Stránka 5 z 10 PrvníPrvní 12345678910 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 81 až 100 z 197
  1. #81
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1812
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Prvni test:

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: P96-speed-va2000-0.png
Zobrazeno: 120
Velikost: 59,2 KB
ID: 7183

  2. Poděkovat uunek - tito lidé za příspěvek poděkovali
  3. #82
    pavlor's Avatar
    Datum registrace
    15.02.2007
    Město
    Sokolov
    Věk
    35
    Příspěvků
    409
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    @IDEfix

    Pouze A2630 + GFX tedy funguje? Obavam se, ze pres 8 MB Z2 pameti se nedostanes - A2630 (4 MB) + GFX (4 MB) + GVP (az 4 MB - ale neco malo pameti v Z2 prostoru bude chtit vzdycky) = problem. Neda se softwarove snizit GFX pamet na graficke karte na 2 MB? Pak by to snad mohlo vsechno pracovat dohromady. Dalsi moznosti je koupe lepsi CPU karty s pameti v Z3 prostoru.

  4. #83
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1640
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Quote pavlor původně napsal: View Post
    @IDEfix

    Pouze A2630 + GFX tedy funguje? Obavam se, ze pres 8 MB Z2 pameti se nedostanes - A2630 (4 MB) + GFX (4 MB) + GVP (az 4 MB - ale neco malo pameti v Z2 prostoru bude chtit vzdycky) = problem. Neda se softwarove snizit GFX pamet na graficke karte na 2 MB? Pak by to snad mohlo vsechno pracovat dohromady. Dalsi moznosti je koupe lepsi CPU karty s pameti v Z3 prostoru.
    No, bez scsi HDD to opravdu nenatočím a rozjíždět OS z disket + nějak tam dotlačit P96, je totální masochismus...
    AmigaServiceMan

  5. #84
    pavlor's Avatar
    Datum registrace
    15.02.2007
    Město
    Sokolov
    Věk
    35
    Příspěvků
    409
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    @IDEfix

    Ja bych to tak tragicky nevidel, stacila by mala zmena firmware, aby karta pozadovala jen 2 MB Z2 pameti (to by melo stacit na 1280x720 16 bit). Soude podle thread na A1k.org, autori jsou svolni k upravam - k0x uz tvuj problem nadhodil a reseni se snad najde.

  6. Poděkovat uunek - tito lidé za příspěvek poděkovali
  7. #85
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2684
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  8. #86
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1812
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Jeden z prvnich reportu po upgrade firmware - uzivatel z reichu hlasi ze karta mu funguje v mediatoru

    My vsak cekame hlavne na jack-3D a IDEfixe
    Naposledy upravil k0x : 30.12.2016 v 10:41:24

  9. #87
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3468
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Do ted me nenapadlo jak velky problem je maly adresovy prostor Z2.

  10. #88
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3298
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    A3000 - stále ani ťuk, Amiga nezačne bootovat, powerLEDka svítí slabě
    A4000 s Mediátorem MK3 - VA2000 ledka se nerozsvítí (při startu jen lehce blikne), karta jakoby v Amize vůbec nebyla
    A4000T - jediná změna, karta zůstane detekovaná i po OS3.9 rebootu, tedy zde už lze kartu instalovat
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  11. Poděkovat springy, oxcom, uunek - tito lidé za příspěvek poděkovali
  12. #89
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1812
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Jakou CPU kartu mas ve 3k a 4kD?

  13. #90
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3298
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    v A3000 je A3640 a v A4000D je Cyberstorm MK1
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  14. #91
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3298
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Detekce karty v A2000 funguje, ale nemohu dál, nemám turbokartu, mám jen Zorro ram kartu a ta má plných 8 MB (napájených na sobě).

    Ještě co mohu zkusit, tak místo mediátora v A4000D dát zpátky Commodore stromeček. Ale to až v průběhu dne...
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  15. #92
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1640
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Takže já jsem na tom asi takhle - v A2000 s A2630 a GVP mi to po flaschnutí změnilo obrazovku po zapnutí ze žluté na permanentní zelenou. Po odstranění GVP, karta v Early "working", což je mi tak nějak k prdu. Po vrácení GVP a odstranění A2630 není v Early vydět žádná karta, i když tam fyzicky v ZII jsou. Narychlo jsem si na stole sestavil A4000D a tam jsem na tom stejně jako Jack, Amiga vůbec nenastartuje.
    A ještě jeden důležitý poznatek pro ty, co si budou kartu v budoucnu flashovat - použil jsem kabel od ext. HDD o délce cca 50cm s dvojitým USB napájením a na kartě se indikační ledka vůbec nerozsvítila a karta se samozřejmě správně nedetekovala ve widlích. Zkusil jsem jiný kabel od jiného ext. HDD stejné délky a provedení, ledka několikrát slabě poblikla a stejný výsledek. Stejný výsledek byl i s kabelem od videokamery. Nakonec jsem zkusil kablík od čtečky karet o délce 10cm a s tím to kupodivu šlo jak po másle. Jen ta karta pořád nejede...
    AmigaServiceMan

  16. Poděkovat oxcom - tito lidé za příspěvek poděkovali
  17. #93
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1812
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Vydany firmware a ovladac verze 1.3 - k dostani na http://mntmn.com/va2000/:

    Release Notes
    -------------

    1.3 (2017-01-15): Improves compatibility with a lot of displays. Autoconfig handling and global timing improvements. Fixes freezes when switching screenmodes. Improves SD card stability.

  18. Poděkovat uunek - tito lidé za příspěvek poděkovali
  19. #94
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3298
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    No tak večer uvidíme...
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  20. Poděkovat uunek - tito lidé za příspěvek poděkovali
  21. #95
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3298
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Protože to v A3000 prostě nefachá (mám podezření na problém 16 MHz verze se Zorro3), tak jsem to nasadil do A4000.

    Detekce v early startupu: Funguje

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: va2000_01.jpg
Zobrazeno: 98
Velikost: 58,2 KB
ID: 7196

    Detekce po rebootu (Sysninfo/Boards): Funguje

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: va2000_02.jpg
Zobrazeno: 94
Velikost: 68,1 KB
ID: 7197

    Instalace (manuální dohrání ovladače a přepsání nkolika parametrů) a následné nastavení Screenmode: Funguje

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: va2000_03.jpg
Zobrazeno: 97
Velikost: 57,4 KB
ID: 7198 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: va2000_04.jpg
Zobrazeno: 98
Velikost: 50,8 KB
ID: 7199

    Pozitiva:
    - supr malá kartička
    - velká video ram (autor slibuje 6 MB pro Zorro2 a 32 MB pro Zorro3 mód)
    - zorro2/3 autodetekce
    - SD port jako přídavný disk (zatím jsem nezkoušel)
    - HDMI
    - jednoduchý flash přes USB konektor
    - jednoduchá instalace v Amize

    Negativa (u kterých předpokládám, že ubudou s dalšími verzemi formware a ovladačů):
    - zatím nízký výkon respektive je to v porovnání s Cybervision nebo Picasso kartami o dost pomalejší, překreslování okýnek a obrazovek je znatelné
    - nemožnost menit clock v Picasso96Mode toolu => nelze editovat a upravovat rozlišení
    - u mě je funkční pouze jedno rozlišení 1280x720, ostatní rozlišení mají hodnoty frekvencí na takových mezích, že je můj monitor nedává

    Tohle píšu po nějaké hodince hraní. Je dost možné, že jsem si s tím nehrál ještě dostatečně dlouho, abych našel způsob, jak rozlišení upravit. Každopádně autor je borec, má to pěkně a nadějně rozjeté, kdokoliv můžete, podpořte ho, pozitivních reakcí není nikdy dost a tento projekt si zaslouží dokončit ;o)
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  22. Poděkovat springy, k0x, IDEfix, uunek, zdenek_j, oxcom - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi DaMi, ghh - těmto lidem se příspěvek líbí
  23. #96
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1640
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Takže konečně malý úspěch i u mě - karta po flešnutí na poslední verzi fw a nahrání driverů v A2000 jede, ale...

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: VA2000_01.jpg
Zobrazeno: 95
Velikost: 70,4 KB
ID: 7203

    A tady začíná to ale. Jedou pouze tyto rozlišení - 640x480, 800x600 a 1024x765 a to pouze v 8 bitech. Vyšší rozlišení a 16/32 bit ani ťuk, většinou to skončí buď samovolným restartem a nebo to neudělá nic...
    Další problém je s volnou pamětí, karta má 4MB a tak na fastku zbývá už jenom 4MB na turbíně A2630, no a po startu máme to, co vidíte na obrázku. Prd...

    Nedej bože, když nahodím Dopus.

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: VA2000_02.jpg
Zobrazeno: 85
Velikost: 54,2 KB
ID: 7204

    Pak už se s Amigou nedá prakticky nic dělat...
    AmigaServiceMan

  24. Líbí se mi k0x - těmto lidem se příspěvek líbí
  25. #97
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1812
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    @IDEfix - to je ta moje nebo se rozhodla spolupracovat ta tvoje pod hrozbou odsunu zpet do Reichu?

  26. #98
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1640
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Quote k0x původně napsal: View Post
    @IDEfix - to je ta moje nebo se rozhodla spolupracovat ta tvoje pod hrozbou odsunu zpet do Reichu?
    To je ta tvoje, ta moje je stále zelená, stááále zelená...
    AmigaServiceMan

  27. #99
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1812
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Prezentace projektu

    Naposledy upravil k0x : 05.02.2017 v 10:20:56

  28. Líbí se mi Dedy, oxcom - těmto lidem se příspěvek líbí
  29. #100
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1475
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Škoda, že to takhle funguje asi jen jemu. Nebo spíš nikomu v Čechách to zatím takhle nefunguje, ne? Nebo už se to zlepšilo?

  30. Líbí se mi k0x - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. Prodám Amiga 2000
    By Poison in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 30
    Poslední příspěvek: 26.06.2015, 10:58:17
  2. Prodám Amiga 2000 + GVP karta + monitor
    By vvasha in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 26.02.2014, 14:53:56
  3. AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)
    By Fery in forum Hardware
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 31.01.2014, 09:41:48
  4. Koupím Klavesnici Amiga 500/1000/2000
    By Martin in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 25.06.2013, 17:22:19
  5. Amiga 2000 divná sim
    By Joska in forum Hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 01.08.2007, 18:14:47

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots