Zobrazuji výsledky 1 až 16 z 16
  1. #1
    Fery's Avatar
    Datum registrace
    23.07.2006
    Město
    Plzeň
    Věk
    42
    Příspěvků
    601
    Post Thanks / Like

    Výchozí AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Pustil jsem se do oživení svojí Amigy 2000. Amigu jsem osadil ROM 3.1 (díky Mrafe).
    Chtěl bych se zeptat jak je to u ní s ramkou, kolik je maximum a jestli to jde obejít.
    Aktuálně mám 1MB chip a 8MB fast.
    V Amče mám karty:
    A2630 - 4MB RAM
    GVP HC+8 - 8MB RAM
    Dá se nějak z toho dostat celých 12MB, máte někdo zkušenosti?
    ♦ Amiga 1200 + Blizzard 1230 IV 50MHz, FPU, 64MB RAM + HDD 8GB CF ♦ Pegasos2 600MHz + AmigaOS 4.1 ♦ Amiga 600 ♦ Amiga CDTV ♦ Amiga CD32 ♦

  2. Líbí se mi Lisiak4 - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #2
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    43
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Která fastka se ti hlásí? Pouze z GVP řadiče, nebo kombinovaně 4MB z turbokarty a 4MB z řadiče?
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  4. #3
    Fery's Avatar
    Datum registrace
    23.07.2006
    Město
    Plzeň
    Věk
    42
    Příspěvků
    601
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Jak to zjistím?
    Zkoušel jsem změnit nastavení jumperu A303.
    Předpokládám tedy, že bez jumperu běžela ta z A2630 (4MB) a s jumperem běží ta z GVP (8MB).
    Je možné, že není možnost využívat obě paměti současně, tu na GVP i tu na A2630?
    ♦ Amiga 1200 + Blizzard 1230 IV 50MHz, FPU, 64MB RAM + HDD 8GB CF ♦ Pegasos2 600MHz + AmigaOS 4.1 ♦ Amiga 600 ♦ Amiga CDTV ♦ Amiga CD32 ♦

  5. #4
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Tak pozor. Ty pamětui jsou do Zorro II slotů, tam naadresuješ maximálně 8MB, ani o kilo víc. Takže ta paměť koliduje (překrývá se). Chipku zvýšíš na 2MB pomocí zařízení minimegi chip. Pokud chceš víc než 8 MB fast, tak jedině na turbokartě.

  6. Líbí se mi EXA - těmto lidem se příspěvek líbí
  7. #5
    Fery's Avatar
    Datum registrace
    23.07.2006
    Město
    Plzeň
    Věk
    42
    Příspěvků
    601
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Já jsem právě myslel, že když je 8MB v zorro II (řadič) a 4MB na turbokartě, tak poběží dohromady ... stejně jako u A500.
    ♦ Amiga 1200 + Blizzard 1230 IV 50MHz, FPU, 64MB RAM + HDD 8GB CF ♦ Pegasos2 600MHz + AmigaOS 4.1 ♦ Amiga 600 ♦ Amiga CDTV ♦ Amiga CD32 ♦

  8. #6
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    43
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Paměť na turbokartě je adresovaná samostatně, takže by to dohromady mělo fungovat. Která paměť se ti hlásí zjistíš v Sysinfu, když klikneš na memory.
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  9. #7
    EXA's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Ostrava-Výškovice
    Věk
    63
    Příspěvků
    449
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Tak jak Ti zde píše S-Mraf,že "ani o kilo víc,pouze s Turbínkou".
    A-2000 je v podstatě na tom stejně jako A-500 plus ty ZORO Sloty.
    Já měl kdysi v A-500+ takovouhle konfiguraci :
    2 MB Chip , 8 MB - 16bit Fast pod CPU na MB , 8 MB - 32bit Fast na VXL/030 .
    Tedy celkem 18 MB RAMky v A-500+ !!!
    Chodilo to až neuvěřitelně dobře a NIKDO Mě to nevěřil .
    Přijeli se na to kouknout i Kluci z Polského Amiga-Klubu .

  10. #8
    Fery's Avatar
    Datum registrace
    23.07.2006
    Město
    Plzeň
    Věk
    42
    Příspěvků
    601
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Já mám právě na řadiči 8MB a na turbíně 4MB, tak jsem myslel, že to půjde. Přesně stejně to mám na A500, 8MB na řadiči a 4MB na turbíně a tam to šlape dohromady, 12MB.

    Quote EXA původně napsal: View Post
    Tak jak Ti zde píše S-Mraf,že "ani o kilo víc,pouze s Turbínkou".
    A-2000 je v podstatě na tom stejně jako A-500 plus ty ZORO Sloty.
    Já měl kdysi v A-500+ takovouhle konfiguraci :
    2 MB Chip , 8 MB - 16bit Fast pod CPU na MB , 8 MB - 32bit Fast na VXL/030 .
    Tedy celkem 18 MB RAMky v A-500+ !!!
    Chodilo to až neuvěřitelně dobře a NIKDO Mě to nevěřil .
    Přijeli se na to kouknout i Kluci z Polského Amiga-Klubu .
    ♦ Amiga 1200 + Blizzard 1230 IV 50MHz, FPU, 64MB RAM + HDD 8GB CF ♦ Pegasos2 600MHz + AmigaOS 4.1 ♦ Amiga 600 ♦ Amiga CDTV ♦ Amiga CD32 ♦

  11. #9
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Nemáš na kartě vypnutý třeba autoconfig? http://amiga.resource.cx/exp/a2630
    Mám taky v a500+ celkem 14 MB ram. 2MB chip + autoconfig 8MB v M-Tec řadiči a 4MB bez autoconfigu na turbíně (jde adresovat nekolizně pomocí switchů a addmem) http://amiga.resource.cx/exp/professional530plus - akorát nevím co to tam mají za údaj o rychlosti, ve skutečnosti běží na 14 MHz, přesně tedy na dvojnásobku původní frekvence 68000. FPU má vlastní krystal.
    Naposledy upravil Starej_Mraf : 28.01.2014 v 13:40:39

  12. #10
    Fery's Avatar
    Datum registrace
    23.07.2006
    Město
    Plzeň
    Věk
    42
    Příspěvků
    601
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Mám vypnutý (J303 = on), když byl zapnutý, tak naběhlo jen 4MB.
    Ještě mně napadalo, jestli není potřeba jiné romky na turbíně, nějaké dvě jsem k tomu dostal, ale s těmi karta nefunguje vůbec. Možná jsou blbě naprogramované nebo popsané obráceně.
    Naposledy upravil Fery : 28.01.2014 v 13:55:52
    ♦ Amiga 1200 + Blizzard 1230 IV 50MHz, FPU, 64MB RAM + HDD 8GB CF ♦ Pegasos2 600MHz + AmigaOS 4.1 ♦ Amiga 600 ♦ Amiga CDTV ♦ Amiga CD32 ♦

  13. #11
    EXA's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Ostrava-Výškovice
    Věk
    63
    Příspěvků
    449
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Pokud Ti Amiga jede,tak není co řešit a všímat si nějakejch popisů na ROMce a navíc každej číp má na sobě klíč.
    Tedy ani by neměly bejt špatně naprogramovány...prostě Ti Amča jede.
    ROMka nemá vliv na tuhletu konfiguraci RAMek. Mě Moje konfigurace jela i s KS-1.3 .
    Mám zato,že řešit něco,co není potřeba řešit,je pouze mrhání drahoceným časem !
    Naposledy upravil EXA : 28.01.2014 v 15:02:46

  14. #12
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Spíš by mně zajímalo jestli bez turbíny ukáže GVP těch 8MB. Třeba tam máš špatný simmy, jestli je to ten se simm pamětí.

  15. #13
    Fery's Avatar
    Datum registrace
    23.07.2006
    Město
    Plzeň
    Věk
    42
    Příspěvků
    601
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Ano, bez turbíny mám 8MB.
    ♦ Amiga 1200 + Blizzard 1230 IV 50MHz, FPU, 64MB RAM + HDD 8GB CF ♦ Pegasos2 600MHz + AmigaOS 4.1 ♦ Amiga 600 ♦ Amiga CDTV ♦ Amiga CD32 ♦

  16. #14
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    43
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    A když odpojíš řadič hlásí se ty 4MB na turbíně?
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  17. #15
    Fery's Avatar
    Datum registrace
    23.07.2006
    Město
    Plzeň
    Věk
    42
    Příspěvků
    601
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    Tak mi to přijde, jako by ty paměti byly adresované stejně.
    Když nastavím na řadiči 2MB RAM a na turobokartě J303=OFF tak mám ve výsledku 6MB, když na řadiči dám 4MB tak mám celkem 8MB a když nastavím na řadiči 8MB, tak mám taky celkem 8MB.
    Hlavně je to pak hrozně pomalé, rychlost ram je jen 1,61 MB/s. Když nastavím 4MB řadič + 4MB turbokarta tak je rychlost 7,62MB/s.
    Samotná turbokarta, nastavení 4MB ram dělá 7,71MB/s.
    ♦ Amiga 1200 + Blizzard 1230 IV 50MHz, FPU, 64MB RAM + HDD 8GB CF ♦ Pegasos2 600MHz + AmigaOS 4.1 ♦ Amiga 600 ♦ Amiga CDTV ♦ Amiga CD32 ♦

  18. #16
    Amiga Times reKTor's Avatar
    Datum registrace
    15.04.2009
    Město
    Praha 6
    Věk
    43
    Příspěvků
    212
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)

    A2630 adresuje bohužel paměť do stejného bloku jako zorro II sloty. Viz manuál str. 11 a 12. .
    reKTor
    Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

  19. Poděkovat jack-3d - tito lidé za příspěvek poděkovali

Podobná témata

  1. Prodám Amiga 2000 + GVP karta + monitor
    By vvasha in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 26.02.2014, 14:53:56
  2. Koupím Klavesnici Amiga 500/1000/2000
    By Martin in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 25.06.2013, 17:22:19
  3. Nastavení rozlišení v Dopus 4
    By Doda in forum Aplikace
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 10.03.2009, 17:26:13
  4. Amiga 2000 divná sim
    By Joska in forum Hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 01.08.2007, 18:14:47
  5. Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 12.03.2007, 22:52:32

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots