Zobrazuji výsledky 1 až 15 z 15
  1. #1
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    198
    Post Thanks / Like

    Výchozí částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Rád bych se zeptal kdo má zkušenosti s klávesnicemi. Amiga 500 ale nefunguje komplet klávesnice F1-F10 ano resetování ne. Zkoušel jsem odpojit připojit kabel do desky tak i ten listový z klávesnice - čistil jsem kontakty. Mám ale pocit, že konektor, který ho svírá (černý) nějak prokluzuje. Jak to vyčistit?
    Naposledy upravil DRAGON2001 : 17.07.2015 v 09:58:47

  2. #2
    krtek11's Avatar
    Datum registrace
    28.12.2010
    Město
    Jílové u Děčína
    Věk
    44
    Příspěvků
    489
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Problém je,ža tady se s A500 moc lidí nezabývá,pokud něco nejde,tak se to mění za celou část(výměna klávesnice),pro A500 bohužel,ale je to tak.
    Amiga je nejlepší...

  3. #3
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    198
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Ještě jednou jsem vše rozdělal a vyčistil ale pořád to stejné nefunguje scr +reset. Zbytek se zdá funkční. Stačilo by tedy aspoň nějak vyvést RESET tlačítko. Neporadí někdo odkud zapojit???

  4. #4
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1927
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Nefunguje src + reset? Tomu moc nerozumim - zkus to popsat lepe.


    Pokud ti vetsina klaves funguje a nektere ne pak je problem pravdepodobne v membrane. Nekteri to umi opravovat - ja se o to pokousel ale neuspesne.

    Nastesti pro Amiga 500/500+ a 4000 se vyrabi nova membrana - funguje super ale neni to levne

  5. #5
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    198
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Quote k0x původně napsal: View Post
    Nefunguje src + reset? Tomu moc nerozumim - zkus to popsat lepe.


    Pokud ti vetsina klaves funguje a nektere ne pak je problem pravdepodobne v membrane. Nekteri to umi opravovat - ja se o to pokousel ale neuspesne.

    Nastesti pro Amiga 500/500+ a 4000 se vyrabi nova membrana - funguje super ale neni to levne
    Promiň, blbě jsem to popsal. No prostě klávesnice pěkná, zachvalá a kromě tlačítek Ctrl + A+ A funkční. A tak mě napadlo, proč se drbat s nějakou membránou. Stačilo by přesi jen vyvést nějak z desky 2 dráty na reset Amigy. Konektor klávesnice na desce přeci obsahuje pin na reset a gnd.
    Nešlo by toho nějak využít?

    .. A500 keyboard connector ...
    1 black Keyboard clock
    2 brown Keyboard data
    3 red Res
    4 orange +5V DC
    5 yellow Unused
    6 green Ground
    7 blue Power LED
    8 violet Disk LED

  6. #6
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1927
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    no a ty klavesy Ctrl + A+ A jsou samostatne funkcni?

    hw reset - jeste jsem to nevidel, ale podle vseho by to fungovat mohlo

  7. #7
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    198
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Ještě nesvítí caps lock , numerická klávesnice taky jede...

    http://www.amigaworld.de/workshops/reset-am-amiga/

    Tohle je taky zajímavé ale nebylo by jednodušší to klidně vytáhnout z druhé strany konektoru klávesnice dva drátky a dát je na vypínač?

  8. #8
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    198
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: A500kbd.gif
Zobrazeno: 60
Velikost: 28,9 KB
ID: 6300

    Případně tohle by mělo být přesně zapojení..

  9. #9
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

  10. #10
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    198
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Fajn typ ale já to potřebuji na Amigu 500

  11. #11
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Aha, to mi uniklo. Sorry.

  12. #12
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    198
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    http://amigaga.chez-alice.fr/classic...reset_a500.htm

    A co tohle kluci? To vypadá dobře ne???

  13. #13
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    198
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Quote DRAGON2001 původně napsal: View Post
    http://amigaga.chez-alice.fr/classic...reset_a500.htm

    A co tohle kluci? To vypadá dobře ne???
    OK odpovím si sám...vyzkoušeno, aplikováno a plně funkční RESET tlačítko na Amigu 500........

  14. Líbí se mi k0x, krtek11, zdenek_j, Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  15. #14
    krtek11's Avatar
    Datum registrace
    28.12.2010
    Město
    Jílové u Děčína
    Věk
    44
    Příspěvků
    489
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Quote DRAGON2001 původně napsal: View Post
    OK odpovím si sám...vyzkoušeno, aplikováno a plně funkční RESET tlačítko na Amigu 500........
    Šikula,pochvala,bez cizí pomocí jsi to zvládl perfektně,z tebe ještě něco bude,jsi dobrej,že jsi to nevzdal a udělal jsto za 1.
    Amiga je nejlepší...

  16. Líbí se mi DRAGON2001 - těmto lidem se příspěvek líbí
  17. #15
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    198
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: částečně funkční klávesnice Amiga 500

    Quote krtek11 původně napsal: View Post
    Šikula,pochvala,bez cizí pomocí jsi to zvládl perfektně,z tebe ještě něco bude,jsi dobrej,že jsi to nevzdal a udělal jsto za 1.

    Díky , vážím si toho, mno začal jsem jednou Amigou 1200 a už mám doma rovnou tři.... ještě k tomu A500 ( na desce všude uvedeno A500+ tak teda nevím ) a nakonec do třetice mrňouska A600...jsem se nějak rozjel....

  18. Líbí se mi Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. Funkční myši s PS/2 redukcí
    By Boboo in forum Hardware
    Odpovědí: 44
    Poslední příspěvek: 20.11.2017, 21:32:49
  2. Koupím Amiga 600,1200 funkční
    By stormcastle in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 25.03.2017, 19:03:55
  3. Částečně nefunkční klávesnice v A600
    By davesade in forum Hardware
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 08.04.2014, 23:35:45
  4. Hardware Nová Amiga klávesnice
    By Prober in forum Novinky
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 07.12.2013, 09:39:06
  5. Hardware Konecne poradna Amiga USB klavesnice
    By ExiE in forum Novinky
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 01.12.2013, 21:04:03

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots