratislava
    Věk
    43
    Příspěvků
    110
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: otazka

    Je to revizia A291. Kipper2k ju modifikoval:

    http://eab.abime.net/681434-post43.html

    Uvidime.

  4. #4
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Sony MPF 920-e

    Tohle chodit bude, ale nejspíš nebude fungovat externí mechanika. Tahle modifikace existuje i pro Alpsky. Jenže místo signálu READY je použit (rozdvojen) signál RD - což není ready, ale read data (jindy označován jako read disk). Lze to vyčíst z pinoutu fdd interface, třeba tady.
    Naposledy upravil Starej_Mraf : 20.06.2013 v 14:12:58

  5. #5
    JanciB's Avatar
    Datum registrace
    19.05.2013
    Město
    Bratislava
    Věk
    43
    Příspěvků
    110
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Sony MPF 920-e

    Moze niekto tuto temu premenovat na TEAC FD-235HF A291-U5 ?

  6. #6
    JanciB's Avatar
    Datum registrace
    19.05.2013
    Město
    Bratislava
    Věk
    43
    Příspěvků
    110
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    Tak som to upravil podla Kippera. Po zapnuti A500 zacne disketovka cvakat ako normalne. Vlozim disketu, ruka s disketou zmizne, disketovka tri krat nacita a ruka s disketovkou je spat.
    Tak podobne to nacita ako ked sa vlozi PC disketa. Skusal som workbench aj ndos. Nevie niekto cim to moze byt?

    Este mam jednu identicku mechaniku, zaujimave, ze plosak nie je identicky. Napr. DS0 a DS1 su prehodene.

  7. #7
    venox's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Slovensko
    Příspěvků
    1364
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    Sak prave to je ta sranda, jedno oznacenie a ine dosky. Mam doma asi 8 modelov TEAC, zatial iba laborujem ale vysledok je vzdy ako tvoj, popripade nejde vobec. Na vela floppyn co mam doma som navod ani nenasiel... mozno treba dostelovat aj hlavicky.... o tomto by ti vedel Boris rozpravat )
    WIN UAE, SEGA GENESIS - ATARI 800XE, AMIGA 600 Furia 020, A1200T + Blizzard II 1230/40 + 32MB + Gotek + CF 4 GB + WHDLOAD REG. XBOX

  8. #8
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    Viac ako polovica mechanik Teac ma hlavnu dosku pripevnenu na monolite mechaniky, na doske je senzor Track0. Ten sluzi na kalibraciu citacich hlav, ked sa mechanika zapne do prudu ako prve sa stiahnu hlavy do sektoru Track0 az pokial senzor neda povel OK. Od tejto pozicie teraz mechanika vie kde sa ako Track XY nachadza.

    A teraz kde je problem, ak dosku das dole lebo prerabas PC mechaniku na Amigu, pokasles senzor Track0, po namontovani spat je referncia Track0 v pecku. Treba rekalibrovat mechaniku a to trva vele vela vela dlho... Takze chyba je niekde tam co som opisal
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  9. #9
    Bibitvi's Avatar
    Datum registrace
    17.09.2014
    Město
    Levice
    Příspěvků
    27
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    Čau Boboo, vedel by si popísať alebo hodiť sem link ohľadne kalibrácie disketových mechaník? Na nete toho veľa neviem nájsť ani v angličtine. Mám konrétne Teac FD-235HF A291-U5 a Mitsumi D359M3D a obidve som asi rozhasil, keď som ich prerábal pre amigu. Mitsumi nešla po prerobení vôbec. Teac šla na začiatku perfektne a potom neviem čo sa stalo, či kvôli bordelu/prachu atď alebo kvôli čomu ale prestala čítať diskety, inak sa správa normálne - bliká, motor točí atď. Na tej teac som hľadal nejaké skrutky na kalibráciu a ništ.... No chápem, že track0 senzor je teda asi ten malý čierny optický sensor, do ktorého príde čítacia hlava, preruší optický kontakt a tým je akože na tracku 0. Sorry lepšie to neviem popísať. Tá teac má na doske 3 testpointy TP1-3. Osciloskop mám, dočítal som sa niečo o trackdisksync (http://aminet.net/package/driver/media/TrackDiskSync). Ak by si vedel sem hodiť info ako na kalibráciu, bol by som vďačný. Technicky by som mal byť ok, vybavenie mám.

  10. #10
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    Jednoduchy sposob je kalibrazia cez X-Copy je to empiricke, ale presne nastavenie. Vychadzam s toho, ze si nic nerobil s nastavenim senzora Track0. Postup je nasledovny, povolis skrutky na krokovom motorceku co posuva hlavu mechaniky, tak aby si pri jemnom tlaku vedel motorcek otacat do lava a prava okolo osi hriadela, ako keby si krutil potenciometrom. Mechaniku zapojis k Amige a z hardisku spustis X-Copy. Este aby som nezabudol budes potrebovat asi 10 kusov diskiet, najlepsie nejake starsie co uz maju nieco za sebou, idealne originalka Workbench a podobne. Ked spustis X-Copy vlozis tam disketu o ktorej vies, ze je spolahliva a zapis na nej nie je poskodeny bad sektormi. Po spusteni Checkdisk by si mal vydiet v tabulke cervene cisla. "2" data poskodene, nenasiel index, "4" k tomuto som sa nedopatral, "6" data su najdene nesedi chceksum. Otacanim motorceka okolo osi by si mal vydiet, ze sa nieco meni. Pokial cisla narastaju 2, 4, 6, si na dobreje ceste a treba dotahovat motorcek v smere narastu cisiel, ako je to zostupne tak do opacnej strany. Ak sa ti podari ustalit mechaniku na zelene "0" vymenis disketu za inu, stav by sa nemal zmenit, idealne je postup zopakovat zo vsetkymi 10 disketami, pokial sa zmeni status tak, ze na niektorej diskete zacnu naskakovat opat cervene "6" snaz sa naladit citanie tak aby tabulka citania bola "0". Tento postup treba zopakovat niekolko krat a jemne potom dotiahnut skrutky. Po dotiahnuti treba este raz prekotrolovat ci sa nieco nezmenilo, ak ano, treba jemne povolit skrutky a dolatit to na cisto. Krutenie v osi je naozaj dost jemne, treba na to trpezlivost, pri prvom ladeni to moze trvat dost dlho, neskor to moze byt otazka 10 minut.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  11. #11
    Bibitvi's Avatar
    Datum registrace
    17.09.2014
    Město
    Levice
    Příspěvků
    27
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    díkes, vyskúšam to určite. Toho senzora som sa nechytal. To povolenie skrutiek asi nemyslíš odskrutkovať že? No to musí byť fakt veľmi citlivé. Ten trackdisksync si neskúšal?

  12. #12
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    Skrutky iba povolit, ale nie uplne na volno, tak aby pri pokuse otocit motorcekom okolo osi bol mierny odpor.
    Ten trackdisksync som neskusal.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  13. #13
    Bibitvi's Avatar
    Datum registrace
    17.09.2014
    Město
    Levice
    Příspěvků
    27
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    No skúšal som to a musím asi preletovať 30-34, lebo XCOPY dosť často píše no disk in drive a keď to začne bežať, vyhadzuje biele aj modré nuly (neviem čo to znamená) a červené dvojky, nič iné. Točenie motorom akokoľvek jemne ništ nerobí, možno mám chybu inde, lebo je možné že som aj napájanie omylom pripojil opačne. Mimochodom aha čo som našiel:


    When X-Copy copied disks, it wrote a green zero for each track that was successfully copied.

    However if an error occurred, a red number was written instead. Many wondered what those numbers meant.
    Here is a list, taken from X-Copy 2.x

    1. Less or more than 11 sectors
    2. No sync found
    3. No sync after gap found
    4. Header checksum error
    5. Error in header/format long
    6. Data block checksum error
    7. Long track
    8. Verify error


    Prebraté z: http://jope.fi/xcopy/errors.html

  14. Poděkovat Boboo - tito lidé za příspěvek poděkovali
  15. #14
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    Quote Bibitvi původně napsal: View Post
    No skúšal som to a musím asi preletovať 30-34, lebo XCOPY dosť často píše no disk in drive a keď to začne bežať, vyhadzuje biele aj modré nuly (neviem čo to znamená) a červené dvojky, nič iné. Točenie motorom akokoľvek jemne ništ nerobí, možno mám chybu inde, lebo je možné že som aj napájanie omylom pripojil opačne. Mimochodom aha čo som našiel:


    When X-Copy copied disks, it wrote a green zero for each track that was successfully copied.

    However if an error occurred, a red number was written instead. Many wondered what those numbers meant.
    Here is a list, taken from X-Copy 2.x

    1. Less or more than 11 sectors
    2. No sync found
    3. No sync after gap found
    4. Header checksum error
    5. Error in header/format long
    6. Data block checksum error
    7. Long track
    8. Verify error


    Prebraté z: http://jope.fi/xcopy/errors.html
    Ono je vhodne si to vyskusat najskor na nejakej funkcnej mechanike, ktoru umyselne rozladis a opatovne nastavis. Je to hlavne o skusenostiach preto sa ti nedari, je dost mozne, ze ked si prerabal mechaniku inak poskodit. X-Copy detekuju nesystemovo ci je vlozena disketa v mechanika, staci ked poskodis snimac indexu na mechanike, je to magnet co je na rotore kovovej platnicke ktora otaca disketu. Scitavanim signalou SEL0 a Index sa generuje RDY (Vzostupnou hranou signalu Index ktore trva 2ms sa aktivuje SEL0 a ten spusti RDY), ak tento signal je spatne generovany X-Copy vypise hlasku No disk!

    ANO TREBA PREHODIT SIGANLI 2 a 34 medzi sebou na 70% funguje, pokial mechanika generuje signal RDY.

    Takye doporucujem, skus najskor taky begin test, s funkcnou mechanikou ktoru rozladis a spatne naladis. Je lepsie raz skusit ako o sto krat citat ako sa to robi
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  16. #15
    Bibitvi's Avatar
    Datum registrace
    17.09.2014
    Město
    Levice
    Příspěvků
    27
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    No tak som to skúšal na inej mechanike, panasonic ju.... čo má prepínač RDY/DCH, myslím že si dával niekde na net postup čo preletovať + prehodiť DS0/DS1. Najprv ma zamrazilo, lebo po pripojení chcela hlava vyskočiť z mechaniky. Tak som to rozobral zas a zistil som, že som zabudol nahodiť späť ten optický senzor. Hodil som to dokopy, pripojil na amigu, spustil.......nečíta...júúj asi som dement.....potom som sa pohral s nastavením track0 senzoru a motorom a v X-copy po asi 15minútach som dosiahol zelené nuly, fakt citofka. Celý disk prečíta za nejakých 36 či 38 sekúnd ako má byť, takže Boboo díkes za radu, zase som sa niečo priučil. Mechanika funguje na 100%. Tie predošlé čo mi nešli som po nete konzultoval a bolo mi napísané, že prepájať pin 34 s 30 nie je korektné, že to negeneruje správny RDY signál a kvôli tomu mi XCOPY vyhadzuje no disk in drive.

  17. #16
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Teac FD-235HF A291-U5

    Zamienas 34 a 2 medzi sebou, na Amige pin 34 RDY a pin 2 Disk-Preserve o pine 30 nebola rec. Dalsi poznatok je, ze po takomto hack nemusi vzdy mechanika pracovat spravne v NDOS rezime (X-Copy), pretoze nie kazda mechanika interne generuje signal RDY. Jedna sa o mechaniku napriklad Alps, je dost rozsirena, myslim, ze Alps bola posledna aktvina firma vyrobajuca FDD mechanik v posledny rokoch. Samozrejme nezabudnut prespajkovat DS1 na DS0.

    Panasonic je vdacna mechanika, dobre sa s nou experimentuje, je to kus poctiveho zeleza Takze ked to uz mas omaknute a pochopil si suvislosti, nebude pre teba problem zriadit akukolvek mechaniku, pri troche stastia sa do toho rychlo dostanes ;-) Vela zdaru!
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

Podobná témata

  1. Teac fd-235hf 218-u
    By kehil in forum Modifikace PC floppy mechanik
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 28.10.2009, 10:36:34
  2. Teac FD-235HF 6291-U
    By jiri.proch in forum Modifikace PC floppy mechanik
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.05.2009, 10:59:23
  3. Teac Fd-235hf 7291-u
    By Prudus in forum Modifikace PC floppy mechanik
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 06.06.2008, 16:22:25
  4. Teac FD-235HF 4291U
    By Leon in forum Modifikace PC floppy mechanik
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 16.03.2008, 09:43:00
  5. Teac FD-235HF-3XXX
    By Solaris104 in forum Modifikace PC floppy mechanik
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 18.04.2007, 14:08:46

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots