Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 20
  1. #1
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Dostal jsem požadavek, zda bych neuměl upgradnout ACA 1232/68EC030/25 a mám k dispozici plný 68030/50 MHz. Fyzicky by to znamenalo jen prohodit procík a krystal. Je tam ale nějaké omezení ve FW karty (např. kvůli časování pamětí)?

  2. #2
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2599
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Mě se zdá, že Jens kdesi psal, že pro každou verzi ohledně MHz má jiný FW.
    I love Amiga

  3. #3
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3271
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  4. Poděkovat Starej_Mraf - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi springy - těmto lidem se příspěvek líbí
  5. #4
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Tak to už jsem taky našel. Tak je to pravda (a vzhledem ke konstrukci karet se to dalo tak nějak čekat). Takže jediná možnost je prohodit EC za full... no tudíž nevyplýtvám jednu 68030/50...

  6. #5
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2599
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Tak to je super, jen to není tak jednoduché jako na Blizzardech. Škoda, že tam Jens nenechal možnost pro 50MHz, ale jen 40MHz u 68030.
    I love Amiga

  7. #6
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2666
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    No takto, je dost mozne takyto upgrade funguje "Ale" mnohy ludia si neuvedomuje, ze vymenou oscilatora za vysiu hodnotu MHz nemusi byt vyhra. Do teraz je v komunite znane iba to, ze problem moze vzniknut s RAMkou pretoze sa rozhasi casovanie, ale moze to fungovat. U ACA problem s RAM nevidim, pretoze na doske su pouzite rychle SDRAM, cize je tom velka vola. Problem moze vzniknut v inych vecia ktore nie su hned viditelne, od hodinove taktu sa odvija cas ako a kedy ma karta komunikvat s Amigou. Ak sa narusi tato casova linia, moze sa to prejavit tak, ze nebude napriklad pracovat spravne MAPROM, alebo po softresete sa Amiga nenastartuje. Dalsia skryta vada moze byt, ze niektore hry dema nebudu spravne pracovat najme tie WHDLoad, pri prehravani dema sa moze zvuk spomalit aj z obrazom, nie voci sebe ale vzajomne spolu to vsetko zacne sekat. Venoval som tomu dost casu pri ladeni logiky Furia Rev2., ako sa zmienoval Jens na kazdu frekvenciu ma inu logiku, ako aj ja na Furia pre 37,5 MHz tu mam odlozenu v zasuvke.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  8. Líbí se mi Prober, Delihc, pjaro77 - těmto lidem se příspěvek líbí
  9. #7
    pjaro77's Avatar
    Datum registrace
    08.03.2018
    Město
    Košice/Slovakia
    Věk
    42
    Příspěvků
    29
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Prosím o pomoc s bastlením turbokarty ACA1232. https://www.ppa.pl/forum/amiga/31798...-aca-1232-1220
    Karta mala pôvodne 33 MHZ, snažil som sa ju pretaktovať na 40MHz.
    Bolo potrebné len odstrániť SMD prepojku 0 ohm z pozície R1 a prepojiť pozície R2 a R4 - ako na obrázku.
    Keďže SMD súčiastky som nemal, tak aspoň káblom som ichchcel prepojiť.
    Problém je, že nejde pripákovať káblik na tie pozície, pretože pájka nechce chytiť na pady, sú také sčernané ale len každý druhý.
    Pôvodne tam boli kúsky cínu ale asi som niečo dodrbal. Doteraz sa mi niečo také nestalo. Použil som pájaciu pastu a stanicu s riadenou teplotou, nastavil som okolo 350 stupňov.
    Teraz je stav taký, že sú všetky R1-R4 neprepojené a frekvencia CPU je tým nastavená na 20 MHZ. No aspoň doska funguje.
    Dajú sa prepojiť tie pozície inak ? Od R1 - R4 smerujú vodiče na malý čip s označením U12 s 8 vývodami - asi je to delič frekvencie, len neviem, ktoré vývody z neho prepojiť.
    Naposledy upravil pjaro77 : 10.02.2019 v 11:06:56

  10. #8
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3342
    Post Thanks / Like

    Výchozí ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Moje rada ti nepomuze, ale vrtat se do tech karet je pitomost, nejde tim zjiskat nic uzitecneho a casto to ma vysledek, ktery popisujes.

    Merakem si najdi kam vedou ty poskozene pady a propoj to tam. Ale jak to popisujes, zrejme nejsi zadny velmist pajeni a kdo vi, jak to dopadne. Byt tebou to s nejlepsi snahou vratim alespon do puvodniho stavu.

  11. Líbí se mi DJM - těmto lidem se příspěvek líbí
  12. #9
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1607
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Řekl bych, že už tam žádný pady nejsou. Jenom zprzněný PCB...
    AmigaServiceMan

  13. Líbí se mi Lasice - těmto lidem se příspěvek líbí
  14. #10
    pjaro77's Avatar
    Datum registrace
    08.03.2018
    Město
    Košice/Slovakia
    Věk
    42
    Příspěvků
    29
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Napíšem Jensovi, snáď mi poradí.

  15. #11
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1666
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Myslím, že že tě slušně zjebe . Napiš pak, jak si dopadl.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  16. #12
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2599
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Kdybys tu dal kalitní foto, uděláš lépe. Čím jsi to pájel? Trafopájkou? Už ti tu někdo napsal, že tam asi pady nemáš, protože jsi je přehřál, slouply se a kuprextit zčernal.
    I love Amiga

  17. #13
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3342
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Ono to opravit asi pujde snadno, ale chce to zkusenost a peclivost.

  18. #14
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2666
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    https://www.idt.com/document/dst/511-datasheet

    Strana 2, je tam tabulka nasobica
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  19. Poděkovat springy - tito lidé za příspěvek poděkovali
  20. #15
    pjaro77's Avatar
    Datum registrace
    08.03.2018
    Město
    Košice/Slovakia
    Věk
    42
    Příspěvků
    29
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Fotku pošlem, ale behám teraz po lekároch a vybavujem veci na dovolenku. Neviem sa k tomu dostať.
    Mimochodom našiel som, že firma v usa Circuitmedic predáva kit nna opravu plošných spojov okrem iného aj tých padov. https://www.dps-az.cz/vyroba/id:3878...-plosnychspoju
    http://www.circuitmedic.com/products/circuitframes.html
    Na youtube sú opravy takých padov, lenže vyžaduje to silnú lupu, skôr stereomikroskop.

  21. #16
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    36
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    mozes si tam nalepit aj medenu foliu epoxidovym lepidlom
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  22. Poděkovat pjaro77 - tito lidé za příspěvek poděkovali
  23. #17
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2599
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Já bych to raději někomu poslal, ať to ještě více nezmrvíš . Mohu Ti někoho doporučit, pokud chceš.
    I love Amiga

  24. #18
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3342
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Tady neni potreba opravovat plosny spoj, k nicemu to nebude a staci to propojit jinde.

  25. #19
    pjaro77's Avatar
    Datum registrace
    08.03.2018
    Město
    Košice/Slovakia
    Věk
    42
    Příspěvků
    29
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Budem vďačný. Poznáte niekoho na Slovensku ?

  26. #20
    pjaro77's Avatar
    Datum registrace
    08.03.2018
    Město
    Košice/Slovakia
    Věk
    42
    Příspěvků
    29
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: ACA 1232 - možnosti upgrade nebo oveclocku

    Po vyriešení iných problémov môžem pokračovať.
    Posielam obrázok ako som dokatoval plošky na doske. Stačí mi prepojiť nulovými rezistormi R2 a R4.
    Mali by mať rozmer 0603.
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_20190317_071000.jpg
Zobrazeno: 49
Velikost: 149,9 KB
ID: 9235
    Naposledy upravil pjaro77 : 17.03.2019 v 07:28:03

Podobná témata

  1. Apollo 1240 upgrade
    By Boboo in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 42
    Poslední příspěvek: 08.07.2019, 09:30:12
  2. Koupím Nebo přijmu darem jakékoliv nefunkční nebo poškozené Amigy, desky, CPU
    By Worfvx in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 31.07.2013, 22:49:47
  3. A3640 upgrade na verzi 3.2
    By Starej_Mraf in forum Hardware
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 23.12.2011, 13:34:39
  4. A590 - upgrade ROM
    By Jack in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 26.01.2010, 01:02:41
  5. Upgrade 4.0 na 4.1
    By Doda in forum AmigaOS 4.x Classic
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 02.02.2009, 10:54:12

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots