Zobrazuji výsledky 1 až 14 z 14
  1. #1
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí FPGA Arcade má AGA

    Poslední vydané Amiga jádro pro FPGA Arcade má plně funkční emulaci AGA čipsetu. Nyní autor MikeJ pracuje na zprovoznění RTG.

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: WP_20130720_005.jpg
Zobrazeno: 206
Velikost: 59,4 KB
ID: 5669
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: WP_20130720_001.jpg
Zobrazeno: 216
Velikost: 57,9 KB
ID: 5670
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  2. Poděkovat Boboo, voodoo - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi krtek11, springy, Starej_Mraf, Amigoun, ghh, Dedy, Turrican, davesade, Delihc - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #2
    Fery's Avatar
    Datum registrace
    23.07.2006
    Město
    Plzeň
    Věk
    42
    Příspěvků
    580
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Vypadá to bezvadně, to abych začal šetřit.
    ♦ Amiga 1200 + Blizzard 1230 IV 50MHz, FPU, 64MB RAM + HDD 8GB CF ♦ Pegasos2 600MHz + AmigaOS 4.1 ♦ Amiga 600 ♦ Amiga CDTV ♦ Amiga CD32 ♦

  4. #3
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4321
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Kolik za to chtěj?
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  5. #4
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Quote Predseda původně napsal: View Post
    Kolik za to chtěj?
    Já jsem za to platil 289 eur, ale pravdou je že před rokem bylo euro někde jinde...
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  6. #5
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Protože se tady dlouho nepsalo o tomto hardware, rád poinformuji o pokroku.
    Autor (MikeJ) na emulátoru Amigy intenzivně pracuje, jen za minulý rok vyšlo cca 15 aktualizací. A stav emulace se výrazně stabilizoval, zrychlil a přibyl i nový hardware.

    Co nového nám emulátor nabízí:
    • CPU: 68000, 68010, 68EC020 a 68020. Stabilnější je hlavně 68020.
    • Možnost velikosti RAM, 0,5-2 MB Chip, 0-8 MB Fast a 48 MB XRAM (Fast ramka). Celková ram je 58 MB.
      Paměť XRAM potřebuje nahrát při startu ovladač, a musí mít nastaven procesor 68020, kvůli šířce adresní sběrnice.
    • Grafické možnosti: OCS, ECS, AGA a grafická karta Picaso. Karta Picaso potřebuje k chodu Fast ram, vezme si zní 4 MB ram. Rozlišení jsou od standartních 640x480 až 1920x1080 8 bit. Nižší rozlišení mohou být i v hloubce 16 a 32bit.


    Celkově se emulátor zrychlil, MikeJ přidal Cache 8 kB přičemž výkon stoupl z 3600 na 10800 dhrystones (měřeno v sysinfu) 020/99 MHz. Ale předpokládaný výkon by měl stoupnout na 30000 až 40000. MikeJ toho chce dosáhnou připravenou novou Cache-í.

    Také se pracuje na ovladači zvukové karty pro AHI, deska FPGAArcade má na sobě hifi Wolfson 24bit 192KHz DAC. Což by emulátor určitě pozdvihlo.

    Tak, toť zatím asi vše....
    Naposledy upravil bigmac : 03.02.2016 v 23:39:19 Důvod: korektura :)
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  7. Poděkovat IDEfix, zdenek_j, voodoo - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi ObiWanKen, Delihc, Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  8. #6
    kulich.bulich's Avatar
    Datum registrace
    25.01.2016
    Město
    Dobra Voda u Ceskych Budejovic
    Příspěvků
    17
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Mel bych dotaz. Ty verze pro FPGA Arcade si stahujete a kompilujete sam, ze zdrojovych kodu (mate pristup na SVN) nebo stahujete binarky (balicky)?

  9. #7
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Jsou tři způsoby získání binárek.
    SVN (plný přístup k archivu) je podmíněno dostáním hesla od MikeJ.
    SVN (public přístup) přístup z web rozhraní, jednoduché heslo popsáno v readme web tento archiv není tak aktuální, poskytuje pouze stabilní verze.
    No a pak je spousta binárek na Arcade fóru, jak už to bývá něco se řeší, upraví a pověsí k danému tématu k otestování:
    Amiga core vlákno zde, ke tažení binárky je potřeba být přihlášen, heslo dostanete opět od MikeJ.

    Ale zpět k otázce, ano mám přístup do SVN archivu, ale většinou se spokojím s binárkami z Arcade fóra.

    Quote kulich.bulich původně napsal: View Post
    Mel bych dotaz. Ty verze pro FPGA Arcade si stahujete a kompilujete sam, ze zdrojovych kodu (mate pristup na SVN) nebo stahujete binarky (balicky)?
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  10. Poděkovat uunek - tito lidé za příspěvek poděkovali
  11. #8
    kulich.bulich's Avatar
    Datum registrace
    25.01.2016
    Město
    Dobra Voda u Ceskych Budejovic
    Příspěvků
    17
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Dekuji a jeste jeden dotaz ). Muzete prosim zverejnit statistiku (treba do SZ) kolik je vyuzito FPGA z FPGA Arcade po zkompilovani core Amiga nejake z poslednich verzi s ruznymi vychytavkami (AGA, Cache) atd? Takovy ten Xilinx Design Summary. Mimochodem docela me prekvapilo, ze ty zdrojaky takhle chrani narozdil treba od desky Mist s jejichz komunitou spolupracuji.

  12. #9
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Podívám se ti na to, ale nebude to hned. Pracovní vytíženost
    Jinak co se zdrojových souborů týče, myslím že Till má k těmto souborům volný přístup a na oplátku si Arcade dopřeje STčko z MiSTu. Pokud mě paměť neklame, tak AGA přišla na MiST až po tom, co to zveřejnil MikeJ. Nechce to dávat na net, dokud to nebude stabilní. Ale přístup kohokoliv neodmítá...

    Quote kulich.bulich původně napsal: View Post
    Dekuji a jeste jeden dotaz ). Muzete prosim zverejnit statistiku (treba do SZ) kolik je vyuzito FPGA z FPGA Arcade po zkompilovani core Amiga nejake z poslednich verzi s ruznymi vychytavkami (AGA, Cache) atd? Takovy ten Xilinx Design Summary. Mimochodem docela me prekvapilo, ze ty zdrojaky takhle chrani narozdil treba od desky Mist s jejichz komunitou spolupracuji.
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  13. #10
    kulich.bulich's Avatar
    Datum registrace
    25.01.2016
    Město
    Dobra Voda u Ceskych Budejovic
    Příspěvků
    17
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Nespecham, ale nenapadne se pripominam ).

  14. #11
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Již dlouho se nepsalo o této desce, ale vývoj se nezastavil a dál pokračuje. Amiga jádro (poslední core, vyšlo před pár dny) se pěkně stabilizovalo, největší problém činila komunikace mezi RTG a amigou. Když se tento problém podařilo odstranit, stalo se z toho příjemné posezení bez stále nutných restartů . Což ocení každý uživatel.

    Dále nám přibyla podpora zvukové karty v AHI, jak někteří vědí FPGA Arcade má na desce zvukový 24bit DAC převodník Wolfson. Je to další z bonusů posledních aktualizací, ale ne poslední.

    Při aktualizaci Amiga Core vyšla i aktualizace ARM firmware. Na které hodně zapracoval nový uživatel "erique", nejenže jádro očistil, ale přidal funkci po které toužil nejeden uživatel Minimigu. A to, duální načítaní MBR+RDB, což umožňuje připojit SD kartu jako další jednotku do Amigy pod zařízením FAT95. Asi každý ví, jak je otravné nové instalačky, data či jiné, nahrávat do hdf souboru, třeba přes winuae. To nyní odpadá.

    Z FPGA Arcade se stává opravdu zajímavá Amiga varianta.
    Suma sumárum toto jádro obsahuje:
    • cpu 68000/68010/68ec020/68020 (výkon cca 030/50MHz)
    • OCS, ECS, AGA a RTG
    • chip 2MB, fast 56MB
    • PAULA a AHI 16bit zvuková karta (nyní)


    To je asi vše pro teď snad nám časem ještě nějaké ty vylepšeníčka přibudou...
    Naposledy upravil bigmac : 29.07.2017 v 03:15:44
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  15. Líbí se mi oxcom, lacoh, springy, pavlor - těmto lidem se příspěvek líbí
  16. #12
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3345
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    Ten ARM firmware je pro Minimig, nebo to davas jen jako priklad?

  17. #13
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    To je příklad, ale obecně Minimig má stejný ARM jako používá Arcade. Takže při trochu větší snaze, by to šlo přenést...
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  18. #14
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FPGA Arcade má AGA

    26. listopadu vyšlo nové jadro pro FPGA Arcade, a byl jsem hodně zvědav jaké že bude. Zvědavost byla podpořena tím, že na SVN serveru pro FPGA Arcade se objevilo nové 68k core. Předchozí jádro bylo postaveno na "tg68k", což je takový 68k procesor s spoustou chybějících instrukcí. Mike založil nové "m68k" core a zaměřil se hlavně na plnou kompatibilitu s procesorem 68020. Což je opravdu dobře a hlavně se na tom dá stavět do budoucna. První testy mě potěšily, některé aplikace jako Imagine 3D začali fungovat. Trochu se snížil výkon procesoru z 10 500 na 9 500 Mips. Ale to není podstatné, po stabilizaci tohoto core bude přidána cache která výkon posune podstatně výše...
    Naposledy upravil bigmac : 30.11.2017 v 15:10:33
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  19. Líbí se mi Lisiak4, Turrican, jack-3d, Delihc - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. MIST FPGA system
    By Boboo in forum Minimig, Natami, FPGA a další
    Odpovědí: 74
    Poslední příspěvek: 04.07.2017, 08:26:55
  2. Cyclone 5 nový FPGA akcelerátor
    By jack-3d in forum Hardware
    Odpovědí: 30
    Poslední příspěvek: 30.09.2014, 18:37:22
  3. Hardware FPGA Arcade available
    By Omachel in forum Novinky
    Odpovědí: 88
    Poslední příspěvek: 09.09.2013, 17:01:39
  4. Nové FPGA jádro FSB130321
    By bigmac in forum Minimig
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.04.2013, 22:24:40
  5. Minimig nebo FPGA Arcade?
    By venox in forum Minimig
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 03.02.2013, 15:37:28

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots