Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 27
  1. #1
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    655
    Post Thanks / Like

    Výchozí Soft core Apollo CPU

    Narazil jsem na zajímavý projekt soft core procesou. Pokud by byl dotažen a uvolněn pro obecné použití, byl by zajímavý pro turbokarty do A1200. Procesor 030 je dnes standard, 040 a 060 jsou špatně k sehnaní. A toto by byl zajímavý poměr cena/výkon. Mám pocit že tento projekt ma na bedrech vývojář jménem Gunnar.

    Okaz na stránky zde....
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  2. Poděkovat EXA - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi jack-3d, zdenek_j, Lisiak4, oxcom, Wolfus, Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #2
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    44
    Příspěvků
    2661
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Ano, cital som o tom, tiez je mozne sa pridat do teamu Majsta sa pridal tiez do toho projektu s nadejou, ze jeho Vampire bude mat raz tento soft Core
    Je to podstate uplne nove CPU vychadzajuce z architektury 68k, no vsetko sa drzi pod pokrievkou. Nechame sa prekvapit!
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  4. Líbí se mi Lisiak4, zdenek_j, EXA - těmto lidem se příspěvek líbí
  5. #3
    zdenek_j's Avatar
    Datum registrace
    10.03.2013
    Město
    Krnov
    Věk
    38
    Příspěvků
    151
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Vypadá to velice zajímavě. Uvidíme co se z toho vylíhne.
    Amiga 1200 ROM 3.1, Apollo 1260/50MHz 32MB RAM, IDE/CF Sandisk 4GB, Workbench 3.1 || Commodore C64 || Atari 800XE
    Amiga 1200 ROM 3.0, Infinitiv tower, Blizzard 1240/40MHz 32MB RAM, Fast ATA 1200

  6. #4
    Omachel's Avatar
    Datum registrace
    28.08.2007
    Město
    Prievidza
    Věk
    39
    Příspěvků
    484
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Gunnar bol (resp. je) v NatAmi team-e. Mal tam na starosti softcore design. By ma zaujimalo, ci sa Thomas-om Hirsh-om ich cesty rozdelili, alebo este stale spolupracuju.
    A1200/KS3.1/34MB/030/50MHz/16GB SD-IDE/INDIVISION/A1200/KS3.1/66MB/060/66MHz/16GB SD-IDE/INDIVISION MK2/WHDLOAD REG/

  7. #5
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3265
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    To ví jen oni dva ;o) Každopádně uvidíme, nějaký pořádný 68k respektive turbínka nám schází jako sůl ;o) Pak možná spousta lidí odloží svoje úáéčka a pojedou zas na klasice ;o)
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  8. #6
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1596
    Post Thanks / Like

    Question O: Soft core Apollo CPU

    Jsem neználek, a tak se zeptám... to je náhrada za 68030 na blizzardu? Anebo zcela nová turbína?
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  9. #7
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3265
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Podle popisu bych řekl, že je to zcela nový 68k procesor, který bude potřebovat zcela novou turbínu s DDR pamětí. Ale větší znalci HW mě možná doplní.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  10. Poděkovat Dedy - tito lidé za příspěvek poděkovali
  11. #8
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1285
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Quote jack-3d původně napsal: View Post
    Pak možná spousta lidí odloží svoje úáéčka a pojedou zas na klasice ;o)
    To je asi prilis optimisticke, i kdyby to CPU prineslo opravdu vysoky vykon, poread je to jen 68k Amiga, ktera ten vykon v podstate ani nevyuzije... a winuae je proti tomu v podstate zadarmo, s grafickou kartou atd.

  12. Poděkovat Prober - tito lidé za příspěvek poděkovali
  13. #9
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1596
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    A Ty jedeš na čem ExiE? Na peci? Já jsem měl jednou nainstalované něco od Probera, a můžu říct, že i když to bylo v pohodě, tak to stejně nebylo ono, protože když jsem nedopatřením a díky Widlím o tu instalaci přišel, tak jsem to už znova neinstaloval. Klasika je klasika, na to se je možné zeptat spectristů, ale to už jsem jinde. Samozřejmě bude hodně záležet i na ceně, ale víme všichni, že skalní do toho půjdou, a v tom případě asi i já, pokud mně to jako důchodce nezahubí hlady
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  14. #10
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Quote Dedy původně napsal: View Post
    Já jsem měl jednou nainstalované něco od Probera, a můžu říct, že i když to bylo v pohodě, tak to stejně nebylo ono, protože když jsem nedopatřením a díky Widlím o tu instalaci přišel, tak jsem to už znova neinstaloval. Klasika je klasika, na to se je možné zeptat spectristů, ale to už jsem jinde.
    Předpokládám že to byl asi AmiKit. To sice klasika je, ale pokud si to neuděláš sám, pak k tomu nemáš ten vztah. Myslím ten systém

    Quote Dedy původně napsal: View Post
    pokud mně to jako důchodce nezahubí hlady
    Nekecej, teď vám přidali 45,- Kč - to se bude nakupovat

  15. Líbí se mi Dedy, CodEx, Wolfus, EXA - těmto lidem se příspěvek líbí
  16. #11
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1596
    Post Thanks / Like

    Post O: Soft core Apollo CPU

    Tady se nic neutají, už mám nakoupeny akcie
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  17. Líbí se mi Prober, Lisiak4, ObiWanKen, CodEx, Wolfus - těmto lidem se příspěvek líbí
  18. #12
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1285
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Quote Dedy původně napsal: View Post
    A Ty jedeš na čem ExiE?
    Ja mam A4k/060/604
    Ja tim chtel jenom naznacit, ze kdyby to aspon bylo PPC rekneme s 512 MB pameti, tak rozjedes OS4.1 a tam je aspon poradny prohlizec a tak, 68k to proste na WHDLoad nepotrebuje. Kazdopadne jsem tim nechtel to usili nijak znevazovat.

  19. #13
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    PPC rekneme s 512 MB pameti, tak rozjedes OS4.1
    Řekl bych, že ne. Podle toho jak je ten systém na klasiku vybíravý a doufat v to, že to Hyperion upraví, je nesmysl.

  20. #14
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1285
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Quote Prober původně napsal: View Post
    Řekl bych, že ne. Podle toho jak je ten systém na klasiku vybíravý a doufat v to, že to Hyperion upraví, je nesmysl.
    Tady se handrkujeme o kraviny. Stejne na tom nic nemeni, ze na OS4 je alespon pouzitelny prohlizec, pro 68k bez ohledu na to, jak moc vykonu bude k dispozici, nic takoveho neni a s nejvetsi pravdepodobnosti nebude.
    Aby na takove karte jel pripadne i OS4 je vec Hyperionu a vyrobce takove karty, o tom nema smysl se prit, ale kdyby nekdo takovou kartu delal, tak pred prototypem by musel mit dohodu s Hyperionem ohledne podpory, protoze jinak by takova karta byla uplne k ***** a nikdo by ji nekupoval.

  21. #15
    venox's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Slovensko
    Příspěvků
    1364
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    ono cele zamyslanie sa nad vyvojom niecoho pre retro platformu je SCIFI - aspon pre vacsinu bez virusu Amiga v krvi


    Ci vyrobit softcore alebo nie? Za mna urcite ano kedze 060 v zivote asi vlastnit nebudem kvoli stupajucej cene a na tych par DEm a hier mi staci naozaj UAE.

    Ale na druhu stranu rok 2013 bol asi najplodnejsi na HW pre Amigu a ine platformy..... ked clovek cita co nas caka v roku 2014 + stale ma chut zit!
    WIN UAE, SEGA GENESIS - ATARI 800XE, AMIGA 600 Furia 020, A1200T + Blizzard II 1230/40 + 32MB + Gotek + CF 4 GB + WHDLOAD REG. XBOX

  22. Poděkovat Dedy - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi ghh, EXA - těmto lidem se příspěvek líbí
  23. #16
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    Tady se handrkujeme o kraviny. Stejne na tom nic nemeni, ze na OS4 je alespon pouzitelny prohlizec, pro 68k bez ohledu na to, jak moc vykonu bude k dispozici, nic takoveho neni a s nejvetsi pravdepodobnosti nebude.
    Aby na takove karte jel pripadne i OS4 je vec Hyperionu a vyrobce takove karty, o tom nema smysl se prit, ale kdyby nekdo takovou kartu delal, tak pred prototypem by musel mit dohodu s Hyperionem ohledne podpory, protoze jinak by takova karta byla uplne k ***** a nikdo by ji nekupoval.
    No já mám spíš obavy, že té partě je především celý OS4 úplně někde. A na 68k je aspoň NetSurf i když se teď nebavím o jeho použitelnosti. Navíc ten, kdo to myslí s OS4 jen trochu vážně, tak šáhne po NG platformě, kde je ten systém už aspoň trochu použitelný.

    Quote venox původně napsal: View Post
    Ci vyrobit softcore alebo nie? Za mna urcite ano kedze 060 v zivote asi vlastnit nebudem kvoli stupajucej cene a na tych par DEm a hier mi staci naozaj UAE.
    No, po několika zkušenostech bych si počkal na prototyp, cenu a vkládal do toho naděje jako do Natami A za dalších 10-15 let se snad něco ukáže.

  24. #17
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1596
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Quote Prober původně napsal: View Post
    No, po několika zkušenostech bych si počkal na prototyp, cenu a vkládal do toho naděje jako do Natami A za dalších 10-15 let se snad něco ukáže.
    Sakra, doufal jsem v duchu že to ještě stihnu
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  25. Líbí se mi Prober, EXA - těmto lidem se příspěvek líbí
  26. #18
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1392
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Quote Dedy původně napsal: View Post
    Sakra, doufal jsem v duchu že to ještě stihnu
    Neboj, to jeste stihnes.

  27. Líbí se mi Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  28. #19
    drake's Avatar
    Datum registrace
    04.12.2011
    Město
    Pardubice
    Věk
    41
    Příspěvků
    48
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    No kdyby chtěl ještě někdo udělat FPGA grafárnu do zorro to by bylo teprv bomba

  29. #20
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    44
    Příspěvků
    2661
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Soft core Apollo CPU

    Gunnar hlavny vyvojar noveho Soft-core jadra pod pracovnym nazvom Apollo uviedol prve testy. Zial jadro museli trosku osekat pretoze do teraz nie je k dispozicii plne funkcna vyvojova doska a Vampire 600 s osadenym FPGA je prilis omedzene. Gunnar skompiloval osekane jadro pre Vampire 600, taktovacia frekvencia 84 MHz, vykon sa priblizil vykonu 68060 v niektorych pripadoch skutocny procesor predcil. Okamzite zacala diskusia s Gunnar a Jensom o buducnosti turbokariet pre Amigu, je dost mozne, ze pride ku komercnej vyrobe lacnych vykonnych kariet. Paradoxne o Majsta nepadla ani zmienka...

    http://www.a1k.org/forum/showthread.php?t=44199
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  30. Poděkovat Wolfus, EXA - tito lidé za příspěvek poděkovali

Podobná témata

  1. Asterix & Obelix - Duel soft
    By holyna in forum Hry
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 04.06.2017, 06:47:43
  2. Co je to za animační soft?
    By MisticJoe in forum Aplikace
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 29.06.2014, 22:23:19
  3. Apollo 4040
    By Boboo in forum Hardware
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 02.07.2009, 11:44:47
  4. Vypalovací soft
    By Doda in forum Aplikace
    Odpovědí: 40
    Poslední příspěvek: 29.03.2007, 04:50:34
  5. Soft na test rychlosti fastram
    By FCI in forum Aplikace
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 01.12.2006, 15:47:45

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots