Zobrazuji výsledky 1 až 15 z 15
  1. #1
    trafo's Avatar
    Datum registrace
    18.09.2008
    Město
    Česká Třebová
    Věk
    43
    Příspěvků
    275
    Post Thanks / Like

    Výchozí Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Naistaloval jsem si na 4GB CF kartu ve Winuae Classic Workbench OS3.9.
    Ve Winuae mi vše naběhne bez problému,ale na reálné Amize mi po startu
    vyskočí hláška "Scalos request : Couldn´t open workbench.library V39.x!"
    Tato hláška mi vyběhla i když jsem instaloval Classic WB full i Classic WB ADVSP.
    Když to odkliknu zůstané bíla obrazovka s lištou Workbench screen.
    Nevíte co může real Amize chybět?

    Ještě moje konfigurace A4000+Warp engine 4040+64MB RAM+Cybervision 64/3D+
    Toccata+Vlab+Ariadne.

    Předem děkuji.
    A500,2xA500+(020),A600,CDTV,CD32,4xA1200(030),A400 0(040),komplet ATARI 8/16/32/64-bit,Didaktik192,Maťo,SharpMZ800,4xC64,C128

  2. #2
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2643
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Napadá mě jedna věc, nemáš v A4000 ROM 3.1 pro A4000T, která neobsahuje Workbench.library? U A4000T se workbench.library dodávala na diketě jako součást Workbench 3.1, v ROM byla místo ní knihovna pro SCSI A4000T.
    I love Amiga

  3. #3
    trafo's Avatar
    Datum registrace
    18.09.2008
    Město
    Česká Třebová
    Věk
    43
    Příspěvků
    275
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Mám tam ROM 3.1 v40.070. Základní deska je A4000 CR rev.D. Takže to znamená stáhnout workbench.library a vrazit ho do adresáře Libs? Nebo jak to napravit?
    A500,2xA500+(020),A600,CDTV,CD32,4xA1200(030),A400 0(040),komplet ATARI 8/16/32/64-bit,Didaktik192,Maťo,SharpMZ800,4xC64,C128

  4. #4
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2643
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Ano, máš ROM pro A4000T bez workbench.library. Stáhni si ji a dej do adresáře Libs.
    I love Amiga

  5. Poděkovat trafo - tito lidé za příspěvek poděkovali
  6. #5
    trafo's Avatar
    Datum registrace
    18.09.2008
    Město
    Česká Třebová
    Věk
    43
    Příspěvků
    275
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Díky. Ale asi tam dělám,ještě něco blbě. Když ve winuae zkopíruji workbench.library do adresáře Libs,tak změní ikonu. Místo aby vypadala jako ostatní knihovny,tak má ikonu udělanou z kleštiček a klíče.
    A500,2xA500+(020),A600,CDTV,CD32,4xA1200(030),A400 0(040),komplet ATARI 8/16/32/64-bit,Didaktik192,Maťo,SharpMZ800,4xC64,C128

  7. #6
    trafo's Avatar
    Datum registrace
    18.09.2008
    Město
    Česká Třebová
    Věk
    43
    Příspěvků
    275
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Hurááá! Už to šlape. Našel jsem ještě jinou workbench.library a už to jede. Děkuji Solarisovi.
    Naposledy upravil trafo : 13.09.2014 v 15:05:49
    A500,2xA500+(020),A600,CDTV,CD32,4xA1200(030),A400 0(040),komplet ATARI 8/16/32/64-bit,Didaktik192,Maťo,SharpMZ800,4xC64,C128

  8. #7
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1460
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Dá se ten Classic Workbench nějak rozumně dostat na disk přímo v Amize? Jak jsem zjistil, s WinUAE si vůbec nerozumím. Mám téměř čistý OS3.9 s BB1 a 2. V tom balíku od CWB je i adfko, které bych si na disketu zvládl převézt, ale pak už je tam jen .hdf a konfigurační soubor pro UAE. Mám ten .hdf nahrát do systémové pártišny a pak nabootovat z té diskety, nebo jak to vlastně funguje?

    Aha, tak to asi nepůjde... Tedy, co jsem pochopil z manuálu, tak tu instalaci musím mít hotovou v UAE, pak zazipovat obsah systému, nahrát ZIP na DH0, vymazat původní systém z DH0 a nabootovat z diskety a následovat instrukcí... To už to rovnou můžu udělat celý vUAE. A to asi nechci.

    Nemáte někdo předpřipravený CWB3.9 systém, co byste mi mohli sdílnout na vyzkoušení?
    Naposledy upravil springy : 16.05.2018 v 17:30:26

  9. #8
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1711
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Ty lenochu, v UAE to připravovat nechceš a sdílet se Ti zachtělo? Jenom se snaž, na Resetu mě to naučíš.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  10. Líbí se mi Chain, DaMi, krtek11 - těmto lidem se příspěvek líbí
  11. #9
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    18
    Příspěvků
    215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Proč ClassicWB - si nakonfiguruj WB sám, hlavně do 3.9 už toho nemusíš tahat tolik. Vlastní WB má větší kouzlo.
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  12. Líbí se mi DJM - těmto lidem se příspěvek líbí
  13. #10
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1460
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Protože bychho rád vyzkoušel. A ano, vlastní Workbench má větší kouzlo, jen ten můj opravdu vlastní jsem použil snad jen jednou před 5ti lety .

  14. #11
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1709
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Jestli by pružince nestačilo tohle, je tam vše připraveno, dá se to prozkoumávat a hlavně tam není co pokazit. A když se ti to osvědčí, třeba můžeš pustit i ty čtyřlitry pak někomu dál .
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  15. Poděkovat springy - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi davesade - těmto lidem se příspěvek líbí
  16. #12
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1460
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Super, pořádně neumím ani s 3.1kou a už abych prozkoumával 4.1 . A čtyřlitr přeci nemám ani jeden...provozuschopný (a tentokrát to není má chyba).

  17. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  18. #13
    krtek11's Avatar
    Datum registrace
    28.12.2010
    Město
    Jílové u Děčína
    Věk
    43
    Příspěvků
    468
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Quote Dedy původně napsal: View Post
    Ty lenochu, v UAE to připravovat nechceš a sdílet se Ti zachtělo? Jenom se snaž, na Resetu mě to naučíš.
    Já bych to viděl tak,že bych vzal A4000 sebou na Reset a tam to někdo dá dohromady,nejlepší řešení a pak se to naučí i Dedy !!!!
    Amiga je nejlepší...

  19. Poděkovat Dedy - tito lidé za příspěvek poděkovali
  20. #14
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1709
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Quote springy původně napsal: View Post
    Super, pořádně neumím ani s 3.1kou a už abych prozkoumával 4.1 .
    Prozradím ti takové tajemství, ale nesmíš to nikomu říct, je to fakt tajemství. Ten TAWS se dá celkem jednoduše přepnout i do podoby workbenche 3.1
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  21. #15
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1460
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Classic Workbench OS3.9 reálná Amiga 4000

    Už jsem zjistil... Ale je to nuda, nejsou tam hry

  22. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. Koupím Flickerflixer do Amiga 4000
    By pepapantak in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 31.08.2014, 21:27:01
  2. Blizzard 1260 + Classic Workbench - problémy
    By davesade in forum Hardware
    Odpovědí: 47
    Poslední příspěvek: 07.03.2010, 17:41:05
  3. Amiga 4000 a Wi-Fi nebo LAN
    By Marien in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 02.10.2009, 01:03:59
  4. Classic Workbench a připojení na internet
    By davesade in forum Emulace na ostatních platformách
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 22.01.2007, 10:53:08

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots