Stránka 2 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 21 až 40 z 96
  1. #21
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Mam dobre zkusenosti s tantaly. Jen "velke" kondiky nechavam elyty. Dnes rano 2B.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: image.jpg
Zobrazeno: 142
Velikost: 77,8 KB
ID: 6397   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: image.jpg
Zobrazeno: 132
Velikost: 84,9 KB
ID: 6398  

  2. #22
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Maly dotaz: Podla schemy A1200 by mali byt kondiky pri audio vystupe NP (non polarized). Predpokladam ze tie SMD co tam davali (22uF/35V alebo 22uF/25V) su s normalnou polaritou ( nie NP ),preto mozno odchadzaju ako prve. V inom vlakne som cital, ked sa tantalovy kondik zapoji opacne tak streli. Preco to potom nestriela Mrafovi ked tam chcu NP kondiky a dava tam tantaly ? Dalsi postreh, v A1200 rev.2B pouzivaju namiesto jedneho 10uF/25V tantal. Myslim, ze keby to nicomu nevadilo tak uz Commodore pouzije tantaly aj namiesto ostatnych elektrolitov ?

    Ja cakam este na jeden typ (22uF/35V SMD) a potom sa pustim do recapu. Bohuzial ho vo Farnely mali na sklade len v Liege a predpokladana doba dorucenia je 19.10. Pouzijem elektrolity co som nedavno vypisal, vsetky su na 105°C a minimalne 3000h,znacka Panasonic,rovnaka vyska aby vosli pod vrchny plech. Ako hovorim, nebyt tej jednej dosky, tak ma ani nenapadne menit kondiky. Tie v towery idu uz vyse 20 rokov a su "len" na 85°C,znacka Shoei. Tieto nove by maly podla mojich vypoctov vydrzat dalsich 140 rokov.

    A ako to je teda vlastne s kondikmy, stracaju zivotnost aj ked lezia 20 rokov v sklade (Amigy od Petra Tyscht.), alebo musia byt zapnute a hriat sa ?
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  3. #23
    bogy's Avatar
    Datum registrace
    11.05.2011
    Město
    Levice
    Věk
    46
    Příspěvků
    112
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Podla mna kondik postupne umiera aj ked sa nepouziva. I ked prehrievanie mu iste skodi viac. Ja som kupil od dobreho kamarata ATX zdroj, s pasivnym chladenim. Vyskusal som ho. Fungoval. Potom isiel do skrini a nepouzival sa. Vytiahol som ho po dvoch rokoch a nic... Uz nefungoval.

    P.S. Dva krat som zazil aj buchnutie elektrolytu. Bolo to v ATX zdrojoch....
    Napriklad raz: Babenka vo velkosklade nahadzuje objednavku do skladoveho programu (mimochodom mojho vytvoru ). A zrazu morda ako z dela. BUM ! Podla mna si aj cvrkla do gatiek. Samozrejme smrad spaleniny bol v celom kancli. Ked som to otvoril tak tam bol elektrolyt krasne roztvoreny ako kvet.


    Quote DJM původně napsal: View Post
    A ako to je teda vlastne s kondikmy, stracaju zivotnost aj ked lezia 20 rokov v sklade (Amigy od Petra Tyscht.), alebo musia byt zapnute a hriat sa ?
    A1230, A1260, A600, Furia EC02, S628, A2K | ZX 81, Spectrum 48, 48+, 128, +2A, +2B | Sord M5 | C 64 |Atari 1040 STFM, 800 XE, XL | Didaktik Kompakt, M, Gama | Ondra | PMD 85 | PP 01 | Sharp MZ-721

  4. Líbí se mi DJM - těmto lidem se příspěvek líbí
  5. #24
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2699
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Quote DJM původně napsal: View Post
    Maly dotaz: Podla schemy A1200 by mali byt kondiky pri audio vystupe NP (non polarized). Predpokladam ze tie SMD co tam davali (22uF/35V alebo 22uF/25V) su s normalnou polaritou ( nie NP ),preto mozno odchadzaju ako prve. V inom vlakne som cital, ked sa tantalovy kondik zapoji opacne tak streli. Preco to potom nestriela Mrafovi ked tam chcu NP kondiky a dava tam tantaly ? Dalsi postreh, v A1200 rev.2B pouzivaju namiesto jedneho 10uF/25V tantal. Myslim, ze keby to nicomu nevadilo tak uz Commodore pouzije tantaly aj namiesto ostatnych elektrolitov ?

    Ja cakam este na jeden typ (22uF/35V SMD) a potom sa pustim do recapu. Bohuzial ho vo Farnely mali na sklade len v Liege a predpokladana doba dorucenia je 19.10. Pouzijem elektrolity co som nedavno vypisal, vsetky su na 105°C a minimalne 3000h,znacka Panasonic,rovnaka vyska aby vosli pod vrchny plech. Ako hovorim, nebyt tej jednej dosky, tak ma ani nenapadne menit kondiky. Tie v towery idu uz vyse 20 rokov a su "len" na 85°C,znacka Shoei. Tieto nove by maly podla mojich vypoctov vydrzat dalsich 140 rokov.

    A ako to je teda vlastne s kondikmy, stracaju zivotnost aj ked lezia 20 rokov v sklade (Amigy od Petra Tyscht.), alebo musia byt zapnute a hriat sa ?
    Kondenzatory odchadzaju (tie povodne od Commodore) pretoze su to tie najlacnejsie co sa na trhu nachadzali v 90 rokoch, obchodna politika. Ano ked sa tantal zapoji opacne streli, je to riadna supa! V Autio v A1200 (Starej-Mraf) nie je dovod aby strelil, polaritou je zapojeny v poriadku (+) je privedeny na vystup operacneho zosilovaca a (-) je vedeny cez rezistor k GND. Problem tantalu je, ze je to spinaci kondenzator, jeho primarne urcenie je v napajacich zdrojoch. To je ako robit z vykonovich spinacich tranzistorou NF zosilovac, ten zvuk je plechovy skratka na hovno (Ano robili sa NF zo spinacich tranzistorov Tesla KD501, ale to aj tak hralo, priserne)
    V 90 rokoch som staval NF zosilovace s MBA810, jeden s kondenzatorov bol tantal, tak doporucoval vyrobca, ten kondik stal 12,- Sk !!! a klasicky elekrolit 30 halierov, takze urob si obraz preco Commodore si vybralo tu druhu cestu. Je to vzdy o peniazoch o nicom inom.

    Ak chces pre svoje audio urobit lepsie, tak mozes pouzit bipolarne 22uF kondiky (keramicke) tieto, urcite je to na zvuk lepsie ako tantal. V NF predzosilovacoch Hi-Fi sa pouzivaju keramicke kondenzatory a elektroliticke s nizkou kapacitou do 2,2uF. Skus si najst dokumentaciu Pre-amplifer RIAA napriklad s NE5534 co je hitech v audio.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  6. Poděkovat DJM - tito lidé za příspěvek poděkovali
  7. #25
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    No a mne se zrovna zvuk s temi tantaly libi vic. To je ale tezce subjektivni.

  8. #26
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Dnes som robil recap A1200 dosky, na ktorej hral pravy kanal tichsie ako lavy.

    Pouzil som:
    171-4704 / 10uF 35V (3000h, 5,8mm vyska)
    171-4745 / 22uF 35V (5000h, 5,8mm vyska)
    171-4730
    / 47uF 16V (5000h, 5,8mm vyska)
    171-4686 / 100uF 6,3V (3000h, 5,8mm vyska)
    234-6253 /1000uF 10V (8000h, 12,5mm vyska, Rubycon)
    969-2053 / 470uF 16V (3000h, 12,5mm vyska)
    245-6343 / 22uF 16V (keramicky NP,Kemet)

    Vsetko pekne islo az do chvile ked som pajkoval keramicky kondik.Tolko som ho vyrovnaval a upravoval (tym padom aj nahrieval), az mi odpadly plosky pod nim. Na druhy uz som bol opatrny a skusenejsi, takze ten isiel v pohode. Docasne som vyriesil ten prvy tak, ze som natiahol dratiky z najblizsich bodov a kondik "zavesil" na dratiky, aby som to mohol vyskusat...
    Hlasitost oboch kanalov je teraz rovnaka, takze zvuk je po recape v poriadku. Pri pouziti keramickych kondikov na audio vystupe som si nevsimol rozdiel oproti povodnym, ale aspon su podla schemy nepolarizovane...

    Takze este nejako obnovit tie plosky pre kondik...
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  9. #27
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2699
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Casom sa to naucis, ako to urobit bezbolestne ;-)
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  10. #28
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1924
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200


  11. #29
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2699
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Hmmm, pri vsetkej ucte, tak toto video je demonstracia ako to nerobit.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  12. #30
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Akurat som to dopozeral a tiez sa mi jeho styl nepaci. To by som povedal, ze ja som mal lepsi styl az na tu jednu chybicku pri pajkovani kondika pri audiu, ktory som moc prehrial koli tomu ze som to chcel mat moc pekne. ( vtedy som si mal dat radsej prestavku ).
    Uz mam kupeny aj epoxid CW2500 a medenu foliu, tak skusim vyrobit a prilepit tie plosky. Ale to az v decembri, ked budem mat zas ( a konecne dlhsie ) volno...
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  13. #31
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1676
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Tvl, ty kombinačky sou fakt boží...

    A ty přerostlý elektrolyty ohnutý naležato mě dorazily...
    AmigaServiceMan

  14. #32
    amiga autista Lisiak4's Avatar
    Datum registrace
    13.04.2009
    Město
    Brno - Bystrc
    Věk
    40
    Příspěvků
    1904
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Tak jsem to video v rychlosti proletěl. Nejdříve tam dává snad SMD (nebo podstatně menší kondenzátor) a pak tam narve 2 krát vyšší klacek než je originál. Na to mi stačí být i laikem, aby jsem věděl, že tohle může udělat jen kus hovada .
    Amiga - PMD 85

  15. #33
    pepapantak's Avatar
    Datum registrace
    18.09.2010
    Město
    Vranovice
    Věk
    38
    Příspěvků
    186
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    A co pájecí kapalinu, asi mu to jde bez toho lépe???

  16. #34
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Dává tam keramický kondíky místo elytů. Jak jsem zjistil, je to docela populární metoda v Německu.

  17. #35
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Vcera som robil recap A1200 ( "funglovky" od Petra T. ) a tentokrat sa mi to podarillo bez zavad a s vysledkom som velmi spokojny. Dnes testujem...
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  18. Líbí se mi Lisiak4, jack-3d - těmto lidem se příspěvek líbí
  19. #36
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Dnes mam za sebou uspesny recap dalsej A1200 funglovky...
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  20. #37
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1501
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Teda, kam ty na ty funglovky chodíš...?

  21. #38
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    To mam este od Petra Tyschtschenka, ked to pred nejakou dobou predaval a jednu dosku z AmigaStore.eu...
    Naposledy upravil DJM : 16.12.2015 v 09:04:52
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  22. #39
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Tak na treti pokus sa podarilo obnovit plosky na tej prvej doske a naletovat tam kondik.
    Prve dva pokusy som pouzil medenu foliu 0.02mm a uz pri pocinovani plosiek odpadly ( zrejme aj vysoka teplota pajky ).
    Na treti pokus som zakupil medenu foliu 0.03556mm hrubu, co je skoro dvojnasobok oproti tej predoslej a pajku s regulovanim teploty.
    Na lepenie som pouzil epoxidove lepidlo CW2500, ktore ma kratkodobu vydrz do 315°C.

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: pad02(pocinovanetrasy).jpg
Zobrazeno: 137
Velikost: 90,9 KB
ID: 6604 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: hotovo.jpg
Zobrazeno: 132
Velikost: 83,0 KB
ID: 6605
    pred po

    Inspiraciou mi bolo toto video: https://www.youtube.com/watch?v=vx50YtEC2S8
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  23. Líbí se mi oxcom, IDEfix, jack-3d, zdenek_j, Turrican - těmto lidem se příspěvek líbí
  24. #40
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1924
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ReCAP pro A1200

    Jak oznamkujete tento recap?


  25. Líbí se mi kunilingus, lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots