Zobrazuji výsledky 1 až 17 z 17
  1. #1
    Poison's Avatar
    Datum registrace
    07.03.2011
    Město
    Kutná Hora
    Věk
    40
    Příspěvků
    748
    Post Thanks / Like

    Výchozí cf karta v pcmcia

    jeste bych prosil o radu: pod winuae sem si naformatoval 4gb cf kartu (funkcni v real amize) podle navodu zde na webu. ale kdyz ji dam do pcmcia redukce a pripojim k amize kde mam nainstalovany system tak ve wb neni videt. kdyz ji naformatuji na fat tak je videt v wb. ma to vubec fungovat?

  2. #2
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    42
    Příspěvků
    4496
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Ne. Bude ti fungovat BUĎ na IDE NEBO v PCMCIA.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  3. #3
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3501
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Ja bych rekl ze jo, jen musis spravne rict, jaky na ni mas filesystem. Ted to mas urcite s "fat95", takze fatkovou kartu z pccka vidis, ale tu s fastfilesystem ne.

  4. #4
    Poison's Avatar
    Datum registrace
    07.03.2011
    Město
    Kutná Hora
    Věk
    40
    Příspěvků
    748
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Quote Doda původně napsal: View Post
    Ja bych rekl ze jo, jen musis spravne rict, jaky na ni mas filesystem. Ted to mas urcite s "fat95", takze fatkovou kartu z pccka vidis, ale tu s fastfilesystem ne.
    no právě FATkovou vidim, ale hodilo by se mi, abych viděl CFko s amigáckym filesystemem, mohl bych pak mít připojené dvě 4GB CFkarty Přijde mi to jako dobrej nápad, ale škoda, že to takto nejde

  5. #5
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1173
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Podle mě jde jen o to, připojit kartu do systému. Když použiješ tenhle prográmek, tak si příslušné amiga oddíly snadno připojíš do systému. Jen nezapomeň programu nastavit správnou device.
    http://aminet.net/disk/misc/SCSIMounter203.lha
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  6. Líbí se mi DaMi - těmto lidem se příspěvek líbí
  7. #6
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1732
    Post Thanks / Like

    Lightbulb O: cf karta v pcmcia

    To jakože by se dalo tímto v pcmcia přečíst cfku třeba s pfs filesystémem?
    Quote Amigoun původně napsal: View Post
    Podle mě jde jen o to, připojit kartu do systému. Když použiješ tenhle prográmek, tak si příslušné amiga oddíly snadno připojíš do systému. Jen nezapomeň programu nastavit správnou device.
    http://aminet.net/disk/misc/SCSIMounter203.lha
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  8. #7
    Poison's Avatar
    Datum registrace
    07.03.2011
    Město
    Kutná Hora
    Věk
    40
    Příspěvků
    748
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Quote DaMi původně napsal: View Post
    To jakože by se dalo tímto v pcmcia přečíst cfku třeba s pfs filesystémem?
    no já nevim, proč ne? když jede fat95 . . proto se tu ptám

  9. #8
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1173
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Quote DaMi původně napsal: View Post
    To jakože by se dalo tímto v pcmcia přečíst cfku třeba s pfs filesystémem?
    Ano, přesně tak.
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  10. #9
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2620
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    I když na jednu stranu chápu, že by to mohlo být hezké, tak ale praktické využití mi přijde velice sporadické.

    Mít CF kartu s PFS/FFS má smysl prakticky jen v případě, že ji strkáš do fyzické Amigy. Jenže tam když ji jednou strčíš, tak proč by si ji vyndaval?

    WinUAE provozuješ z normálního disku nebo z filedisku... jako jo, technicky vzato to můžeš mít na PFS/FFS CF kartě, ale jak jsem popsal o řádek výše - proč by to kdo dělal? Nějak si neumím představit praktické využití.

    Takže potřebuješ přenos dat mezi PC a Amigou, v tom případě FAT95 a funguje to v obou systémech. Resp. WinUAE ti bootuje "odněkud na PC disku" a připojená CF karta (s FAT95) se chová jako druhý harddisk (přidaný adresář jako disk), takže na něj překopíruješ data, pak PCMCIA redukce a hurá do fyzické Amigy, ne?
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  11. #10
    Poison's Avatar
    Datum registrace
    07.03.2011
    Město
    Kutná Hora
    Věk
    40
    Příspěvků
    748
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Quote davesade původně napsal: View Post
    I když na jednu stranu chápu, že by to mohlo být hezké, tak ale praktické využití mi přijde velice sporadické.

    Mít CF kartu s PFS/FFS má smysl prakticky jen v případě, že ji strkáš do fyzické Amigy. Jenže tam když ji jednou strčíš, tak proč by si ji vyndaval?

    WinUAE provozuješ z normálního disku nebo z filedisku... jako jo, technicky vzato to můžeš mít na PFS/FFS CF kartě, ale jak jsem popsal o řádek výše - proč by to kdo dělal? Nějak si neumím představit praktické využití.

    Takže potřebuješ přenos dat mezi PC a Amigou, v tom případě FAT95 a funguje to v obou systémech. Resp. WinUAE ti bootuje "odněkud na PC disku" a připojená CF karta (s FAT95) se chová jako druhý harddisk (přidaný adresář jako disk), takže na něj překopíruješ data, pak PCMCIA redukce a hurá do fyzické Amigy, ne?
    nooo . . představuji si to takhle v Amize mám třeba 8GB CFko se systémem, a hrama a demama a mám ji zašroubovanou. No a pokud nemám výstup vzadu na CFko, co prodávají na amigakitu, tak je nedostupná pro vyndání a připojení k winuae. FAT95 formát je divnej . . když sem si na tu CFku hodil ADFka tak mi usekal všechny názvy na stejný počet znaků a stejné názvy (nebo to dělá wb 3.1 se Scalosem?), takže jsem pak v adftoolu neviděl více jak jeden adf soubor pro zápis na disketu. Ale když tam bude amiga formát tak tu CFku pod winuae uvidim stejně a v amize taky takže přenos souborů bude stejnej jako s tou systémovou cf kartou. Nehledě na to, že ji ani vyndavat nemusim a můžu ji mít jako další HD, nebo jich můžu mít více a měnit je podle toho co na nich je a co potřebuji, pokud mám více 1 nebo 2GB CFek a třeba jen malou 256 nebo 512MB kartu . ..

  12. #11
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1173
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Docela zajímavé využití by bylo, kdyby compactflash.device byla v ROMce. Pak by to nakrásně bootovalo přímo z PCMCIA.
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  13. #12
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2620
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Hmm, podle mne děláš nějakou chybu někde jinde.

    V Amize máš 8 GB harddisk - jasný.
    Pak máš CF (s FAT95 do PCMCIA) a na ni nahraješ v PC soubory. V PC se to chová, jako standardní FAT32, tj. nakopíruješ tam ADF nebo cokoli jiného. Tohle pak hodíš do Amigy a měl bys díky FAT95 vidět rovněž všechno, tak jak tam je. Tím pohádka z mé strany končí. Jestli se tobě něco zobrazuje jinak, stálo by to za prozkoumání, sám nevidím chybu ve FAT95 ani v CF samotné (ale netroufnu říci, kde chybu přesně děláš).

    Rovněž mám více CF karet na přenos dat mezi Amigou a PC, ale tvůj přístup mi přijde nevýhodný v tom bodě, že na PC musím mít rozchozené a funkční WinUAE. Na Amiga párty běžně taháme na PC soubory třeba z Aminetu, zkopíruju na CF, tu pak vrazím do Amigy a všechno si na ní rozbalím. A mohu to udělat na jakémkoliv noťasu i bez emulátoru.

    Dalším bodem je ale pak, jak dostaneš ty soubory do WinUAE? Přece je musíš nejprve stáhnout do PC, pak namountovat adresář do WinUAE, namountovat CF kartu s RDB particí, nastartovat emulátor, zkopírovat z PC do WinUAE a pak přendat CF kartu do fyzické Amigy. Tj. nelze se vyhnout situaci, kdy z Amigy (byť emulované) přistupuješ na namountovanou FAT32/NTFS partition s dlouhými názvy souborů, jak popisuješ ve svém příkladu.

    Velice mlhavě si umím představit praktické využití pro tebou navrhovanou funkci (např. kdyby šlo z PCMCIA bootovat), ale pro přenos souborů mi to přijde jednoznačně méně pohodlné a nepraktické. Tj. rozhodně bych investoval čas do zjištění, co děláš s FAT95 CF kartou blbě, to ti pomůže víc. Možná je problém jenom ten, že WB zobrazují standardně prvních X znaků z názvu souboru? Resp. že ADFTool to divně zobrazuje? To bych chápal, ale to není problém FAT95, ale samotné délky souborů - ty lze snadno zkrátit (v Total Commanderu CTRL+M) a pak bys tento problém mít neměl. Teď ale jen fakt hádám.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  14. #13
    krtek11's Avatar
    Datum registrace
    28.12.2010
    Město
    Jílové u Děčína
    Věk
    44
    Příspěvků
    484
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Já to mám takhle,ze zadu amigy 2x vstup Cf karta ide a vypadáto takhle,jinak při bootu amigy si určíš jakou cf kartu chceš spustit a potom ti naběhnou obě dvě,jedna je označena dh0 a druhá dh0.1.,pak můžež mezi sebou kopírovat data a jinný věci,jde o to,že jednu Cfku vyndáš a spustíš pod Winuae(dáš si na ní třeba ADFka) a potom ji strčíš zase zpět do Cf ide slotu do amigy a jedeš.
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC_0206.jpg
Zobrazeno: 94
Velikost: 40,5 KB
ID: 6624Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSC_0207.jpg
Zobrazeno: 75
Velikost: 40,4 KB
ID: 6625

    Tohle jsem jinak nikdy nezkoušel.

    amigoun
    Podle mě jde jen o to, připojit kartu do systému. Když použiješ tenhle prográmek, tak si příslušné amiga oddíly snadno připojíš do systému. Jen nezapomeň programu nastavit správnou device.
    http://aminet.net/disk/misc/SCSIMounter203.lha
    Naposledy upravil krtek11 : 07.01.2016 v 14:41:04
    Amiga je nejlepší...

  15. #14
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    42
    Příspěvků
    4496
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Jo, todle je šikovný, jediný co se mi nelíbí je že se kvůli tomu musí rozpižlat case.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  16. #15
    krtek11's Avatar
    Datum registrace
    28.12.2010
    Město
    Jílové u Děčína
    Věk
    44
    Příspěvků
    484
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Quote Predseda původně napsal: View Post
    Jo, todle je šikovný, jediný co se mi nelíbí je že se kvůli tomu musí rozpižlat case.
    To máš pravdu,ale já to nepižlal,to je Exova speciální edice,Tuning by servis Exa,jinak v tý amize je i cd romka,reset tlačítko z boku,tak je stejně už rozpižlaná(šikovně rozpižlaná),ale funguje to všechno v pohodě(tak se to i Exovi povedlo,jsem spokojenej).
    Naposledy upravil krtek11 : 07.01.2016 v 15:16:57
    Amiga je nejlepší...

  17. #16
    AmiFish's Avatar
    Datum registrace
    01.11.2015
    Město
    Most
    Věk
    50
    Příspěvků
    62
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    Taky nemám rád pižlání ale musím uznat že tohle je moc hezky udělaný. Řez je zahraněný, je to rovný, pravé úhly moc pěkný. Holt někdo je rád že si svýma rukama nerozmaže hov.. po zádech když si jde utřít řit a někomu ručičky zasadit do zlata.
    Amiga 1200 +OS3.9 + Blizzard IV30/50 FPU+ 32 MB Fast + CF2IDE + Indivision AGA Mk2 + PCMCIA2CF

  18. #17
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    42
    Příspěvků
    4496
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: cf karta v pcmcia

    vlákno uklizeno.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  19. Líbí se mi CodEx, Delihc - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 15.09.2014, 09:42:02
  2. PCMCIA - síťová karta
    By Solaris104 in forum Hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 26.08.2013, 15:20:35
  3. Wifi + SD karta
    By PD321 in forum Hardware
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 09.04.2013, 13:50:44
  4. Karta do Mediatoru
    By sccs in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 31.03.2012, 03:12:05
  5. A500 a CF karta
    By vladaxxx in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 25.05.2009, 23:00:19

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots